Mám strach, že jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
17.4.12 17:08

Tak u mě pozitiva: neotěhotněla jsem (což byl vlastně jediný požadavek), bezproblémová pleť (problémovou jsem vyloženě nikdy neměla), krátká a bezbolestná menstruace (což bylo předtím peklo, takže úleva obrovská). Údajně nižší riziko proti rakovinám atd. Po vynechání mi krátká MS zůstala, bolesti už nejsou také tak nesnesitelné. Cyklus prozatím v pořádku.

Negativa: možná ztráta chuti na sex (nevím, jestli to nebylo partnerem), přibrala jsem (od vynechání přibírám asi víc :? , nevím proč). To je všechno.

S tím otěhotněním přes HA to taky není tak žhavý, oni pak holky řeknou, že si ji občas vzaly o pár hodin později atd., mohly být nachlazené, kdoví (tím neříkám, že se nemůže stát). Ale prostě nic není 100%.
Prostě ale záleží na každým, jak se rozhodne. Já bych ji nezatracovala úplně, protože je to „vynález“, díky kterému se předejde zbytečným potratům atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.4.12 17:11

No jo jenže pokud tady vyjmenováváte „všechny“ negativa, tak třeba ani nevíte, co to s vaším tělem udělalo doopravdy aniž o tom víte a jaké budete mít následky později. Já jsem proti HA a za svůj názor se nestydím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.4.12 17:19

inspiroval me třeba tenhle článek:
http://pro-zivot.pise.cz/…lekarka.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.4.12 17:38

No je to pravda, že mladé začínají brzo… ale vykládat jim to je trochu k ničemu, protože stejně si budou dělat to, co v tu danou chvíli chtějí. Až pak když dospějí, možná budou radit mladším totéž, co my teď jí :roll: Tak to prostě chodí. U nás prní holka ze třídy měla styk ve 13 :( A nezměnilo by to nic, i kdyby jí to někdo stále opakoval.

Zouzyn: Jen už kvůli nepravidelnému cyklu bych šla k doktorovi. S tím, jestli jsi těhotná buď počkáš na ten test (ale ten ti výsledky neřekne dřív než pár dnů před menstruací - kterou ty ale máš nepravidelnou, takže je těžké určit). Nemyslím, že bys byla těhotná, ale u doktora ti může odebrat krev - z toho se nejdřív zjistí, zda jsi v jiném stavu (to jen pro tvůj klid) a taky dojednáte, jak se budeš léčit s nepravidelným cyklem (pokud máš už dlouho menses a stále se nezlepšil).
Tak doufám, že všechno bude v pořádku a bude ti to sloužit jako výstraha pro příště :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 17:50
@Magnificata píše:
inspiroval me třeba tenhle článek:
http://pro-zivot.pise.cz/…lekarka.html

Nevím, co tě na tom inspirovalo, ale nevidím nikde, že by HA rozmlouvala. Popisuje tam skutečnost, pořád si stojím za tím, že má svá proti a já jsem pro. Jednou se k ní určitě vrátím. Rakovina prsu v rodině, riziko trombózy, embolky, mladý věk atd., to je pro mě samozřejmost, že doktor zváží! Kritizuje předpis HA holkám s nepravidelným cyklem - taky si myslím, že je to blbost. Však já mám stejný názor. Já byla v pořádku, doufám, že jsem v pořádku a HA mi v ničem nevadila. Takže asi tak. Pokud je někdo proti, ať ji nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.4.12 17:55

mít dítě nechtěně z neopatrnosti a pak jít na potrat odsuzuju. Tolik je snažilek… kolik času a peněz dají za to, aby mohly být maminkami a některé jen z blbosti jdou na potrat (aceptuju jen potraty ze zdravotních důvodů či když je žena znásilněná). Štve mě, když tu píšou, že se snažili o samovolnej potrat, protože jsem dlouho byla snažilka :,(

Mám kamarádku, která když na ní někdo sáhnul, tak už byla těhotná :lol: , ale kondom nic, prášky nebrala. Poprvé šla na potrat a za ani půl roku chtěla znovu (zase nechráněný styk) ale nikdo jí nikam nevzal, kvůli tomu, že byla pod nožem v blízké době. Nakonec šla k nějakému řezníkovi či co… tyhle lidi nechápu. Neodsuzuju styk, ale styk nechráněný!

U 15 holky si asi každý řekne, že je to brzo, ale v dnešní době to není nic zvláštního :? Ale i když budeme proti, tak to budou dělat nadále :| Teď není dobré vyčítání, ale co dál. Ona si zakladatelka po tomhle dobře uvědomí, co by bylo dobré tomu předejít a jestli ne, uvidí je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.4.12 18:06

No třeba věta: Největším zločinem je podávání antikoncepce mladistvým… Podávané hormony vyřadí její vlastní systém a nahradí ho umělým cyklem a pseudokrvácením..stávají se typickými kandidátkami na nepolodnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 18:22
@Magnificata píše:
No třeba věta: Největším zločinem je podávání antikoncepce mladistvým… Podávané hormony vyřadí její vlastní systém a nahradí ho umělým cyklem a pseudokrvácením..stávají se typickými kandidátkami na nepolodnost…

Nemyslím si, že antiko způsobuje neplodnost. Dokonce jsem slyšela názory lékařů, že antiko pouze problémy „maskuje“, díky ní nejdou vidět, ale vyjímečně je potom způsobuje. Prostě ale takhle je stavěná, takže kdo nechce, ať nebere. Nevím, o co se pořád přeme :) Když si beru ibalgin, tak taky vím, že je sajrajt na žaludek, ale vezmu si ho, protože potřebuji ulevit od bolesti (příklad). Takže asi tak. Každý, ať se s tím seznámí ještě než s tím začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.4.12 23:19

Dobrý večer,
nemůžu hned založit novou diskuzi proto se ptám tady. Nevíte jestli si můžu udělat těhotenský test, i když mám menstruaci? Jako jestli to na to má vliv nebo ne ? I když jí mám přesně na den bojím se, že jsem těhotná …prášky sice beru pravidelně, ale dneska se mi 4× udělalo špatně z různých vůní a zápachů a jedna má známá mi říkala, že menstruaci měla u prvního dítěte až do 4 měsíce a u druhého až do 5. Proto mám strach předem díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
18.4.12 10:13
@klárka89 píše:
Dobrý večer,
nemůžu hned založit novou diskuzi proto se ptám tady. Nevíte jestli si můžu udělat těhotenský test, i když mám menstruaci? Jako jestli to na to má vliv nebo ne ? I když jí mám přesně na den bojím se, že jsem těhotná …prášky sice beru pravidelně, ale dneska se mi 4× udělalo špatně z různých vůní a zápachů a jedna má známá mi říkala, že menstruaci měla u prvního dítěte až do 4 měsíce a u druhého až do 5. Proto mám strach předem díky za odpověď

Počkej těch pár dní, než ti skončí a pak si ho udělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
18.4.12 10:17
@klárka89 píše:
Dobrý večer,

Je krajně nepravděpodobné, že bys byla při pravidelném užívání HA a normální menstruaci těhotná.

• Citovat
  • Upravit
zouzyn589
21.4.12 11:22

tak nejsem tehotná !!! juhuuu.. delala jsem si test a vyslo mi negativni.. pouze jedna carka.. tak jsem ho zkousela po trech dnech znova a zase jedna carka negativni… akorat se mi ted asi ty mesicky dostavi pozdeji jsem ted v desne nervozite a stresu z prijimacek ktere mam v pondeli.. takze aspon ze tak :) pristi tyden jdu na gynekologii pro prasky :P jsem objednana.. takze uz si budu davat veliky pozor :))))) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7323
21.4.12 11:25
@zouzyn589 píše:
tak nejsem tehotná !!! juhuuu.. delala jsem si test a vyslo mi negativni.. pouze jedna carka.. tak jsem ho zkousela po trech dnech znova a zase jedna carka negativni… akorat se mi ted asi ty mesicky dostavi pozdeji jsem ted v desne nervozite a stresu z prijimacek ktere mam v pondeli.. takze aspon ze tak :) pristi tyden jdu na gynekologii pro prasky :P jsem objednana.. takze uz si budu davat veliky pozor :))))) :mavam:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barunos
23.4.12 16:56

take Mam problem, jeden den jsem Mela nechraneny styk a nejsem si Tak uplne jista zda To muj partner stihl. Jsem velice nervozni. Je To 3ti den po a Mela jsem dostat PRA a Nedostala jsem ji. Nevim Jak dlouho Mam vydrzet nez si udelam test. Je pravde podobne ze bych mohla Otehotnet? Diky

• Citovat
  • Upravit
7323
23.4.12 17:05

Test si udělej v době, kdy máš dostat menstruaci. Otěhotnět můžeš vždycky při nechráněném styku, záleží, kdy to bylo, zda jsi měla plodné dny nebo ne, takže těžko říct, jaká je pravděpodobnost. Musíš si udělat test, jinak to nezjistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí