Poradna duly
Jana Čurdová
Krti, moc moc drzim palecky s tatkou, at se to rychle srovna a neni to nic vazneho! Jinak klistaka jsme jeste nemeli, ale take se psem litame ve stejnych lokalitach jako Ty.
Kasio, hihi, pokusny kralik se z Tebe stal, ale pokud jde jen o krev, tak bych do toho take sla, leku bych se asi obavala vice. Hlavne, at vse dobre dopadne!!! S tim prujmem to je teda zahada. Me take trapi (2 dny prujem, 3 dny zacpa), ale 20× denne rozhodne nebeham… Tak at se na to co nejrychleji prijde a at mas trochu vice klidu!
Ivett, u nas to ochlazeni melo nastat dnes, ale je stejne vedro jako vcera, takze to s tim ochlazovanim tak horke asi nebude
Take si uzij prodlouzeny vikend, i kdyz je prodlouzeny ze smutneho duvodu ![]()
Smarr, stastnou cestu!!! Linda
Ahoj těhulky,
tak jsem dneska byly v nemocnici na přednášce k životosprávě v těhu, vyšetření v těhu, odběr pupečníkové krve. Bylo to moc zajímavé trvalo to 1,5 hodiny aspoň jsem se dostala mezi těhulky. S jednou jsme se hned začali bavit takže spolu jdeme v úterý na těhu cvičení do nemocnice. Proplácí to pojišťovna tak si jdeme protáhnout svaly. Byla jsem zvyklá chodit cvičit a teď 2 měsíce nic! Airobik zakázán takže nic. Takže doporučujou chodit cvičit nebo plavat tak se koukejte kočky taky někam zapojit ať ten porod zvládneme!!!
Krti: no chodim k p. dr. Petříkovi je to hroznej sympaťák, no vidíš že máš co na sebe! S tvým taťkou je mi to líto!
Holky vy se máte že máte výsledky za sebou, já jsem posledníček že jo??
Kasio: neboj určitě všechno v pátek dobře dopadne budeme na tebe moc myslet pro mě bude taky pátek krušnej budu volat na výsledky krve.
Jo a ptala jsem se na to koupání a doporučujou jenom bazén, tak nevím na tý dovče v ČR
, no uvidím kdyby to bylo průzračný tak do toho jdu stejně mě trochu výtok trápí,ale to je v těhu asi normální né??
Jo ještě jsem vám včera zapoměla napsat že jsem slyšela srdíčko toho naše Bobánka, pan dr. ho poslouchal holky já byla z toho úplně v šoku. Bylo to moc krásný!
Liborinko, hlasim, ze jsem tu poslednacek na testy asi ja, i kdyz uz jsem v tehu pekne daleko, hihi, v PA zacinam 21. tyden… Ale hlavu si z toho nedelam, co bych tim ovlivnila, ze. Jinak me chlorovany bazen osobne prijde jako nejvetsi zlo, protoze je to ta nejneprirozenejsi varianta. Cipek je pevne uzavren, mimi je v obalu a v plodove vode, rozhodne se koupanim v rece ci jezirku neohrozi. Samozrejme ani koupanim v bazenu se neohrozi, tam jde spis o to, ze voda je tak silne chlorovana, ze v pochve uplne vyhubi vsechno zive, co udrzuje rovnovahu a az se mikroflora zacne obnovovat, tak bohuzel prgo se vzpamatovavaji kvasinky, pak az ruzne dobre lactobacily a jini „pratele“. Takze tento disbalanc lehce muze vest ke kvasinkove infekci. Voda v normalnich rekach, prehradach, nadrzich a ja nevim, kde jeste, neni chemicky osetrena, pro telo je tudiz prirozena. Hlavne pozor na ruzne sinice, kdyz voda nevypada zdrave (je cela zelena, plave v ni Buh vi co), tak je jasne, ze do ni nevlezem, takove sinice, jsou to vlastne toxiny, to potrapi i zcela zdraveho ci netehotneho cloveka, ze… Takze letu zdar!!!
Jinak na nas se uz zenou mracna, takze predpovedi preci jen nelhali… Zitra ma byt jen 15 C, brrrr! Ale nekdy v nedeli uz ma byt zase hezky. Linda
Jméno: Rok, znamení Bydliště Jména TP DK
SEZNAMEK:
BEE (matka pluku) (76,rak) Praha Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo DK 15.6./20.6.
KACULA (79,rak) Praha Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula DK 26.6.
IVETT (81,váhy) Praha Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek DK 28.6.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek TP 1.11. DK 23.6./4.7.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 26.6.
LINDUSA (79,beran) Německo TP 3.11. Boo/Brat DK 22.6./30.6.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip TP 3.11. Broučínek DK ??? LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.(25.)11. DK 29.6.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž Tobias/Sofie TP 7.11. DK 20.6./27.6.
KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) Ondra/Tereza TP 7.11. Ója DK 21.6.
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Fufee DK 14.6. BENJULKA TP 8.11.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 22.6.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek DK 22.6.
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11. Hopsinka DK ??? ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneruška DK 28.6.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK ??? SMARRR (75,blíženec) Praha TP 12.11. Mimi DK 26.6.
MILI (r.71) Praha TP 13.11. Bambulka DK 23.6.
HIKI (82,býk) Bratislava TP 13.11. DK 6.7.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín TP 15.11. DK 26.6./4.7.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK ??? IGINA (78,štír) za Brnem Vanda TP 16.11. DK 22.6.
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 26.6.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 19.6./23.6.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK ??? DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11. Bumbrlíček DK 22.6.
KASIA (78,blíženec) Olomouc Alexandra/?? TP 28.11. Bubinka DK 16.6./20.6.
IVANA1985 (85,býk) Strakonice Eliska/Karel TP 29.11. Hrášek DK 28.6.
LIBORINKA Pelhřimov TP 30.11. Bobánek DK 11.7.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov Erik TP 30.11. Ricky DK 29.6.
KAMI TP 30.11. DK ???
MARIEE host
KA-TKA snažilka
EDIK host
DENDULKA host
RADULKA1 host
Liborinka Pan doktor Petřík mě přijímal do nemocnice, k tomu bych chodila hned, taky se mi moc líbil
.
Díky všem za podporu ohledně mého tatínka, taky doufám a věřím, že to nakonec bude jen nějaká maličkost a všechno dobře dopadne ![]()
Ahoj těhulinky,
včera jsem si koupila krejčovský metr a změřila jsem se v pase. Je to docela síla. Naměřila jsem 87 cm. Bylo to v podvečer a to jsem vždycky nějaká nafouklá. Bohužel jsem se zapoměla změřit dnes ráno, abych to mohla porovnat.
Viděla jsem, že v nějaké diskuzi měly těhulky hitparádu bříšek (podle obvodu v cm). Tak by jsme to mohly jako listopadky taky zavést, ne? Ale chce se domluvit, kdy si je budeme měřit. Ráno a večer se to bude určitě dost lišit.
Tak krásný letní den a přibývajícím cm v pase zdar ![]()
Jinak mě Bobánek pořád ještě nekope
,tak snad se brzo dočkám ![]()
Teda Makos , to je zajímavý nápad. Bude účast povinná ? Já nevím, jestli byste se nelekly, až vám povím, kolik mám v pase já. Možná, že některé z vás mých současných rozměrů ve 20.týdnu nedosáhnou ani v nejvyšším stupni těhotenství ![]()
Tak to neřeš. Budeš na 1. místě.
Taky musíš brát v ohled, že jsi o týden předemnou.
Mohla by se tam vložit tabulka, kde by byly týdny těhotenství a ty údaje by jsme tam jen dopisovali, aby byl vidět přírustek cm.
ahoj holky,
3× hura s pocasim se sekli a vypada to na dalsi krasny letni den.
Ja tohle to pocasi fakt muzu a kez by vydrzelo az do listopadu.
Hitparada pasu, Krti nemusis se bat, ja taky patrim mezi ty co nemaji uz ted 90 v pase. A je mi to jedno, hlavne ze jsme spokojene a mimisci rostou jak maji. Proc si z neceho delat tezkou hlavu.
Jinak ja mam takovy divny tlak v brise, nevim jestli je to tema nektarinkama, kterych jsem snedla asi kilo. Snad jsou to jen zarazeny prdy ![]()
Dost trpim zacpou, je tu jeste nekdo takovy? Potrebovala bych poradit, co s tim. Nejdu na zachod treba 2-3 dny a to si pak uz beru cipek. Mela jsem s tim vzdycky problemy, ale myslela jsem si, ze tehotenstvim se to zlepsi. A to pritom bastim zeleninu ovoce, jogurty, no proste vsechno, co by melo pomahat.
