Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jasně že jsou i tací rodiče, ale to není náš případ a myslím si, že učitel pozná, z jakých poměrů je dítě a jestli jsou omluvenky řádné nebo ne
RyBANA píše:
Tak za mě si učitelé ověřovali jen, zda doktor na razítku vůbec existuje. Nic víc.
Já učila a vyskytl se u nás případ, že jedno vykutálené dítko si z pozůstalosti dědečka-lékaře čmajzlo razítko a už to frčelo. Jaké bylo překvapení pana ředitele, když se dozvěděl, že milý pan doktor už rok nežije… Přišlo se na to za dva dny, když dvacet dětí změnilo pediatra a hned jak na potvoru omarodilo. Ale to je spíš úsměvný.
Zakladatelce: buď ráda, že má učitelka vůbec zájem o tvé dítě
Tak bych to viděla já… Zažila jsem učitelky, kterým bylo všechno šumák, to radši ať si pokecá s doktorkou a dá pokoj…
Nihal píše:
naprosto souhlasím s tím co napsala Knizska, až teda na to, že nejsem učitelka…a můžu vám říct, že i to, že má dítě razítko od lékaře nic neznamená, není to tak dávno, co jsem chodila na gympl a opravdu není problém to razítko někde sehnat…kšeftovalo se tam s tím ve velkým…a učitelka nemůže vědět, že zrovna vaše děti jsou ty slušný, který by to nikdy neudělaly
tak třeba u chlapa na střední to měli vychytaný. když učitelka náhodou volala na to razítko, tak se dovolala k „dr.“ ale byla to třeba chlapa ségra apod. Takže mu potvrdila nemoc.
tak to chápu všechno, ale jenom bych vynechala tu doktorku… pokud rodiče nechcou komunikovat a omluvenky opakovaně píšou bezdůvodně, tak sociálka…
lucenka píše:Nihal píše:tak třeba u chlapa na střední to měli vychytaný. když učitelka náhodou volala na to razítko, tak se dovolala k „dr.“ ale byla to třeba chlapa ségra apod. Takže mu potvrdila nemoc.
naprosto souhlasím s tím co napsala Knizska, až teda na to, že nejsem učitelka…a můžu vám říct, že i to, že má dítě razítko od lékaře nic neznamená, není to tak dávno, co jsem chodila na gympl a opravdu není problém to razítko někde sehnat…kšeftovalo se tam s tím ve velkým…a učitelka nemůže vědět, že zrovna vaše děti jsou ty slušný, který by to nikdy neudělaly
a kvůli takovým je třeba to ověřování - by mě něco takového v životě nenapadlo udělat, podvody nejsou moje hobby - příčí se mi
Kytka32 píše:
Ale přece když už zvednu jako učitelka ten telefon, proč napřed nedůvěřuju rodičům a nezavolám jim??? Já nevím, to je přece, jako by mně někdo v práci obešel a rovnou šel za mým šéfem, taky na to má právo, ale neznamená to, že by mi to bylo příjemné a že je to v pořádku…
Nikdo přece neříká, že to mají učitelky lehké, ale mně prostě jen přijde, že když už z principu rodičům nevěří, těžko s nima budou nějak spolupracovat…
Když by dítě jednou tu omluvenku zfalšovalo, pak ok, důvody k ověření chápu, ale pokud žádné problémy nedělá a nikdy nic nefalšovalo, nechápu tohle ověřování a fakt by mě jako rodiče naštvalo…
Ona totiž paní učitelka je čtyřicetiletá stará panna, která děti viděla pouze ve škole, takže nechápe, jak prostě někdo může být s mononukleozou skoro měsíc doma… ![]()
Chybí jí tam ta mateřská zkušenost, která je nepřenosná…Je to prostě teoretička. ![]()
Co to je za učitelku??? Prvotní komunikace, by snad měla být s vámi…
Ahoj,
není to tak dávno co jsem byla školou povinná a pamatuju si, že moje doktorka mi řekla, že mi žádný razítka dávat nebude ani nebude reagovat na zavolání učitele.Prej to není její povinnost,naopak je to pro ní práce navíc.I když jsme měli ve školním řádě, že nepřítomnost delší než 3 musí omluvena od lékaře.Tak mi to razítko prostě nedala.
jako já už se v téhle diskuzi nebudu radši vyjadřovat, protože když některým přijde očividně normální omlouvat bezdůvodně děcku nepřítomnost ve škole, tak na to už opravdu nemám co říct…
peggy.sl píše:Kytka32 píše:Ona totiž paní učitelka je čtyřicetiletá stará panna, která děti viděla pouze ve škole, takže nechápe, jak prostě někdo může být s mononukleozou skoro měsíc doma…
Ale přece když už zvednu jako učitelka ten telefon, proč napřed nedůvěřuju rodičům a nezavolám jim??? Já nevím, to je přece, jako by mně někdo v práci obešel a rovnou šel za mým šéfem, taky na to má právo, ale neznamená to, že by mi to bylo příjemné a že je to v pořádku…
Nikdo přece neříká, že to mají učitelky lehké, ale mně prostě jen přijde, že když už z principu rodičům nevěří, těžko s nima budou nějak spolupracovat…
Když by dítě jednou tu omluvenku zfalšovalo, pak ok, důvody k ověření chápu, ale pokud žádné problémy nedělá a nikdy nic nefalšovalo, nechápu tohle ověřování a fakt by mě jako rodiče naštvalo…
Chybí jí tam ta mateřská zkušenost, která je nepřenosná…Je to prostě teoretička.
No tak to je jasný.
Někde si to kompenzovat musí.Takový učitelky jsou nejhorší.
![]()
eviliska píše:
jasně že jsou i tací rodiče, ale to není náš případ a myslím si, že učitel pozná, z jakých poměrů je dítě a jestli jsou omluvenky řádné nebo ne
chachacha zlatý voči. odtuď asi pramení ten úhel pohledu. poměry, z jakých dítě pochází, vůbec nejsou rozhodující!!!
Nihal píše:
jako já už se v téhle diskuzi nebudu radši vyjadřovat, protože když některým přijde očividně normální omlouvat bezdůvodně děcku nepřítomnost ve škole, tak na to už opravdu nemám co říct…
Myslím,že je to každýho věc. ![]()
NO jako ja nevím, mateřská zkušenost, já dítko teprve čekám, 4 roky jem učila, a svým studentům jsem dala mnohdy víc než jejich rodiče.. To že jsem si u některých ověřovala správnost faktů nikoho nepohoršovalo.. Jako co ccete dělat se studentem, když na výchovnou komisi dorazí matka a jeji první reakci je " Tak co s ním budete dělat?" - míněno, jak mu domluvíte.. No to se vždycky směju fakt ![]()