Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To ale pořád neznamená, že nemají sex. Nejčastější náhražkou je sex anální a to mezi muži, ale poradí si i jinak. Tím evropským standartem byly nejspíš myšleny hygienické podmínky.
Pro mě těch 90% obřezaných žen hovoří za vše, i když venkov bude zřejmě majorita… a ty holčičky slepě věří rodičům a jsou tak zmanipulované, že se těší…
MagdaSara- záleží na rodině. Jasný, že když egyptská famílie bude bydlet někde na vsi, tak bych tam nenechávala nejen dceru, ale ani bych tam nepřespala jednu noc, zvhledem k tomu že to tam vypadá jak za časů faraonů. Ale jsou i rodiny „vzdělané“ co obřízku zavrhují neb rodiny nevzdělané, ale nenechaly by mrzačit své děti. Nesmíš to brát jedním vrzem
Nepletu si to s beduíny. Třeba ta vaše je lepší vesnice.Ani domy v Káhiře nemají dostavěná patra kvůli daním, tím to není.
@MagdaSara píše:
Nebo třeba bych mohla psát o tom, že pro ně jsi jako rozvedená žena s dětmi ještě k tomu evropanka nečistá a téměř nepřijatelná. No vidím to spíš tak, že ti manžel vysvětlil, že se musí o svou egyptskou rodinku postarat. Takže kolik tě ta jejich láska měsíčně stojí?
K tomuhle bych tedy chtěla říct, že v Evropance problém není, je mnoho evropských konvertitek k islámu a těch si obecně velmi považují, zejména právě proto, že je to Evropanka-konvertitka. Pokud se z ní stane muslimka, tak se její předchozí život v podstatě smaže. Začíná od začátku, podobně jako je to v křesťanství s křtem. Toť teorie. ![]()
A praxe: většina muslimů by si rozvedenou ženu nikdy nevzalo, muslimka-nemuslimka.
Moje dlouholeta kamardka si vzala Tunisana, vzali se po par mesicich, on dojel sem a pak pracovat do Nemecka. Myslis ze se vratil? Uz ne. Ona podala zadost o rozvod ![]()
@hBod
Dobře, tak dejme tomu, že z rozvojových zemí, jak píšeš, někteří příliš vybíraví nebudou. Pak je tu to „ale“, jaké úrovně asi podobné svazky budou? Respektive, bere ten muž tu ženu vůbec s nějakým respektem? Asi ne. Spíš ji bude vnímat jenom jako „vstupenku“ pro lepší život.
Smutné je pokud se na to někdo nachytá.
@Asalík píše:
Prosím tě, tys na tom venkově byla? Co to píšeš za blbosti? Rodina mého muže je z venkova. Ano, vedlejší uličky nemají vyasfaltované a na domech nemají omítky, aby z nich nemuseli platit daně. Jenže uvnitř těch domů a navštívila jsem jich tam dost, to mají krásné, někdy až luxusní a čisťounké. Spoustě z nás se o takovém bydlení ani nesní.Jestli ty si to nepleteš s beduíny?
Asalíku
s tebou je fakt sranda… a vidělas tam někde záchod, teda nemyslím suchý ![]()
Stačí si projet kousek Horního Egypta, máme kamaráda v Sohagu a jeli jsme s ním do Qeny a Luxoru, ne normálním turistickým autobusem, ale klasickým shuttle busem a některý vesnice po cestě jsou opravdu děsný. Ale klidně se můžeš projít třeba Luxorem mimo turistické části města, tam to taky vypadá jak někde v Ugandě, byli jsme tam u někoho na návštěvě a byla jsem ráda že mají tekoucí vodu abych si umyla ruce, když jsem viděla byt.Na dovolený v Hurghadě to samý, stačí navštívit někoho kdo bydlí daleko od turistického ruchu, dokonce na dvorcích najdeš ubytovaný kozy a ovce. Ale tak bydlí chudina, když se budeš pohybovat ve střední třídě, tak je jasný že rozdíl od našeho obydlí není velký.
@Rishley
Máš pravdu, v zemích jako je Egypt, je ten propad mezi střední třídou a chudinou, obrovský. To, my tady v Čechách, v podstatě neznáme.
@Menora píše:
Dobře, tak dejme tomu, že z rozvojových zemí, jak píšeš, někteří příliš vybíraví nebudou. Pak je tu to „ale“, jaké úrovně asi podobné svazky budou? Respektive, bere ten muž tu ženu vůbec s nějakým respektem? Asi ne. Spíš ji bude vnímat jenom jako „vstupenku“ pro lepší život.
Smutné je pokud se na to někdo nachytá.
Záleží na chlapovi. Někteří, a to je opravdu jeden ze sta, si na starší manželku zvyknou a jsou rádi že mají teplý domov v Evropě. Ale většina si pak na diskotékách a barech hledá mladší holky, vesele si s nima užívá, po nějaký době se se starou rozvedou a buď si vezmou mladou nebo když už jsou v Evropě, seberou se a jedou do bohatší země EU. Ale takoví nemusejí mít ani mnohem starší manželky, to dělají i když si najdou mladou.
@Rishley píše:
Záleží na chlapovi. Někteří, a to je opravdu jeden ze sta, si na starší manželku zvyknou a jsou rádi že mají teplý domov v Evropě. Ale většina si pak na diskotékách a barech hledá mladší holky, vesele si s nima užívá, po nějaký době se se starou rozvedou a buď si vezmou mladou nebo když už jsou v Evropě, seberou se a jedou do bohatší země EU. Ale takoví nemusejí mít ani mnohem starší manželky, to dělají i když si najdou mladou.
Samozřejmě, to se nedá nikdy generalizovat. Ale mluvila jsem obecně. Je vysoká pravděpodobnost, že to dotyčný nijak vážně nemyslí. Je to poměrně jednoduchý způsob, jak se do bohatší části světa dostat.
Asalíku
ty mě pořád zkoušíš co já na to
Že tys v egy nikdy ani nebyla
![]()