Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak v paneláku je to teda nepřirozené
, ale když jsem byla malá, a nalíhly se kuřátka, tak je babička nanosila do kuchyně (měli jsme na to speciální truhlu) a byly tam dokud trochu nenarostly. A ještě se k truhle natáhla elektrika a svítilo se jim žárovkou, aby měly teplo
. Cítit to bylo, ale že by to byl smrad, tak to ne.
Edit a byly to teda kuřátka malinkatá, čerstvě nalíhnutá, pryč šly cca po 10- 14 dnech
Ale kdyby mi nechal chlap ty potento…noviny 5 hodin doma, tak to bych pištěla taky ![]()
Příspěvek upraven 25.08.16 v 14:04
To ty vejce potom budete prodávat, že 25 kuřat je zatraceně dost.. My máme 5 slepic a pro naši spotřebu to bohatě stačí.
@Šmoulice píše:
Zvířata se nepěstují![]()
![]()
Běžně si to pletu, jasně že se chovají ![]()
To jsou moje nejkrásnější zážitky z dětství,,, když jsme mívali doma kuřátka a kačenky, míchali jim krmení,,,vařená vajíčka, kopřivy,… byl to teda rodinný domek, ale mívali jsme je v chodbě hnedka vedle kuchyně. Smrad už si teďka nevybavuju, čistili jsme, ani nevím za jak dlouho se můžou dát mezi slepice, nepamatuju si to už. Pro děti to musí být super, lituju, že moje dcera toto nepoznala, v paneláku. Jistě by tvým dětem záviděla ![]()
A.
@Šmoulice píše:
Taky bych je dala na balkon, ale záleží na stáří. Ty maličké musí být v teple. Jsou náchylné na výkyvy teplot a v noci už je na ně dost zima. Z toho důvodu si myslím, že je přítel zakl. přitáhnul domů…
A přijde mi, že zakladatelka, co se týče smradu, dost zveličuje. Taky líhneme kuřata, taky je míváme doma ( nebo babča teda ), a tak hrozný to teda není.
Babča, no jo no. Mít je doma TY osobně taky bys měla sklon zveličovat.
@Anik Kachňátka taky
Chodili jsme s nimi mazlit ![]()
Tady je jasně vidět rozdíl mezi člověkem z vesnice a měšťákem ![]()
@Anna766 píše:
Babča, no jo no. Mít je doma TY osobně taky bys měla sklon zveličovat.
A víš, že ne? Já pocházím z vesnice, vím co to je starost o kuřata
a klidně bych si je domů vzala.
Smrad zakladatelka teda sakra zveličuje
![]()
Ak su to uplne cerstvo vyliahnute kuriatka tak to je celkom bezny postup. Par dni ich mava aj moja mama v kuchyni (ale letnej co ma na dvore) a svieti na ne takou lampou aby sa vyhriali. Mat ich v cinziaku mi pride trochu divne
Ale ak sa jedna o par dni tak by som fakt nehysacila a tesila sa na dobre masko a vajcia
@Šmoulice píše:
@Anik Kachňátka takyChodili jsme s nimi mazlit
Tady je jasně vidět rozdíl mezi člověkem z vesnice a měšťákem
přesně tak
@AlphaOmega píše:
Ale kuře na talíři ti nesmrdí
byls někdy v drůbežárně? Doporučuju… Kuřata prostě smrdí, stejně jako prasata atd.. prostě páchnou a proto patří do chlívka a do kurníku a ne v paneláku do kuchyně ![]()
Co bych dělala? Asi bych se dojetím rozplynula
Tak to dejte na jinou podestýlku a ne noviny. Můžeš koupit piliny nebo Cat best Oko plus…stojí to sice peníze, ale na novinách to bude cítit víc. Jinak jde jen o pár dní, nebudeš je tam mít do zimy. A ten smrad taky není tak hrozný. Jasně, do paneláku si to většina lidí neumí moc představit, ale před dvěma roky jsem v paneláku (1+1) kuřata líhnula ![]()
@Šmoulice píše:
Taky bych je dala na balkon, ale záleží na stáří. Ty maličké musí být v teple. Jsou náchylné na výkyvy teplot a v noci už je na ně dost zima. Z toho důvodu si myslím, že je přítel zakl. přitáhnul domů…
A přijde mi, že zakladatelka, co se týče smradu, dost zveličuje. Taky líhneme kuřata, taky je míváme doma ( nebo babča teda ), a tak hrozný to teda není.
nevím no, představuju si panelákovou kuchyňku a v ní 25 kuřat.. ![]()
něco jiného je rodinný domek s prostornou kuchyní.. ![]()
@jdukolem píše:
byls někdy v drůbežárně? Doporučuju… Kuřata prostě smrdí, stejně jako prasata atd.. prostě páchnou a proto patří do chlívka a do kurníku a ne v paneláku do kuchyně
Byla jsi někdy na veřejných záchodcích? Lidi prostě taky smrdí a přesto se v paneláku v kuchyni taky vyskytují ![]()
Asi by mi hrablo
třeba Deda jede ve velkém a doma má pouze v chodbě lihnicku a čerstvé vylihnuta kuřátka se hned přesouvají do maštale pod světla ![]()