Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.6.06 15:31

Kaiso: Přesně ze stejných pohnutek se mi líbí jméno Tomáš, jenže můj Tomáš nechce, aby bylo mimi Tomáš.Protože by pak byli „mladej a starej“ a on nechce být v 28 letech „starej Tomáš“ :roll:
Pro kluka máme tedy jasno ERIK-Rik, Ricky :)

Ale u holky(doufám, že to nebudem nakonec potřebovat) to je hrůza: Elvíra, Viola, Claudie,Julie -to vymýšli tatínek..no hrůza, červená knihovna hadr :lol:

BŘČICHO: Holky, já spím pořad na břiše a zatím mi to není nepříjemné 8O Myslíte, že to vadí? Taky jsem slyšela, že od 5.měs. se nesmí spát na zádech, kvuli městnání krve a omezení prokrvení mimi i mámy(Kaiso, nevím jak u tebe :?: )

Bee,Wlinko: S těma pověrama, já se jich taky držím, ale myslela jsem si, že se to na dětské oblečení nevztahuje.Mám už pro Rickyho celou MODROU výbavičku..Až mi řeknou, že to bude holka, bude holt chodit v modrý (já mám modrou ráda, tak třeba bude po mně)

Jo, Bee ..dyť to je skvělý, že jsi ukecaná…jan piš..piš…piš… :)

Kacul: Mám sto chutí si dat na plochu taky tvoje dítě, dokud si nepořídím nějaký stejně pěkný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.6.06 15:46

Ahoj mamulky,
koukám, že je tu dneska nějaký podezřelý klid :lol: .

Já nosím moč od samého začátku na každou poradnu, sestra vždycky zkontroluje cukry a tuky a pak „mažu“ do ordinace. Nádobku mi na to taky žádnou nedali, používám lahvičku od léků a vždycky před každým použitím ji musím vyvařit.
Jinak co se léků týče, beru Vitamin E 200 a Kyselinu listovou už od doby, co jsem vy:,–(ila antikoncepci. A po otěhotnění mi dali ještě Jodid 100. Taky jsem brala ještě Utrogestan a Duphaston a Ascorutin (hormony a prášky na srážlivost krve), ale to už mám naštěstí všechno za sebou.
Jinak jména mám v seznámku - pro kluka je to Ondřej, pro holku se ještě rozhodujeme mezi Terezou a Marií (slíbila jsem Pájovi, že když to bude holka, nechám konečné rozhodnutí na něm). Mně by se líbila Marie Terezie, ale nějak se to nesetkává s ohlasem :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.6.06 15:56

No tak já se divím, že tu od 8:30 není žádný příspěvek a ono mi to vůbec neaktualizovalo stránky, takže jsem to teď musela všechno dočíst :x .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.6.06 15:57

Jo, Medicka-tehulka - Elvíra je super, to byl původní „pracovní“ název pro mojí neteř :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.06 16:02

No jo, ale jako „pracovní“ název to jde :D

Ale jmenuj se pak Elvíra v 50letech, nebo si vem Vopršálka… :P :P

To je jméno pro francouzskou šlechtu…(a kde já ji mám za 20 let hledat šlechtice) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.6.06 16:07

Medicka-tehulka : Však vy na něco přijdete anebo nezbývá než fakt doufat, že to nebudeš potřebovat (taky doufám, že na Marii Terezii nedojde, náš pinďa je už teď Ója, tak jakápak holka :! ) :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.6.06 16:14

IVETT: moc gratuluji k vysledkum - to je SUPER!!! :)

MEDICKA: diky za typ detsky raj urcite okouknu. My chceme barvu cervou. Joo ja vim, sousta lidi rika, ze to bude rakvicka atd., ale nam se moc libi a bude to hold depesak uz od malicka :wink: Jinak taky moc gratuluji ke zkousce, myslim, ze tady o Tobe nepochyboval naprosto nikdo (vzhledem k Tvoji „kabalce“ - to snad ani nebyla kabelka) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.06 16:37

Díky Smarr :P

Teď v té mé kabelce-nekabelce nosím plastový umělý oko na kterým se učím na zk z očního :D

Nad černým jsme taky přemýšleli, ale pak jsem viděli černo oranžový a vzhledem k tomu, že to je naše kultovní barva tak bylo jasno :)

Teď ale taky začínam koukat po kočárku Mutsy.Má ho např.Vendula Svobodová a je prý výhodný tim, že je fakt off road :)
Takže na výlety a do všech typu přírodního terenu
 http://www.babystyle.cz/…y-urbanrider

Je dobrý pro případ, pokud chceš s dítětem jezdit na hory(v letě i v zimě),chodit po lesních cestach..nebo jezdit na open air festivaly (nebo jak chce můj milý na rallye a tunningový srazy) :D

Tak váhám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.6.06 16:43

MEDICKO: popravde to neni uplne muj styl kocarku, ten sportak vypada dost nepohodlne pro mimi. Neco podobneho si ted koupila kamaradka www.bugaboo.com v CR jsou teprve od kvetna a tenhle typ ma Madonna a Gwynet Paltrow a je to vlastne stejna cena jako JANE, ale na me je to moc design a malo pohodlicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.06 16:46

Smarr,
A přijdou ti ty přední kolečka Nomadu dost bytelná? jako jestli pražskou dlažbu (a třeba tu lesní cestu) vydržej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.6.06 16:49

No uprimne jsem se ptala na nazory holek co ty kocarky maji a do snehu a terenu mi vsechny doporucily slalom pro (tedy trojkolku) vzhledem k tomu, ze u Nomada maji zdvojena kolecka a kdyz se Ti mezi ne dostane snih, nebo neco je konec a dal proste nejdes, takze u me ted momentalne vede trojkolka. Kdyztak ta diskuze je pod kocarkama „Slalom pro nebo Nomad“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.06 16:51

No tak to já založím ještě diskusi Mutsy nebo Nomad…:)

Ale díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.6.06 17:25

Ahoj holky, uf, to byl dneska den, same litani. Shaneli jsme nabytek, museli jsme kvuli tomu az do Belgie (haha, jen asi 40 min. jizdy), poridili jsme nastesti vse, ale muzime cekat az do srpna a s gaucem az do zari, nez se to vsechno pekne vyrobi… Jdu Vas docist a pak pisnu.

Kacko , seznamek mi dosel, pokusim se o nej starat co nejpecliveji :D . Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.6.06 17:57

Krtonozko, strasne moc blahopreji k pohybum, tak uz tu mame dalsi komunikujici ratolest, jen tak dale :D . Jinak ja se ne a ne naucit spat na tom boku, v noci jsem dokonce odhodila body pillow na zem a slastne se oddavala „brichovani“, pak jsem usla aspon na 3 h. Uklizeci manie je vazne srandovni, pockej na 9. mesic, to budes klepat i na sousedy, zda nepotrebuji umyt okna :D .

Smarr, me to brisko take tvrdne, ale pry do prvni poloviny tehu v poradku, kdyz tvrdne 10 - 15 x (me teda jen tak 2 - 3×), od druhe poloviny tehu muze tvrdnout dokonce az 20 - 30×!! Jinak sexovanimu bych se nebranila, treba to brisko trochu uvolni :wink: .

Igi, i Tobe gratulace s pohyby, krasa :D . Ja tu nemcinu take nemusim, navic, kdyz jsem v razi, tak zacnu sice mluvit v NJ, ale pak plynne prejdu na AJ a to se Nemcum nelibi… Nastesti test na RP bude v AJ, v NJ bych nemela sanci ani nahodou :roll: .

Marcel, me ty zada taky zacinaji zlobit, mam skoliozu jak fik a mimi mi na stavu moc neprida. Nejradeji bych jen polosedela, normalni sed mi boli, stani je jeste vetsi peklo… A to jsme jen na zacatku… Snad to nejak prezijem.

Makos, neboj, pohyby tu budou driv nez se nadejes, ono to prijde nahle, necekane a ve finale si reknes, ze uz si vlastne neco podobneho citila :wink: . Pohyby ja osobne citim spontanne, vetsinou, kdyz si sednu a nedelam nic. Ted uz je citim i pri chuzi. Kdyz si dam ruce na bricho, abych zjistila, zda se mi i hybe bricho, tak mimi zazracne skoncuje s veskerou aktivitou, takze u me ruce treba nefungujou. Z jedne kavy denne si hlavu rozhodne nedelej, ma cca 60 - 80 mg kofeinu, pripustna/bezpecna hranice pro tehulky je kolem 250 mg. Cerny caj, nad kterym se malokdo pozastavi, ma 55 mg, takze to mas skoro jako kafco. Preji dobrou chut, me na kavu stale chute neprepadaji, a to jsem pila rano pravidelne a vetsinou jeste odpo jedna… Ale cerny cajik a cola mi chutna.

Medicko, ke zkouskam gratuluju, urcite si ted zaslouzis aspon 2 kyble relaxu, aspon toho psychickeho :) . Jinak Harryho Pottera miluje moje mamka, ja sice take, ale zatim jsem videla jen filmy. Jinak si uz urcite narazila na muj velevyzkum ohledne spani na brise ci na zadech, dokud telo dovoli, muzem spat jak chcem. Az to zacne byt neprijemne, bolestive, tak je to pak jina, to se jeste samy rady pretocime. Nevim, zda jsem to zminovala, ale narazila jsem na priklad, kdy holka uvadela, ze je ve 32. tydnu a spi na brise, doktorka rekla, ze naprosto v poradku, mimi tim nemuze byt nikterak ohrozeno, je dokonale chraneno plodovou vodu. A spani na zadech, Tvoje telicko Te nenecha delat nic, co by se mu nezdalo.

Holky, koukam, ze zacinate probirat kocarky, to je moje nocni mura. Nejradeji bych byla, kdybych se rano probudila, otevrela dvere a on byl pred barakem. Ona je tak straaasne siroka nabidka, ze mi z toho chytaji deprese, ze proste nemohu vybrat spravne… No, snad neco vykoumame a nebude to takova bolest, s jakou ja vlastne pocitam. Mejte se vsechny bajecne, pohladte briska, Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.6.06 19:59

Ahoj holky a všichni pupíčci! ;-)

Tak jsem si tu pročetla poctivě dnešní dvě strany a zase je co psát.

MEDIČKO gratuluju ke zkoušce!!! Jsi jednička, žes to zvládla v takových podmínkách se třema chlapama na dvojku!!! Jinak díky za starost! - Dneska už jsem byla v práci. Už je mi celkem fajn a doma si připadám jak flákač největší, ale kdybych cítila, že to fakt nejde, zůstala bych i dýl, neboj. - Stejně to bylo jen kvůli Qeebovi…za normálního „stavu“ bych šla do práce už v pondělí.

Snad jsem to zahnala třídenním lenošením a ACEROLOU (mimochodem výbornej vitamín C je asi za 60,– Kč a vyplatí se ho mít doma pro takový případy jako rýma a viróza…) - cucá se to a je to docela i dobrý, ve spojení s těhu Calibrem Mammi. :-)

MAKOS ten odkaz na ty pleny.cz je super! Zatim jsem tam jenom nahlídla, ale moc se mi líbí třeba ceny těch dek s hracíma hrazdičkama…za takovou cenu se v obchodě neseženou. :-) Jinak manža mi dneska řekl, že pojedeme asi o víkendu NĚKAM, kde prej je celý patro jen dětskejch věcí a hadříků a že prý nakoupíme…tak sem pak taky napíšu, kam že jsme to tedy jeli…je to zatím (i pro mě) HROZNÝ TAJEMSTVÍ. :-D A neboj - jak píše KACULKA - pohyby BUDOU!!! Já jeden den psala, jak holkám závidim a druhej den ráno u počítače u e-mimina jsem už cítila jasný kopanečky! :-)

SMARRR jak jsi psala KACULCE, at pozdravuje italský kluky a kdesi cosi a … LAMBRUSCO…tak to já neskonale miluju!!! Mám tu jedno ve špajzu a možná v létě až budem slavit výročí svatby (na konci července) trochu usrknu… :o Jen mě štve, že ho nemůžu normálně popíjet pořád, kdykoli se mi zachce…tohle a carpaccio je jedna z chutí, která mi zůstala, ačkoli to teď ani jedno nesmim :-(( Ale až spolu budem venčit prcky na tom našem „okraji Prahy“, určitě si musíme někdy to lambrusco spolu dát! ;-)

MARCELKO, IGI záda budou asi taky můj problém. Mám pocit, že mě dokonce bolí to „křížokyčelní skloubení“ - že mi bolesti v zádech „vystřelujou“ do kyčlí a obzvlášť si to užívám když polosedim v posteli a pak se chci zvednout :-( nebo někdy i z lehu…ale třeba když vstávám ráno není to tak hrozný jako večer, když koukám z postele na TV a pak se zvednu třeba na záchod. Ale připisuju to tomu, že se nehýbu (a dřív jsem byla zvyklá 3× týdně aerobikovat) a taky mojí nadváze a problémy s kyčlema od narození…ale tomu až v poslední řadě, protože podle prohlídek už před těhu by to mělo být už všechno OK… asi se na to zeptám doktorky příště, jestli jsou na to nějaký fígle, páááč se bojim, že bude jen hůř. :-((

KRTONOŽKO s uklízením jsem něco podobnýho už zažila taky, ale ZDALEKA teda ještě ne ve tvé stěhovací formě :-D ale asi týden se mě to drželo a byla jsem schopná každý den luxovat…naštěstí jsem se ovládla, protože myslim, že v našem pidibytě bych už byla touto dobou bez manžela, kterej vysavač k smrti nesnáší. :-D Nicméně - chápu tě naprosto a až mě to chytne znovu, nehodlám se tomu už bránit - manža už je trochu zocelen mými těhuhormony, takže jsem v klidu. :-) A velká gratulace k pohybům po teplém čaji. :-D Jdu to taky zkusit, protože se mi zdá, že oproti včerejšku se Qeebo dneska skoro nehejbe…asi je uražený, že jsme byli v práci, když doma nám bylo tak hezky. :-D A nebo jsem jen neměla tolik času ho sledovat. :-(

Ivett gratuluju k dobrým výsledkům genetiky! To musí být úleva! ;-) A přeju krásné zážitky na UTZ!

LINDUS Super - už na ten nábytek jen čekáte, ale vybráno máš!!! S kočárkem tě chápu, i když my už máme taky asi vybráno…ale u mě je každý rozhodování, kde mám na výběr utrpení!!! Jsem rak a mám tendenci neustále o svým rozhodnutí pochybovat a všechno 100× převracet a brát zpátky a z jiných stran… :-D Přeju pevné nervy, ale uvidíš, že nakonec to bude OK! A v nejhoršim se dá vždycky kočárek prodat a koupit „ten lepší“ (tím se taky utěšuju) :-D (My budem asi pořizovat tříkolku Quinny Freestyle včetně korbičky.)

Jinak holky, jen tak pro zajímavost…uvažovala jste některá nebo máte některá zkušenosti s novodobýma látkovýma plenama??? www.plinky.cz ??? Mě to dneska přišlo v mailu z rodiny.cz, nicméně už jsem o nich slyšela i četla leckde… ale stále jsem do nich jaksi ?nedozrála? neumím si to představit, i když v tom mailu bylo, že se s nima dá ušetřit až 20000,– oproti dneska už normálním papírovejm… Nicméně nevim, jestli počítají vodu a elektřinu na praní… :-( Zajímal by mě váš názor. :-)

Omlouvám se opět za délku, ale MEDIČKA psala, že mám psát, že dýlka neva, tak komu to vadí, třeba to nedočet. :-D

pa pa Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital