Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Januliiik já bych hrozne rada, ale ona je jak štěnice, je vsude.. má nademnou naprostou nadvladu a nevim jak se toho zbavit
@barbora276 píše:
@Januliiik já bych hrozne rada, ale ona je jak štěnice, je vsude.. má nademnou naprostou nadvladu a nevim jak se toho zbavit
bydlíte v jednom domě? Jestli ne, fakt se pokus to omezit, jinak tě bude ušlapávat do konce života, zkus o tom říct manželovi, aby ti s tím pomohl. Držím palce
![]()
@morčák To nevyjde, ona vi kde pracuju, udelala jsem veliky krok ze jsem se od ni odstehovala a to nejak nemohla prekousnout, ale uz je to rok a zatim porad prudi, ze jsem nevdecna, ze me zivila a ted jsem odesla…no jo, nema po kom rvat.. Pritel vi, jaka je..ale ani on s tim nic neudela
@barbora276 musíš sebrat opravdu všechny síly a buď jí to vyřvat do pysku a nebo se prostě v klidu otočit na patě a jít pryč, možná, že časem pochopí
@Anonymní píše:
To mě už napadlo, ale ona by mi to do smrti neodpustila.taky není nejmladší, letos 70 a to zdraví nic moc. Vím že tu nebude pořád…je to máma a já pak jednou nedokážu říct dětem, kdyby se jí něco stalo, proč je nepoznala
nechci být ta zlá, nechci jí upřít vnoučata a dětem babičku ale já to prostě nezvládnu..
upřít dětem babičku?
teda nevím, ale já bych takovou babičku snad ani nechtěla ![]()
@Januliiik píše:
@barbora276 musíš sebrat opravdu všechny síly a buď jí to vyřvat do pysku a nebo se prostě v klidu otočit na patě a jít pryč, možná, že časem pochopí
snazila jsem se ji to rict, jak v klidu tak i se zvýšeným hlasem a akorat jsem dostala, ze jsem drza..tohle nikam nevede, holt s ni musim vydzet a ve vsem ji prikyvovat abych mela klid
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že co mi řekne hnusného do teleonu, za týden popřebud je nemocná a nepamatuje si nebo je snad deb…Tak nevím jak s tím dopisem, ona strašně lže a vše popírá, teda pokud si to skutečně pamatuje
Vím že máte pravdu, musím s tím něco udělat. Za chvilku budu mít svou rodinu a té se chci věnovat a né pořád být s nervama někde…kolikrát když se chytíme po telefonu, hned mi řekne víš co, když tě tak obtěžuju, už mi nevolej, když jí to pak připomenu, její reakce je-no dovol, to bych nikdy v životě neřekla
Už máš svou rodinu a musíš být v klidu a v pohodě. Už teď. Pro své mimi! Chápu tě, máš to asi strašně těžký, přeci jen je to tvoje máma… a pokud nechceš svou mámu úplně odstřihnout (taky řešení, ale asi poslední), zkus to přes nějakého psychologa…určitě ti dobře poradí. Třeba tam s tebou bude chodit i tvá matka. Nakonec největší pomoc potřebuje ona. Ty musíš být obklopena láskou a pozitivními lidmi! S těmi vánoci vůbec nevím, jak bych to řešila. První vánoce s miminkem si přeci nenecháš zkazit.
A když ti máma zapírá to, co řekla včera, tak si jí nahrej a pusť jí to!
Hodně štěstí ![]()
@morčák píše:
A jak dlouho myslíš, že to vydržíš?
No zatim jsem to vydrzela 32 let, tak myslim ze uz to doklepu, pokud teda nezacne to same zlo poustet na moje dite
@barbora276 je mi moc líto co prožíváš
ale asi bych se na ní totálně vysr…pardon. Říct toto moje máma o dětech co čekám(dvojčata),urazila bych jí hlavu a konec ![]()
Jen tak pro zajímavost, jak jsem tu zaloižila diskusi, a že budu mít 14 dní klid, tak kulové. Druhý den tel a byla smutná, neměla sem chut se s ní bavit, tak mi řekla-měla si v něčem pravdu, pak no ve všem. Brala sem to, normálně ukončenej hovor. Jenže večer měla zase amok, volala a že se mě naněco chce zeptat a pak začala zase řešit své problémy
tak sem jí opět řekla že mě to nezajímá a nebudu poslouchat jak na někoho nadává a položila to..od té doby je celkem klidná, jen si říkám jak dlouho jí to vydrží…
@Januliiik
zatím to jde, ale až porodím, tak to bude něco.
Bude chytrá jak rádio
a já o ty její rady nestojím, chce radit ale neuměla se starat pořádně a ted se neumí chovat..možná to bude v poho, protože tuší, že by byla sama, ale já už se nedám. Ted mám docela klid, neotravuje a když jí zavolám, tak pořád říká jak se má dobře
ale já vím že to tak není, jen to neřeším..