Máme adoptovat neteře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1939
19.11.12 08:08

Zakladatelko, ty jsi úúúúúžasnáááá :kytka: Moc ti přeji všechno NEJ a hlavně zdraví pro celou tvoji rodinu…Vánoce budete mít nádherné, taky bych chtěla takovou rodinu! Je to pěkné číst takové řádky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.12 22:59

zakladatelka:

Hlásím druhou chřipkovou vlnu. Zatím odolávám a manžel je pro jistotu od rána do večera v práci. Nejmladší je na „prázdninách“ u babičky, ať taky něco nechytí a zbývající princezny neví co roupama dělat. Takže přočítám internet a vymýšlím nějakou někdy více někdy méně kreativní zábavu. Ještě že existují pohádky na DVD a ty jsou lepší než malování temperkama :mrgreen:
Na Vánoce už se docela těším. Dárky mám z půlky nakoupeny a na cukroví se s holkama teprve chystáme. Trošku (hodně) se bojím, jestli na starší neteřinku nepadne na štědrý den velký smutek. Poslední týdny už je v pořádku. Psycholožka se k nám občas staví na kafe a popovídá si s holkama. Myslím, že k nám chodit nepřestane, protože se vždycky zakecáme a z popracovního kafíčka je pozvání k večeři.
Ještě stále nemáme vyřízené všechny věci ohledne dědického řízení, ale já se o tom moc nestarám. Manžel to řeší se svým kamarádem právníkem a jen mě informuje (což okamžitě vypouštím z hlavy ven).
Holčičky máme „oficiálně“ téměř od začátku. Asi jsem narazila hned napoprvé na skvělé sociální pracovnice. Ptaly se, jestli to s tolika dětmi zvládu, ale řekla jsem, že když moje prababička zvládla sama vychovat 15 dětí a starat se při tom o statek, tak já to musím zvládnou levou zadní. Stejně viděly, že holky už mají přestěhované věci a zařízené pokojíčky a že jsou u nás rády, tak nebylo co řešit.
Dobrou noc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6256
26.11.12 13:06

Tak snad chřipce odoláš :palec: :hug: :hug: :hug: opravdu před tebou klaním. Z tvých slov vyřazuje takový klid. Přeji ať jsou holky brzo jak čiperky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.11.12 14:54

Zakladatelko, to jsou super zprávy :) I to, že můžeš dát malou k babičce, abys nemusela skákat ještě kolem nemocného miminka… Tak držím palce, ať neochoříš, a taky teda na to pečení - my toho máme dost i dva (já + manžel) s patnáctiměsíční, a kolem Tebe budou běhat holčičky nejméň čtyři.

Jinak jsem teky zvědavá, jak to dopadlo papírově: máte příspěvek na péči, nebo sirotčí důchod, nebo jak vlastně dopadlo tohle? Měla jsem pocit, že ani tady se holky nemohly dohodnout, jak vám vlastně stát pomůže… Ale doufám, že i tohle (a dědictví) dobře dopadnou, a nebudete mít problémy se švagrovic hypotékou a tak.

Myslím na vás!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
26.11.12 21:01
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
26.11.12 23:07

Krásné zprávy, až na tu chřipku :kytka: Držím palce, ať předvánoční i vánoční shon zvládneš, máte výborné domácí cukroví a rozzářenou kopu dětských oček po stromkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
27.11.12 12:34

To je super zpráva :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:. I já držím palce, aby Vánoce proběhly dobře a v klidu a radosti a ve zdraví a lásce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.12.12 09:07

Ahoj zakladatelko, tak jak se má vaše rodinka před Vánoci, je u vás vše v pořádku? Dočetla jsem konečně celou diskuzi a opravdu před tebou smekám, jsem ráda, že to nakonec dopadlo takhle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
17.12.12 09:26

ZAKLADATELKO…Krásné zprávičky, holčičky ti jistě udělají radost, neboj zvládnete to! Držím moc palečky a přeju Štastné a veselé vánoce. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
17.12.12 10:09

Šťastné a veselé vánoce. Holčičkám přejí at ty první vánoce zvládnou. Budou jím chybět rodiče ale mají tebe a tvojeho a společně to zvládnete držím palečky a myslím na tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
17.12.12 10:29

Proste jsem musela precist celou diskuzi… jsem v praci a nudim se.

Tekly mi skoro celou dobu slzy, prvne z litosti a nespravedlnosti a ke konci stestim! :mrgreen:

Zakladatelko, posilam hodne sily a jeste ted se smeju pri predstave, jak nakupujes s peti detmi v Tesku a jak kloucek bali krovky pri naletu deti! :mrgreen:
Jste statecni a urcite skveli lide! :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
17.12.12 10:34
@Anonymní píše:
Ahoj, mám strašně smutný dotaz.
Včera ráno se v autě zabila manželova sestra s manželem. Holčičky (6 a 2) jsou zrovna u nás na prázdninách a ještě nic neví. Zítra ráno jdu k dětstké psycholožce pro radu, jak jim to říct. Ale jde o to: Máme tři děti (6,3 a půl roku). Manžel měl jen sestru, žádné jiné sourozence. Jejich matka o vnučky moc zájem nejeví (tak jednou za měsíc na návštěvu). Švagr má dva bratry, jeden bydlí v Londýně a druhý má svoji rodinu a vím určitě, že holčičky chtít nebude. Švagrovi rodiče jsou už hodně staří ( je jim přes 70 let).
My máme s manželem holčičky moc rádi, pořád k nám jezdí na prázdniny (bydlíme přes půl rodiny). Neumím si představit, že by jsme si je nenechali, ale… je mi 26 let. najednou bych měla 5 dětí. Manžel vydělává pěkně, ale v současnosti nám to pokryje akurát výdaje a ani není na spoření. Švagrová má na domě hypotéku a taky neměli žádnou finanční rezervu, ze které by jsme pokryly výdaje na holčičky. Životní pojistky neměli.
Jsem z toho celá špatná (manžel taky). Holčičky chceme, ale bojím se, že to nezvládneme.
Jak by jste se zachovaly vy? Prosím poraďte.

Ahoj :mavam: dostala ses do docela ošklivé situace. Můžu ti říct jen jedno. Naproti bydlí sousedka a její nebo partnerovo sourozenec / nevím to přesně se taky zabila oba v autě a sousedka si nechala obě děti/ nevím kolik jim před lety bylo / takže měla najednou 2 děti navíc + svoje. Dneska už jsou to dospělí lidé / kolem 30 let /a jezdí sem na prázdniny i s dětmi. Takže paní má najednou 5 vnoučátek z toho jsou jedny trojčátka a zvládla to taky v pohodě :palec:. Nastěhovali jsme se sem před 5 lety a asi před 4 mi to říkala sousedka od vedle. Tu paní strašně obdivuji a hrozně si ji za to vážím. Je to strašně hodná, fajn ženská. V dnešní hnusné době by to udělal málo kdo. Lidi jsou dneska na sebe zlí :( a kdyby se to nedej bože stalo mě protože manžel sourozence nemá, taky bych si ty děti nechala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
17.12.12 10:37

Dočetla jsem celou diskuzi :think: a taky tě obdivuji, držím palce :palec: a přeji Vám krásné prožití svátků Vánočních a hezkého Silvestra :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
17.12.12 10:44

Tak jsem narazila náhodou na tuto diskuzi a mám husí kůži. Bože to je hrůza! Zakladatelko jestli existuje nebe, tak vy dva s manželem tam máte jistou jízdenku, jste zlatí lidé. Ještě, že ta mladší to tak dobře vzala, s tou starší je mi to moc líto. Snad na štědrý den nepropukne v pláč, jak píšeš, držím Vám moc palce. Přeji krásné svátky a plno zdraví a lásky celé tvé velké rodině. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
17.12.12 10:53

Právě jsem dočetla, jste s manželem úžasní lidé, kéž by takových bylo víc!!!Přeju Vám a celé Vaší rodince klidné :mrgreen: vánoce, zdraví pro všechny a pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová