Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
2.10.08 13:08

Ahoj holky, mně teda nikdo porodní váhu ani momentální neříká, jsou to stejně jenom odhady, někde jsem četla, že je to plus mínus půl kila, což je docela dost. Jinak přeplněných porodnic se také začínám děsit, představa, že čekám někde na chodbě než se uvolní pokoj je fakt hrozná. Porodu jsem se zpočátku vůbec nebála, naopak jsem se těšila, ale teď se začínám taky děsit, ani né té bolesti, to se dá přežít, ale spíš toho, že nějak nemáme hlídání pro prcka a pokud to přijde v noci, tak manžel bude muset hlídat a já tam budu sama, což bych fakt nechtěla. Holky nebojte se nerváků, já mám zkušenost, že ti chlapi to pak zvládají na jedničku narozdíl od nás. Manžovi jsem sice nenadávala, ale když se mi snažil spolu s asistentkou radit, jak mám dýchat a tlačit, a já to cítila úplně jinak, tak mě to fakt dožralo, ale zase mezi kontrakcemi jsem ho zaměstnala, pití, otírání čela a tak, to fakt bodne, navíc, když tak asistentka furt někde lítala a přišla tak jednou za půl hoďky. Deimy tandem nesháním, malý stejně není kočárkový typ, když ho tam strčím, aby jsme vůbec někam došli, tak řve jak tur. Jinak teď máme problémy s usínáním jak po obědě, tak večer, předtím to zvládal v pohodě sám, ale teď nechce bát v postýlce ani za nic, usne jen u mě v posteli a já ho pak přenáším, nejhorší je se ohnout přes břuch a dát ho do postýlky, no a on se pak v noci probudí a uteče stejně k nám, to bude ještě boj. Jinak mě doktor na monitory neposílá a nepamatuji se na ně ani z poradny, možná až ke konci, tak nevím. Srdíčko poslouchá takovým sluchátkem. Deniso , kočárek je hezký, ale nějak jsem nevyčetla, zda má otočná kola, to je docela úleva při vození, navíc když má kolem 15ti kilo, já ten můj 16ti kilový nemohla po porodu vůbec utáhnout, jak je člověk vysláblý a s mimísem ve fusaku, to má něco kolem 20ti. Je to těžké vybrat, aby byl bezpečný, pohodlný, velký pro mimíse a zároveň dobrý do ruky pro mamču, já upřednostnila velký, ale dnes už bych do toho nešla, jak ráda jsem ho v půl roce vyměnila za golfky. Asi bych dnes upřednostnila něco jednoduchého plus dobrý sporťák, protože hlubokou korbu jsem používala max. do osmi měsíců a sporťák jsem nevyužila vůbec, jelikož je to zbytečně těžké. Je taky rozdíl, zda člověk žije v Praze nebo na vesnici, tam by byl ten můj ideální, ale hold to s ním nějak vydržím, je jak nový a nechce se mi utrácet za nový. Zdravím všechny pa pa Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
2.10.08 14:29

Ahojky,
vítám tě Ufko :)
Zoyano , manžel mi řekl úplně to samé, že když chci, aby tam byl, tak tam bude :), ale nadšený z toho moc není :D No, jsem zvědavá jak se to všechno semele:-)
Valíku , otáčecí kola to pravděpodobně nemá, ale já si moc vybírat nemůžu, jelikož se musím hlavně dívat na to, aby se nám složený kočárek vlezl do autika. Ten co máme vybraný, tak by tam snad vlézt měl. Budu s ním drandit hlavně u nás po vesnici a sem tam ho vyvezu do Prahy :) Uvidíme, jak nám to s ním půjde :)
Jinak doktor sleduje srdíčko mimíska na UZ.
S bříškem už začínám mít problémy při ohýbání, jsem zvědavá jak se budu pohybovat před porodem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.10.08 15:36

Ako tak pozeram, tak dost sa vas stretne u Apolinare. Ja sa chystam do Neratovic. Vraj je to tam fajn, tak uvidim. Citala som aj negativne ohlasy, ale nikde to nie je asi 100 %, ze? :roll:
Prvykrat som rodila na Bulovke. Bola som tam spokojna. Teraz to bolo tiez v plane, no neskoro som zavolala. Uz tam tiez registruju. Moja gynekologicka mi povedala, ze tam maju 40 porodov denne. To je fakt dost. Maju co robit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
2.10.08 18:44

Ahoj holky…:)

Ufko v Neratkach se neregistruje?? ja jsem registrovana u apolinare, al eod neratovic to mame osm km a tak esli nebude zbyti tak jsem myslela ze pojedu tam.

