Máme kuřata v kuchyni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
455
25.8.16 14:33
@Šmoulice píše:
Zvířata se nepěstují :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pěstuje se mrkev :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.16 14:34
@AlphaOmega píše:
Ale kuře na talíři ti nesmrdí :mrgreen:

Jako pečené? Né, to mi voní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.16 14:37

Kuřata patří do drůbežárny nebo na ves. Mít je v paneláku je na hlavu.
Tak do dopadá, když se bytostný vidlák cpe do města. (Podobně jako když se měšťák snaží žít na venkově). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780

Asi bych chlapa poslala pro nějakou pach pohlcující podestýlku a těch 14 dní to vydržela, děcka aspoň budou mít zážitek.

Mimochodem bydlím ve městě, ale poslední dva dny asi hnojili okolní pole (kejdou… vesničané ví ;-) ), protože to na zahradě taky pekelně zavánělo ;-)

Ppřiznám se ale, že mi tyhle přírodní pachy vadí podstatně míň, než zimní inverze ve městě, nebo kouření sousedů, kterýho jsem si v paneláku taky užila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719

Vyhodila bych ho s tím, naštěstí mého chlapa by to nenapadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.8.16 14:38
@analoja píše:
Asi bych chlapa poslala pro nějakou pach pohlcující podestýlku a těch 14 dní to vydržela, děcka aspoň budou mít zážitek.

Mimochodem bydlím ve městě, ale poslední dva dny asi hnojili okolní pole (kejdou… vesničané ví ;-) ), protože to na zahradě taky pekelně zavánělo ;-)

Ppřiznám se ale, že mi tyhle přírodní pachy vadí podstatně míň, než zimní inverze ve městě, nebo kouření sousedů, kterýho jsem si v paneláku taky užila

kejdou hnojí zásadně, když mám vypraný povlečení venku na sušáku.. to je takovej zákon se mi zdá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
25.8.16 14:40

@jdukolem

To jsi jedna z mála, která neprudí.
A co se týče těch kuřat, oni je tam nehodlají vykrmovat… :-) Až zesílí, půjdou do kurníku. Což nyní není možné, proto si je evidentně domů donesl. A těch pár dní, max třeba 3 týdny, se fakt dají vydržet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
25.8.16 14:42

Pokud nemají matku kvocnu, tak se musi prvních pár dnů držet v teple a suchu. Když jsem byla malá, tak jsme jim dali do bedýnky žárovku, aby se u ní zahřívala :srdce:. Jé, já bych brala malinké kuřátka :) Chápu, že v panelákovem bytě to není nejlepší místo pro odchov :mrgreen: Ale úplně jsi mi vyvolala svým příspěvkem krásné vzpomínky. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
25.8.16 14:42
@Bábrdl píše:
Kuřata patří do drůbežárny nebo na ves. Mít je v paneláku je na hlavu.
Tak do dopadá, když se bytostný vidlák cpe do města. (Podobně jako když se měšťák snaží žít na venkově). :mrgreen:

Hlavně, že měšťáčci bláznili a chtěli kvůli drahým vajíčkům chovat slepice na balkonech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
25.8.16 14:44

TAKY SMe zjara měli doma kuřátka v bedně. Jen teda můj chlap nebyl hovado a nechal je v chodbě.
V kuchyni metr od jídelního stolu by mi asi taky vadily :mrgreen:
Ale my sme „z polí“, chlap je hospodář odmala, já jako měšťák sem si tak nějak zvykla (ale o prasata se stará sám :cert: to sem řekla, že odmítám, nedávám smrad toho žrádla), před pár lety jsem třeba sušila zmoklá krůťata v troubě :lol: no co se dá dělat, přece je nenechám chcípnout :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.8.16 14:44
@Šmoulice píše:
@jdukolemTo jsi jedna z mála, která neprudí.
A co se týče těch kuřat, oni je tam nehodlají vykrmovat… :-) Až zesílí, půjdou do kurníku. Což nyní není možné, proto si je evidentně domů donesl. A těch pár dní, max třeba 3 týdny, se fakt dají vydržet :-)

nevím no.. :mrgreen:
prostě pro mě je paneláková kuchyně mikroprostor.. čili koncentrace pípání a pachu - kor ted ve vedru.. tři týdny.. no snad moc nepípají aby sousedi nehučeli.. v paneláku se to asi dost nese ne já nevím jak to kuře píská nahlas, jestli mají pauzy? Když jsem se byla s prckem koukat právě k sousedům tak to bylo samý písk a píp.. zobák to nezavře.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.8.16 14:48
@Šmoulice píše:
@jdukolemTo jsi jedna z mála, která neprudí.
A co se týče těch kuřat, oni je tam nehodlají vykrmovat… :-) Až zesílí, půjdou do kurníku. Což nyní není možné, proto si je evidentně domů donesl. A těch pár dní, max třeba 3 týdny, se fakt dají vydržet :-)

ještě mě napadlo.. kdyby mi chlap donesl domů 25 kuřat a nevaroval mě předem tak bych to nesla hůř než kdyby mi to dopředu vysvětlil - na jak dlouho a proč.. a ne že si to přihasí s bednou a tu máš.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.16 14:50
@Šmoulice píše:
Hlavně, že měšťáčci bláznili a chtěli kvůli drahým vajíčkům chovat slepice na balkonech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To jsou jen takové urban legend.
Cpát kuřata do paneláku je prostě blbost. Asi jako odstěhovat se na ves a stěžovat si na mouchy od hospodářských zvířat jako jeden můj známý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
25.8.16 14:52
@jdukolem píše:
ještě mě napadlo.. kdyby mi chlap donesl domů 25 kuřat a nevaroval mě předem tak bych to nesla hůř než kdyby mi to dopředu vysvětlil - na jak dlouho a proč.. a ne že si to přihasí s bednou a tu máš.. :roll:

No… když vidím tu zakladatelčinu reakci, tak si říkám, zda chudák chlap už dopředu tušil, co se bude odehrávat a jak si to pěkně do dna vyžere.
Jestli radši proto, nedržel hubu a přišel s tím rovnou :-)
Předpokládám, že zakladatelka ty chudinky před barák nevypustí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.8.16 14:52
@Bábrdl píše:
To jsou jen takové urban legend.
Cpát kuřata do paneláku je prostě blbost. Asi jako odstěhovat se na ves a stěžovat si na mouchy od hospodářských zvířat jako jeden můj známý.

jo to je nesmysl a známej je trouba.. vesnice je vesnice a jsou tu zvířata a mouchy a cirkulárka a sekačka.. je to to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová