Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jsme úspěšně zvládly další víkend bez bazénu no a snad už poslední. Zítra by ho měli přivést do Brna no a k nám už se nějak dostane. tak mi manžílek napustil plechovou vanu, no řeknu vám bylo to bezva se celý den slunit a ráchat. docela jsem se i opálila. No jinak u nás nic nového. v úterý ráno vyrážím k tomu dr. kvůli těm testům no tak snad bude vše v pořádku. a odpoledne v úterý na cvíčo pro těhule na to se moc těším.
Nico: vítej zpátky, tak jsme chtěli letět k moři,ale jsem z těch testů docela na měkko tak nikam jenom tady!
Krti: dr. mě bude objednávat teprve v úterý no tak snad mi řekne už termín. Jinak se musíš mazat to sluníčko opravdu pálí, já se mazala a spálenina žádná!!!
jo ted koukám na ty vaše tabulky a před těhu jsem vážila 65, +3 kg, výška 165 a 16+4 obvod 93cm!!
KG/CM BRISKA/VYSKA/TYDEN+DEN
MAKOS 60/87/160/18+1
MARCELA_F ?/90/178/19+3
DOMI 64/92/168/19+6,
KASIA 55/79/165/16+2
IGINA 70/83/167/17+3
BENJULKA 102/?/168/19+1
BEE +4/102/168/21+0
MIA 61/82/173/17+4
LIBORINKA 68/93/165/16+4
KRTONOŽKA 105/?/170/19+5
Doufam, ze jsem nekomu nepridala nebo neubrala ![]()
Krasnej den tehulky.......
Igina Klidně mi uber, zlobit se nebudu ![]()
Liborinka Aha, tak já už tam teď ve středu jedu, tak ti potom povím, jak to tam probíhá, ju ? Já jsem se, husa, nenamazala, protože jsem si říkala, že tam budu jen chviličku. Ruce mám v jednom ohni a taky výstřih, což se strašně líbí Pájovi
. Dneska se už poctivě namažu, než polezu ven, slibuju
.
Ahoj těhulky,
koukám, že rozebíráte dovolené… My tu naši nějak nemáme ještě moc naplánovanou. Jsme dost akční na to, abychom týden leželi u moře, ale vzhledem k mému stavu a kondici
budeme muset letos od akčnosti upustit… Manžel na mě zkoušel, jestli bych nejela na jednu chatu na Malé Fatře - jenže to bychom tam nejdřív museli vyšplhat s batohy na zádech, terén taky není zrovna procházkový (což mi za normálních okolností naprosto vyhovuje, ale teď…), takže Fatru jsem lehce zavrhla. Teď jsou ve hře Jižní Čechy. Byla jsem tam jen jednou na takovém babském výletu s maminkou a sestrou asi před 2 lety a moc se mi tam líbilo. Tak jsem si říkala, že bychom si mohli udělat nějakou masňáckou dovolenou dílem po historických městech a dílem po nenáročných stezkách na Šumavě (tam jsem niky nebyla) s akčním spaním ve stanu po kempech - akorát místo vlaku bychom jezdili neekologicky autem…, tak uvidíme, jak se nám to podaří. No v každém případě bych to chtěla stihnout nejpozději za 14 dní - prý je teď nejideálnější doba v těhotenství a já se obávám, že fyzická kondice bude už jen a jen klesat ![]()
No každopádně jestli máte některá tip na nějaké pěkné místo ve vlastech českých, moravských a slezských, sem s ním
rozhodně si nemyslím, že bychom to tu znali a tak aspoň nebudeme mít letos zaječí úmysly někam na jiný kontinent a budeme hezky poznávat rodnou hroudu ![]()
Mějte se hezky a užívejte sluníčka (i když možná raději ze stínu
)
Domi
krásné dopoledne těhulinky,
když sleduju každé ráno váhu, tak se děsím, co mi bude ukazovat za několik měsíců. Vypadá to ,že jsem už přibrala +6kg a to se mi nezdá, že bych se nějak přežírala. Taky si připadám jak nafukovací balónek. Ráno mám o 5cm míň v pace, než večer. Každý večer si připadám hrozně nafouknutá.
Bobánek se mi ještě neozval, nebo jsem to nepoznala.
Všem vám hrozně závidím a nemůžu se už dočkat, až to přijde.V pátek jsem si koupila v bazárku prvních 7 kousků oblečků. No prostě rozkošné. ![]()
Dobré dopoledne všem ![]()
Kasi .. ..bože, to je mi líto, já tady brečela jako želva, když jsem to četla!! Kočičko držte se s manželem oba dva!!! Bude Vás to teď hodně bolet, ale já věřim, že se k Vám miminko brzy „vrátí“ a zase budete šťastní!!! Vydrž kočičko, myslím na Vás!!!
Jinak co víkend holky??
My máme za sebou prima 4 dny. Až na ten pohřeb tedy, to bylo šílené. Když jsem viděla sousedku, jak hrozně pláče…no rvalo mi to srdce
(
V pátek jsem byla se ségrou nakupovat (ona už na mimi, já zatím na sebe
, tak mám dvoje nové kalhoty (na gumu v pase
) ) a halenku a spravila mi dvoje další kalhoty, aby se daly nosit i v těhu a 1 šatečky a 2 trička, takže já už jsem plně vybavená oblečením
))
V sobotu ráno HOnza pomáhal taťkovi, my jsem se ségrou probraly skříň dětských oblečků a vybraly, co se dá použít (docela dost
a odpoledne jsem jeli za kamarádkou, co se vrátila z toho Nového Zélandu…no byla veeeeelmi mile překvapená mojím bříškem (my jí to schválně neříkali)
Tak to bylo prima odpoledne. Na fotbal už jsem zase byli doma a to přijeli na návštěvu známí, po fotbale (až chlapi přestali být protivní z prohry) jsme ještě do jedné v noci grilovali, takže další příjemná věc
)
No a včera už jsem jen něco doma pomohli, poobědvali, sbalili věci, zajeli k babičce (splnit povinnost rodinné návštěvy
), nabrali tu kamarádku, co jsem u ní v sobotu byli a jeli do Prahy. Dojeli jsme domů před devátou večer, chvíli poseděli a šli spinkat. Dneska jí přílétá z Thajska ten její, tak tu na něj počká a ještě u nás spí, zítra odjíždí, tak až zítra večer si pořádně „odpočineme“…a už se těším na další víkend, nějak jsem si při tom všem ani nestihla odpočinout
![]()
Domi , dovolenou řešíme taky. Holky mě tu navnadily, jak všechny odlétají k moři…ale manžílek racionálně pořád říká, že nechce nic riskovat, a tak asi přece jen letos bude dovča po vlastech českých. My plánujeme týdenní dovolenou začínající v západních Čechách u známých na chalupě - na víkend, pak 2 - 3 dny okolí Českého Krumlova, Hluboké atd. a pak 2 dny na jižní Moravě v okolí Vranova nad Dyjí a poslední den Moravský kras + přesun k našim na víkend na severní Moravu.
Jestli chceš poradit krásnou dovolenou, pak radím jedině ** jižní Morava, okolí Břeclavi a Lednicko-Valtický are ** ál. Já to tam miluju, je to úžasný kraj, ale my už ho máme projetý ![]()
Moje váha před těhu byla 70 kg, výška je 163 (hlásím se do klubu těch "oplácanějších
), teď mám nějakých 5 kg nahoře, ale míry zatím nevím (poslední měření bylo někdy před 2 měsíci, tak já to doma napravím) ![]()
Tak a teď se jdu podívat, co je potřeba odpracovat, když jsem tu 2 dny nebyla …tak zatím krásný den všem ![]()
ahojky
občas Vás čtu, ale jak mi nevyšel ten listopad2006, tak přispívám do prosinace 2006.
Jen bych chtěla vyjádřit podporu Kasie, holka držte se… on si člověk mnohdy říká že už to nepujde, ale určitě se zase za čas zvedne a bude vidět svět zase v těch krásnějších barvách…
I když jsem to neprožila, moc tě chápu, stalo se to mým dvěma blízkým kamarádkám (jedné v 24 tt, druhé na konci 8. měsíce...... , prostě přestalo bít srdíčko.....) už tuto tragédii překonaly a dnes se těší ze zdravých dětí. Tak hodně síly.
Markéta
Kaisa: Kočičko, vím dobře jak ti je, já přišla o mimi 3 dny po porodu a myslím, že to bylo daleko horší, ale ta bolest je stejně šílená!
Je to hrozné neštěstí, ale bud ráda, že jsi miminko neviděla umírat, já stála 3 dny na JIP u jeho inkubátoru a ta bolest, že mu nemůžu pomoc byla opravdu hrozná a to jen proto, že doktor přišel pozdě k porodu a nechal ho ve mě hodinu a čtvrt dusit. ![]()
Slova ti tedˇ moc asi nepomůžou, ale věř tomu, že se jednou miminka dočkáš, nevzdávej to!
Moc ti držim pěstičky aby jsi co nejdřív otěhotněla a měla jsi to nejkrásnější miminko na světě.
Opravdu mě to strašně mrzí, prostě tu bolest znám.
Opatruj se a až budeš mít chutˇ, tak se nám ozvi.
Chtěla jsem se zeptat, jestli ví někdo něco o kočárkách GABI nebo Crystal , já nevím, jak přesně se jmenují. Viděla jsem je v pátek v jednom obchodě, na pohled se mi zdály hezké, ale nikde nemůžu najít informace jako materiál, váha, výbava atd… Taky tam měli kočárky TAKO , o těch jsem něco našla, ty se mi též líbily, ale váha 20 kg mě vyděsila…
A mám vybranou postýlku
relativně obyčejná dřevěná, s mírně vyřezávanými čely, v kompletu postýlka+matrace+držák na nebesa+nebesa+mantinel kolem miminka+1 povlečení = 1.990,–-
Jen matrace je molitanová a už jsem slyšela názory, že není moc dobrá, že to chce „kvalitnější“, tak bychom možná dokoupili novou matraci a tahle by se dala k rodičům do staré postýlky, kde bude mimi spát jen občas ![]()
Ahoj holky,
tak zitra mam ten velky utz. A to jsem si myslela, ze se nedockam. Jde se mnou i manzel, a protoze babicka si odjela na dovolenou, tak s nama jde i Danielke. Ale verim, ze to nebude vadit a aspon uvidi brasku a nebo sestricku.
Ted cekam, ze prijede kamaradka. Ma 3 deti, samy holky. Povim vam, ze je to nekdy peknej hukot. Tak se budeme slunit a plkat o nicem. Slunicko pekne opaluje. Mazu se a Danielek mi u toho hodne pomaha. Uz jsem musela koupit dalsi krem.
Ted spinka.
Musim si poradne pomerit bricho, protoze to tipuju, ze to bude uz kolem 100 cm, zacinam se nejak hodne kulatit. A muzu jen potvrdit, ze u druhyho tehu brisko roste mnohem rychleji nez u prvniho. Teda aspon to moje brisko.
Ahoj holky!
Koukám jen tak zběžně z práce, že jsme všechny měly krásnej víkend! ![]()
Musím zase pracovat, mám jen krátkou a stručnou otázku…
NEMÁTE NĚKTERÁ ZKUŠENOSTI S CANESTENEM BĚHEM TĚHOTENSTVÍ?
Mám pocit, že se hlásí o slovo první těhotenská mykóza a abych řekla pravdu, nechce se mi moc čekat do zítra odpoledne na kontrolu u doktorky…
Raději bych něco na:,–(ila už dnes.
Škoda, ze NICO je na dovče, ta by poradila určitě! ![]()
díky za rady!!!
Bee+Qee
Bee,
Nico uz neni na dovce ![]()
Canestenu bych se nebala, ale ja osobne bych nejdrive zkusila neco prirozenejsiho. Vyborny je Fermalac vaginal. Jsou to zavadeci cipky s obsahem Lactobacilu a musi byt v lednici. Ja si ho obcas na:,–(im jednou tydne jako prevenci.
Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuu NICO spaso moje…ty jsi uz zpatky?! ![]()
ty cipky se daji predpokladam koupit bez predpisu v lekarne???
nebo myslis, ze mam vydrzet zitra az na tu doktorku? - neni to zas tak k nesneseni…ZATIM… ![]()
diky!
bee
Bee ,
vratili jsme se vcera a ja uz dokonce i psala do diskuze ![]()
Pokud to neni vylozene k nesneseni, tak klidne vydrz. Pokud Ti dr. neco napise bude to asi nejaka chemie. Vicemene zalezi na Tobe. Fermalac je k dostani bez receptu, pojistovna snad na nej ani neprispiva, ale tim si ted nejsem jista.