Jinak ja chodim do prosincat..:) Listopadky vsechny odrodi v zari…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.10.08 19:09

Terusko, nie neregistruju. Som ale nahlasena v ich systeme, takze vlasne neviem. Raz hovoria, ze ano a raz nie. No nic nie je iste, pozerala som nejake clanky o nich a stalo sa aj to, ze tam bola mamicka nahlasena a ked prisla, tak ju nevzali. Musela ist do inej porodnice. Povedali, ze maju plno a hotovo. Ja by som najradsej na Bulovku, ale tam je toho moc. Verim, ze tie Neratovice nesklamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
2.10.08 21:51

Ufko, mno pri nejhorsim proste az budes rodit tak zkus nejdriv Bulovku a pak az Neratky… treba te z Bulovky nevyhodi… i kdyz ja jsem na ty Neratovice slysela samou chvalu!! J auz to vidim, jak me zenou z apolinare jinam, jednu holcinu posilali z Bulovky do Melnika… Bude to asi boj…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
7.10.08 20:56

ahojky děvčata po delší době se opět ozývám, už jsem úplně hotová, dnes jsem lítala celý den po dr. na CTG a kontrola,no mrnous tak skákal že i odpoledne nic moc nenatočili a ráno mažu znova, do toho už mám blbý tlak,tak Vám nevím ale už to chci mít za sebou,taky jste takový nervozni?a dotoho ty plný nemocnice,u nás je opět stop stav,tak si mám vybrat jiný město kam bych jela.no paráda,budu mít nakonec každé dítě narozené jinde, a v okolí moc chvály na ostatní nemocnice neslyším,tak nevím,místo aby měli maminky před porodem klid mají víc starostí.ach jo. holky mějte se aspon vy líp a doufám že máte více klidu! hezký večer Janča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.10.08 22:24

Ahojte, tak som bola vcera na prvej prehliadke v Neratoviciach. Vsetko sa zdalo super, ale len do doby kedy nam pri prehliadke sestricka povedala, ze nie je iste, ci nas pri porode prijmu. Ak to na nas pride, mame zavolat, ci nie je u nich stop-stav. Tak som sa potesila, ze do konca vlastne neviem kde skoncim :(
A ani nemame volat klasicku sanitku, pretoze ta nas odvezie kde ona uzna za vhodne a nie podla nasho zelania. V tom pripade mame volat taxi alebo nejaku sukromnu sanitnu sluzbu. Jedna sprava lepsia ako druha.
No nic sa neda robit. Chce to klud, aj tak si nepomozeme. Takze len v pohode dokoncit tehotenstvo. Prajem to aj vam ostatnym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
9.10.08 10:17

Ahojky,
tak se opět hlásím :) V pátek jsem byla na dalším odběru kvůli protilátkám a tam mi řekli, že budu pravděpodobně rodit o dva týdny dřív, tzn. ve 38tt (asi mi ten porod vyvolají) :roll: Termín mi, ale pořád vychází listopadový :lol: Ty protilátky mi dost kolísají. Pozitivní je na tom to, že Anetku uvidím o dva týdny dřív, o Vánocích bych už měla mít po šestinedělí a nebudu se muset bát, že nepoznám, že rodím nebo, že to jsou poslíčci :lol:
Včera jsem už byla objednat kočárek a začala jsem prát prťavé věcičky. Jen ty kolíčky jsou mnohdy větší než oblečení :lol:
Holky už se nám to pomalu krátí, co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.10.08 10:39

Deniso, tak to budes rodit mozno v rovnaky den ako ja :). Ja mam TP 4.11., ak to ovsem nepride skor. Aky kocarek si si vybrala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
9.10.08 13:28

Ahojky, teda já jsem oproti vám docela v klidu, teda aspoň s tím lítáním po doktorech, do porodnice půjdu asi až za tři týdny. Jinak Deniso , já mám taky protilátky v krvi, ale zřejmě to bude tou injekcí, co mi píchali při plodovce, za měsíc jdu znovu na odběr, tak uvidíme. Do toho jsem chudokrevná a mám nízký tlak, takže zase budu papat železo. S těma porodnicema je to fakt příšerný, člověk má co dělat, aby poznal, jestli už je to ten správný okamžik a né se nervovat, jestli budou zrovna mít volno, to by snad neměla být naše starost, ale věc těch nemocnic, že zrušily spoustu lůžek. :roll: A do toho bych ještě měla řešit, jestli projedem přes den Prahou, která je věčně ucpaná, no hrůza.
Tak snad nám to všem dobře dopadne opatrujte se Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.08 17:45

Ahoj holky,
hlásím se také po dlouhé době. Jak je možný, že na mateřský mám daleko míň času než když jsem chodila do práce? Vůbec nestíhám. To je vaření, úklid, do toho práce pro zaměstnavatele a eště na mě dycky padne obrovská úvana. Poslední 2 dny jsem skoro nevylezla z postele. Sotva lezu. Chodim jako kachna. Krátká procházka a jsem naprosto vyřízená. Jo a eště refinancujeme hypotéku, takže lítání kolem bank a katastrálního úřadu :? . Hele holky, jak ten porod poznáme? Cítím se fakt pod psa. V noci mě bolí kyčle a nemůžu spát a ve dne mám imrvére tvrdé bříško… To by mohlo znamenat, že už to bude brzo ne? Se těšim až to vypukne:-) S těma porodnicema je to fakt horor. Byly jsme s manželem v pondělí na předporodním kurzu v Motole a dobrý to bylo. Naštěstí nic o stop stavu neříkali, ale uvidíme v úterý, to jdu do poradny…
Myslím na Vás a držte se všechny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.10.08 18:41

Ahoj holky,
moje mimi se konečně otočilo hlavou dolů, tak snad už tak zůstane.
S těma porodnicema je to opravdu horor, asi se bude rodit zase doma, když nikde není místo :( U nás naštěstí místo snad je.

Trochu se zpožděním vítám ufku .

broskvicko: docela ti závidím, že si můžeš doma i chvilku lehnout - co já bych za to dala, kdybych měla tu možnost, nebo mi někdo s něčím pomohl. Je fakt, že když člověk nechodí do práce na obědy, tak vaření zabere hodně času, mytí nádobí … prostě čím víc je doma, tím víc tam nadělá „bordelu“, který se pak musí uklízet …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.10.08 19:03

Dakujem za uvitanie Deimosko .
Som na tom podobne, tiez sa mi uz nepodari len tak si lahnut. Rano clovek vstane so zalepenymi ocami a rovno chystat ranajky pre maleho Jakuba. Kym s tym skoncime, tak aby som pomaly zacala varit obed. To sa najeme, mozem ho dat spat. Pomedzi to samozrejme hra. Kym spi, tak rychlo rychlo nieco popratat, lebo jak vstane tak pri peknom pocasi sup von. Vratime sa domov, mozme chystat veceru a spinkat. No a ja zase mozem nieco upratat a s vyplazenym jazykom lahnut do postele. A je dalsi den za mnou :( Prvu matersku som si uzila, to som spala a spala. Teraz je to rychle tempo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.08 07:57

Ahoj holky,
Ufko taky Tě srdečně vítám. Strašně Vás obdivuju, že zvládáte svoje druhá těhotenství s malým dítětem. Bych asi zkolabovala… Já už jsem matka staršího data i když tedy čekáme první a tak by bylo potřeba abych znovu po Matouškovi otěhotněla tak do 2 max. 3 let, ale fakt na to mít nebudu. Jsem asi posera. Ale mluvila jsem o tom s manžou a vidím to tak, že druhé dítko zkusíme pořídit až tak za 5 až 6 let, až bude Máťa víc samostatný. Sice mi bude už skoro 40, ale Madonna taky rodila v pozdnějším věku:-)))
Deimosko mám radost, že se miminko umoudřilo a hajá správně:-). Myslím, že už se nikam přetáčet nebude, nebude mít na to místo.
Holky co babičky, manželové, sestry, bratři? Nepomohli by? Abyste si taky mohli trošku orazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí