Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
ale tak tvůj skvělý manžel by si nikdy nevybral za přítele někoho špatného, takže by měla existovat presumce jeho dobrosti?
Pokud někoho neznám dostatečně dlouho, nemůžu ho nazývat přítelem ani náhodou. Možná známým.
@Jaynak píše:
Pokud někoho neznám dostatečně dlouho, nemůžu ho nazývat přítelem ani náhodou. Možná známým.
ale obydlí k přespání skvělému známému nebo známé, kteří jsou prověřeni přátelství s manželem, bys snad nabídla?
@pohledzdruhestrany píše:
ale obydlí k přespání skvělému známému nebo známé, kteří jsou prověřeni přátelství s manželem, bys snad nabídla?
My si nezveme domů ani návštěvy, natož aby u nás někdo spal.
@Anonymní píše:
Potřebuju asi názor na tuhle situaci. Za manželem měla včera přijet kamarádka - bývalá spolužačka z VŠ, která teď žije v Belgii, tak se dlouho neviděli. Spí u nás, dokud se nepřesune ještě na Moravu k prarodičům. Manžel mi řekl, že si asi zajdou na večeři, tak jsem mu řekla, proč jako nemůžeme všichni tři?? On, že ji neznám, ale na to jsem mu řekla, že ji aspoň poznám a stejně u nás spí, a že navíc můžu i uvařit doma. Tak na to říkal proč ne, a tím jsem to brala za uzavřené. Ještě jsem uklízela jako divá, doma bordel (byla jsem nemocná), tak abysme nebyli za čuňata. Domluvili jsme se, kdy ta holka přijede (v osm), a já mu říkám, že to akorát dorazím domů.Ten den mi ještě psal, že musí s tou holkou neodkladně kvůli něčemu do města a asi si vezmou jen něco do ruky v Mekáči, ať nevařím. Tak jsem si říkala, že asi přijdou brzy a ještě pokecáme, a navíc že mi taky něco přivezou k večeři. Koupila jsem v cukrárně dezerty a běžela domů. Chvíli před osmou už jsem byla doma a najednou SMS, že už jsou asi hodinu daleko od našeho baráku ve městě a jdou na večeři do lepší restaurace! A že domů dorazí asi v deset. Byla jsem fakt naštvaná a taky jsem to manželovi napsala. On psal, ať teda dorazím za nimi, jenže jsem lítala celé odpoledne, jsem po nemoci, tak už jsem byla fakt vysílená ještě běžet někam hodinu cesty. Nakonec přišli až co jsem usnula. Co si o tom myslíte? Nechci být za hysterku, ale…
Nečetla jsem celou diskuzi, takže reaguji jenom na úvodní příspěvek. Za prvé, nevěřím na čisté kamarádství mezi mužem a ženou. Jsou muži/ženy, kteří když zjistí, že jejich objekt touhy je šťastně zadaný, tak jsou ochotni přistoupit na roli kamaráda/ky, a čekají na příležitost. Stalo se mi to několikrát, takže vím, o čem mluvím. Ale netvrdím, že takové kamarádství neexistuje. Jinak teda tvůj manžel asi nemá moc velkou úctu a respekt vůči tobě. On si pozve jakousi kamarádku, kterou ani neznáš, ty/po nemoci/ uklízíš, vaříš, kupuješ dezerty, a ještě se mu trapně vnucuješ, zatím co on ti pouze průběžně oznamuje, že je vlastně všechno jinak, a přesně tak, jak to chce on, a jeho kamarádka. Vrchol drzosti je, že přijedou až kdoví kdy v noci, a jí to taky není blbý. A ona nemá na hotel, nebo co? Ale řešila bych každopádně manžela. Takových „kamarádek“ může mít hodně, a jestli ty z toho nemáš dobrý pocit, pak je to asi z nějakého důvodu. Moje babička vždy říkala:„Chlapa si musíš holt vychovat“.A ještě jedna rada na závěr. Příště neuklízej, nevař, nic nekupuj.To já dělám jenom pro ty, kteří si to zaslouží. ![]()
@Jaynak píše:
My si nezveme domů ani návštěvy, natož aby u nás někdo spal.
Tak jak udržuješ s kamarády intenzivní sociální kontakt?
@Honza 12 píše:
Tak jak udržuješ s kamarády intenzivní sociální kontakt?
Na dovolených, na výstavách, na akcích, v divadle, ale domů si nikoho nezveme, jen rodinu.
Diskuzi jsem nečetla, ale řeknu to takhle. Bylo by mi to kudla líto. Asi ten stín žárlivosti by tam nebyl, pokud tenhle výpad zdomova byl ojedinělý, ale bylo by mi to rpostě líto.
@Anonymní píše:
@Santyna Jasně od začátku nechtěli, abych šla taky. To teď přiznalale ani nemusel. Prý je kamarádka nesmělá a nechce se moc seznamovat. Navíc ho tahala i někam do divadla a to už nechtěl, nechtěl přijít domů moc pozdě (stejně přišli). Ještě mi řekl, že mě hrozně miluje, čeká se mnou dítě, a hledám problémy, kde nemám. Mně ale největší problém teď přijde že je mimo. Prostě mu to nedochází.
Aha, tak nesmělá, a nechce se moc seznamovat.
Ale tahat se po městě a do divadla s chlapem, který má doma těhotnou ženu, a ještě se jim nahekovat do baráku, na to je smělá až dost.No, jak jsem už psala výše. Je to o úctě a respektu z jeho strany vůči tobě.
O vychování dotyčné dámy raději pomlčím. ![]()