Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.18 13:18

L+L+miminko, doporucuju odbornika - psychiatr pro dceru, psycholog pro tebe. Muj syn ma ADHD a prvni jeho 4 roky byly straslive. Kdyz dostal od psychiatra va 2,5 letech tuto diagnozu, pochopila jsem ze to neni mou spatnou vychovou a dostala rady, jak s nim vychazet/zachazet. Psycholozka mne naucila jogove meditacni techniky ktere mi velmi pomohly se stresem spojenym se synovou vychovou.

Lide, co maji doma „standartni dite“ nikdy nepochopi, ze co na jejich deti funguje, na jine nemusi. Takove ty reci, ze to bych nikdy nedopustila, to by se mi nestalo - uz se jen smeju. Maji to stesti, ze se s jejich ditem vychazi snaz a berou to za vlastni uspech (a tvuj neuspech). Kdo to nezazil nepochopi. Mne treba vsichni radili duslednost (coz je dobra rada), ovsem ja byla dusledna na max a na syna a jeho reakce to nemelo absolutne zadny vliv (respektive melo, ale ukazal se az za mnohonasobne delsi cas naz u deti ostatnich). Jine dite by se davno srovnalo, me proste ne (i presto jsem byla dusledna dal) okoli (kdo nas neznal) si myslelo ze musi rust jak drivi v lese dle jeho chovani. A ja byla uplne sedrena z neustaleho vychovavani. U nas to uz preslo, ale trvalo to dlouho. Je mu 5 a konecne mu to do ty hlavicky doteklo a je bajecnej. Jen to trvalo asi tak 1000× dyl a tudiz to bylo 1000× tezsi nez to maji ty, co veri ze to zpravi jeden poradnej vyprask, protoze u nich pomohl. Nacetla jsem k tomu hodne knih pro verejnost i odborniky, nic v zivote mne nestalo tolik prace, ale stalo to za to. Jen to zacina tim, ze si clovek musi priznat, ze je neco v neporadku. Ze odborna pomoc neni ostuda.

Jeste mne napada zkus si precist knihu Maly tyran od Prekopove. Ta jeji metoda pevneho objeti se sice kazdemu nelibi, ale ja si k tomu lecos nastudovala a sama jsem to jako moznou cestu zvazovala.

Anonyme z duvodu duvernych osobnich informaci.

• Citovat
  • Upravit
5468
2.2.18 13:18
@Anonymní píše:
@Kajule21 Zákazy na ni vůbec neplatí, ona s klidnu hlavou řekne:„Stejně mě to nebaví. Já to stejně nechci..“ Opravdu bitím jsem ničeho nedocílila, jen zaseknutí a toho, že přestala mluvit. Intuitivně jsem hned věděla, že toto je špatně a psycholožka mi to potvrdila (před cca rokem).

Normálně jsem i s radou bezradná, protože tohle mi přijde jako opravdu nezvladatelné dítě :,( :,( Držím ti palce, protože to budeš moc potřebovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.2.18 13:22
@markytka3 píše:
@hanka.br. ano, muze byt zdrava, mozna staci jen zmena pristupu k diteti, ale rady typu ztriskej ho, jsi nemozna matka, jsi snad „blba“, ze cekas druhe, tak to myslim autorce nepomuze a ukazuje to na tu hloupost a malou inteligenci autorek. ja fundovane odpovedi na internetu hledam a vetsinou, kdyz se prohrabu povlem vysmechu, naleznu :-)

No nevím, jestli nasadit zakladatelce do hlavy brouka, že její dítě je autista, je o moc citlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.2.18 13:23
@Anonymní píše:
L+L+miminko, doporucuju odbornika - psychiatr pro dceru, psycholog pro tebe. Muj syn ma ADHD a prvni jeho 4 roky byly straslive. Kdyz dostal od psychiatra va 2,5 letech tuto diagnozu, pochopila jsem ze to neni mou spatnou vychovou a dostala rady, jak s nim vychazet/zachazet. Psycholozka mne naucila jogove meditacni techniky ktere mi velmi pomohly se stresem spojenym se synovou vychovou.

