Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@prekvapenana2 bydlím v malém městě, oni kousek od nás v malém bytečku, nechci takhle nikoho proti sobě poštvávat. Oni se s mojí mámou vůbec nestýkají, protože Jehovisté jsou jim proti srsti ale i tak.
@Lupulu píše:
@Valkýra88 jo, ale nechce, abych udělala tu stejnou chybu, že i ona toho lituje
Stejnou chybu jako v cem? Ze otec je neverici a to je pro ni chyba, ze s nim ma deti? Zkus si o tom s mamkou promluvit, uprimne.Ja nikomu zadnou viru neberu, kdo chce,at si veri cemu chce, ale at tou svou virou neomezuje ostatni.. Ja jsem treba taky neverici, no a nikdy by me nenapadlo ,aby az moje dcera vyrostla, tak abych ji treba zakazovala vztah s nekym vericim.
@nostress Máš pravdu, tahle možnost je asi pravděpodobnější..
@Valkýra88 Ano, tohodle lituje, že neposlechla svou mámu, která byla stejný fanatik a že si vzala nevěřícího a né nějakého „bratra“ od Jehovistů..
Nikdo z rodiny v tohle nevěří, jen máma a i přes to jsme všichni nikdy neslavily narozeniny, svátky, Vánoce,.. i to je jakési omezení.
@Lupulu píše:
@Valkýra88 Ano, tohodle lituje, že neposlechla svou mámu, která byla stejný fanatik a že si vzala nevěřícího a né nějakého „bratra“ od Jehovistů..
Nikdo z rodiny v tohle nevěří, jen máma a i přes to jsme všichni nikdy neslavily narozeniny, svátky, Vánoce,.. i to je jakési omezení.
@Lupulu píše:
Tak to te opravdu lituju, to je silene
. Jsem rada ze moje rodice jsou a byly normalni. Tohle je vyslovene ovlivnovani a omezovani kvuli nejake vire. To bych necekala,ze tohle se v dnesni dobe muze dit. ![]()
@Lupulu To neslavení musí být hrozné
všechny děti přijdou po Vánocích nebo narozeninách a chlubí se dárky. ![]()
@Lupulu píše:
Kdyby si vzala stejneho cvoka fanatickeho, tak si na tom daleko hur.
Jsem prekvapena, kolika holkam zde to prijde jako predem prohrany boj. Ja bych se nechala umistit do vychovneho ustavu. Na to ma v sestnacti pravo. A mela by tam i kapesne a vychazky. Je neuveritelne, jak je v nas zakorenene, ze rodice muzou vsechno, kdyz nas nebiji a daji nam najist. To je hrozny zivotni program. Nemuzou. Nikdo se k nam nemuze chovat, jakoze jsme jeho majetek. Kdyby se tak chovala muz k zene, bude to domaci nasili. Deti nejsou o nic min, nez dospeli.
@Valkýra88 píše:
Stejnou chybu jako v cem? Ze otec je neverici a to je pro ni chyba, ze s nim ma deti? Zkus si o tom s mamkou promluvit, uprimne.Ja nikomu zadnou viru neberu, kdo chce,at si veri cemu chce, ale at tou svou virou neomezuje ostatni.. Ja jsem treba taky neverici, no a nikdy by me nenapadlo ,aby az moje dcera vyrostla, tak abych ji treba zakazovala vztah s nekym vericim.
To nemůžeš ani pochopit, pokud neznáš víru a stanovy Svědků Jehovových.To by bylo na dlouho.
@VitaminC píše:
Jsem prekvapena, kolika holkam zde to prijde jako predem prohrany boj. Ja bych se nechala umistit do vychovneho ustavu. Na to ma v sestnacti pravo. A mela by tam i kapesne a vychazky. Je neuveritelne, jak je v nas zakorenene, ze rodice muzou vsechno, kdyz nas nebiji a daji nam najist. To je hrozny zivotni program. Nemuzou. Nikdo se k nam nemuze chovat, jakoze jsme jeho majetek. Kdyby se tak chovala muz k zene, bude to domaci nasili. Deti nejsou o nic min, nez dospeli.
Přesně tak.
@VitaminC Tahle varianta mě také napadla. Ale zakladatelka píše, že nechce přerušit kontakty s rodinou. ![]()
@divine woman Ono to tak stejne dopadne. Akorat zakladatelka je jeste mlada a doufa v zazrak. Az ji bude tricet a jeji zivot bude ridit jeji fanaticka matka, zjisti, ze jinak nez prerusenim kontaktum, si nepomuze.
@VitaminC Je to chytrá holka, ta přestane poslouchat mnohem dřív.
@Kelsey píše:
Kdyby si vzala stejneho cvoka fanatickeho, tak si na tom daleko hur.
To rozhodně