Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše: Více
Ono tu maturitu ma dneska skoro kazdy a rekl bych, ze to tolikrat nikde nechteji ani videt, ikdyz to maji v pozadavku.
Dokazovat po nekom, ze ma maturitu je trapne nizky pozadavek. ![]()
Nejspíš má to vzdělaní nalhané všude tam, kde nechtěli vidět maturitní vysvědčení ![]()
@Řízík píše: Více
Tak já mám už přes dvacet let titul Mgr., tudíž mi vždy přišlo normální, že mí zaměstnavatelé, ač už roky jsem já tím, kdo zaměstnává, chtěli vidět diplom.
Pravda, v té porodnici to nechtěli
. Tam stačil OP, kde maturitu nevyčteš.
A jake vzdelani ma on? Ono nekdy nejaka vec cloveka opravdu pocitove rozhodi, i kdyz si rozumem muze rikat, ze to tak hrozne neni. To, ze mi nekdo v tak zasadni (pro me napriklad by to zasadni bylo) veci lhal, by mi asi hodne vadilo. Ale neumim si ani predstavit, ze bych se ve vztahu nikdy nebavila o studiich…mam cerstvou zkusenost s odhalenim 4 roky stare lzi u kamarada a hodne me to mrzelo a nemohla jsem to rozdychat.
@truelly píše: Více
Právě, hrozně by mi vadilo to lhaní, kde ani nehne brvou. Tj. že nelže ze strachu jen jemu, ale úplně v klidu všude, kde to primárně nezjišťují.
@Xrklpx Glntor píše: Více
Maturita dnes nic neznamená…ale mít jenom ZŠ naopak znamená na trhu práce a i ve společnosti hodně…
@Magical-eyes píše: Více
Jo, to je zase fakt..možná proto je z toho zakladatelka tak vyděšená. Základem je aby si nasadila do hlavy, že se to dá zvládnout..
Vadilo by mi to dost právě z důvodu nalomení důvěry. Kdyby po zazmatkování vše uvedl na pravou míru, vůbec by mi to nevadilo. Ale 8 let lhát je moc. Na rozchod by to nebylo (tuplem ne, když jsou v tom děti), ale zklamání by bylo obrovské a partnera bych si nemohla vážit. A to, že by měl jen ZŠ by mě mrzelo kvůli němu a podporovala bych ho v dodělání si vzdělání. Neposuzují lidí podle vzdělání, ale nějaké by mít měli a je jedno jestli SOU, SŠ, SOŠ, VŠ nebo VOŠ. ZŠ je fakt jen základ, startovní pole.
Po mě teda nikdo nic podobného u porodu nechtěl.
Jenom jsem předala souhlasy a vyplnila, že nemám kovida ![]()
A teď si třeba představ, že mu to povíš a on řekne : "No hurá! Konečně jsi to vybalila. A kdy si ji doděláš?) ![]()
V téhle situaci bych asi prostě řekla pravdu. Promluvila bych si s ním o tvé rodinné situaci a i o tom, že tedy tenkrát jsi zalhala a pak už se to vezlo, nevěděla jsi jak z toho ven, ale že před ním nechceš mít tajemství… a ideálně ho poprosit, aby o tom nikde nevykládal, pokud si chystáš maturitu dodélat.
Jinak teda důvod k rozchodu mi to fakt nepřijde, to by mi přišlo dost přehnaný. I jako nějaká extrémní hádka nebo naštvanost by mi přišla zbytečná, vždyť v praktickém životě se tím „prozrazením“ mezi vámi nic nestane, ne?
Chápu, že šlo o lež, ale jako přítele nebo vztahu se to de facto nijak netýká… ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak ale ty chceš pouze hodit to co tě děsí na něj.
Najednou to nejde ustát a honem to potřebuješ řešit.
Znáš ho ty, tady ho neznáme, co udělá.
Mám tuhle osobní zkušenost:
můj tehdy přítel, nyní manžel, byl vykopnout ze SŠ, řekněme skrz dost podobné komplikace, jako jsi měla ty, ale dal to a nelhal, já už v té době pracovala na docela dobré pozici a ještě ho protáhla maturitou.
Takže já pracovala on další dva roky studoval na normálním denním studiu, aby měl maturitu. O víkendu měl brigádu.
Kdyby mi lhal celých 8 let jako ty, tak bych se s ním nejspíš rozešla. Protože to prostě o tobě dost vypovídá a na jakože „pořád něco“ nehraju. Prostě 8 let lhát o tak důležité věci je špatně.
A ma vubec zakladatelky ty deti?
Ze se neklepala pred detmi, ale klepe se az pred svatbou
Jednou na to stejně přijde. Prostě mu to řekni, nějak to dopadne. Tohle stejně celoživotně neututláš.
Přesně tak. Ale nějak nechápu, jak to před ním utajila i při porodu. Já jsem za přitomnosti muže vyplňovala s PA takový ten dotazník na příjmu, kde bylo i dokončené vzdělání atd.