Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ano píše:
A Ty chceš pokaždé, když chce on? Nebo se prostš přizpůsobíš, aby byl spokojený, protože si myslíš, že to tak ve vztahu má být??
Já když nechci, tak to řeknu a do ničeho se nenutím. A že bych tedy byla nějaká nymfomanka, co chce každý den, to nejsem.
To ne, ale snad je vse o komunikaci,snaze.Kdyz chci ja, zacnu, kdyz on tak zacne. Obcas ano, nechce se mi, zkusi to a bud se mi chtit zacne, nebo proste ne
,coz se nestava moc casto. Obcas se i prekonam.Kdyz chceme neco vyzkouset, po domluve je to vzajemne. Pokud mame intimni vztah, chce se me dotykat i na verejnosti tak neprestane po nejake dobe vztahu s vymluvou, ze je to pubertalni. Pokud citime, ze ve vztahu je problem-chapej ze jeden ma vice starosti a druhy tusi, ze se neco deje, komunikujem. Travime spolu cas co to jde. Podotykam, ze za mes.mame 8let vyroci a dve dcery.
@ano píše:
Já tedy nevím, ale mě po 3,5 letech 3× měsíčně nepříjde žádná katastrofa
Taky mám vlny, kdy se mi nechce, prostě jsem unavená, třeba mám i nějaké starosti, které musím strávit, ale partner mi s nima stejně nemůže pomoci (tak si nad nima tam přemýšlím) a poslední co bych v těhle fázích chtěla je ještě vysvětlovat partnerovi, proč tento týden zase nemám chuť na sex.
Jsem prostě ráda, že mě nechává být a počká si, až na mě chuť příjde. Obecně si myslím, že frekvence by se měla vždycky řídit podle toho, kdo chce méně. Je jednodušší nemít sex, i když chci, než ho mít, když o něj zrovna vůbec nestojím…to se může něco pokazit, bloknout a pak se to těžko vrací zpátky. Takže já bych ho nechal dýchat a rozhodně bych žádná diskuze na téma „Máme problém v sexu“ nezaváděla.
No, tady to asi taky nevidím na „společně spolu zestárneme“. JE JEN OTÁZKA ČASU, KDY TOHLE TVÝHO CHLAPA PŘESTANE JAKO CHLAPA ČEKATELE BAVIT a najde si holku vstřícnější k němu samému, ne jen ke svým momentálním rozpoložením… Teda pokud vám oběma už není tak 50,to už by se dalo tolerovat ![]()
@Anonymní píše:
hmmmmTak to je taky gól
Od pana lékaře
Já jsem byla v poradně jednou pře léééty s exmanželem a bylo to k ničemu. Rozvedli jsme se stejně a jeho závislosti mu asi zůstaly dodnes.
Je to těžký taky s těma poradnama…
Právě je nejhorší, když je člověk ve fázi, kdy má potřebu pořád něco hrotit. Pořád vysvětlovat a řešit. To je na houbelec. Ale ten člověk si nepomůže. Prostě to musí hrotit, protože chce řešit a vyřešit…
Nejlepší situace je pak když najdeme v sobě ten klid a svou vyrovnanost, a pak nám ti chlapi můžou vlízt na záda i z celou tou jejich slavnou láskou!!
@Anonymní píše:
Holka, já se z toho picnu, to je jako u nás.!
Krize u nás chodí také ve vlnách. Že by měl milenky, to ne, to jsem v poho.
Ale nelíbá mě, netulí se, chybí mi třeba vzít za ruku, přitulit se tv, neplácne po zadku, neobejme..
Pusu si musím vyžádat, vzít za ruku ho musím sama…a ostatní potřeby, jako je samovolné pohlazení, či plácnutí po zadku, nebo pochválení dobrého jídla, nebo častějšího sexu, nebo zajímavějšího sexu..Tak to čekám až bude sám chtít, ale on sám nechce.
Tím chci říct, že ten můj takový nebyl!
Chodili jsme spolu dva roky a byl ten nejlepší a nejkouzelnější a nejromantičtější člověk pod sluncem. Prostě dělal všechno o čem jsem jen snila nebo četla v dívčích románkách.
U nás ta změna nastala po svatbě. Druhý měsíc po svatbě se mi podařilo otěhotnět a pak to jelo…Krize střídala krizi a u nás je mluvení marné!!!
on se mnou prostě nemluví. Už jsem hučela kolikrát, že jestli má problém, ať si to vyříkáme, ale je to podobné jako u vás. Ještě se nafoukne, že si zas něco vymejšlim. Že prý byl dlouho klid, tak zas začínámA je to ještě horší
„Ano“ má bezesporu taky pravdu, ale zas je to děsně individuální! Každý jsme jiný a každý máme jiné ty vztahy mezi sebou a na každého působí také maličko něco jiného.
A co si budem povídat, nemoci si spolu promluvit o věcech co nás trápí, to je hrozný![]()
Taky se ptám, jestli mě má ještě rád???
Máme po svatbě, malé miminko, já ještě pár těhu kilo, já na mateřské, mám málo peněz, jsem víc závislejší…Jsem pořád doma, a on „chudák“ musí pořád chodit do práce a brzy vstávat a myslím, že i trochu závidí, že my tu můžem spát třeba do desíti.
Já totiž myslím, že mě rád už nemá. Už to vím. U něj opadla ta zamilovanost, sundal růžové brýle a takováta partnerská opravdová láska u něj nenastoupila
Já ho miluji pořád a on mi před pár dny oznámil, že se chce rozvést
Omlouvám se za román, ale asi jsem se chtěla také trochu vypovídat
Co s častějším sexem, neporadím. Dlouhé domluvy nemají cenu.
Chceš jasnou odpověď na to jestli spolu budete častěji spát? Když chci já jasnou odpově´d, píšu manželovi sms. Vesměs je to 99% jistota, že mi jakžtakž odpoví. Ale můj dotaz se musí vměstnat pokud možno do jedné věty, je-li jich víc, už ztrácí smysl a vím, že to nepochopí, co mu chci sdělit.
Zkus mu to také napsat. Nějak kulantně. „Chtěla bych se s tebou milovat častěji než 3× do měsíce, chtěl bys také?“ Pokud napíše, že ano, máš vyhráno a domluva je možná. Pokud napíše, že ne, že mu to tak vyhovuje. Jsou dvě možnosti, smířit se s tím, nebo pak vyhledat služby milence časem.
Je mi to lito
.Jen si nemyslim, ze sundal ruzove bryle, ale nezvladnul novou roli manzela a otce. Celkove tak velkou zivotni zmenu a odpovednost.
@wildcherry píše:
To ne, ale snad je vse o komunikaci,snaze.Kdyz chci ja, zacnu, kdyz on tak zacne. Obcas ano, nechce se mi, zkusi to a bud se mi chtit zacne, nebo proste ne,coz se nestava moc casto. Obcas se i prekonam.Kdyz chceme neco vyzkouset, po domluve je to vzajemne. Pokud mame intimni vztah, chce se me dotykat i na verejnosti tak neprestane po nejake dobe vztahu s vymluvou, ze je to pubertalni. Pokud citime, ze ve vztahu je problem-chapej ze jeden ma vice starosti a druhy tusi, ze se neco deje, komunikujem. Travime spolu cas co to jde. Podotykam, ze za mes.mame 8let vyroci a dve dcery.
tak to je hezké ![]()
Ale já jsem třeba na začátku vztahu taky byla hodně vášnivá. Prostě věřím, že příroda ví, co dělá pro zachování rodu ![]()
V prvním roce jsem tehdy ještě z přítele skoro nemohla sundat ruce, pořád jsem ho chtěla líbat i na veřejnosti a všichni mi byli ukradení.
Dneska po 4 letech, svatbě a dítěti je ta láska úplně jiná. Miluju ho pro to jaký je, ne proto, že je sexy chlap od kterého bych měla problém se odlepit. A 100× raději ho teď něžně pohladím, než abych mu mezi lidma strkala jazyk do krku…ale byly takové doby
a kdyby třeba zrovna tohle bylo pro něj důležité, asi by se mě mohl ptát, co se se mnou stalo a proč jsem odtažitá a já bych po pravdě musela odpovědět, že nic
, že se prostě vztah posunul někam dál
…že už máme splozeno a mám taky jiné starosti, než se jenom pářit!
@wildcherry Anonym Káťa…No, možná taky, i to je pravda. Tato životní role mu nesedla. Ale nesedla? Nehodila se? Nezvládl? A co jako???
Jsem já a dítě nějaká zkouška? Něco co si mohl vyzkoušet a když to nejde odhodit?? Tak kde to kurník jsme?
![]()
Anonym Káťa…ta komunikace ve vztahu je prostě svinstvo, když to nefunguje!!!
@wildcherry píše:
Pokud citime, ze ve vztahu je problem-chapej ze jeden ma vice starosti a druhy tusi, ze se neco deje, komunikujem.
Tak to máme i my. Jsme spolu celkem třináct let, z toho sedm let od svatby. Máme dvě děti. Ale musím napsat, že „komunikovat“ jsme se museli naučit, také nás zasáhly nějaké bouřky.
@HATI píše:
Tak to máme i my. Jsme spolu celkem třináct let, z toho sedm let od svatby. Máme dvě děti. Ale musím napsat, že „komunikovat“ jsme se museli naučit, také nás zasáhly nějaké bouřky.
Ano, taky jsme se komunikaci ucili. Vlastne ucime dodnes. Bourky byly a budou, ale radeji bourka, nez aby dlouho poprchalo.
@ano píše:
tak to je hezké
Ale já jsem třeba na začátku vztahu taky byla hodně vášnivá. Prostě věřím, že příroda ví, co dělá pro zachování rodu
V prvním roce jsem tehdy ještě z přítele skoro nemohla sundat ruce, pořád jsem ho chtěla líbat i na veřejnosti a všichni mi byli ukradení.
Dneska po 4 letech, svatbě a dítěti je ta láska úplně jiná. Miluju ho pro to jaký je, ne proto, že je sexy chlap od kterého bych měla problém se odlepit. A 100× raději ho teď něžně pohladím, než abych mu mezi lidma strkala jazyk do krku…ale byly takové dobya kdyby třeba zrovna tohle bylo pro něj důležité, asi by se mě mohl ptát, co se se mnou stalo a proč jsem odtažitá a já bych po pravdě musela odpovědět, že nic
, že se prostě vztah posunul někam dál
…že už máme splozeno a mám taky jiné starosti, než se jenom pářit!
No pocky, jazyk si do puse uz necpem jak kdysi na ulici
.Aleee pusu si davame casto, at nekde sedime s detma, nebo jsme na prochazce.Kdyz vezu sportak(nerada ho pujcuji, on ma svoje golfky
),da mi svou ruku na moji, nebo me chytne za bok. Chodime do spokecnosti, i u vecere se drzime, je pozorny. Stejne tak doma.Vzdy dekuje za jidlo, pomaha-musi
. Proste i kdyz to neni jak pred x lety, intimnost by se nemela vytracet. Pokud ano a partner se strani, vymlouva, nesnazi se je neco spatne.Take mame slabe chvilky(on
),ale jak rikam, mluvime o tom spolu. Vetsinou v klidu vecer u vinka, nebo kdyz je pracovne pryc, tak klidne po sms.To je taky velice prijemne, ten druhy ma moznost premyslet nez odpovi.Na vztahu to jde znat.Jsem prvni a jedina ktere na jednani pise sms ze se nudi a tesi se domu.
@Anonymní píše:
@wildcherry Anonym Káťa…No, možná taky, i to je pravda. Tato životní role mu nesedla. Ale nesedla? Nehodila se? Nezvládl? A co jako???
Jsem já a dítě nějaká zkouška? Něco co si mohl vyzkoušet a když to nejde odhodit?? Tak kde to kurník jsme?![]()
Vis, takovych par bohuzel znam i osobne. Nekdy je chyba i u zeny co se po porodu zmeni a chlap to neumi pochopit. I kdyz vic pripadu je, kdy chlap nema doma klid, vsechno mu vadi, chce to a to. Chlapi jsou sobci vic jak zeny. Hlavne co se tyka deti.Me se treba chlap pta, jestlu muze na pivko, jestli mi to nevadi, nebo nemam neco v planu. Pustim ho vzdy, vzdy se vrati jak rekne-cca 2 hodky a odchazi az vykoupe, oblikne, nakrmi a da spat holky.Kdyz chci jit ja, je rad(je workoholik a chce pracovat
),neciti ze ja jako matka mam vic odpovednosti nez on, co se tyka sezeni vecer doma.Po druhe dceri kdyz byla mala tak ano.Taky u nas bylo dusno. Sotva jsem dosla ke kamaradce(5min cesty),uz otravoval, ze mala nespi a kdesi cosi. Komunikace neselhala. Ooravdu me ted vyhazuje, abych si oddechla.
BTW kdyby u nás fungovalo „až vykoupe, oblikne, nakrmi a da spat“…tak mám taky chuť častěji ![]()
jojo tak nějak