Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, ty jsi úúúúúžasnáááá
Moc ti přeji všechno NEJ a hlavně zdraví pro celou tvoji rodinu…Vánoce budete mít nádherné, taky bych chtěla takovou rodinu! Je to pěkné číst takové řádky!
Hlásím druhou chřipkovou vlnu. Zatím odolávám a manžel je pro jistotu od rána do večera v práci. Nejmladší je na „prázdninách“ u babičky, ať taky něco nechytí a zbývající princezny neví co roupama dělat. Takže přočítám internet a vymýšlím nějakou někdy více někdy méně kreativní zábavu. Ještě že existují pohádky na DVD a ty jsou lepší než malování temperkama ![]()
Na Vánoce už se docela těším. Dárky mám z půlky nakoupeny a na cukroví se s holkama teprve chystáme. Trošku (hodně) se bojím, jestli na starší neteřinku nepadne na štědrý den velký smutek. Poslední týdny už je v pořádku. Psycholožka se k nám občas staví na kafe a popovídá si s holkama. Myslím, že k nám chodit nepřestane, protože se vždycky zakecáme a z popracovního kafíčka je pozvání k večeři.
Ještě stále nemáme vyřízené všechny věci ohledne dědického řízení, ale já se o tom moc nestarám. Manžel to řeší se svým kamarádem právníkem a jen mě informuje (což okamžitě vypouštím z hlavy ven).
Holčičky máme „oficiálně“ téměř od začátku. Asi jsem narazila hned napoprvé na skvělé sociální pracovnice. Ptaly se, jestli to s tolika dětmi zvládu, ale řekla jsem, že když moje prababička zvládla sama vychovat 15 dětí a starat se při tom o statek, tak já to musím zvládnou levou zadní. Stejně viděly, že holky už mají přestěhované věci a zařízené pokojíčky a že jsou u nás rády, tak nebylo co řešit.
Dobrou noc ![]()
Tak snad chřipce odoláš
opravdu před tebou klaním. Z tvých slov vyřazuje takový klid. Přeji ať jsou holky brzo jak čiperky ![]()
Zakladatelko, to jsou super zprávy
I to, že můžeš dát malou k babičce, abys nemusela skákat ještě kolem nemocného miminka… Tak držím palce, ať neochoříš, a taky teda na to pečení - my toho máme dost i dva (já + manžel) s patnáctiměsíční, a kolem Tebe budou běhat holčičky nejméň čtyři.
Jinak jsem teky zvědavá, jak to dopadlo papírově: máte příspěvek na péči, nebo sirotčí důchod, nebo jak vlastně dopadlo tohle? Měla jsem pocit, že ani tady se holky nemohly dohodnout, jak vám vlastně stát pomůže… Ale doufám, že i tohle (a dědictví) dobře dopadnou, a nebudete mít problémy se švagrovic hypotékou a tak.
Myslím na vás!
Krásné zprávy, až na tu chřipku
Držím palce, ať předvánoční i vánoční shon zvládneš, máte výborné domácí cukroví a rozzářenou kopu dětských oček po stromkem.
To je super zpráva
. I já držím palce, aby Vánoce proběhly dobře a v klidu a radosti a ve zdraví a lásce.
Ahoj zakladatelko, tak jak se má vaše rodinka před Vánoci, je u vás vše v pořádku? Dočetla jsem konečně celou diskuzi a opravdu před tebou smekám, jsem ráda, že to nakonec dopadlo takhle ![]()
ZAKLADATELKO…Krásné zprávičky, holčičky ti jistě udělají radost, neboj zvládnete to! Držím moc palečky a přeju Štastné a veselé vánoce.
![]()
Šťastné a veselé vánoce. Holčičkám přejí at ty první vánoce zvládnou. Budou jím chybět rodiče ale mají tebe a tvojeho a společně to zvládnete držím palečky a myslím na tebe
Proste jsem musela precist celou diskuzi… jsem v praci a nudim se.
Tekly mi skoro celou dobu slzy, prvne z litosti a nespravedlnosti a ke konci stestim! ![]()
Zakladatelko, posilam hodne sily a jeste ted se smeju pri predstave, jak nakupujes s peti detmi v Tesku a jak kloucek bali krovky pri naletu deti! ![]()
Jste statecni a urcite skveli lide!
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám strašně smutný dotaz.
Včera ráno se v autě zabila manželova sestra s manželem. Holčičky (6 a 2) jsou zrovna u nás na prázdninách a ještě nic neví. Zítra ráno jdu k dětstké psycholožce pro radu, jak jim to říct. Ale jde o to: Máme tři děti (6,3 a půl roku). Manžel měl jen sestru, žádné jiné sourozence. Jejich matka o vnučky moc zájem nejeví (tak jednou za měsíc na návštěvu). Švagr má dva bratry, jeden bydlí v Londýně a druhý má svoji rodinu a vím určitě, že holčičky chtít nebude. Švagrovi rodiče jsou už hodně staří ( je jim přes 70 let).
My máme s manželem holčičky moc rádi, pořád k nám jezdí na prázdniny (bydlíme přes půl rodiny). Neumím si představit, že by jsme si je nenechali, ale… je mi 26 let. najednou bych měla 5 dětí. Manžel vydělává pěkně, ale v současnosti nám to pokryje akurát výdaje a ani není na spoření. Švagrová má na domě hypotéku a taky neměli žádnou finanční rezervu, ze které by jsme pokryly výdaje na holčičky. Životní pojistky neměli.
Jsem z toho celá špatná (manžel taky). Holčičky chceme, ale bojím se, že to nezvládneme.
Jak by jste se zachovaly vy? Prosím poraďte.
Ahoj
dostala ses do docela ošklivé situace. Můžu ti říct jen jedno. Naproti bydlí sousedka a její nebo partnerovo sourozenec / nevím to přesně se taky zabila oba v autě a sousedka si nechala obě děti/ nevím kolik jim před lety bylo / takže měla najednou 2 děti navíc + svoje. Dneska už jsou to dospělí lidé / kolem 30 let /a jezdí sem na prázdniny i s dětmi. Takže paní má najednou 5 vnoučátek z toho jsou jedny trojčátka a zvládla to taky v pohodě
. Nastěhovali jsme se sem před 5 lety a asi před 4 mi to říkala sousedka od vedle. Tu paní strašně obdivuji a hrozně si ji za to vážím. Je to strašně hodná, fajn ženská. V dnešní hnusné době by to udělal málo kdo. Lidi jsou dneska na sebe zlí
a kdyby se to nedej bože stalo mě protože manžel sourozence nemá, taky bych si ty děti nechala ![]()
Dočetla jsem celou diskuzi
a taky tě obdivuji, držím palce
a přeji Vám krásné prožití svátků Vánočních a hezkého Silvestra ![]()
Tak jsem narazila náhodou na tuto diskuzi a mám husí kůži. Bože to je hrůza! Zakladatelko jestli existuje nebe, tak vy dva s manželem tam máte jistou jízdenku, jste zlatí lidé. Ještě, že ta mladší to tak dobře vzala, s tou starší je mi to moc líto. Snad na štědrý den nepropukne v pláč, jak píšeš, držím Vám moc palce. Přeji krásné svátky a plno zdraví a lásky celé tvé velké rodině. ![]()
Právě jsem dočetla, jste s manželem úžasní lidé, kéž by takových bylo víc!!!Přeju Vám a celé Vaší rodince klidné
vánoce, zdraví pro všechny a pevné nervy!