Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gaas Můj manžel se postí a drží Ramadán. Včera večer byl tak utahaný z práce že se ani nevzbudil na noc k jídlu a tak mu kručí teď v břiše víc než obvykle.
@Menora Když to přežil 30 let v Káhiře, tak tady to vydrží taky ![]()
@Menora To je fakt, tady je to dlouhá doba.Ale teď už to jde, už je to nějakou dobu kolem 21 hodiny. A 27.července je konec úplně.
Manžel jí naposled kolem půlnoci, nanejvýš 1 hodiny. Dělá v bankovnictví, tak by byl průšvih kdyby byl nevyspalý ![]()
@Rishley
Mně tenhle systém přijde nespravedlivý. Jedni drží Ramadán mnohem kratší dobu, jen proto, že žijí na jiném místě.
@Menora Mě to připadá spravedlivé- můžu jíst od rána do pozdního večera a nemusím mít výčitky svědomí že se cpu
protože přece nenechám jíst manžela večeři samotného ![]()
@Rishley
Tak když to bereš takto, tak to samozřejmě ano, ale v tom případě je vlastně fuk, jak dlouho ten půst trvá.
. Tedy, akorát v lednu, únoru, prosinci to budeš mít docela špatný ![]()
@Menora Vzhledem k tomu, že muslim nejsem, tak ať je tu klidně polární den
Jinak jsem samozřejmě tolerantní k různým zvykům… občas ![]()
@Menora Aspoň by jich tam na severu trochu ubylo, šupajdili by směrem domov. Byli jsme u příbuzných ve Švédsku a vypadalo to že jsme přijeli do Somálska
Muj manzel je muslim (Turek) a Ramadan nedodrzuje, ani se nemodli (neumi to
). Pokud jednou zacne, bude mi to jedno. Pokud zacnou deti sami od sebe aniz by je k tomu nekdo nutil, je mi to taky jedno
Taky jsem konvertovala ke krestanstvi kdyz mi bylo 14 a podle me je to nejlepsi cesta - najit si viru sama ![]()
@Rishley píše:
@KvetinkaL Víš, ono ty knihy, to je dost zavádějící a možná taky hodně zdramatizované aby se prodávaly.[velke] Můj muž je z dost jiného prostředí než mají holky co si je přivezou z letovisek, tak nemůžu dobře objektivně posoudit jaký život žijí a mám to jen od kamarádek z doslechu a žádná ti neřekne úplnou pravdu, ale ty knížky jsou většinou ze zemí jako Spojené Emiráty, Jemen, Saudská Arábie. Tam mají úplně jinou mentalitu než třeba Egypťané, co se týče vztahu k ženám. Pak se musí rozlišovat, jestli je chlap z vesnice nebo z města a setkal li se vůbec předtím s něčím evropským. Nemyslím tím teď filmy na satelitu, tím mají o nás velmi zkreslené představy… Abych řekla pravdu divím se holkám (Evropankám), když věděly do čeho jdou, že do toho šly a pak píší knihy o tom jak jsou nešťastné. Ty které nevěděly do čeho jdou, nemá cenu komentovatDomorodky v některých zemích nemají moc na výběr, ale tyhle problémy jsou kulturní a jedna ženská co napíše knihu to nevyřeší…
Já osobně nemám manžela Egypťana ani muslima, ale myslím si, že to co tady píšeš je urážející. Jak můžeš toto říci? Na základě své zkušenosti? Ty jim vysmíváš, aspoň mi to tak přijde, ale ony si také myslely, že si berou také skvělého chlapa a myslely si, že právě ten jejich bude jiný.
Ta Betty Mahmoody (tuším, že se to píše takto), měla vzdělaného doktora, který byl fajn než jeli do jeho země a tam se změnil. A na ni a na dceru se už pak vztahovali jiné zákony. Ty jsi v Čechách a nevím zda máš děti, ale ještě nevíš co ti život přinese. Velmi ti přeji ať to o čem ty holky píší nepoznáš, protože já jim věřím a rozhodně bych si nedovolila znevažovat jejich utrpení.