Lide, co maji doma „standartni dite“ nikdy nepochopi, ze co na jejich deti funguje, na jine nemusi. Takove ty reci, ze to bych nikdy nedopustila, to by se mi nestalo - uz se jen smeju. Maji to stesti, ze se s jejich ditem vychazi snaz a berou to za vlastni uspech (a tvuj neuspech). Kdo to nezazil nepochopi. Mne treba vsichni radili duslednost (coz je dobra rada), ovsem ja byla dusledna na max a na syna a jeho reakce to nemelo absolutne zadny vliv (respektive melo, ale ukazal se az za mnohonasobne delsi cas naz u deti ostatnich). Jine dite by se davno srovnalo, me proste ne (i presto jsem byla dusledna dal) okoli (kdo nas neznal) si myslelo ze musi rust jak drivi v lese dle jeho chovani. A ja byla uplne sedrena z neustaleho vychovavani. U nas to uz preslo, ale trvalo to dlouho. Je mu 5 a konecne mu to do ty hlavicky doteklo a je bajecnej. Jen to trvalo asi tak 1000× dyl a tudiz to bylo 1000× tezsi nez to maji ty, co veri ze to zpravi jeden poradnej vyprask, protoze u nich pomohl. Nacetla jsem k tomu hodne knih pro verejnost i odborniky, nic v zivote mne nestalo tolik prace, ale stalo to za to. Jen to zacina tim, ze si clovek musi priznat, ze je neco v neporadku. Ze odborna pomoc neni ostuda.

Jeste mne napada zkus si precist knihu Maly tyran od Prekopove. Ta jeji metoda pevneho objeti se sice kazdemu nelibi, ale ja si k tomu lecos nastudovala a sama jsem to jako moznou cestu zvazovala.

Nezlob se na mě, ale zakladatelka tady neuvedla žádnou disfunkci nebo poruchu, tudíž dostala rady jaké platí na normální děti. Nechápu, proč tady ostatní za to odsuzuješ. Až tady bude diskuse: nevím si rady s mým autistou
tak tam můžeš něco podobného napsat. Ale zakladatelka tvrdí, že její dítě je v pořádku. V tom případě je tvůj příspěvek naprosto OT.
Nevím, proč bych se měla snad omlouvat za to, že nevychované děcko nazvu nevychovaným děckem? Jsem snad idiot, že jsem tyhle problémy se svým dítětem dokázala včas vyřešit a odbourat? Děláš si legraci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.2.18 13:24

Zakladatelko, abych tady jen nemoralizovala nad prispevky s nulovou hodnotou, pisnu vam, co zabralo na tu moji ratolest. ze vztahu autorativni rodic a dite, ktere musi poslouchat rozkazy matky, jsem presla k pristupu „my dva = rovnocenni partneri“. takze zadne prikazy, rozkazy typu „vem si mikinu, mamince je zima“. jak jsem psala vyse, muj syn je velice inteligentni a role ditete, ktere musi poslouchat rozkazy se mu velmi pricila. zacla jsem mu naslouchat, poslouchat jeho prani, a kdyz to opravdu z nejakeho neprekonatelneho duvodu vyslyset neslo, nevysvetlovala jsem mu to jako diteti, ale jako dospelemu… samozrejme, zmena neprobehla do tydne, ale od 5ti let synova veku mam doma dve uzasne deti, domacnost bez kriku na deti, dohadovani se u stolu, obleceni,… proste pohoda. myslim, ze tyhle nadmiru inteligentni deti (jiz jen zpusobem jakym ve 3 letech mluvi, nemyslim samozrejme obsahove, je znamkou vyrazne inteligence), jiny pristup potreuji a je jen na vas, zda ten spravny jiny zpusob najdete.

ps. anonymni v 13:18 to krasne a vystizne rovnez napsala

Příspěvek upraven 02.02.18 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
2.2.18 13:28

Líbí se mi, že realisticky popisuješ a nepřibarvuješ, už to znamená, že jsi na dobré cestě. Existuje vlastně vůbec někdo, kdo si u ní vymohl autoritu…co třeba babička, teta? Projevuje se jako když poruchu má, ale osobně si myslím, že ne. Ta pomoc musí být opravdu dobrá, bude to ale spíše práce na tobě, hledání vlastní sebehodnoty. Určitě to neodkládej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@kontramatka píše:
Nezlob se na mě, ale zakladatelka tady neuvedla žádnou disfunkci nebo poruchu, tudíž dostala rady jaké platí na normální děti. Nechápu, proč tady ostatní za to odsuzuješ. Až tady bude diskuse: nevím si rady s mým autistou
tak tam můžeš něco podobného napsat. Ale zakladatelka tvrdí, že její dítě je v pořádku. V tom případě je tvůj příspěvek naprosto OT.
Nevím, proč bych se měla snad omlouvat za to, že nevychované děcko nazvu nevychovaným děckem? Jsem snad idiot, že jsem tyhle problémy se svým dítětem dokázala včas vyřešit a odbourat? Děláš si legraci? :nevim:

Konečně s tebou souhlasím, ***

edit admin - urážka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@kontramatka Pokud si myslíš, že si neumí sundat dvoje kalhoty naráz, tak jsi docela naivní ;) Tenhle starý trik zvládla už dávno ;)
Plínku a dudlík nosíme pokaždé, když se počůrá. Ona si to vždycky serve :D
L+L+miminko

• Citovat
  • Upravit
13197
2.2.18 13:30

@hanka.br. to ze je jeji dite autista jsem nikde nepsala, upozornovala jsem na ruznou moznost poruchy chovani, a toho si je zakladatelka plne vedoma.

vse a krasne vystizne napsala anonymni v 13:18, presne takovouto odpoved povazuji za fundovanou, ktera zakladatelce muze pomoci… takze jak jsem psala vyse, pres plebs posmesku se ji dostalo info k veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 13:30
@Anonymní píše:

Díky za tvůj příspěvek. Taky mám syna, taky ADHD, taky usilovná práce. Jen mě nikdo nenaučil tu jógy, jak to děláš?

• Citovat
  • Upravit
3739
2.2.18 13:31
@Anonymní píše:
@kontramatka Pokud si myslíš, že si neumí sundat dvoje kalhoty naráz, tak jsi docela naivní ;) Tenhle starý trik zvládla už dávno ;)
Plínku a dudlík nosíme pokaždé, když se počůrá. Ona si to vždycky serve :D
L+L+miminko

Chtěla jsem to trošku nadlehčit ;)
pak ještě zbývá obligátní rada, začít se sedativy. Otázka je jestli pro tebe, malou nebo obě. ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
2.2.18 13:32

To je strašný, zajděte za tím odborníke, i kdyby ne kvuli malé tak kvuli sobě abyste se poradila co konrkétně dělat atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 13:34
@kontramatka píše:
Nevím, proč bych se měla snad omlouvat za to, že nevychované děcko nazvu nevychovaným děckem? Jsem snad idiot, že jsem tyhle problémy se svým dítětem dokázala včas vyřešit a odbourat? Děláš si legraci? :nevim:

To ze dite nema zadnou diagnozu nyni neznamena, ze je zdrave. Na mne tak z popisu nepusobi. Spis se mi zda, ze zakladatelka nema moc silu si priznat, ze to tak muze byt. Ono to neni pro rodice lehke. Proto jsem ji popsala svuj pribeh. Nemel to byt utok na nikoho z diskuze, jen moje vlastni bolestna a narocna zkusenost s dobrym koncem. Nikde jsem nerekla, ze by ses mela za neco omlouvat. Jen jsem se zakladatelce sverila se svym pribehem ktery by ji mohl dodat odvahu to resit a nebat se ani pripane diagnozy. Jiny ucel to nemelo. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17
2.2.18 13:35

Je mi fakt líto zakladatelky, že jí tu ostatní supermatky spílají, jak je neschopná a že má postižené dítě. To přece není pravda! Třeba se po narození miminka nakonec situace obrátí - malá pochopí, že není středem vesmíru, všechno už nepůjde dělat tak, jak dřív, všem to prospěje… No bude to asi ze začátku o nervy, ale věřím, že všechno dobře dopadne! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 13:35

@markytka3 Já jsem byla taková ta nadšená matka, která se přístup „rodič - dítě jako parťáci“ snažila aplikovat už dávno. Byl mi doporučen i zmíněnou psycholožkou (i když mě do něj nenutila, brala to jako jednu z těch dobrých variant") Takže klasické rozkazy u nás nikdy moc nefrčely. To až ve chvíli, kdy začne dělat brajgl a fakt už se musí klidnit. Třeba něco schválně rozsype, tak jí řeknu, že to teď musí uklidit. Jsem dost taková ta vysvětlovací matka, což mi mnozí (i tady) vyčítají. Opravdu něco typu: Vezmeš si tuhle mikinu, protože jsem to řekla a basta - toto fakt nehrozí (max v extrému, kdy mi po desáté řekne, že chce místo mikiny dětský overal velikosti 68, protože má zajíčka a jí se líbí jenom zajíčci, tudíž mikina s ježkem je nepřípustná - pak už občas vyhrknu něco direktivního).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML