Lhala jsem o svém vzdělání a nevím, jak mu to říct

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1434
1.4.24 14:04

Hele dodelej si to co nejdřív a neotalej. Já teď nastupuji do nové práce a zítra mimo jiné mám donést i diplom z VŠ. Beru pro jistotu i rodný a oddací list, mám tam příjmení za svobodna… V žádné práci málokdo vydrží do důchodu, takže neřeš to jen kvůli chlapovi ale hlavně kvůli sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
1.4.24 14:05
@Anonymní píše: Více

Po 8mi letech už ti nejspíš nic neuznají, budeš muset nejspíš začít znova, někde to půjde dálkově nebo s individuálním vzdělávacím plánem. Musíš pohledat.

A jinak, jsou asi horší věci, než zatajit absenci matury.

Miláčku, mám hroznej problém, musíme si promluvit…Hádej, co se mi stalo
za a) mám už půl roku milence
za b) rozstřelila jsem ti auto
za c) uvědomila jsem si, že jak jsem ti říkala před 8mi lety, že mám maturitu, tak jsem si vzpomněla, že ji vlastně nemám

Možnost na c je vlastně nejmíň závadná, ještě bude rád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
1.4.24 14:06

A v porodnici jsi taky lhala, že máš maturitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.4.24 14:07
@Nina914 píše: Více

Myslím, že tady by se nikdo nerozchazel kvůli tomu, jestli má nebo nemá maturitu, ale kvůli 8 letům lhaní. Pro mě by to byla naprostá ztráta důvěry a nemůžu žít s člověkem, kterému nemůžu věřit.

• Citovat
  • Upravit
9079
1.4.24 14:07

Přijde mi to jako výmluvy. Odešla jsi od rodičů a školu jsi nedodělala kvůli tomu, že jsi řešila rodiče? Za 8 let sis školu nedodělala, protože, protože…
Jako partnerovi by mi nevadilo, že nemáš maturitu, jako spíš to, že roky lžeš a pak bych přemýšlela v čem dalším jsi mi ještě lhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
1.4.24 14:13
@karkarka píše: Více

Tam se udává vzdelani? Jako pamatuju si titul, tak možná jsem to jen zazdila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
1.4.24 14:19
@Lily-of-the-valley píše: Více

Mně přijde, že se úplně všude uvádí jen titul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 14:19

Já ti rozumím, jak ses cítila, když jsi mu tvrdila, že máš jiné vzdělání. Já jsem zase byla na rande a ptal se mě, jakou mám školu. Řekla jsem střední. Mám přitom i VŠ. Vídáme se rok a nebyla jsem mu zatím schopna říct pravdu a už mu to asi neřeknu.
Taky je mi ze sebe špatně, jaká jsme lhářka.

• Citovat
  • Upravit
5783
1.4.24 14:21
@Billi píše: Více

Přesně tak. Kdyby hned vybalila, že maturitu nemá, tak by mi to nevadilo. Ale kdyby mi parner 8 let opakovaně lhal o tom, že má maturitu, tak by u mě skončil. A navíc se jen vymlouvá, proč musela odejít ze školy, proč to nemohla dodělat, za vše můžou ostatní a ona za nic, chudinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
1.4.24 14:22
😁 proč?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
1.4.24 14:22
@Lily-of-the-valley píše: Více

Já jsem v dotazníku měla nejvyšší ukončené vzdělání matky i otce dítěte. Jestli je to povinný údaj nevím, ale tipuji kvůli statistikám, že ano, tahají z toho věk rodiček podle vzdělání, počet dětí podle vzdělání atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
1.4.24 14:23

Já se teda divím, jak se stane, že to 8 let jde tajit. Kor s dětmi. Je spousta různých formulářů, doktorů, přihlášek, kde se nejvyšší dosažené vzdělání (tebe samotné nebo tebe jako matky) píše. Anebo běžný hovor s kamarády. Někdy se bavíme o tom, kdo dělal jakou školu, jací byli ucitele, na svatbách vytahujeme staré fotky… mám mezi kamarády i byvale spoluzaky, manžel taky, známe se uz všichni navzájem, vím přesně, kdo byl s kým ve třídě, kdo o ročník niz/výš… pro me je zrovna tato lež nepředstavitelna.

Teď bych se rychle přiznala, spala si popel na hlavu a doufala, že to projde. Mně by nevadilo to, že jsi nedostudovala, ani to, žes na první pokus zazmatkovala a zalhala… ale lhát systematicky, opakovaně a všem tolik let… co dalšího tajis, upravujes? Já bych to rozdychavala velmi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
1.4.24 14:25

Pro mě by to byl konec. Nemusím lháře a mám alergii na lidi, kteří se litují a nic se sebou nedělají. Měla jsi na to x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
1.4.24 14:27

Nedávno mi po docela dlouhé době řekla, kamarádka (s povodním příběhem), že mi v tomto také zalhala, ale že má jen základku. Byla jsem rada, že už mi natolik věří, že mi to řekla a vlastně jsem i chapala, proč to tajila, protože lidi jsou dnes různí. Příteli bych to řekla a nebala bych se, pokud tě má rad, pochopí to a tobě se uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 14:31

@Lily-of-the-valley No protože jsme si psali na začátku a napsala jsem mu, že píše hezky a vzdělaně nebo tak něco. A on mi napsal, že má jen učňák a zeptal se, jestli mám výšku a já jsem řekla, že mám jen střední. :roll:
No prostě v ten moment mi bylo blbé říct pravdu, ať si nemyslí, že je pro mě nutnost mít u partnera VŠ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky