Lidi proberte se!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3684
11.4.26 11:55
@Nairobi91 píše: Více

Takže bys vlastně chtěla lidi podle jedné šablony a vadí ti to, že někdo se třeba vyjádří jen trochu drsně a použije sprostá slova k důraznějšímu sdělení, i když třeba zakladatelku ani nijak nenapadá :) A mnohem víc tě zajímá nějaká „slušnost“, i když třeba není vůbec efektivní a přes tu všechnu měkkost a hebkost vůbec nezacílí na to správné místo. No díky bohu nejsou všichni jako ty, protože by se dost lidí doteď v těch sra. čkách plácalo ;)

• načítám...
2916
11.4.26 11:59

@Nairobi91 Jako že terapeut a nebo psychiatr mají termíny na kontroly za půl roku? Ale no tak. Navíc může zkusit poradny pro závislé, rodinné příslušníky.

• načítám...
16168
11.4.26 12:01

Tak někdo ale potřebuje i tu druhou formu. Kdyz neco resi roky a výsledek je stejný, opravdu prvni forma nepomuze. Kdyz se zenska nechá mlátit a jeste chlapa snad omlouvá, taky prvni forma smysl nejak nema. Ano, někdy by se slušnost větší udržovat mela, to uznávám. Ale pak je to na odolnosti každého. Kdyz jsem neco udělala a okoli na me koukalo jako na blázna, ze jsem blbá a proc to dělám, bylo to moje rozhodnuti a jejich názory me fakt nezajimaly. A nezhroutila jsem se teda z toho :nevim:

• načítám...
35318
11.4.26 12:16

Hele, promin…ale internetove forum nema suplovat kamarady..jestli si tohle nekdo neuvedomuje, tak by internet mit nemel…proboha.. :?

• načítám...
TRG
5355
11.4.26 12:16

@Nairobi91 Jsi hodná (a naivní), ale nelze chodit po světě s tím, že všichni můžou mít depresi a musím být opatrná, aby kvůli mě náhodou někdo nezačal mít sebevražedné myšlenky.

Pokud je někdo tak na hraně, že ho jeden komentář pošle do vrtule, tak to není vina ani zodpovědnost autora komentáře, že tomu člověku doopravdy přepne.

Situace v reálu a online nejsou srovnatelné. Diskusní vlákno přece není rozhovor s tou zakladatelkou. To je veřejné fórum na nadhozené téma. Píšeš něco, co víš, že si přečtou všichni ostatní, ne jen konkrétní člověk, který si za tebou přišel pro radu. Je to spíš ekvivalent poklábosení v kavárně nad něčím, co se stalo předtím.

Kdyby tu pošahaně všichni zakladatelé nepsali anonymně, je mnohem snazší jim poslat empatickou soukromou zprávu s nabídkou pomoci. Nick sám o sobě je anonymní, ale musí se to posichrovat ještě anonymní kytkou. To je na hony vzdálené babičce v tramvaji, co se chce svěřit s vysokou cenou inkontinenčních pomůcek.

• načítám...
10869
11.4.26 12:17

@Nairobi91 nemyslím si, že lidé s nějakým problémem mohou pomoc jiným lidem, dost často je to vleklý a opakující se problém.
Ti lidé jsou zacykleni ve své pravdě a dost často jim pomoct nejde. Jinou pravdu znát nechtějí.
Dost často opakuji chyby. Že někdo neustále žije v kruhu svých chyb je problém a nemůže proto radit jiným, jak z toho ven, jsou to tak nesmírně narušené struktury, že to není možné. Že někdo neustále padá to toxických vztahu, je finančně negramotný, opakující se potraty, opakující se nechtěná těhotenství s nevhodnými partnery.
Lidé kteří nejsou schopni se ze svých chyb poučit zaplatí. Nejen že mají ustavičně zpackaný život.
Zaplatí třeba klidně tim, že se znelíbí společnosti na diskusním fóru, která dá svou nelibost na jevo a s ohledem na to, že psaná forma snese hodně, tak to občas někteří přeženou.
Nemyslím, že by se v reálném životě od těchto lidi dozvěděli něco jiného, mam kolem sebe upřímně lidi, jenže když se do toho zapojí nějaká gesta a mimika, tak to dost často nevyjde tak tvrdě, jako je tomu v psané formě.
Nemyslím, že by zdejší uživatelky byly takové svině, jak to zakladatelka nebo ty vnímáte.
Jde jen o to, že problémy se musí řešit a to není atraktivní, tudíž nejsou atraktivni ani ty příspěvky.

• načítám...
35318
11.4.26 12:37

Precetla jsem si dve diskuse, o ktere asi primarne jde…
Promin, ale chyba je v tobe. Nechces slyset, ze tvuj manzel te ma na haku, protoze sis nenastavila hranice a nechas si vsechno libit. Jsi zrejme moc hodna, prilis se snazis, asi diky svemu detstvi. Jsem uz dost stara, abych chapala, ze nektere veci clovek oceni az casem, kdyz se na ne dokaze podivat s odstupem. Nekdo nikdy. Faktem je, ze potrebujes pomoc, kterou tady fakt nenajdes. Potrebujes zmenit sebe, on bud pochopi, nebo ne. Najdi si psychologa, ktery ti pomuze srovnat se se svym detstvim a byt stastnejsi sama se sebou, bez zavislosti na ostatnich. Delej veci, ktere delaji radost tobe. Ne ostatnim, kdyz ty u toho trpis. Nikdo to totiz neoceni.

• načítám...
3027
11.4.26 12:55

@TRG

Hele tohle bych si dovolila rozporovat. Není pravdou, že na internetu za svoje chování nikdo nenese žádnou odpovědnost. A může být anonymní jak chce. Dohledat se vždy dá. Kyberšikana jako jednání je postihováno podle řady existujících právních norem, a to jak v rovině trestněprávní, tak občanskoprávní. V případě sebevražd se dohledává poslední činnost daného člověka a třeba v případě kyberšikany policie jedná. A tresty už několikrát padly. Každej si myslí, jak je pod anonymním nickem nedotknutelný, a může si své frustrace ventilovat dle libosti, ale opak je pravdou.
Jedna věc je ráznější komentář, druhá napadání, ponižování a vysmívání. A tady to je občas značně za hranou.
Mě třeba zaráží kolik tady stalých nicků, které mnohdy přispívají věcně se pak někde nechají strhnout opravdu šikanózním reakcím typu (jedna včerejší diskuze, dotyčnou jmenovat nebudu): " jsi asi hnusná, tlustá, nechce tě, smiř se s tím. Já svého vysněného muže na rozdíl od tebe mám :mrgreen: „nebo "je mi z tebe k zblití, stejně skončíš pod mostem a tvoje dítě v klokánku“. To je přece totálně za hranou. To není o vyjádření nějakého postoje, ale napadání. Bez ohledu na to, jak moc bizardní dotazy to jsou, nebo co si myslím o soc. dávkách, nikdy bych se k podobným odpovědím nesnížila. Často vypovídají o frustraci té odpovídající hrdinky, než o tazateli.
Každou chvíli řešíme šikanu u děti ve školách, ale sami jí svým chováním na internetu legitimizujeme…

• načítám...
148187
11.4.26 13:08

@Jazmine souhlasím.

• načítám...
24587
11.4.26 13:13

Ale prosím tě, kolikrát uživatelka dostane úplně normální, slušné rady, a protože ale nejsou podle jejího přání, začne se urážet, napadat ostatní a být strašně ublížená. Přitom tohle není placená poradna, ale fórum, kde lidi vyjadřují svoje názory, a pokud někdo nedokáže ustát být v opozici, nemá tady co dělat. Těch, kteří jsou vulgární a bez důvodu urážejí, je tady naprosté minimum. :nevim:

• načítám...
35318
11.4.26 13:14
@Jazmine píše: Více

Druha vec ale je, ze, alespon v tech dvou diskusich, se niceho tak zasadniho zakladatelce nestalo…a nemyslim, ze diskuse na netu musi byt jen slunickova, kdyz se situace zrejme slunickem nevyresi.
Ja tedy vidim problem i v tom, ze zakladatel kolikrat neumi nastinit spravne problem a svoje ocekavani…

• načítám...
2619
11.4.26 13:16

Základem je nebrat si ve virtuálním prostoru cizích lidí vše osobně a doslova. I ostřejší názory mají své místo, i ty poskytují zpětnou vazbu. Ostatně, do veřejného prostoru každý vstupuje dobrovolně a na „vlastní nebezpečí“.

• načítám...
3684
11.4.26 13:21
@mroe píše: Více

Tak já myslím, že průměrně inteligentnímu člověku na základě témat diskuzí a hlavně následných reakcí zakladatelky dojde, kde je ta největší chyba…

• načítám...
TRG
5355
11.4.26 13:30
@Jazmine píše: Více

Myslím, že nejsme v rozporu. :D
Ta kyberšikana pak už bývá osobní a nějaký dement si vybere oběť a po ní jde. Žádné slitování, dohledat, soudit, potrestat. Žádná legitimizace šikany. Ale ošklivý komentář není kyberšikana. To je, souhlasím, výpověď o charakteru pisatele. A díky tomu, že je to diskusní fórum, je zcela v pořádku, když pisatel dostane na oplátku komentáře od ostatních, že je asociální mimoň. Sociální kontrola. Výborná věc.

Takové ty rozumu prosté urážky a vulgarity mi přijde, že tu admini celkem hbitě mažou (a blokují uživatele). To, co zmiňuješ jsem tu zrovna nezachytila (klidně pošli odkaz na diskusi). Ale vlastně nechápu, jak by mě to mělo mít potenciál urazit. Že je někomu protivnému ze mě na zblití je vlastně dobrá zpráva. Ať se poblije, ideálně svou oblíbenou hedvábnou halenku něčím s červenou paprikou, červenou řepou a kari ať na mě má památku. :mrgreen:

• načítám...
2619
11.4.26 13:42

Tady se všechno hrozně moc prožívá a bere doslova. Skutečný život je o něčem jiném.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová