Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhule a miminka,
předně gratuluju všem, kdo mají nějaký důvod k radosti (ať už povedené testy nebo odtajnění pohlaví našich očekávaných uzlíčků). Já si přeju kluka, ale ikdyby to byla holčička, budu mít radost. Dozvím se to za týden, jedu do Českých Budějovic na genetický ultrazvuk. Těším se a zároveň se bojím, aby bylo všechno v pořádku.
Benjulka Zdravím a vítám, ať všechno probíhá podle plánu ![]()
Lindusa Ze seznámku můžeš vymazat Marii, definitivně se Pája rozhodl pro Terezku - takže jména pro našeho drobečka jsou Ondřej a Tereza.
Igina Parádní zážitek, to bychom potřebovaly absolvovat v rámci příprav všechny
. Jinak si říkám, že na ten porod nějak moc chvátáš, za 12 týdnů snad ještě rodit nebudem, ne ? ![]()
Ivana 1985 + Anni Gratuluju, holky
Ikdyž jste si možná některá přála holčičku, stejně je to jedno, ne ? Hlavně, když bude mimčo zdravé a bude nám dělat samou radost. Já už se taky nemůžu dočkat, až to budu vědět. Jinak Anni, já mám manžela z Ostravy - Výškovic, takže tam taky občas jezdíme na návštěvu k jeho rodičům ![]()
Jinak je mi fajn, kilo pořád žádné a chuť k jídlu taky nikde. Jak já bych plenila ledničku aspoň přes den, jenže já prostě jsem nejradši hlady, ikdyž vím, že je to špatně. Nechutná mi vůbec nic
.
Jo a ještě něco - volali mi z obchodu, kde jsme objednali kočárek, že mi chtějí rozmluvit kočárky Bebetto - prý jsou strašně poruchové, zatím prý každý, který prodali, se jim vrátil. Tak pozor na ně ![]()
Ahoj holky, dneska jsem od rana nejaka hyper, uklizim, prerovnavam, asi taky nesting syndrom, hihi ![]()
Bee, ja se od vcera modlim, aby to s tim spacim navykem v 5. mesici nebyla az tak pravda, protoze od vcera se mi boo boo v brise mele prakticky cely den, dokonce jsem se dneska rano probudila a uz jsem tam mela zemetreseni a je tomu az doposud. Takze snad je to jen tak jako ze pravdepodobne, ne presne, to se jdu jinak odstelit ![]()
Anni, to zvraceni musi byt fakt peklo, ja mam tak jednou ci dvakrat tydne stale jeste nevolnosti, ale bez zvraceni a i tak mi to vzdy ubira na nalade… A princeznicka na potreti bude ![]()
Marcel, i u nas je vice mene priorita holcicka, ale berem vse, nebazirujem na tom
. Jinak odnaucovani z plenek mi take prijde idealni mezi rokem a pul az 2 lety, mam pocit, ze driv z toho to dite nemuze mit rozum.
Ivett, jen jed, posledni sance na poklidnou dovolenou, pak uz budes jen vzpominat
. Musime myslet pozitivne… Ja se v tehu stehovala pres kontinent, za mesic letime do Anglie, pak jeste vylet do Francie (nejspis), ted o vikendu jedem do CR (8 h jizdy, to uz je skoro to more), jeste chci v lete ci v zari stihnout nejakou slunickovou dovolenou (doufam, ze do te doby se srovnam s teplem) u more a manzel? To on je ten organizator a to ma dokonce napad, ze bychom na jare, az se trochu otepli, mohli letet do Japonska navstivit jeho kamarada!!! Takze o zabavu mam postarano, ani mi nezbyva cas na premysleni, hihi ![]()
Krtonozko, drzim palecky s UTZ, verim, ze bude vse v nejlepsim poradku
. Jinak s tim hladem opatrne, kdyz hladovis Ty, tak hladovi i miminko, tak mu obcas soupni aspon nejake ovoce, trochu musli, jogurtik, at na Tebe neni nazlobene
.
Jdu neco polknout, ale jen neco lehkeho, v tom vedru mi take moc nechutna… Linda
Krti , taky jsem se tomu smala, ze neumim ani pocitat, ale rikala jsem si jestli to vsechny prejdou jako ja
samo + 10 tydnu.
Holky moc vam gratuluji k vysledku z testu, ja tam budu volat ve ctvrtek…
A jeste velky gratulace ke klukum…me ho kazdej taky tipuje…prej mi to tehotenstvi moc slusi a to u holcicky nebyva
Ale my zkusime vydrzat a nenechame si to rict........je tady jeste nekdo takovej?
A vcera jsem se nastavala a jela do Brna na nakupy........koupila jsem si v Josefínce na Josefske ulici (pro ty z Brna) kratke. letni, riflove, khaki satky s laclem.........jsou tak pohodlny, a maji kapse a to je snad jedinny co se mi tam libilo.........wou tricko obyc za 980 ??? neprijde vam to premrsteny??? Nebo ty satky co jsem si poridila, mam uplne ty samy (samo o par knofliku na brise min:)) za 650,– a tyhle staly 1420,– a je na tom stejnej matros.
A jeste jsem byla ve Spalicku a tam jsem si poridila letnounkou volankovou sukynku (mimochodem za 1150,–) No des, jeste koupim naky kalhoty a finito.......to radsi koupim neco mimiskovi.
Vitam novou tehulku!!
tak prekrasny den Igi
jo a neco k papani........dneska mame knedliky s ovocem posypane strouhankou a skorici.....mnam mnam ![]()
Dobre poledne,
ANNI: moc gratuluji k mimiskovi chlapeckovi
ja si tedy taky tajne myslim na holcicku, ale chlapecek je taky fajn ![]()
Tak jsem se dneska byla pojistit - zasla jsem do CSOB a klidne by me pojistili i po 7 mesici - tak nevim. Vim, ze tady o tom byla nejaka diskuze - tak doufam, ze mam to spravne pojisteni
IVETT: naprosto chapu, taky jsem mela stejne obavy, ale zjistila jsem si v te Italii nejblizsi nemocnici, dokonce jsem si vytiskla trasu cesty - jak se tam dostanu. Taky jsem proverila cislo na gynekologii a porodnictvi, ze funguje a na internetu jsem overila 24 hodinovy servis - takze nic nenechavam nahode. Ted jdu studovat ty lejstra z pojistovny at vim co delat kdyby
Ale zadny kdyby samozrejme nebude ![]()
Ahoj Igi , ještě jááááá…my si to taky nenecháme říct ![]()
Jinak ty ceny jsou šílené, ale to je tak přemrštěné, protože je to těhu!! Já jsem v těhu obchodě koupila jen ve slevě kalhoty za 500 a halenku ze 300, jinak zá:,–(ně lovím po kamarádkách a sekáčích…jinak bych zbankrotovala, než bych se oblíkla ![]()
Linduš , no jo, když Ty jsi takový světoběžník, já asi velký posera…no uvidíme
…každopádně jsi mě pěkně nalomila ![]()
Smarr , Tvoje nadšení pro cestování mi to taky neusnadňuje ![]()
Igina To já jen tak, že jsi mě zarazila s tím, že by nás ten porod čekal už takhle brzy ![]()
Lindusa Mě ten nesting syndrom už dááááávno pustil, buď bez obav, teď už zase doma jen tak živořím a nedělám moc nic ![]()
Holky, mně přijde, že už pár dní necítím žádné pohyby…je to normální ? Bojím se, aby s malým něco nebylo, když o sobě asi před týdnem dal tak razantně vědět a od té doby se mi zdá, že o něm nevím. Když přiložím ruku na břicho, není cítit nic, ale přikládám to tomu, že jsem silné postavy a že to prostě přes to sádýlko na břiše cítit není. Pája říká, že když přiloží ucho, slyší pěkný rachot, ale já prostě nic necítím
.
Jo a co se oblečení týče, dneska si jedu do Tábora koupit těhotenské šaty - džínové s laclem až ke kotníkům. To je asi tak všechno, do čeho investuju. Mám hroznou výhodu v tom, že jsem z malé vesničky, takže celé těhotenství lehko odchodím v nějakých elasťákách a tričku a na těch pár výletů do města k doktorovi mi jedny šaty bohatě stačí
. Já jsem stejně zvyklá nosit šaty a sukně i v zimě, tak budu akorát střídat trička a později svetry ![]()
Holky,
vy jste me tak nakazily, ze tady sedim u netu a na invii vybiram nejakou dovolenou. Nejlepe Italii, tak snad neco najdu a taky vyrazime. Jeste budu muset ale premluvit manzilka, aby nas tam vzal. Moje mama vyrazi na dovolenou se synovcem a neteri. Klidne by si pry vzala i Danielka, ale to by z te dovolene vubec nic nemela. Tak nad tim premyslim, ze bych i jela s nima. Ale to by asi vadilo manzilkovi. Doufam, ze ho premluvim a pojedeme spolu aspon do italie.
Krti - ja uz jsem taky necitila pohyby nekolik dni a verim, ze je to v poradku. A to ze nemas na nic chut je super. To bych chtela taky.
NO to je bezva - vsichni pojedeme za slunickem a bude nam hezky, ze jo Ivett a Marcel ![]()
LINDUS: tedy ty se neflakas, mas toho na poradu dne fakt hodne - 8 hodin jizdy domu je tedy opravdu stejne jako moje dovce v Italii ![]()
KRTI + IVETT: vcera jsem byla v H&M a maji tam spousty hezkych oblecku za super ceny. Jsem si nakoupila tricka za 250 Kc a plavky za 450 (uzasny) - ty stavajici me desne skrti, takze jsem to radeji neriskovala ![]()
Smarr , no nevím, nevím…manžel mé nadšení asi sdílet nebude,no uvidím ![]()
A kde jsi byla v H&M? Já nedávno na Chodově a tam neměli vůbec nic, tak jsem zklamaná odešla…
IGI a IVETT, ještě jáááá. My jsme se taky nemohli rozhodnout, jestli to chceme vědět, nebo ne. Nakonec padlo rozhodnutí, že si to necháme jako překvapení.
Jinak jsem se dívala na těhotenské oblečení v CaA, ale nic moc, nějak mi to nesedělo. A tričko za 600,– (těhotenské)fakt nemusím. To jsem si radši koupila větší velikost normálního trička za 300,–. Můj zatím skutečně těhulkovský obleček jsem si koupila, když jsem se dozvěděla dobré výsledky na vývojové vady. To jsem si koupila za odměnu tmavě hnědý nádělník, který se stahuje na šňůrku pod prsama. Hrozně pěkně pod to vypadá bílé tričko. A tříčtvrťáky jsem si taky koupila o číslo větší, než jsem dřív nosila, jsou pod bříško a navíc na gumu, tak snad s něma dlouho vydržím. Ještě uvažuju nad nějakým šatama, ale zatím jsem žádné pěkné neviděla.
Ale začínám být natěšené na kupování oblečků pro bobánka. Počkám 12dní do velkém ultrazvuku a pak se na to vrhnu.
Mě se Bobánek zatím neozval, tak doufám, že se brzo ozve a začne kopat. Ale jinak mi tam prý hezky bublá ![]()
Ahoj mamimy, miminka - tak jsem zase nakoukla. Jůůůůůůůůůůů tady má někdo pěkný metřík!