Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak fotku jsem slavnostně vložila… Teda řeknu Vám, dalo mi to zabrat. Poprvé byla asi moc velká (manžel má ve foťáku nastavené obrovské rozlišení, takže mu to fotí tak od 3 mega výš - no a já to nezmenšila a počítač to odmítl). Podruhé, když jsem si s ní pohrála a zmenšila na nějakých 100kilo, tak jsem pro změnu zapomněla změnit, kam tu fotku chci uložit, takže jsem se ocitla mezi úúúplně cizíma fotkama…
(a teď nevím, jak ji odtamtud odstranit, aby tam nemátla nějaké jiné těhulky a maminky
- prosím prosím poraďte…)
Ale jak se říká, do třetice všeho dobrého, takže můžete ohodnotit naše bříško ve fotoalbu listopad 2006 ![]()
Kasi, budu na Tebe zítra myslet.
Domi
Kasio,
můžu tě uklidnit, já mám jen 160 cm a už mám 60kg (dřív bývalo 55kg)a v pase jsem mívala taky tak 68 cm a to mě šly krásně vidět břišní svaly. Kdepak jen jsou ty časy
Tak teď to už mám skoro o 20 cm v pase víc (ale bylo to měřené večer)
Do posilky chodím i teď 3× týdně, ale břicho a cviky u kterých se natuhuju necvičím. Taky jsem snížila závaží. Tak se to s pořádným cvičením už ani srovnat nedá. ![]()
holky mam negativni testy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja mam tak strasnou radost, byla jsem rozhodnuta, ze kdyby nevysly dobre, tak na odber plodovky nejdu…, mam hruzu z jehel.......uz treti den se nervuju. a to je uleva
![]()
mam dojem, ze Kasia psala o tom testovani…myslim odber krve misto odberu plodove vody.......super, klidne preziju odber krve…ale ta plodova voda…ses sikulka
tak pa igi......jeste se ozvu
Holky tak me miry manekynky v 17+3 jsou 70kg a 83cm pres brisko ![]()
MERENI BRISEK, nemela jsem zrovna co delat
..kdo chce at se zmeri a doplnim to..Igi (prosim o kontrolu)
KG/CM BRISKA/TYDEN+DEN
MAKOS 60/87/18+1,
MARCELA_F ?/90/?
DOMI ?/92/19+6,
KASIA 55/79/16+2
IGINA 70/83/17+3
BEE
KACULA
IVETT
PAMAVLA
LINDUSA
ANNI
LIDUNKA
KRTONOZKA
WELINKA
MILKAK
MAYA
JAGISKA
ILJU
PAJINA
SMARR
MILI
HIKI
MAKOŠ
JANDULA1
NICO
MIA
BEINKA
DANDA
IVANA1985
LIBORINKA
MEDICKA
KAMI
Čau holky! ![]()
Ještě jsem se neměřila a neslibuju, že to udělám
já se obecně nerada měřim, stačí, že se vážim, ale to taky nepublikuju!
Ale myslim, že přes ten pupík už bych přes 90 určo měla… ![]()
Dneska jsme byli na „velkém“ UTZ. - U nás se to dělá na stejném přístroji jako všechny těhotenské UTZ předtím (ty byly zatím 2). Už víme, co je Qeebo zač, ale z důvodů přísného utajení a překvapení hlavně pro členy rodiny to nechceme říkat (ani psát tady)
Měla jsem zase velkou radost, že JE VŠECHNO JAK MÁ BÝT a Qeebo vypadá v pořádku. Snad se mu pořád dobře daří. Rozhodla jsem se, že se podíváme taky na 3D(4D) UTZ buď do Gyncentra kam chodíme, nebo zkusím pro nás z naší strany Prahy trochu přístupnější Genet.
Čistě pro kontrolu a ze zvědavosti - doktoři by nás na něj neposílali. ![]()
doktorka na UTZ říkala, že i placenta vypadá úplně v pohodě a že i podle polohy miminka by řekla, že všechno je a bude v pořádku. Že by se dokonce ani nebála, že by se nemuselo třeba přetočit nebo tak…nevim, jak třeba tohle může říct, ale třeba je všechno tak podle „grafů“, že to prostě lze předpokládat. Mám ohromnou radost, že jsme v pořádku a už se těším, až Qeebo začne zase ještě silněji kopat. Zatím ty naše drobečky totiž prý cítíme jen, když udělají větší pohyb.
Jo a sranda byla, když jsme si chtěli prohlídnout obličej…Qeebo je strašpytel nebo stydlín, protože si pořád ručičky drželo v různých polohách před obličejem a nechtělo nám ukázat, jestli má v pořádku rtíky…ale nakonec je paní doktorka přece jen na chvíli zahlídla a byl to opravdu „úlovek“
a i podle patra je všechno OK.
Dneska jsme místo žaludku viděli močák…byl naplněný, takže je znát, že ledviny máme taky OK.
Další normální UTZ by měl být ve 30.tt, což je za dlouhých 9 týdnů…:-( nicméně když si představím, že nám celkově těch týdnů zbývá už jen 19 a jsme pomalu tedy za půlkou těhu, je šílený, jak to letí!!! ![]()
Už se na Qeebáska moc těšíme a plánujeme nákupy kočárku a hadříků a tak…i když už nějaké máme a budeme kupovat asi spíš neutrální, abychom měli i na eventuelního sourozenečka jiného pohlaví. ![]()
Tak se holky mějte krásně, já jdu zase PRACOVAT
když je takhle hezky to by se to leželo doma u bazénu
aaaaaaaaach joooo…ale penízky budou taky potřeba a budou se hodit! ![]()
Až budu mít termín toho 3D ultrazvuku, dám vědět. Musím se objednat a jsou dovolené, ale mělo by to být někdy v druhé půlce července. ![]()
pa pa a hezký den všem maminám i pupíčkům!
optimismem zářící Bee+Qeebo (tajemství) ![]()
Ahoj holky, hlasim pokles teploty tak o 5 C, prehanky a bourky. Ted neprsi a venku je naprosto uzasne, cerstvy vzduch a pritom je to stale na tricko a kratasky
.
Makos, uf, na metr bych si ted asi netroufla, vlastne ani nemam s cim porovnavat, protoze ani nevim, kolik jsem merila v pase pred otehotnenim. Ale hitparada neni spatny napad, jen musim splasit nejaky metrik!
Marcel, ja na zacpu take trpim, nejhorsi ale je, ze se mi strida s prujmama. 3 dny nejdu, pak mam 3 dny prujem, fakt uzasny… Jednou uz jsem si na zacpu musela vzit projimadlo, zadne zarucene meducinky nepomohly (vlaknina, cerstva zelenina a ovoce ci celozrne pecivo a straasne moc tekutin). Druhy den nastala velka uleva
. Ale jak rikam, projimadlo jsem uzila jen jednou, nechci ho brat pravidelne, jen kdyz je nejhur. To jsem uz mela krece a fakt jsem trpela. Jinak tehotenstvi naopak zacpu zhorsuje, i zeny, ktere nikdy zacpou netrpely, ji najednou pocituji. Zkus zajit do lekarny a kup si vlakninu, jmenuje se psyllium, je to ciste rostlinna zalezitost bez projimavych ucinku, ale v tele jaksi vytvori zaklad pro stolici. Hlavne se musi splachnout spoustou tekutin. Bere se lzicka 2 - 3× denne, rozmichas ji do vody a zalejes jeste jednou sklenici vody do zaludku. Take je mozno dat ji do dzusu (mnohem chutnejsi) ci do jogurtu (ble ble
).
Domi, tak to bychom mohly z tech nasich fotbalistu sestavit team
. To moje boo boo kope posledni 4 dny skoro cely den, nechapu, kde bere tolik energie a proc nespi!!!??? I v noci, kdyz se probudim, tak bejby vesele kope, za chuze, za sedu, proste non-stop! Uz si pomalu rikam, ze tam mam klubko hadu a kdybych si nebyla jista, ze cekam jen jedno, tak bych to podle pohybu typla tak na 3 - 4 ks!
Kasio, ja jsem jeste vetsi prcek (teda mensi prcek
), mam jen 161 cm, ale jsem zavalitesji nez Ty
. Musim nekde splasit metrik, at se s Vami mohu pomerovat.
Bee, no to je super, ze se Qeebo jevi jako ukazkove miminko, moc blahopreji
. Jinak clovek se vazne divi, co Ti doktori vsechno nevyctou z ruznych „priznaku“, treba zde v US (no sice uz jsem v Nemecku, ale preci jen spadam pod to US zdravotnictvi, ale Vy me chapete
) doktori hodne daji na vysetreni omakem, podle toho Ti dovedou rict, kde ma mimi hlavu, nozicky, ze deloha odpovida tomu a tomu tydnu, dokonce i novorozence pak hodne vysetruji omakem, kuprikladu polozeni kycli. Jsou to holt hlavy studovany ![]()
Ja se musim zvednout a zacit pomalu neco delat, hlavne musim jet na zakladnu nakoupit a zacit pomalu premyslet, co si vzit na vylet do CR. Mejte se moc hezky, Linda
Zdravím,
omlouvám se za sporou účast, ale vlastně jsme teď úpořád venku a večer jsem mrtolná.
Hlásím, že testy jsou ok, tedy nemusím nic řešit, jupí.
dočetla jsem vše jen si toho moc nepamatuju, tuším Beinka psala o živém dítku, takový býval Max a je to šilý zdravý klouček. Potom jste řešily koupání, moře bych neřešila vůbec a naše vody, no když tampon, tak asi napuštěný olejem, já mám krém Intisan od Hádka a tím si natřu poševní vchod jako prevenci, no aplikace není moc praktická .....
s mým oblečením je to složité, mám nějaké těhu oblečení z minulsa otom spousty různých velikostí jak jsem hubla, ale je jiná roční doba … no a moje břicho vypadá těhu oblecích směšně, žádné není a „civil“ mě škrtí. Obecně za oblečení nejsem zvyklá vydávat moc pněz a zvlášť za dočasné
tak jsem něco pořídila sekáči, naštěstí už je teplo a můžu chodit v šatech a koupila jsem si HaM „civil“ kalhoty, co mají pase úplet, ty mě blaží, dostatek pohodlí a přitom jsou napořád (tedy předpokládám, že zas zhubnu
) naštěstí nejpalčivější problém minulého těhu, nízké kalhotky, je vyřešen.
Gratuluji šem k negativním testům.
Pohlaví si říct necháme, snad příští pátek, ale Max dělal fórky snad do 30tt, s ním jsem měla větší jistotu, že je to kluk, teď typuju tay, ale s menší jistotou.
Fotky jsou pěkné, kočičky netrapte se váhou, myslím, že důležitější je vědět, že jíte zdravě a tím o sebe i mimi dobře pečujete.
Bee
tebe si s přáním úžasných zážitků na UTZ nechávám nakonec než to sesmolím, tak zrovna hlásíš
gratulujůůůůůůůůůůůůů a skláním óóóbr poklonu, že vydržíte, to my jsme kecky ![]()
pa Mia
Bee No tak to gratuluju, že je všechno v pořádku a taky ti trošku závidím, že to už máš za sebou. Musí to být úžasný zážitek, tohle všechno vidět. Mě to čeká za 6 dní a jsem nervózní jak sáňky v létě. Hrozně se pořád bojím, že se něco děje a na druhou stranu se strašně těším, až Óju uvidíme takhle dopodrobna. Akorát mám hrůzu z cesty, jedem 90 km do Českých Budějovic a ještě to tam hledat…
No ale doufám, že to všechno bude stát za to ![]()
Naštěstí nemáme doma metr (někam jsme ho založili), takže se zatím změřit nemůžu, jupííííííííí
. Aby mi vůbec ten 1,5 m dlouhý krejčovský metr stačil… ![]()
Tak jsem uspala dítě a změřila pupík:
MIA 61/82/17+4
Igino
jsi šikulka, jen sis na sebe upletla bič, tohle ti už asi vydrží do porodů a uvidíme, zda budem dost statečné a možná i po něm, až budem schazovat
jen bych měla prosbu přidat ještě výšku, ať se vysoký holky nestresují
já měřím 173
Ditko mi ted usnula a tak mam chvilku, abych mohla pisnout.
Predne BEE gratuluju, ze je vse v poradku a jestli vydrzis neprozradit nikomu pohlavi miminka, ses fakt dobra. Jak se znam, ja bych to nevydrzela.
My jdeme na utz v utery a presne jak pise Krti, nemuzu se vubec dockat. Ale zitra je uz patek a vikend utece, no a utery je tady hned.
Jak to tak pozoruju, zatim je tu muzska prevaha. Jsem desne zvedava, co reknou nam. Jak pise Mia u prvniho ditka jsem si byla jista na 100%, ze je to kluk. Ted tusim, ale s jistotou nevim.
V letnich miminkach kamaradka ceka taky chlapecka. Ma doma uz malou slecnu.
Lindus, diky za tip na tu vlakninu. Vlastne ji mam doma a uplne jsem na ni zapomnela. Jenze na me vsechno pusobi kratkodobe a jak si moje telo na to zvykne, uz to nema zadny efekt.
Jdu ditku uvarit nudle do polevky a az se vzbudi musime na postu. A pak rovnou do bazenu.
jeste k tem miram. Metr doma nemam. Jsem spis zavalitejsi postavy, takze kdybych vam tady napsala kolik vazim asi byste se vyvratily.
Tech 90 cm v pase jsem mela tak 3 tydny zpatky, takze si myslim, ze ted to bude uz mnohem vic.
Kdyz najdu metr, tak se pomerim a pisnu. Merim 178 cm a jsem 19+3.
KG/CM BRISKA/VYSKA/TYDEN+DEN
MAKOS 60/87/?/18+1,
MARCELA_F ?/90/178/19+3
DOMI ?/92/?/19+6,
KASIA 55/79/?/16+2
IGINA 70/83/167/17+3
BEE
KACULA
IVETT
PAMAVLA
LINDUSA
ANNI