Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, opet jsem nachodila 100 jarnich, ja mam ted vice pohybu nez za cely zivot predtim
. Mimi neprotestuje, sice mi obcas tvrdne bricho, ale to je proste normos, s tim se pocita… Budu na porod hezky ready, bych si predtim mohla hodit jeste nejaky ten maratonek, kdyz me manzel tak hezky prohani
.
Welinko, ja mam doma jorksirka, lecim si na nem veskere moje tehu stavy, porad ho ted chovam, cesu, hladim, zkratka rozmazluju a nastesti je to takovy zlaticko, ze si necha vse libit
. Hodim ho do galerky. Teda jeho fotku
.
Kacko, ty mas taky jorkyho, krasa, miluju je! Ale ja mam rada vsechny pejsky, u jorksirka je velka vyhoda, ze nepelicha, vid… Hezkou dovcu, o seznamek se budu starat snad dobre
.
Krtonozko, vcera zrovinka jsem v posteli take rikala manzovi, at si mimi poslechne. Sice mi hlavou malem promackl bricho, ale bohuzel se mimi v ten okamzik prestalo hybat. Ona to bude pekna potvora, protoze se prestane hybat i kdyz ja jen polozim ruce na bricho, ma nejaky nadmerne vyvinuty sesty smysl
. A jeste k autosedacce… Tady na zakladne a vlastne i u doktora v civilu v US nam vsude lijou do hlavy, ze vse si klidne muzem koupit z druhe ruky, ale do autosedacky at radeji investujem, protoze u koupe z druhe ruky neni zadna garance, ze autosedacka jiz nebyla „pouzita“, to znamena, zda v ni neprobehla nejaka autonehoda. Jde o to, ze tim narazem se ta autosedacka muze nejakym zpusobem zdeformovat a pak uz zkratka neplni svuj ucel, jako by nebyla…
Ivett, me by se cerny kocarek asi take libil, ono to zni sice zvlastne, ale kdyz si to predstavim, zvlaste v kombinaci s nejakou pestrou barvou jako je treba ta oranzova, o ktere jsi mluvila nebo dalsi jina barva, tak to musi vypadat hezky! Uvidis, ze k Tobe nakonec libi budou chodit a rikat, jak mas hezky kocarek
. Koukala jsem na ty „Tve“ vybrane a moc moc se mi libi vsechny 3. Skoda, ze ten prgo je tak drahy, ale co, vydrzi to na dlouho, navic v tom clovek muze vozit i druhe dite… Beru ho jako typ, urcite se po nem chci poptat zde v Nemecku. Nejdriv musime najit nejaky ten shop…
Marcel, ani nevis, jake mas stesti, ze uz kocarek mas, ja se tim porad trapim a byla bych rada, kdybych uz nejaky mela z minulosti
. No, tak aspon u druheho mimca si ulevim, to uz budu mit kocarek od prvniho… A nedepkar, pocasicko se pomalu rysuje ![]()
Igi, ty chlapi jsou ale necitove, co… Me manza taky uz parkrat rozplakal, uz jsem mu tisickrat rikala, ze na me musi hooodne opatrne, ze bohuzel za sebe moc nerucim, tak se sice strasne snazi, ale nekdy se to vymkne malicko z rukou… Jinak manzovi rekni, ze sex neni jen o „sup sem a sup tam“, ale prave o te neznosti a blizkosti, o mazleni a vseho kolem a ze potrebujes vedet, ze mas stale manzu
. Jinak dalsi za:,–(ni rozdil mezi peci v CR a US - v US jsem nenarazila na zivacka, komu by byl v tehu sex lekarem zakazan, v CR hodne mych kamaradek melo utrum, aniz by jim lekar vysvetlil proc… Zkusila jsi patrat, proc je to zrovna Vas pripad? Jinak se mi strasne libi ta sit pro miminko, je naprosto uzasna!!! No a investice do kocarku. Ja se chtela drzet pri zemi, libi se mi ten kocarek, co vlozila Ivett, ten za tech 6500,–, to byla vice mene ma fin. predstava. Uvidim, co najdu na mistnim trhu…
Makos, same dobre zpravy, dalsi testiky probehly v poradku, to ale hezky prospivame
. Jinak ja mam take navrchu 4.5 kg, ted uz mozna i 5 kg, pry to je ok, tak ja tomu budu verit ![]()
Medicko, Tys me zase potesila s vinem, ja na nej mam chut uz takovou dobu, ale porad jsem vahala. Uz pred par dny jsem nasla clanky, kde psali, ze 2 dcl neva a ted jsi me jeste ujistila Ty, tak si krapatek budu muset co nejdrive dat… ![]()
Smarr, to je fajn, ze brisko neni nic zavazneho a ze proste je to jen prubeh tehu… Oni sice pisou nejake udaje v tabulkach, co je optimal a co uz ne, ale ono se fakt musi prihlizet k individualite kazde z nas, ze… Ja tvrdnu tak 3 - 5× denne, spis kdyz se ohnu, ale ne pokazde, kdyz se ohnu…
Tak ja valim neco delat, sice uz je pozde, ale dneska jsem se pres same chozeni ani nepodivala na ty blby testy a zitra mam testy naostro! Tak snad je udelam na poprve! Hezky vecer, Linda
Ahojky holčinky..dneska jsem měla perný den, Bee děkuji za pohlazení,jsi moc hodná.
![]()
Do galerie jsem přidala naši rok a půl starou holčičku Bišonka..je to totální miláček…ale přiznám se,že z počátku těhu mi pěkně lezla na nervika…chudinka..ale nesla to statečně… ![]()
Ještě že ji mám.. ![]()
Holčinky nevíte …je možný,že po Coca Cole(fuj,já vím že bych ji neměla…ale měla jsem na ni obrovskou chuť
) miminko nějak více kopalo,bylo aktivní a tak?No já měla úplně strach,že se mu u mě nelíbí,nebo že hraje fotbal…no a katastrofické scénaře taky byly ![]()
Ahoj HOLČINKY
![]()
jsem tu jen na skok vás pozdravit…zdárně jsem přežila vodák a udělal všechny zápočty..pravda kajak jsem zdělal až na podruhé…
doufám, že se všechny máte krásně, hezky se kulatíte a miminka kopou jak fotbalisti
![]()
ahoj ahoj ahoj
Maruška
Ahoj maminky a miminka,
tak se občas probírám kočárkama po internetu… Teď jsem se dívala na ty kýmsi avizované růžové pantery a zarazila mě ta hmotnost - nejméně myslím 16 kg. To je u kočárků normální??? Připadá mi to docela dost…
Ještě jsem chtěla zareagovat na diskusi o plínkách, která tady proběhla před pár dny. My jsme taková docela „ekologická“ domácnost, skoro všechen odpad vytřídíme, naplníme tak ztěží jednu popelnici na měsíc. Takže je pro mě dost nepředstavitelná představa, že bychom měli produkovat každý den hromady papírových plínek… (kdesi jsem četla, že jedno dítě jich vyprodukuje až 1 tunu!!!
) Takže to chceme řešit nějak „alternativně“. Určitě se jednorázovkám nevyhnem zcela, to si nedělám iluze. Ale pokud to půjde, chtěli bychom používat plínky pratelné. A myslím, že spotřeba vody a elektřiny a jejich cena se dá taky porovnat. Mimochodem - na výrobu jednorázovek se taky spotřebuje voda a el.energie… Jestli máte chuť a čas, mrkněte na www.plinky.cz, jsou tam docela zajímavé typy pratelných plínek (střih mají jako jednorázovky) a je tam i srovnání ceny včetně započítání vody a elektřiny. Byly jsme se s kolegyní podívat na jejich použití v praxi u jedné mladé maminky tady v Olomouci a musím říct, že jakkoli jsem tam šla střízlivě nalazena, nakonec jsem odcházela docela přesvědčená (a do druhého dne jsem se ještě dále utvrdila), že pokud nebude náhodou na trhu něco lepšího, šli bychom do těchto plínek…
Omlouvám se, nějak jsem se o těch plínkách rozpovídala ![]()
Včera jsem zase mazala k doktorovi - pořád mám problémy s občasným špiněním. Doktoři netuší, čím by to mohlo být. Prostě tak jednou za 14 dní jeden den (výjimečně dva dny) špiním… Nemáte s tím některá taky „zkušenost“?
