Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Matka je od toho, že jí dcera může říct všechno, co ji trápí. A pokud se to vyřeší a dcera je štastná, má být taky štastná, at se třeba dívá na situaci jinak. Není nic krásnějšího než vidět své děti šťasné a spokojené.
Tvoje máma je psychopat - manipulátor, mít takovou matku pošlu ji…nechci použít neslušných výrazů, navíc je tupá, žádné návštěvy, žádné dárky, nic…, je to zkrátka **** která tě od malička manipuluje a vytvořila tkzv. patologickou závislost na matce, doporučuji ti investovat 600,–Kč na hodinový pohovor s psychiatrem který ti potvrdí, aspon si to myslím, mnou vyslovenou diagnozu, pošle tě k psychologovi a ten ti poradí jak z toho ven..
Moje matka se systematicky podilela na me likvidaci ve stylu neustaleho snizovani sebevedomi
bezne vety typu:
to je hrozný jak jsi nicemna
ty nemas zadny zajmy
ty akorat cumis do telefonu!
z tebe nikdy nic nebude
takova ostuda
ty nejsi schopna mit ani dobrou praci
kterej chlap by Te chtel!!!
je toho tolik, ze nemam.ani silu to vypsat
rodice se rozvedli, otec byl absolutne nefunkcni, zemrel tragicky a s tím bylo i spojene vysetrovani, ktere me tak nějak dorazilo…
bohuzel, nasledkem jsou problemy s prosazovanim se, nulove sebevedomi
problemy ve vztazich
matka je uzasny manipulator, dokaze vzdy udelat obet ze sebe a ja jsem ta spatna
kdyz ji neco vyctu rekne ze to tak určitě nerekla!
casto zapira a se slzami mi pak rekne jak mi obetovala zivot
nejstrasne je, ze uz tu mam jen ji
bratr zije v Nemecku
uz 2 roky se potykam s necim co je asi Ortorexie - problem s jidlem
dle matky jsem magor a patrim do blazince - toto je jeji jedina forma podpory!!!
dnes jsem se dozvedela, ze moji psycholozce napsala za mymi zady email kde popsala jaky jsem vlastne magor a jak nic nejim apod.
a ze by s tim ONA uz ale mela neco delat
ten email pusobil jak rozbuska
byla to hruza to cist
sedim tu a myslim na to, jak tohle muze nekdo delat svym. detem
samozrejme s ni hodlam. ukoncit veskere ko takty
desim se ale vydirani citoveho v cemz je ona přebornik
a tak pisu a prosim vas vsechny, radsi dejte svym detem facku nebo pres prdel, ale nikdy je nenicte timhle stylem, ty nasledky jsou horsi nez popalenina 3.stupne
@Anonymní píše:
Moje matka se systematicky podilela na me likvidaci ve stylu neustaleho snizovani sebevedomibezne vety typu:
ty nemas zadny zajmy
z tebe nikdy nic nebude
takova ostuda
kterej chlap by Te chtel!!!je toho tolik, ze nemam.ani silu to vypsat
rodice se rozvedli, otec byl absolutne nefunkcni, zemrel tragicky a s tím bylo i spojene vysetrovani, ktere me tak nějak dorazilo…
problemy ve vztazichmatka je uzasny manipulator, dokaze vzdy udelat obet ze sebe a ja jsem ta spatna
kdyz ji neco vyctu rekne ze to tak určitě nerekla!casto zapira a se slzami mi pak rekne jak mi obetovala zivot
bratr zije v Nemeckuuz 2 roky se potykam s necim co je asi Ortorexie - problem s jidlem
dle matky jsem magor a patrim do blazince - toto je jeji jedina forma podpory!!!
dnes jsem se dozvedela, ze moji psycholozce napsala za mymi zady email kde popsala jaky jsem vlastne magor a jak nic nejim apod.
byla to hruza to cistsedim tu a myslim na to, jak tohle muze nekdo delat svym. detem
a tak pisu a prosim vas vsechny, radsi dejte svym detem facku nebo pres prdel, ale nikdy je nenicte timhle stylem, ty nasledky jsou horsi nez popalenina 3.stupne
S tim naprosto souhlasím. S matkou jsem se prestala stýkat. Stykam se jen s tatou a sestrou. Došlo mi to, az ted, kdy mam vlastni dítě.
A tak nepotrebuju žádnou manipulatorku k životu. Účty mi neplatí, jidlo mi nekupuje, neziju pod jeji střechou. Tak mi nemá do ceho kecat. Citově me vydirala, byla hnusná, nikdy jsem ji poradne nezajimala a i s jidlem jsem mela problém. Ted tu jsem pro svou rodinu, ne pro ni. Trvalo mi dlouho, nez jsem si uvedomila, ze vubec nic se mnou nemysli dobře. Ze by byla nejradsi, kdybych bydlela u ni, uklizela ji, varila, pritel ji vozil kam by chtela, o vse bychom se ji starali. I kdyz jsem ji psala, at mi da pokoj, ze jsem tehotna a z toho stresu z ni, me hrozne boli bricho.. Napsala mi, ze ji to nezajima, a ze to nemam z ni, ale z meho přítele, ktery me manipuluje abych se s ni nebavila. A ze se za ni stydim. Mela to v zivote těžký, tata ji podvadel, onemocnel psychicky.. A tak se na me upnula, jako na jistotu.. Ted se 3 mesice nebavime, nepoprala jsem ji ani k narozeninám, neslo mi to.
P&E
@Anonymní píše:
Moje matka se systematicky podilela na me likvidaci ve stylu neustaleho snizovani sebevedomibezne vety typu:
ty nemas zadny zajmy
z tebe nikdy nic nebude
takova ostuda
kterej chlap by Te chtel!!!je toho tolik, ze nemam.ani silu to vypsat
problemy ve vztazichmatka je uzasny manipulator, dokaze vzdy udelat obet ze sebe a ja jsem ta spatna
kdyz ji neco vyctu rekne ze to tak určitě nerekla!casto zapira a se slzami mi pak rekne jak mi obetovala zivot
bratr zije v Nemeckuuz 2 roky se potykam s necim co je asi Ortorexie - problem s jidlem
byla to hruza to cistsedim tu a myslim na to, jak tohle muze nekdo delat svym. detem
Nechápu proč se s ní ještě bavíš a proč zná tvou psycholožku?
Podobnou matku jsem odstřihla před deseti lety. Jsem blbá - nenajdu si práci, hlavně že ona celý život sedí na úřadu práce. Jsem hnusná - nikdo mě nebude chtít. Mám hnusný pokoj kde mám nepořádek - skončím pod mostem. Proč chodím ve starých hadtech a vypadám jako stará babička? Oblečení jsem si začala kupovat až v patnácti za peníze z brigády a i když mě ho promluvila, po rodině a známých se ptala odkud mám takové luxusní oblečení. Hlavně že ona se po padesátce obléká jako štětka, velký výstřih a minisukně. Jsem ráda že se s ní nestýkam.
I když mě mrzí že teď procházím těžkým obdobím, neumím najít práci a mám vážné zdravotní problémy a nemám se s tím komu svěřit.
Nejsi v tom sama
I já mám matku podobný exemplář. Že s ní není něco v pořádku jsem věděla vždy, ale začalo mi to dávat smysl, až jsem si pořídila vlastní rodinu… A na tu se soustředím. S matkou jsem se několikrát snažila přerušit kontakt, ale je jak bumerang. Ona nejdříve vyprovokuje konflikt, pak udělá přede všemi chudinku ze sebe, že to vše já a následně mi řekne, ať já jí dám pokoj
Což ráda udělám, vděčná, ze od ní bude klid, ale za chvíli se zas ozve jakoby nic a jede do mě to stejné. Teď opět. Kolotoč. Jsem z ní hotová. Teď keců, které bych také mohla vypisovat a vzpomínek, jak mě jako dítě zanedbávala by bylo… Ale když jí něco z toho řeknu, tak to popře a udělá lhářku ze mě… Je to těžké, ale nejlepší je se takových lidí zbavit. Občas mam strach, abych nebyla stejná jako ona. Ale ona taková zas byla vždy, já snad ne… Aspoň to říkají moji blízcí… ![]()
@Anonymní píše:
Nejsi v tom samaI já mám matku podobný exemplář. Že s ní není něco v pořádku jsem věděla vždy, ale začalo mi to dávat smysl, až jsem si pořídila vlastní rodinu… A na tu se soustředím. S matkou jsem se několikrát snažila přerušit kontakt, ale je jak bumerang. Ona nejdříve vyprovokuje konflikt, pak udělá přede všemi chudinku ze sebe, že to vše já a následně mi řekne, ať já jí dám pokoj
Což ráda udělám, vděčná, ze od ní bude klid, ale za chvíli se zas ozve jakoby nic a jede do mě to stejné. Teď opět. Kolotoč. Jsem z ní hotová. Teď keců, které bych také mohla vypisovat a vzpomínek, jak mě jako dítě zanedbávala by bylo… Ale když jí něco z toho řeknu, tak to popře a udělá lhářku ze mě… Je to těžké, ale nejlepší je se takových lidí zbavit. Občas mam strach, abych nebyla stejná jako ona. Ale ona taková zas byla vždy, já snad ne… Aspoň to říkají moji blízcí…
Me by zajimalo, proč takové vlastně jsou.. Je mi jich líto.
P&E
Taky mám matku manipulátorku… Vždy jsem pro ni byla hnusná, tlustá, hnusné vlasy atd atd přitom jsem úplně normální holka
když jsem nechtěla jít na vysokou tak mě zřezala jak psa že neexistuje abych neměla titul, vše se u ní točí jenom kolem titulů a množství peněz… Snažila se kecat do života mě a manipulovat i s manželem. Svatbu bojkotovala, neustále jako jedna měla s něčím problém, nic ji nebylo po chuti dokonce ani datum… Neustále mám doma v baráku všechno špatně, minule mi vyčetla špinavou misku na okně (dal jí tam manžel když si šel umýt ruce a Zapoměl na to, neřeším) že prý je to hnus že tu mám bordel atd… Nebo mi v 25 vyhrožovala že mi rozbije nos až mi poteče červená… Kvůli toho že jsem ji nechtěla ukázat dopis adresovany mě (byla zvyklá Mi korespondenci okamžitě otevírat a číst jako první, co kdyby tam bylo něco za co by mě mohla servat…) tak jsem holt omezila kontakt na minimum… A jakmile začne být pichlava odcházím nebo ji výkážu z baráku, my se doma k sobě chováme slušně a s respektem… Holt i takoví lidi jsou… Aspoň že mám úžasnou tchyni ![]()
Je to strasny
pro me je taky nepochopitelny proc tohle dela
co za tim je?
je uzasna citova vyderacka taky
kdyz vidi ze prestrelila, tak zacne delat ze sebe obetniho beranka a chce litovat
za vse muzu ja
kvuli me nespi atd.!!!
chodi k psychologovi kvuli me
kdyz si představím co mu tam.rika za lzi ![]()