Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@elunaH píše:
@Elfido
No spíš si ho přečti sama. Začaly obě. Neposlouchaly obě. Jestli jejich dcera udělala něco málo navíc, je detail. Neteř se navíc vysmívala, když jejich dcera na zadek dostala.
Mě by jako malou holku ani nenapadlo se takhle na návštěvě před dospělými chovat. Nedovolila bych si někoho cizího neposlechnout.
Ale pro vás je to asi u vašich děti standart, když to tady tak čtu. Hlavně, aby chudinky nedostaly jednu na zadek a neměly psychickou újmu
Přesně tak. Jedna na zadek nikoho nepoznamená na celý život. Dělá se z toho hned mlácení dětí, a jde o houby. Pak si tady kdekdo stěžuje, jak jeho dítě neposlouchá, dělá naschvály, sprostě rodičům nadává a v pubertě si dělá již úplně, co chce.
@liptom píše:šlo jen o výchovné plácnutí, tohle uýlné myšlení mě včera dost šokovalo..
@VitaminC Vzhledem k tomu jak ti vysilujes a zminujes katastrofický scénáře, tak zřejmě ano.PS: takhle smysleji buď sami uchylove, a nebo obětí, které třeba zažily obtěžování v dětství.
Příspěvek upraven 01.07.22 v 08:15
@elunaH Přesně.
Já měla respekt na návštěvě. A zažila jsem rozcapené děcko u nás doma. Aby mi děcko řezalo psa a okopavalo nábytek a tatínek jen řekne: To se nedělá ty ty ty.
Kde to jsme. Holka ho měla na háku totálně a všem se smála. Takže to jsem si vyřešila hned a před tatínkem. Náš barák, náš pes a naše pravidla. Nelíbí se ti to, tak běž. Holka brzy pochopila, že u nás jsou jasny pravidla a už si nic nedovolovala. Svoboda jednoho konci tam, kde začíná svoboda druhého. A pokud si rodič neumí sjednat pořádek, tak je to jeho problém. Ať ho to děcko třeba v 10 letech zmlatí a okrade. Ale u nás doma si nebude dělat co chce.
@arinecka píše:
Sestře to řekni, vysvětli jí proč se to stalo. Tak dostala plácnutí po zadku, no bože. Neposlechla ani jedna, a ještě z toho byla velká sranda. Není asi potřeba z toho dělat drama.
Děkuji
.
No se sestrou jsme si volaly naknec, neteř prej sdělila, že u nás všehno super..Až že je to u nás lepší protože máme bazén, xbox, trampolínu..No jsou k nám přístí týden pozvanéna grilovačku a život jd dál
@Markéta80 píše:
Je vidět že k fyzickým trestům máte blízkoA ano vadilo. je jedno jestli to řeknete, neteř to nahlásí hned
Ten kdo je zvyklý trestat fyzicky tak se neudrží. Vždy to jde vyřešit bez mlácení. na mokré tělo to muselo o to víc bolet
Nemáme k ním blízko..Tu jednu přes zadek schytala tak celkem pětkrát..A to vždy po delší době..
A neteř to právě nenahásila.
No ona nebylo to nej, s dcerkou jsme si to vysvětlili a jedeme dál
@liptom píše:… no přece tam dítě nechám, VŠICHNI ŘIDIČI JISTĚ ZASTAVÍ, A ZAČNOU MATCE NADÁVAT, TY KR…
Jak by zdejší odborníci řešili to, že si tříleté dítě lehne uprostřed čtyřproudé silnice, s jejich benevolentní výchovou???
@Da12 píše:
Přesně tak. Jedna na zadek nikoho nepoznamená na celý život. Dělá se z toho hned mlácení dětí, a jde o houby. Pak si tady kdekdo stěžuje, jak jeho dítě neposlouchá, dělá naschvály, sprostě rodičům nadává a v pubertě si dělá již úplně, co chce.
No už je to zase dcerka naše hodný zlatíčko, tak to jen bylo lehké knourání, žebjí bolí nožičky
, tak manžel jí pak nesl na ramenou(má ještě ročního bráchu, tak aby neměla pocit, že on se může vozit a ona jen chodit)a zase to bylo naše spokojené dítě ![]()
A děkuji těm za slušné vyjádření
.
a ještě více těm pro ktré nejsme hrozní tyrani, kteří bijou děti
No, já se pokusím na proběhlé situaci najít i pozitiva:
Za mně (za výše uvedeného předpokladu) souhlas.
Pokud by si neteř doma postěžovala, jakože fakt postěžovala, tak bych sestře sdělila přibližně následující: " hele, dostaly obě stejně, já nebudu čekat, až jim v bazénu zaskočí jídlo, půjdou pod hladinu a budeme resuscitovat či volat rychlou. Je mi líto, že se Tě to tak dotklo, za to se omlouvám, už nám tedy dceru raději nesvěřuj, víš, že u nás to jiné nebude…"
Prostě narovinu.
@elunaH píše:
@Elfido
No spíš si ho přečti sama. Začaly obě. Neposlouchaly obě. Jestli jejich dcera udělala něco málo navíc, je detail. Neteř se navíc vysmívala, když jejich dcera na zadek dostala.
Mě by jako malou holku ani nenapadlo se takhle na návštěvě před dospělými chovat. Nedovolila bych si někoho cizího neposlechnout.
Ale pro vás je to asi u vašich děti standart, když to tady tak čtu. Hlavně, aby chudinky nedostaly jednu na zadek a neměly psychickou újmu
No kdyby tam manžel nebyl a měla bych je na starosti jen já, tak by nejspíš nedostaly, ale holt manžel už toho měl dost
@Anonymní píše:
Ahoj holky případně i kluci..,
Dneska jsem byla se ségrou domluvena, že po vysvědčení vyzvednu i její dítě a půjde se k nám.
Cestou domu jsme koupili dětské šampáno, zmrzku, brambůrky, děti se pak šly koupat do bazénu, všechno bylo zatím v pořádku.
Dohlíželi jsme s manželem na ně z terasy. Děti pak začaly pobíhat, brát jídlo a s tím jídlem pak běžely do bazénu. Manžel je napomenul, že jídlo s ní tady na terase a pak až půjdou se koupat. Naše dítě dělalo frajerku a skočilo do tý vody i s tínm jídlem do vody, s poznámkou haha tati a máš to a hned to sámé i neteř. No manžel oznámil, at jde z bazénu a sní si to tady, s výhružkou, že to říká naposledy. Děti se dál tlemily a začali cákat s vodou. No manžel si jí vytáhnul a dal jí na zadek. Neteř se smála našemu dítěti, že dostává jako po zadku, tak to nakonec dopadlo, tak že si přehnul pak přes koleno i neteř a plesknul jí taky..No a obě to zřejmě bolelo no.
Obě pak už byli klidné a v bazenu nedělaly blbiny.já nevím, jestli ségře mám říct, že u nas neteř dostala…Ona je taková hysterka, že by jsme se z ní zbláznily..Ale zase má právo to vědět..A právě nevim, jestli jí to neteř řekne..
Prosím anonym..nechci, aby mě to někdo poznal a hlavně ne sestra
zajímalo by mě, jak byste se zachovali vy..
Holky byly rozdrhlé. Nepíšeš, jak jsou staré. Nechala bych je obě, ať celý bazén vysají. Ať ví, že ten bazén a voda není čistá jen lusknutím prstu. Mi by nejvíc vadilo, že dělá frajerku a tl. mí se do obličeje. Jestli dá moje ségra nebo někdo dečkám na prd. l. Tak to neřeším. Je to v době, kdy tam nejsem. Maximálně jim přidám, když se dozvím, že se někde chovají na spr.tka.
@Anonymní píše:
No kdyby tam manžel nebyl a měla bych je na starosti jen já, tak by nejspíš nedostaly, ale holt manžel už toho měl dost
No já se mu ani nedivím. A udělal to dobře. Jak jsem četla, neteř o tom doma ani necekla (a celý den naopak u vás vychválila), to jen značí, že moc dobře věděla, že to bylo zasloužené.
@Anonymní píše:
A děkuji těm za slušné vyjádření.
a ještě více těm pro ktré nejsme hrozní tyrani, kteří bijou děti
Ne, jste úplně normální rodiče. Mě taky syn vytočil k nepříčetnosti, to puberťáci prostě dělají, jednu jsem mu majzla, a byl klid. A neomluvila jsem se mu, protože bych si tím akorát podřezala autoritu rodiče, který ví co pubertální dítě potřebuje, to znamená lehce srovnat, protože na mě zkouší, co vydržím. A vydržím hodně, nebo pak zasáhne manžel. A nemám žádný dojem, že bychom kluka terorizovali, nebo ho mlátili.
Nechápu, proč se mám dítěti omlouvat za jednu „výchovnou“.
Dítě je snad dospělé? Ono ví, co to je být dospělý? Někteří rodiče mám dojem zaměňují děti za VIP hosty v lepší restauraci… se budou jednou divit, až je dítě udá za sociální nepohodlí a za psychickou újmu. Dneska je asi divná doba, rodič se bojí dítěte… co to je? Nepřipadá to nikomu divné?
Nejsem teroristka, ale jsem mamka, takže dítě je dítě, a rodič je rodič.
Nic není černobílé, ale tahle základní hierarchie je snad dospělému člověku jasná, nebo ne?
Věřím, že se to už nestane.