Mějte se hezky a užívejte si přicházejícího léta ![]()
D.
ahoj holky,
Domi , tak o spineni vim svy, od zacatku tehu, skoro pravidelne kazdej 14dni spinim…mozna i mirne krvacim jasnou krvi. Trva to treba den, nekdy pul dne, nekdy taky 3dny. Taky jsem jezdila jak blazen po vysetreni, lezela jak prkno v postely a nic. Ted mi rekl primar, ze mam hold asi spatnout srazlivost krve. Dal mi naky prasky..myslim nejak Dycine??? Beru porad 3×denne Ascorutin (v pripade spineni 3×denne po dvouch tabletkach) a kapky Kenavit. Ale rekl mi, ze pokud me neco nebude bolet, tak nemusim lezet. Vetsinou se mi to stava, pri zacpe.....:( Ale na to mam nakej sirupek pro miminka od moji pí dr. Ale bohate staci jeden kefír k snidani a po zacpe ani slechu
![]()
Jinak plinky …holky vy jste vsechny tak v predstihu, ja vubec takovy veci neresim........vubec nevim ani jaky plenky existuji. Vcera jsem se nechala zatahnout do vyberu kocarku, tak aspon mam prehled. Vybrala jsem a uz vybirat nebudu. Mam v hlave stavbu, vcera nam udelali komplet schody a uz mame skoro pul sklepa omitnutej. doufam, ze to stihnem dodelat, nez se spunt vyloupne na svet.
Welinko , tak vcera jsem se taky neudrzela a dala si vychlazenou coca-colu. Ale mimis to vzal dobre, sem tam se totiz napiju i kofole, proste se mejm chutim nebranim…akorat to vino...........celej vikend se mi tvorily v puse sliny jak na pomeranc, ale bohuzel byly na bily vinko…aspon decku si dam…tak souhlasim s Linduskou
dneska to vypada na slunickovej den, takze hura s briskama ven a slunit se a mit dobrou naladu.......igi
Ahojky pupčounci ![]()
Tak tu máme pátek a mě se hned vstávalo o poznání veseleji, když už nám začíná ten víkendík…sice jsem málo vyspaná, páč u nás byla kamarádka a u sýrového fondue jsme se zasekli až do půlnoci…ale zítra to doženeme ![]()
Ivanko , Smarr , děkuji za popis, tak tohle fakt nemám, tak jste mě zase trochu uklidnily… a Smarr …jsem ráda, že u Tebe to není nic vážného!! Tak si dnešní relaxační den hezky užij a rozmazluj sebe i mimíska!!
Pamavlo , to je super, že se Vá prcek předváděl, my jdeme dneska, tak doufám, že bude taky společenský!!!
Krti , no tedy, to jsi fakt dobrá, že ses takhle rychle rozhodla…já nad těmi kočárky budu pořád váhat ještě tak do října, jak se znám ![]()
Linduš , tedy, ten manža Tě pěkně honí…no ale zase má mimi spoustu zdravého pohybu, to mu určitě neuškodí …a držím palečky při zkouškách!!!
Welinko , já myslím, že po té Cole miminko vyvádělo jen proto, že dostalo spoustu energie - přece je to jen samý cukr atd…tak se asi potřeboalo vydovádět…a já tedy občas také neodolám a dopřeji si ji ![]()
Maruško , moc Tě zdraím a gratuluju ke všem zápočtům atd.!!!!! Jsi šikovná a hlaně hodná, že nás o sobě tak informuješ!! mimochodem, nevím, zda mě neklame paměť, ale neměla ses vdávat?? Kdyžtak nějaké info, jaké to bylo atd. ![]()
Tak to je snad vše…za chvíli s kolegou vyrážím do terénu, přiblíží mě k Bulovce, kam jdeme na ten UTZ, tam si mě vyzvedne manža a 10:30 nás to čeká…tak na nás myslete, ať je všechno OK…díky moc ![]()
Pohlazení bříškům posílám!!!
Ivett, budem držet palečky a napiš jak to probíha a jestli máš i nahráte video.
Přeji všem krásný víkend a konečně se dočkáme příští týden letního počasí ![]()
Zdraím,
bez mučení přznáám, že jsem Vás nedočetla, čekaly tu na mě 4stránky a to jsem tu nebyla jen včera ![]()
Hlásím, že jsem dnes ráno od 5-ti do 7-mi nespala, vzbudil mě muž, co šel na záchod a vtom ťuk ťuk, tak jsem rozrušením nějakou dobu nezabrala, tedy hlásím, že už cítím pohyby .
Odjíždíme s Maxem a kamarádkou a jejími dětmi do lesů, tak se ozu až po víkendu.
Mějte se krásně, opatrujte sebe, pupíky, manželi i dětičky.
pa Mia
Ivetko:
děkuji za optání…no my jsme jí tehdá zrušili, resp. já v den kdy jsme se dozvěděli, že se nám to zase nějako nepodařilo…byla jsem docela špatná a hlavně to mi mělo končit 6nedělí a tyky to tak bylo…posunuli jsme to jen se nikdo nemá k tomu to řešit a já ted honim školu…
a jinak co bych nalhávla, kdybyste věděli jak neuvěřitelně mě štve, že se má k tomu jak lačnej k sraní…dnes se na něj chystám…jdeme se kouknout na nějaké byty a domečky a zítra k rodičům, tak se zeptám jestli jim to míní říci…
a co ty vše OK?
maruš
Mio:
gratuluji k pohybům..to musí být neskutečná nádhera, že jo? pa p a
Mio, gratulace k pohybům. Já ještě nic, ale snad se taky brzo dočkám.
Marie, začnete se snažit už tento měsíc, nebo to ještě odložíte?
Čau maminy a mimináčkové,
tady toho přes noc a od rána zase přibylo
To je dneska krásně, co
A říkali, že má být ještě krásněji minimálně do příštího čtvrtka, tak jsem zvědavá. Hned toho využiju a až dovařím rajskou, jdu sekat zahradu, ať jsme s Ójou taky trošku na sluníčku.
Jinak holky, chtěla jsem vám říct : zpívám ve sboru a zítra (v sobotu) od 18 hodin zpíváme na Konopišti (buď na nádvoří nebo v kapli - dle počasí), tak pokud to máte některá nedaleko a chtěla byste se podívat, zvu vás
.
Dnes jsem si ráno stoupla po nějaké době na váhu a hlásím stále přírůstek 0 kg, břicho pořád žádné. Musím pro ty těhotenské šaty, snad to pak lidi trkne, takhle si toho fakt nikdo nevšimne, že čekáme tu radostnou událost
.
Pavel mi neustále slibuje, že mi nascannuje fotku našeho Óji (je to počítačový inženýr a věčně nám doma něco nefunguje, zato se stará o počítače půlce okresu
), ale vypadá to, že už si asi radši počkám na ten velký UZ, snad ho pak konečně přesvědčím a pošlu vám taky fotečku.
Jinak bude asi nejjednodušší, když vám dám tuhle adresu (tam jsou nějaké naše fotky - svatba ze 17.9.2005 a náš pejsek Brad), abych nemusela nic posílat do galerie, já lenoch ![]()
Ahoj těhulky, všechny vás moc zdravím. Vždycky, když se sem dostanu, nestíhám. Je tady toho tolik napsáno za jeden den, že mám co dělat, abych to přečetla. Ale je to fajn.
![]()
Příští týden jdu na ultrazvuk. Moc se těším. Zatím jsem přibrala 3,5kg, bříško už trochu mám. ![]()
Poslušně hlásím, že jsem zpátky ![]()
Máme všechny ručičky, nožičky, prstíčky, srdíčko bije jako o závod, máme játra, ledviny, žaludek, páteř, mozek v pořádku, mrskáme ručičkama a nožičkama jako o závod
)))
Celou cestu zpátky jsem vysmátá jak sluníčko, tááááákovýhle kámen mi spadnul ze srdce ![]()
A hned jak se najím (páč padám hlady), tak přihodím fotečku ![]()
Makos - probíhá to jako klasický UTZ u doktorky, akorát se pan doktor miminku věnoval déle - byla jsem tam asi 20 minut
měří všechno možné i nemožné, čemu vůbec nerozumím, ale důležité je, že všechno plus mínus pár dní odpovídá našemu stáří a je to V POŘÁDKU!!!
Mio , gratulace k pohybům ![]()
Maruško , tak jen do něj…někdo to rozseknout musí…a byla by škoda od toho upustit úplně…držím palečky ![]()
A teď jdu na tu fotku ![]()