Utikam pracovat, vsem vam preju pekny den
Makos No já jsem do toho 20.týdne nepřibrala ještě ani kilo, to je na tom to nejhorší
Jsem před tebou o týden a tipla bych, že asi tak o 30 kilo
Ale jo, já jsem pro každou srandu ![]()
Marcelko,
zkus ovesné vločky s ovocem. Já to snídám už několik let (měla jsem jen výpadek asi první tři měsíce těhotenství, to se mi úplně změnily chutě). Po snídani jdu okamžitě na velkou a funguje to už několik let. Když si dám o víkendu rohlík s marmeládou, tak prostě nejdu.
Dáš si do misky ovesné vločky (úplně ty nejlevnější, pytlík 9,–Kč),zaleješ je mlékem a dáš přes noc do ledničky. Ráno tam přidáš trošku mléka a dáš na 2 min do mikrovlnky.Tam to převře a krásně se to rozmočí. Přidáš cukr nebo med, ovoce (já dávám ananas nebo broskve z konzervy),můžeš ještě přidat mléko nebo trochu štávy z té konzervy. Nahoru nasypeš trošku kukuřičných lupínků a můžeš baštit. Mě to hrozně chutná. Mám ráda na snídani sladké.
Je to vlastně jak ovesná kaše, ale nemusíš to vařit na sporáku, ale stačí v mikrovlnce. Navíc je spousta možností co si tam dáš. Jakékoli ovoce, hrozinky, skořici, kakao, oříšky, prostě na co máš chuť. ![]()
Ahoj těhulky,
tak hlásím, že máme doma fotbalistu! (nebo fotbalistku? - to ještě přesně nevím…) Poprvé jsem si byla pohyby jistá v ponděli asi 5 min. před začátkem zápasu ČR x USA. Tak to přikládám tomu, že taky trénoval/a ![]()
Obvod v pase je dobrý nápad, je to nenáročné na techniku a zvládne to myslím každá. Takže hlásím: 19+6, 92 cm
dopoledne v 8:50 (už po snídani a jednom jabku) ![]()
Jo a taky mám od včerejška nějaké fotky bříška (nasoukala jsem se do jedněch letních šatů, které jsou lehce elastické a mívala jsem je volné (i přes zadek!) - no a včera se na mně vlnily a řasily jak na špekáčkovi
Takže až si pohraju s technikou a zjistím, jak to dát do fotoalba, dám Vám avizo…
Krti, taky se přidávám k zástupu těch, co drží palce, aby s tatínkem bylo všechno OK.
Mějte se hezky a užívejte léta ![]()
Domi
MAKOS , dobrý nápad s hitparádou bříšek. Já se měřím celkem pravidelně. Naposledny dnes, když jsem nahá prošla kolem zrcadla a viděla, že se mi začínájí klubat prsa. Tak jsem běžela pro metr a ejhle, mám skoro modelkovskou míru - 89cm. Tak už snad nějaký ty prsa mít budu (kéž by napořád). Přes břicho mám šílené i 5ti cm rozdíly ráno a večer. Normálně jsem mívala v pase tak 68-70 cm, v 15tt+2 večer bylo 81cm a dnes v 16tt+2 ráno před snídaní je 79cm. Na to, že mám jen 165cm a teď 55kg!!! Myslím, že váha a výška je dost směrodatná. Já jsem třeba prcek, takže si nedělejte hlavu se svými měrami. Myslím, že je většina z vás větší jak já ![]()
Taky jsem včera přišla na super věc, že je bezva mít sestru s konfekční velikostí o 2 čísla výš. Mám od ní pár letních šatů, které mi byly větší, ale dalo se to vynosit a letos jsou úplně super. Jedny jsou dokonce střižené pod prsama, taže jsou jak těhulkovské. Takže možná toho ani nebudu muset moc kupovat.
Dneska letím do Dómu sv. Václava. Nábožensky založená nejsem, modlit se neumím, ale poprosit za Bubinku snad zvládnu. Nejsem věřící a hele, jak se v případě potřeby upnu i na kostel ![]()
Kasia