Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AlphaOmega píše:
Ale kuře na talíři ti nesmrdí
Jako pečené? Né, to mi voní ![]()
Kuřata patří do drůbežárny nebo na ves. Mít je v paneláku je na hlavu.
Tak do dopadá, když se bytostný vidlák cpe do města. (Podobně jako když se měšťák snaží žít na venkově). ![]()
Asi bych chlapa poslala pro nějakou pach pohlcující podestýlku a těch 14 dní to vydržela, děcka aspoň budou mít zážitek.
Mimochodem bydlím ve městě, ale poslední dva dny asi hnojili okolní pole (kejdou… vesničané ví
), protože to na zahradě taky pekelně zavánělo ![]()
Ppřiznám se ale, že mi tyhle přírodní pachy vadí podstatně míň, než zimní inverze ve městě, nebo kouření sousedů, kterýho jsem si v paneláku taky užila
Vyhodila bych ho s tím, naštěstí mého chlapa by to nenapadlo ![]()
@analoja píše:
Asi bych chlapa poslala pro nějakou pach pohlcující podestýlku a těch 14 dní to vydržela, děcka aspoň budou mít zážitek.Mimochodem bydlím ve městě, ale poslední dva dny asi hnojili okolní pole (kejdou… vesničané ví
Ppřiznám se ale, že mi tyhle přírodní pachy vadí podstatně míň, než zimní inverze ve městě, nebo kouření sousedů, kterýho jsem si v paneláku taky užila), protože to na zahradě taky pekelně zavánělo
kejdou hnojí zásadně, když mám vypraný povlečení venku na sušáku.. to je takovej zákon se mi zdá ![]()
To jsi jedna z mála, která neprudí.
A co se týče těch kuřat, oni je tam nehodlají vykrmovat…
Až zesílí, půjdou do kurníku. Což nyní není možné, proto si je evidentně domů donesl. A těch pár dní, max třeba 3 týdny, se fakt dají vydržet ![]()
Pokud nemají matku kvocnu, tak se musi prvních pár dnů držet v teple a suchu. Když jsem byla malá, tak jsme jim dali do bedýnky žárovku, aby se u ní zahřívala
. Jé, já bych brala malinké kuřátka
Chápu, že v panelákovem bytě to není nejlepší místo pro odchov
Ale úplně jsi mi vyvolala svým příspěvkem krásné vzpomínky. Dík.
@Bábrdl píše:
Kuřata patří do drůbežárny nebo na ves. Mít je v paneláku je na hlavu.
Tak do dopadá, když se bytostný vidlák cpe do města. (Podobně jako když se měšťák snaží žít na venkově).
Hlavně, že měšťáčci bláznili a chtěli kvůli drahým vajíčkům chovat slepice na balkonech
![]()
TAKY SMe zjara měli doma kuřátka v bedně. Jen teda můj chlap nebyl hovado a nechal je v chodbě.
V kuchyni metr od jídelního stolu by mi asi taky vadily ![]()
Ale my sme „z polí“, chlap je hospodář odmala, já jako měšťák sem si tak nějak zvykla (ale o prasata se stará sám
to sem řekla, že odmítám, nedávám smrad toho žrádla), před pár lety jsem třeba sušila zmoklá krůťata v troubě
no co se dá dělat, přece je nenechám chcípnout ![]()
@Šmoulice píše:
@jdukolemTo jsi jedna z mála, která neprudí.
A co se týče těch kuřat, oni je tam nehodlají vykrmovat…Až zesílí, půjdou do kurníku. Což nyní není možné, proto si je evidentně domů donesl. A těch pár dní, max třeba 3 týdny, se fakt dají vydržet
nevím no.. ![]()
prostě pro mě je paneláková kuchyně mikroprostor.. čili koncentrace pípání a pachu - kor ted ve vedru.. tři týdny.. no snad moc nepípají aby sousedi nehučeli.. v paneláku se to asi dost nese ne já nevím jak to kuře píská nahlas, jestli mají pauzy? Když jsem se byla s prckem koukat právě k sousedům tak to bylo samý písk a píp.. zobák to nezavře.. ![]()
@Šmoulice píše:
@jdukolemTo jsi jedna z mála, která neprudí.
A co se týče těch kuřat, oni je tam nehodlají vykrmovat…Až zesílí, půjdou do kurníku. Což nyní není možné, proto si je evidentně domů donesl. A těch pár dní, max třeba 3 týdny, se fakt dají vydržet
ještě mě napadlo.. kdyby mi chlap donesl domů 25 kuřat a nevaroval mě předem tak bych to nesla hůř než kdyby mi to dopředu vysvětlil - na jak dlouho a proč.. a ne že si to přihasí s bednou a tu máš.. ![]()
@Šmoulice píše:
Hlavně, že měšťáčci bláznili a chtěli kvůli drahým vajíčkům chovat slepice na balkonech![]()
![]()
![]()
To jsou jen takové urban legend.
Cpát kuřata do paneláku je prostě blbost. Asi jako odstěhovat se na ves a stěžovat si na mouchy od hospodářských zvířat jako jeden můj známý.
@jdukolem píše:
ještě mě napadlo.. kdyby mi chlap donesl domů 25 kuřat a nevaroval mě předem tak bych to nesla hůř než kdyby mi to dopředu vysvětlil - na jak dlouho a proč.. a ne že si to přihasí s bednou a tu máš..
No… když vidím tu zakladatelčinu reakci, tak si říkám, zda chudák chlap už dopředu tušil, co se bude odehrávat a jak si to pěkně do dna vyžere.
Jestli radši proto, nedržel hubu a přišel s tím rovnou ![]()
Předpokládám, že zakladatelka ty chudinky před barák nevypustí…
@Bábrdl píše:
To jsou jen takové urban legend.
Cpát kuřata do paneláku je prostě blbost. Asi jako odstěhovat se na ves a stěžovat si na mouchy od hospodářských zvířat jako jeden můj známý.
jo to je nesmysl a známej je trouba.. vesnice je vesnice a jsou tu zvířata a mouchy a cirkulárka a sekačka.. je to to normální