Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že co mi řekne hnusného do teleonu, za týden popřebud je nemocná a nepamatuje si nebo je snad deb…Tak nevím jak s tím dopisem, ona strašně lže a vše popírá, teda pokud si to skutečně pamatuje
Vím že máte pravdu, musím s tím něco udělat. Za chvilku budu mít svou rodinu a té se chci věnovat a né pořád být s nervama někde…kolikrát když se chytíme po telefonu, hned mi řekne víš co, když tě tak obtěžuju, už mi nevolej, když jí to pak připomenu, její reakce je-no dovol, to bych nikdy v životě neřekla
Hm, jako moje maminka… Dneska moji příbuzní neví, kde bydlím, kde pracuju, s kým se stýkám… a já mám klid. Konečně.
@Jura007 moc ti ten klídek přeju i štěstíčka mnoho
Snad ten klídek také brzo naleznu..Moc vám všem děkuju za příspěvky ![]()
Já nevím, co chceš slyšet? nechápu proč se o ni neustále staráš když to neocení. promiň za sprosté slovo ale,,vyser se na ni sakra
nebo ještě potratíš
važ si svého života, svých nenarozených dětí, svého manžela, dobrých kamarádek a né své proradné matky
čím dřív, tím líp ![]()
Víš, asi to bude znít echt hnusně, ale i kdyby se jí něco stalo a tys to prošvihla, tak vzhledem k tomu cos tu o ní napsala, tak ani tak by to nebylo na výčitky..ten člověk ti kromě potíží nedal do života vůbec nic.
Nebyla dobrá manželka, matka a nebude ani dobrá babička..přerušením vztahu vůbec nic neztrátíš. Nyní je to jen otázka tvého svědomí - začni uvažovat a nepodléhej zbytečným emocím.
@Lizbeth píše:
Víš, asi to bude znít echt hnusně, ale i kdyby se jí něco stalo a tys to prošvihla, tak vzhledem k tomu cos tu o ní napsala, tak ani tak by to nebylo na výčitky..ten člověk ti kromě potíží nedal do života vůbec nic.
Nebyla dobrá manželka, matka a nebude ani dobrá babička..přerušením vztahu vůbec nic neztrátíš. Nyní je to jen otázka tvého svědomí - začni uvažovat a nepodléhej zbytečným emocím.
Krásně shrnuto. Jáké pak výčitky kvůli matce, která ani matka není? Asociálka, příživnice. Zachraň se a uteč.
Docela vím, jak se cítíš. Mně teda máma do života sice lásku a vzdělání dala, ale také s ní mám poslední dobou velké trápení…přišla o práci, zemřel jí přítel a ona se začala chovat tak, že při každém telefonátu čekám nějakou katastrofu. Postupem času jsem si řekla, že stejně nic nevyřeším, rezignovala jsem, je dospělá a nedbá mých rad. Dětství jsem vůbec hezké neměla a založit si vlastní rodinu pro mě bylo osvobození. Vím, že mě má ráda, ale stejně si sebou nesu z dětství vzpomínky, které nevymažu.
![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale vysvětlila bych jí, co ti její chování dělá a řekla jí na rovinu, že pokud se bude nadále chovat takto, nebudeš se s ní stýkat. S důsledně to dodržovala. Klidně položila telefon, odešla v půlce věty.
Teď nejde jen o tebe, o tvoje nervy, ale především o děti. Musíš být silná a ustát to. Máma není jen slovo, musí se tak i chovat.
Myslím, že @rejžička to vyjádřila velmi přesně… Je mi líto, co zakladatelko prožíváš. Ale moc možností nemáš… Tvá matka je zodpovědná za svůj život sama, musíš si každopádně zkusit získat odstup a pak uvidíš…
Muzskej mi také říká at se s ní chvíli nebavím, vysvětlím co mi dělá. Mám teď docela radost, že aspoň 14dni budu mít klid, pak jí zavolám, jak mi jednou odsekne nebo bude vyčítat aniž by se zeptala jak se mi daří, pokládám telefon as už ji volat nebudu. Nejvíc me na ní štve ze nikdy nic neřekla, nic si nepamatuje a já si to vymýšlím. Vzdy bych jí za to nejraději placla.
@Anonymní píše:
Muzskej mi také říká at se s ní chvíli nebavím, vysvětlím co mi dělá. Mám teď docela radost, že aspoň 14dni budu mít klid, pak jí zavolám, jak mi jednou odsekne nebo bude vyčítat aniž by se zeptala jak se mi daří, pokládám telefon as už ji volat nebudu. Nejvíc me na ní štve ze nikdy nic neřekla, nic si nepamatuje a já si to vymýšlím. Vzdy bych jí za to nejraději placla.
prosím tě, takový čovek se nikdy nezmění, moje matka by bla schopná zapřít i to, že má nos mezi očima…
všechno záleží na tobě, jak moc se sebou necháš mávat ![]()
Nic jiného než co tu bylo napsáno nemohu říct. Taková „máma“ uráží svým chováním opravdové mamky. Já děkuji za to jaká je moje mamča.
V případě té tvojí bych si změnila číslo, adresu a přerušila veškerý kontakt než by mě úplně zničila. Radit, ale můžu jak chci ve zkutečnosti je to většinou složitější.
Proto přeji hodně štěstí a síly.
Tohle je hodně těžké, vím jak se citis, me je 33 skoro a moje matka po mě šlape denně a denně mi snižuje sebevědomí a říká mi že jsem jí zkazila zivot, ze nikdy dite enchtela, nesmim ji nic rict, ani svuj nazor, protoze muj nazor je spatne a ona pro facku nejde daleko..vystudovala jsem to co ona chtela a bylo to dlouhych a tezkych 6 let studia, ale dokazala jsem a myslela jsem ze bude konecne pysna, ale ono nic…jeji chovani me naprosto odradilo od toho mit deti, protoze neznam jiny styl vychovy nez jeji, jenze netusila jsem ze to na me zanecha az takovehle nasledky..otehotnela jsem a prvni co bylo, tak rekla at toho hajzla dam okamzite pryc..ve 13tydnu, domlouvala mi za zady na soukrome klinice preruseni a já jsem se z toho uplne zhroutila..a diky ni, ted nemuzu se svym ditetem navazat vztah…a to je to nejhorsi, upinam se na praci a vic mi zatim nejde…
![]()
Za takových okolností vidím jediné řešení, přerušit veškerý kontakt s vaší matkou.
@barbora276 vykašli se na ni dřív, než bude tvé dítě cítit to samé co ty k matce ![]()