Má někdo manžela Egypťana?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1957
9.4.14 23:28

A to vysvětluje CO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
9.4.14 23:30

@MagdaSara to bylo na mne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
9.4.14 23:30

No vůbec ted vlastně neroumím tomu co jsi ted napsal :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
9.4.14 23:31

@gaas ne, na kolegu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
9.4.14 23:32

Jo jinak ja doporucuju knihu „Prodaná“ neni sice z egy, ale pointa ta sama, akorat si holky osud nevybrali - udelal to za ne jejich otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
9.4.14 23:33

@MagdaSara no jak jsem psala… rozhodne jsem na emimino nezacala psat v teto diskuzi za ucelem nejake pomoci, ci cokoliv jineho.. ale zeny vdane za egyptany, dokazi cist mezi radky a neni treba vse sahodlouze vysvetlovat a obhajovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
9.4.14 23:33

@MagdaSara jestli je to na mě tak promiň, ale já fakt nevím co to je právo sharia. Já to teď teprve dozvídám. To jako, že oni mají jeden právní systém a o rodině rozhoduje sharia - duchovní a co řekne je právně závazné? Aspoň myslím, že něco takového se mi teď vybavuje. Já jsem jen četla tu knížku a viděla film a to ještě hodně dávno. Nic špatného jsem tím nemyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
9.4.14 23:37

@gaas prosim a kdy dosahnou deti v egypte plnoletost?! myslis, alespon nebo bys ev mela v planu odjet az budou deti plnolety a mohou si vse zaridit samy (legalne pasy)?! kdybych placala ptakoviny tak mi promin nemyslim to zle, ale by to taky jako, motivace k vydrzeni do budoucna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
9.4.14 23:39

@Measmille asi bude záležet na tom jestli má holky nebo kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
9.4.14 23:42

Ne holky to nebylo na Vás, ale na kolegu Hbod, nebo tak. Mluví a neví o čem.

Tady velmi stručný výklad, na internetu toho najdete plno.

„Zahrnuje jak vztahy mezi lidmi navzájem, tak vztahy člověka k bohu, tedy náboženské povinnosti i to, co my bychom nazvali právem v pravém slova smyslu: třeba závazkové právo, obchodní právo, rodinné právo, manželské vztahy, ale i trestní právo, ale může tam být i právo mezinárodní, námořní a tak dále. Pokud jde o ty kruté nelidské tresty, tak formálně v tom islámském právu existují. Na druhé straně i ty státy, které si je výslovně zakotvily do platných zákonů, tak je více méně nepoužívaly. Dnes to je spíš výsadou extremistů, fundamentalistů,“ odpověděl pro Rádio Česko autor knihy Šaría - úvod do islámského práva Jan Potměšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.4.14 23:45

..

Příspěvek upraven 29.04.14 v 00:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
9.4.14 23:49

Jak Kusák řekl pro magazín Paralely, islámské právo nemůže souviset s demokratickým zřízením: „Protože šaría je barbarské právo. Víme o tom, že v Íránu a dalších muslimských zemích je běžné ukamenování, podřezání, ubičování. Když se zaměříme na dvě věci, které jsou i u nás diskutované, jako je práva dětí a manželek, tak víme, že děvče podle šaríi může být provdáno od 9 let, může být vystaveno sexuálnímu styku a ženy zase naopak jsou pouze věcmi.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
10.4.14 00:03

.,..to je hnus…

je ted sem si vzpomela kdyz sem zacinala v praze tak na ubytovne kde sem bydlela tak se vedle me a tehdy mym bud. manzelem pristehoval tunisan s ceskou (sezdani v tunisu). holka chudak chodila do dvou zamestnani, aby je uzivila a to od nej dostavala takovou sodu (ubytovna mela klasicky papirovy zdi). jednou sel muj muz s jeho kamaradem „domu“ a potkali ho - ani mu toho nestacili moc rict a zmlatili ho za to jak kone… my (holky z ubyt) sme ty jeho zene rikali at se na nej vybodne a jestli, ze se bojiat si zavola i svou rodinu na pomoc - no poslechla nas- za tyden tam dosel jeji otec se dvema bratry a tunisan dostal jeste dalsi nakladacku od nich (a ten si opravdu nebyl nikde stezovat). tak zase jeden usetrenej zivot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
10.4.14 00:11

Jsem našla na netu povinnosti a práva ženy žijící s muslimem a povinnosti muslima vůči své ženě. Když to tak čtu, tak to vypadá ideálně, jenom ta praxe trochu pokulhává. Tak pak tedy nechápu, proč lpí jenom na určitých věcech, ve své podstatě co se jim hodí a ostatní věci nerespektují. Za to jim nic nehrozí? Dočetla jsem se, že žena má právo na vzdělání, na to, aby se o ní muž staral, dával jí peníze- může si je brát i bez dovolení, pokud jí scházejí, může mít až 4 manželky, ale každé se musí věnovat stejným dílem, musí každé opatřit byt, žena má právo na rozvod a svěření dětí do péče, manžel se o ně musí i nadále finančně postarat, ženu nesmí bít protože jak je psáno tak atd, atd. Tak proč to neplatí i v praxi? Postižitelné to asi není, jen prostě nechápu, že si z toho dotyčný bere jenom to, co se mu zlíbí. A tohle se mi také „líbí“: V Islámu se další ženy nemají brát pro chtíč nebo z touhy po změně, ale např. proto, že první manželka je neplodná a nemůže muži dát, pro něj tak důležité, potomstvo. Tak pak už absolutntě nechápu ten počet manželek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
10.4.14 00:22

..

Příspěvek upraven 29.04.14 v 00:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...