Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak dneska opet od tri hodin rano blinkani a daveni a zimnica a poceni…sakrys je to normalni, uz jsem aspon ten loupacek snedla, ale je to snad horsi a horsi…
a to musim bejt v praci..a to mam dneska do ctyr konzultace…
Domi - to je super, ze jsi mimco tak krasne videla…ja jsem zvedava, jdu na to 5/5, ale musim za ultrazvukem dojizdet 30km…bohuzel moje doktorka ho nevlastni v ordinaci.
Holky a schvalne jsem hledala na netu ohledne tech syru…a jsou to jenom „myty a povesti“…ptala jsem se na to i doktorky a nechapala proc by mely plisnove syry vadit, takze poho.....me doktorka rekla dokonce, ze kdyz mam chut at si dam i kafco a kdyz budu mit problemy s travenim (mela jsem docela velky problemy s zaludkem, vredama…), tak i deci pivka nevadi. Ale to si nerisknu…
no jaro je tu, tak hodne energie
igi
AHOJKY těhulinky!!!
![]()
Tak to počasí mi dělá radost!!! Kdyby už takhle bylo naždy…to by bylo skvělé!! Trajdáme celý dny venku a ani nestíháme udělat doma nepořádek, což je taky super, ale bohužel nestíhám ani uvařit, což manža trochu komentuje, ale naštěstí je to velkej kluk a poradí si sám!! ![]()
MARCELKO...........přeju Ti vše nej nej k svátku a hlavně pohodu v těhotenství a pak rychlý porod a zdravé miminko!!!!
Ivance držim palečky na kontrole!!
![]()
IGI ......snad tě to brzo opustí, koukej baštit malé porcičky a často!!! A já klidně piju kafe, ale slabé a jen jednou…většinou… a klidně si dám i sklenku vína(pivo mi nechutná).
MILKAK .........hermelín si klidně dopřej, jen se ho nemá jíst moc…což je dávka asi kilo týdně a to snad nehrozí ![]()
DOMI ..........myslím, že návod na vložení fotky byl někde zpátky v diskusi nebo pohledej jinde v dikusi…a blinkalka snad nebudeš dlouho…stačí myslim bohatě ta spinkalka, to mám taky!!
NICO .........dědečkovi tvé těhulkatění evidentně prospívá…přeju ti holčičku, ty jsou většinou dědečků zlatíčka!!!
Holky koukejte mi doplňovat DK , nebo dostanete na zadek!!!!
Máme tam samé otazníky!!!! Ty, ty, ty!!!
Zatim se loučím…krásný slunečný den všem!!!
holky,
tak jsem zase zacala „spinit“ co se to deje? volala jsem ted na Gyn.. a pani doktorka mi rekla, ze mam zrovna obdobi, kdy jsem mela jakoby dostat mesicky (kdybych nebyla tehule)…zvysila mi davku ascorutinu a mam - kdyby to behem dneska neprestalo, jet zitra na ultrazvuk. ach jo mam nervy, do toho mi je pod psa…zitra zustanu doma a budu lezet…stejne mam prdu. .. kruhy pod ocima, bila jsem jak stena.
stalo se vam to taky holky ?????
Ahojky holcicky!
Chtela jsem Vas jen pozdravit ![]()
U nas je taky nadherne, jenze ja musim doma uklizet ty resty po mem tritydennim valeni sunek…aaaach jo. A k tomu jeste dovezou novou pracku, takze musim doma cihat.
Aspon mam kino s kotatkama
jsou to uzasne pusinky. Doufam, ze brzy budou fotky…
Igi , tak pekne odpocivej. Ja uz dele nez tyden nespinim a i kdybych ted malinko zacala, tak uz se nevydesim jako predtim. Proste nekdo to tak ma…urcite to bude dobre, ale nemocna bys byt nemela.
Kaculko , my bychom holcicku raaaadi…mam to i v metriku „thinking pink“
tak snad to vyjde. Ale kdyby ne, nevadi, aspon by mel muzicek pokracovatele, protoze nema brachu.
Tak se mejte kraaasne a koukejte psat info z kontrol!!! Ja tady drzim palce jako diva a nevim kdy muzu trosku povolit ![]()
Ahoj holky,
Kacul - diky za prani k svatku. Doufam, ze tech zbylych 202 dni preziju bez uhony a v pohode.
Pristi tyden jdu na 1.screening. Nevim jestli se mam tesit nebo ne, ale doufam, ze je bambulka v poradku. Jen skoda, ze mi uz nereknou, co to je. Na to si budu muset pockat jeste par tydnu. Chela bych holcicku, ale to uz jsem vam tady rikala.
Milko, tobe jsem psala, ze mi nabidli, ze mi udelaji testy na downuv syndrom a jiny poruchy. Stoji to 1600 a v 16 tt to nestoji nic a tak nevim jestli do toho pujdu.
Taky si vsimam, ze mi zacina mirne rust pupik. Porad jeste oblecu vsechno obleceni, ale uz ten pupik mam vic vystrceny. A taky nekdy citim takovy vrneni v brise, takovy mravenceni. Uz se nemuzu dockat prvnich kopanecku. To je nadhera, uz se moooc tesim.
Jinak mam posledni dobou nejaky depky. Nic me nebavi, jsem protivna sama sobe, porad bych spala. Snad to prejde a bude lip, i kdyz s Danielkem mi uz nezbyva tolik casu jen odpocivat. Ted, kdyz je pekne chce byt porad venku na zahrade. Jen se bojim, aby mi nespadl do bazenu.
Holky, co spinite, odpocivejte, nic nedelejte. Jen at je o vas pecovano.
Ja mam naplano spoustu prace na sobotu, ale prehanet to neminim. Aby bambulka byla v poradku.
Holky tak jsem se vcera koukal na tu Chuvu v akci a muzu vam rici jestli nam s toho vyrostou takovy parchantici tak si to asi pujdu hodit:o)) Ja bych ty dva normalne…no nebudu rikat ani co…videli jste to taky ? a co jste na to rikali ? Desny co ?
Ahoj těhulky ![]()
Tak jsem se vrátila od doktora.
Srdíčko nám buší a velikost odpovídá 8 týdnu, takže je vše ok. ![]()
Hrál si s panem doktorem na schovku, nemoh ho najít, ale nakonec ho našel ![]()
Další kontrolu mám 18.5- to mám NAROZKY, takže budu mít krásný dáreček, uvidim miminko. ![]()
Ahoj Devcatka,
v rychlosti jsem procetla prispevky, takze k pozitivnim vysledkum z kontrol gratuluji.
Ja bohuzel nemam moc dobre zpravicky… Mimisek je ok - jsme 10+5tt, maly je zivy.
Problem je u me. Uz dlouho jsem se potykala se spatnymi vysledky z cytologie, pred dvema roky jsem podstoupila konizaci delozniho cipku no a ted se mi pro zmenu udelal polyp… to je v podstate jakoby vacek z delozni sliznice, ktery visi z cipku do vaginy… no a muj doktor se rozhodl, ze se to musi odstanit a poslat na histologii, kvuli pripadne rakovine. Zakrok se dela pod celkovou narkozou… Jsem z toho uplne na vetvi. Nevim jak moc muze narkoza ublizit mimiskovi, nakolik mu ublizi to, ze mu budou sahat do jeho domecku(delohy) a jak se popereme s pripadnou infekci… Do nemocnice mam jit pristi tyden ve stredu, odpoledne me pry pusti domu. Na dalsi kontrolu az 14dni po zakroku-tj. 10.5. Jsem z toho uplne na vetvi, snazim se byt v klidu a brat to tak jak to je, na druhou stranu si nedovedu predstavit, co bych delala kdyby…
Je mi z toho fakt hrozne.
Na netu jsem nikde nenasla jaky vliv ma narkoza na mimise v prvnim trimestru, co vlastne znamena ten zakrok a jak se dela (abtorse polypu) a jaka z toho plynou rizika. Muj doktro tvrdi, ze je to v pohode, ja si tim ale tak jista nejsem.
Vsem posilam pac, preju krasne vystrcene pupiky a hezky den.
ahojky
tak spineni ustalo, jedu domu z prace a pujdu si asi lehnou, abych byla zejtra ready.....
ILJU: drzim pesticky, urcite to bude v poradku…doktor prece musi vedet co ma delat, ne.......mozna jsem naivni, ale docela tem doktorum verim.ale kazdopadne nestresuj, vse bude ok.
BRUNO: no o chuve mi radsi ani nemluv, byla jsem pekne vytocena…jak vubec takovy spratci muzou vyrost........tou gumou jak hodil po mamce…ja bych ho musela uskrtit..........paneboze at je ten nas andilek svatej..... ![]()
tak pa jedu asi domu........ale zejtra uz je paaaatek a vikend pred nama. jak ja se tesim
Ahoj maminy,
Ilju, drž se, určitě to bude v pořádku, doktor určitě ví, co dělá. Pokud mu normálně věříš, tak mu měř i teď.
Makos - bohužel nevím, jak byl Chrobáček veliký, pan doktor to neřekl, ačkoli to normálně říká. Ale říkal, že velikostí odpovídá stáří, takže jsem klidná
Bylo to fakt super, můžu jen doporučit ![]()
Kačul - omlouvám se za nedoplnění termínu kontroly: bude 9.5., už teď se těším. To budu v 15 týdnu. Nevíte, jestli mi už budou brát krev na genetické testy? Pan doktor nic neříkal, vůbec se o nich nezmiňoval, tak nevím, jestli mi je vůbec bude dělat…
Mějte se hezky, není mi moc dobře, takže to jdu rozdýchávat cestou z práce domů…
Domi
Ilju , snaz se byt v klidu. Krevni obeh se s miminkem jeste dokonale nepropojil, takze bude ovlivnene jen minimalne. Urcite to dopadne dobre!
Domi , ja taky nemam zadne info o testech ci naberu krve, takze budme v pohode ![]()
Ahojky vsichni,
tak jsem se sem konecne dostala! No ale moc dobre zpravy nemam! Uz vcera vecer se mi zdalo, ze trochu krvacim, no a dneska rano se to potvrdilo! Tak jsem hned jela k doktorovi! Vysetril me a rek at jsem v klidu, no podobne ty reci a chtel me dat na neschopenku, ja ho ale premluvila, praci nemam moc narocnou! Jinak zitra jdu radci na ultrazvuk tak se dovim vice! Budu informovat!
Moc blahopreju tem co maji kontroly za sebou a dostali prukazku! Uzivejte si to!
Tem co to nevyslo preju at se brzo jejich telicka zotavi a podari se miminko co nejdriv! Hlavne budte v pohode!
Holky myslela jsem si, ze muzu delat co do te doby nez jsem otehotnela, ze me se nejake to netyka, vite takove ty bezne problemy, no bezne, vzdyt vite asi jak to myslim! A muzu rict odvolavam to, opravdu na sebe budte opatrni a nedelejte vsechno tak krecovite a no proste davejte na sebe pozor!!! At mame ty nase drobecky v poradku a at jsem i my v poradku!
Jinak opalujte se, mame tu slunicko
. Krasny vikend vsem a prijedte na Ripskou pout co se kona u Roudnice nad LAbem pod ripem, bude krasne
.
Jeee to jsem se nejak rozepsala, no ale uz nemam co psat , tak zatim ahojky
Ahoj těhulinky a bříška…
tak konečně máme páteček… jupí… teda včera u nás bylo tak krásně, že jsem litovala, že nejsem doma… mám tolika práce na zahradě a vůbec nevím jak to všechno stihnu, protože to raději zase nechci přehánět, aby mi nebylo špatně…
Marcelko dodatečně Ti přeji všechno nejlepší k svátečku, a opatruj se. Jak jsi psala o těch testech, tak já myslela, jestli to nejsou nějaké navíc, tak to si počkám do toho 16.tt. Jak píšeš o pupíčku, tak já bych taky řekla, že mi už pěkně roste… taky se zatím do všeho vejdu, ale když mám bokovky, tak už mě pěkně vylejzá… někde jsem četla, že v 10. týdnu je děloha veliká jako velký pomeranč… takže to by mohlo souhlasit.
Bruno - no o Chůvě v akci mě vůbec nemluv
, vůbec jsem ze začátku na to nechtěla koukat, protože jsem nechápala ty lidi, jak se můžou vystavovat v televizi s takhle nevychovanýma dětma… já bych se za to styděla… ale pak jsem změnila názor a spíš to sleduji, abych věděla v čem neudělat chybu. Myslím, že je to o výchově… teď to byl docela extrém s tím mlácením tý mámy, to jsem vůbec nechápala, nechci řešit výchovu fyzickými tresty, ale někdy si myslím, že je to dost výchovné… ostatně my jsme jinak vychovávaný nebyli, když jsme zlobili, tak jsme prostě dostali… a myslím, že to bylo tak správně… tohle bych si ke svým rodičům nikdy nedovolila. Ale každý malý človíček je jiný a musí se asi přijít na to, jak na něj… to je čistě můj názor.
Ivanko - gratuluji k úspěsné kotrole, a těhu-průkazce… ![]()
Igin ty se šetři a Jandulko s Ilju, držím Vám palečky ať je všechno brzy dobré… držte se. Ilju myslím, že kdyby to bylo nějak závažné, tak by tě nepoštěli hned domů…
Snad jsem na někoho nezapomněla… opatrujte se, zatím Milka
Ahoj těhulky a Bruno!!
Tak tu máme konečně pátek, jak já se těším na víkend
Dnes jdu na babský mejda, zítra máme návštěvu a večer jdeme na muzikál, v neděli odpočíváme…to bude krásný víkend…a ještě slunečný ![]()
Igi , tedy…já si tu stěžuju na jednu ojedinělou blinkací příhodu…ale co to je proti Tobě!!! Tak přeju, ať to brzy přejde!!!
Nico , to co o sobě říkal Tvůj tatínek bych někdy chtěla slyšet i od toho svého…je to hrozný pracant, ale někdy si neuvědomuje, že už nezvládne to, co ve 30!!! ![]()
Domi - gratuluju k prohlídce - nááádherně jsi to popsala
) Ta moje ranní záležitost byla zatím ojedinělá, tak snad Tě to taky vícekrát nepotká!
Milko , o tom sýru jsem to četla taky a taky mě varovaly jiné těhulky, ale myslím, že nic se nemá přehánět
Játra by se taky neměly a já teď s obrovskou chutí zbaštila celou játrovou paštiku se 2 rohlíkama…ale jednou za čas to snad Kulíškovi neublíží ![]()
Marcelko , o tom pupíku mi ani nemluv. Tchýně i mamka mi říkaly, že už mi roste a já se na ně zatím proto zlobím trošku, protože se mi to ještě nepozdává…tak jim asi připadám tak tlustá
No jo, co nadělám, lepší už to teď na nějaký měsíc nebude ![]()
Ivanko , gratuluju k prohlídce a průkazce!!!
Ilju, na Tvém místě bych byla klidná a důvěřovala Dr. Snad ví, co dělá!!!
Jandulko , doufám, že i u Tebe bude všechno v pořádku…ale kdyby ses pořád necítila dobře, raději zůstaň doma, aspoň na pár dní, ať si odpočineš!!!
O té chůvě v akci mi ani nemluvte, já jsem u televize žasla!!! Je mi jasné, že každé dítko je jiné a na každé se musí trochu jinak…ale já jsem pořád přesvědčená, že tohle je i benevolentní výchovou - neříkám, že nás naši mlátili, ale na zadek jsme prostě občas dostali…a asi to bylo dobře, protože tohle bychom si k nim nikdy v životě nedovolili!!!
Ještě se chci poradit - příští týden jdu na další kontrolu a taťulda chce jít s námi a podívat se na Kulíška…já jsem se na to posledně Dr. zapoměla zeptat, tak myslíte, že se mnou prostě může klidně jít, nebo si tam mám raději zavolat???
Přeju všem krásný sluníčkový den ![]()