Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Portál Malý tyran?
Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran@kontramatka rovnez i ja s vami souhlasim, ***
ntb. porucha chovani nemusi hned znamenat autismus, na rozdil od vas, anonymni v 13:18 fundovane k problemu odpovedela, chapu, ze *** jste to nemohla pochopit, ale v tom pripade si vzpomente, co vam urco uz vase babicka rikala: mluviti stribro, mlceti zlato ![]()
edit admin - urážka
@markytka3 píše:
@kontramatka rovnez i ja s vami souhlasim, ze jste idiotntb. porucha chovani nemusi hned znamenat autismus, na rozdil od vas, anonymni v 13:18 fundovane k problemu odpovedela, chapu, ze jako idiot jste to nemohla pochopit, ale v tom pripade si vzpomente, co vam urco uz vase babicka rikala: mluviti stribro, mlceti zlato
Nauč se číst. Zakladatelka psala, že má od psychologa, že dítě je vývojově v pořádku a zdravé.
![]()
Další taková, co neumí oblíct svoje dítě? A je to nejspíš vina těch, které s tím nemají problém nebo si prostě poradí. ![]()
@kontramatka píše:
tak teď už to tak taky vidím. Aby mi dítě řeklo: je mi z tebe zle. Mělo by na totata sbalené věci a nazdar, jedeš do polepšovny. a šup za dveře i s kufrem a počkej až si pro tebe přijedou. A ty jsi to nepochopila. Je mi za ni hanba a to ani není moje. Zakladatelko nechápu kam až jsi to nechala zajít.
co prosim? tohle bys udelala triletemu diteti??To snad ne!
uvedomujes si, ze bys ji tim mohla zpusobit dozivotni trauma? Takhle male dite muze byt uz vypocitave, ale predne je to stale batole, ktere zkousi hranice a hleda, co rodice nejvic vytoci.Je mi spis lito tebe, ze bys nechala vztek sebou takto vlacet.Ja osobne bych tohle take netolerovala, ale vyhazovat trilete dite naoko z domu, z toho je mi uplne spatne…
@Anonymní píše:… no ja bych v tomto pripade rekla: ok, tady jej mas, ale s oblikanim pospichej, jdu se obouvat a za 5 min odchazim
" Vezmeš si tuhle mikinu, protože jsem to řekla a basta - toto fakt nehrozí (max v extrému, kdy mi po desáté řekne, že chce místo mikiny dětský overal velikosti 68, protože má zajíčka a jí se líbí jenom zajíčci, tudíž mikina s ježkem je nepřípustná - pak už občas vyhrknu něco direktivního).
Ztrácím se tady v těch anonymech. Nevím jestli se zakladatelka přestala podepisovat L+L+miminko?
Jinak žádám admin aby tady reguloval sprosťačky. Děkuji
@Anonymní píše:
Díky za tvůj příspěvek. Taky mám syna, taky ADHD, taky usilovná práce. Jen mě nikdo nenaučil tu jógy, jak to děláš?
Moc mi pomaha joga nidra, nejradeji mam tu s jemnou hudbou v pozadi zde:
http://www.drnespor.eu/relaxcz.html
Lehnes si a pracujes s telem a mysli dle instrukci. V krizovych obdobich jsem to delala kazdy den a velmi mi to pomohlo.
@kontramatka píše:
Nauč se číst. Zakladatelka psala, že má od psychologa, že dítě je vývojově v pořádku a zdravé.![]()
![]()
Další taková, co neumí oblíct svoje dítě? A je to nejspíš vina těch, které s tím nemají problém nebo si prostě poradí.
Co jsem četla, tak se poruchy diagnostikují až po třetím roku dítěte. Takže zakladatelky dcera klidně nějaký problém může mít. A ani seřezat či seřvat dítě by tedy nemuselo pomoci, co zakl. napsala, tak to nepomohlo nikdy, jen se dcera o to víc zasekla.
Zakladatelko, přeju v první řadě pevné nervy. Nic si nevyčítej, možná jste na ní doma nešli úplně nejlíp, ale teď už to stejně nevrátíš, teď je potřeba pracovat s tím, jak to je. Holčička bude určitě dost inteligentní a hodně tvrdohlavá a paličatá, což je zjevně vražedná kombinace a nejsi děd Vševěd, abys hned od začátku věděla přesně jak na ní a dělala všechno správně. Dělalas to nejlíp, jak jsi uměla, ono taky na každý dítě platí něco jiného a ne pokaždé se člověk hned trefí že
Určitě bych vyhledala odbornou pomoc (dětského psychologa) a pozor, vtáhla bych do toho i tatínka! Jděte tam všichni, jako rodina, podlě mě potřebujete, aby z vás dcerka cítila jistotu, abyste se sjednotili, abyste jí vysílali jasně srozumitelné a jednotné signály. A psycholog podle mě může dobře poradit, co by na ní mohlo fungovat nejlíp. Podle mě mimo jiné působí špatně ta nejednotnost - jednou jí zkusíš seřvat, jindy dát na zadek, příště odkázat do pokoje, pak zas mile domlouvat - protože už zkrátka nevíš co s ní. Dělala jsem to úplně stejně (plus jsme k tomu přistupovali hodně odlišně já a manžel - to jí asi taky mátlo) a až dneska, zpětně, mi došlo, že to mohlo být právě jednou z příčin, proč malá tak vzdorovala a proč jsme kolikrát byli lehce zoufalí, co jako ještě máme vymyslet, aby to na ní platilo. Necítila z nás jistotu, že jaksi víme, co a proč děláme. Já už mám malou školačku, ale měli jsme taky náročná období - i když teda zdaleka ne takhle, ale nějaké vztekání a hysteráky tam byly (a když se vztekla, nepomáhalo plácnout, odvést pozornost, ignorovat, dokonce ani studená sprcha, prostě řvala tak dlouho, dokud se neuřvala, většinou jsme ani nevěděli pořádně proč). A opravdu jsou děti, které si nechají nařezat - a udělají stejnou věc znovu. Které vydrží vzdorovat a nemluvit klidně celý den. Které člověk prostě neobleče. Které radši nebudou jíst vůbec, než by pozřely sousto toho, co nechtějí. Ne že by u nás bylo až tak zle, ale jako bezdětná jsem tomuhle nevěřila - a už věřím
Teď je to asi hrozné, ale věř tomu, že s věkem se to orpavdu zlepší, zvlášť když se do toho co nejdřív opřete a nějak jí ty hranice jasně vymezíte, ona to dřív nebo později pochopí. Holt to asi nikdy nebude ta bezproblémová holčička „na dálkové ovládání“, ale zkrotit se to určitě dá ![]()
@unuděná píše:
co prosim? tohle bys udelala triletemu diteti??To snad ne!uvedomujes si, ze bys ji tim mohla zpusobit dozivotni trauma? Takhle male dite muze byt uz vypocitave, ale predne je to stale batole, ktere zkousi hranice a hleda, co rodice nejvic vytoci.Je mi spis lito tebe, ze bys nechala vztek sebou takto vlacet.Ja osobne bych tohle take netolerovala, ale vyhazovat trilete dite naoko z domu, z toho je mi uplne spatne…
Mě to přijde teda humánnější, než ho nechat řvát, až z toho zvrací, nebo ho řezat a podobně. Přestaň nebo tu nebudeš. Hotovo.
Teda nestacim zirat, jak je @kontramatka dokonala
uz je to skoro na hlaseni adminum.,nabadani k vyhozeni maleho ditete z domu, serezani, vsechny ty sprostarny okolo ![]()
@kontramatka jj, cetla, ale taky, ze to bylo kolem 2 roku ditete a kazdy, kdo alespon kapku rozumi detske psychologii vi, ze v tomto roce se horkotezko cokoliv pozna, napr. diagnozu autismu doporucuji az po 3 roce ditete, stejne jako ruzne formy dys-chovani. takze pokud se kolem 2 roku psycholozce jevilo dite normalni, ve 3 roce muze byt vse jinak.
@belladonna píše:
Co jsem četla, tak se poruchy diagnostikují až po třetím roku dítěte. Takže zakladatelky dcera klidně nějaký problém může mít. A ani seřezat či seřvat dítě by tedy nemuselo pomoci, co zakl. napsala, tak to nepomohlo nikdy, jen se dcera o to víc zasekla.
Ale však to jsem psala, i případ mojí kamarádky, kdy nevěděla o poruše syna a záhy se po diagnostikování naučili spolu vycházet a ulevilo se všem. I jsem zakladatelce doporučila poradnu znova a co nejdříve. Čtete tady někteří jenom to co se vám hodí? ![]()
@kontramatka píše:
Mě to přijde teda humánnější, než ho nechat řvát, až z toho zvrací, nebo ho řezat a podobně. Přestaň nebo tu nebudeš. Hotovo.
nevim, pro me zakladni pravidlo pri vychove deti je nevyhrozovat necim, co nechci nebo nemuzu splnit ![]()
@unuděná píše:
Teda nestacim zirat, jak je @kontramatka dokonalauz je to skoro na hlaseni adminum.,nabadani k vyhozeni maleho ditete z domu, serezani, vsechny ty sprostarny okolo
![]()
Udej sama sebe za lež.
@unuděná píše:
nevim, pro me zakladni pravidlo pri vychove deti je nevyhrozovat necim, co nechci nebo nemuzu splnit
Jsi prostě úžasná.
![]()