Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@takymanžel píše:
Tak trochu OT, ale zajímalo by mě, kolik chlapů by své ženě dalo čas na rozmyšlenou, jestli teda chtějí zůstat doma nebo půjdou za milencem. Přiznám se bez mučení, že já ani náhodou.
To rikaji i vsechny zeny, ktere nejsou ve stejne situaci, ze ani nahodou. Clovek mini, zivot meni. Ja znam jednu takovou, ktera mela na rozmyslenou mesic. Po tu dobu se shazela dokonce jen s milencem. Pro me nepochopitelne, ale v situaci jsem nebyla tak nedokazu asi az tak posoudit.
@zoidberg píše:
Vzal si týden nebo dva na rozmyšlenou?No jasně, ono vyhledat právníka a odklonit majetek nějaký čas vyžaduje
To je vážně strašná sranda viď?
@sagina píše:
ale tak jasně, chlapa neomlouvám. nicméně na druhou stranu to, že já jsem volná, přece ještě neznamená, že co se hejbe, to můžu vojet
tak tak ![]()
@evill píše:
Okdy zena ojizdi muze? Asi ma jen nizsi cile a staci ji zenaty chlap. Me by nestacil, takze bych do toho nesla. Navic horalka nemusi ani o zadne zene vedet…
jako že ta horalka je mentálně retardovaná, když je z party, kde o manželství ostatní vědí a ona tuto informaci není schopná pobrat? jinak je to jenom o terminologii - kde ty vidíš „nižší cíle“, tam já vidím „nedostatek morálky“ ![]()
@evill píše:
To rikaji i vsechny zeny, ktere nejsou ve stejne situaci, ze ani nahodou. Clovek mini, zivot meni. Ja znam jednu takovou, ktera mela na rozmyslenou mesic. Po tu dobu se shazela dokonce jen s milencem. Pro me nepochopitelne, ale v situaci jsem nebyla tak nedokazu asi az tak posoudit.
Ano, je pravda, že se mi to kecá, když se mě to netýká. Ale jsem ženatej už delší dobu, děti mám dospělé, ale vím určitě, že bych neskous aby manželka chodila domů od milence a pohoda. Buď by šla ona nebo já.Možná bych uvažoval o zachování vztahu za podmínky, že by se sním okamžitě přestala stýkat. Ale pokud by byla zamilovaná jinde tak spíš ne.
@evill píše:
Okdy zena ojizdi muze? Asi ma jen nizsi cile a staci ji zenaty chlap. Me by nestacil, takze bych do toho nesla. Navic horalka nemusi ani o zadne zene vedet…
jo jiste. ono jiste, muze za to chlap, ale milenek je take dost. u nas cilene muzi rikala, ze deti si zvyknou atd.
nemit naseptavacku, je vse treba jinak…
Že je horalka nemorální, je asi pravda (i když bezdětná nezávislá holka si těžko dokáže představit utrpení manželky, dětí atd. - vidí je sebe a lásku). To ale není pro zakladatelku vůbec podstatné. Důležité pro ní je to, jak se chová její muž!!!
Jak už jsem psala - nejlepší (podle mého názoru!!!) možnost, jak by se mohl „odmilovat“ je vyrazit ho a tím jim dát možnost, aby spolu měli příležitost být co nejvíce a zevšedněli si a museli spolu řešit normální život a problémy.
Pokud si bude zakladatelka hrát na chápavou a bude mu to s trpěním tolerovat, bude pořád jen za chudinku a milenka za skvělé kouzelné zakázané ovoce, ke kterému on bude vzhlížet.
A pokud bude vykopnut a s milenkou zůstane, alespoň by si zakladatelka ušetřila x měsíců či dokonce let trpění a planých naději, než by nakonec stejně šel.
@takymanžel píše:
Ano, je pravda, že se mi to kecá, když se mě to netýká. Ale jsem ženatej už delší dobu, děti mám dospělé, ale vím určitě, že bych neskous aby manželka chodila domů od milence a pohoda. Buď by šla ona nebo já.Možná bych uvažoval o zachování vztahu za podmínky, že by se sním okamžitě přestala stýkat. Ale pokud by byla zamilovaná jinde tak spíš ne.
No.. tady je to uz podle me vyresene, chlap jenom sbira odvahu jak to absolutne ukoncit, nebo ceka, ze to treba u, onci zena. Nechce s manzelkou spat, to mluvi ua vse. Kdyby spal s obema, dalo by se mluvit o nejakem vyberu, on spi ale jenom s milenkou aa na snahy manzelky nereaguje. Takze tady uz pumde jen o to, nechci, doma zene ublizit, musime si poresit deti atd. Ty bys mozna taky nereagoval okamzite, byl by to protebe totiz sok kdezto manzelka by byla v premysleni napred…
Holky, dokáže si připustit alespoň jedna z vás, že by se to mohlo stát i vám? Že by to třeba doma neklapalo, moc se mi nechce věřit tomu, že to u zakladatelky doma bylo idylické, když měl chlap potřebu nehledat pouhou milenku, ale hned vztah a že by jste poznali někoho, s kým by vám bylo konečně hezky a byly jste šťastné a rozhodly by jste se to manželovi oznámit a opustit ho?
Ani v hloubi duše si to nedokážete připustit? Že toho chlapa všechny tak odsuzujete. Vím jsou tam 2 děti, ale než aby žily v nefunkční rodině, je lepší aby vídaly maminku a tatínka zvlášť. Takové věci se prostě dějí, jsem realista a jen tak mě nic nepřekvapí a rozhodně se nedějí jen tak samy od sebe
A teď se do mě můžete pustit ![]()
Příspěvek upraven 26.03.14 v 10:05
@sagina píše:
jako že ta horalka je mentálně retardovaná, když je z party, kde o manželství ostatní vědí a ona tuto informaci není schopná pobrat? jinak je to jenom o terminologii - kde ty vidíš „nižší cíle“, tam já vidím „nedostatek morálky“
Ne, ne. To ja nevim, ze je ze z jejich party. Retardovana mi nepripada ani ona ani on. Vybral si proste jinou zenu. Je to smutne ale dobre uz to zrejme nedopadne. Nechce spat s manzelkou, tj. je to vazne, nechce podvadet milenku. Nedosttek morlky vidim tedy jen u toho chlapa, ze nedokazal nejdriv ukoncit jeden vztah a pak zacit s dalsim. Zenu bych videla jako nemoralni, kdyby to byla kamaradka zakladatelky.
@krtek7489 píše:
Holky, dokáže si připustit alespoň jedna z vás, že by se to mohlo stát i vám? Že by to třeba doma neklapalo, moc se mi nechce věřit tomu, že to u zakladatelky doma bylo idylické, když měl chlap potřebu nehledat pouhou milenku, ale hned vztah a že by jste poznali někoho, s kým by vám bylo konečně hezky a byly jste šťastné a rozhodly by jste se to manželovi oznámit a opustit ho?Ani v hloubi duše si to nedokážete připustit? Že toho chlapa všechny tak odsuzujete. Vím jsou tam 2 děti, ale než aby žily v nefunkční rodině, je lepší aby vídaly maminku a tatínka zvlášť. Takové věci se prostě dějí, jsem realista a jen tak mě nic nepřekvapí a rozhodně se nedějí jen tak samy od sebe
A teď se do mě můžete pustit
ALE JO. dokazu. tady nejde o odsouzeni. mam to za sebou. ja pul roku v prdeli ( pardon), on uplne jinde. bylo mu to jedno uz kdyz mi to rikal..
a jak tu pise ten muz, na otazku, kdyby to bylo opacne, mi rekl, ze by me hned vyhodil… kolem sebe vidim, ze zeny jsou ochotne odpoustet a td. davit sance.
@jkra píše:
ALE JO. dokazu. tady nejde o odsouzeni. mam to za sebou. ja pul roku v prdeli ( pardon), on uplne jinde. bylo mu to jedno uz kdyz mi to rikal..
a jak tu pise ten muz, na otazku, kdyby to bylo opacne, mi rekl, ze by me hned vyhodil… kolem sebe vidim, ze zeny jsou ochotne odpoustet a td. davit sance.
Nevím, jestli jsi mě správné pochopila. Ten tvůj příspěvek je takový zmatený. Ptala jsem se, jestli je alespoň jedna z vás ochotna přiznat, že by jste se takto zamilovat mohly i vy. Kdyby to třeba doma úplně nefungovalo a vy jste poznaly někoho s kým vám bude dobře a budete šťastné ![]()
@krtek7489 píše:
Holky, dokáže si připustit alespoň jedna z vás, že by se to mohlo stát i vám? Že by to třeba doma neklapalo, moc se mi nechce věřit tomu, že to u zakladatelky doma bylo idylické, když měl chlap potřebu nehledat pouhou milenku, ale hned vztah a že by jste poznali někoho, s kým by vám bylo konečně hezky a byly jste šťastné a rozhodly by jste se to manželovi oznámit a opustit ho?Ani v hloubi duše si to nedokážete připustit? Že toho chlapa všechny tak odsuzujete. Vím jsou tam 2 děti, ale než aby žily v nefunkční rodině, je lepší aby vídaly maminku a tatínka zvlášť. Takové věci se prostě dějí, jsem realista a jen tak mě nic nepřekvapí a rozhodně se nedějí jen tak samy od sebe
Jenže on si vzal dva týdny na rozmyšlenou, takže si asi není jistý odchodem a novým vztahem. ![]()
@krtek7489 píše:
Nevím, jestli jsi mě správné pochopila. Ten tvůj příspěvek je takový zmatený. Ptala jsem se, jestli je alespoň jedna z vás ochotna přiznat, že by jste se takto zamilovat mohly i vy. Kdyby to třeba doma úplně nefungovalo a vy jste poznaly někoho s kým vám bude dobře a budete šťastné
pochopila. jenze doma to nefungovalo jde rict na cokoliv. treba jen na to, ze chudak nemuze lezt kazdy den..
spousta chlapu neunese zodpovednost. chodi do prace a maji pocit ze zivi rodinu.
Obecne mysleno.
Tady u zakladatelky typicky prubeh- male deti, on si leze, nekde ma „nove a lepsi stesti“ s milenkou. doma zena, deti. klasika, koule na noze. jakkoliv ta zena o sebe dba, atd, proste male deti jsou koule na noze.
ano, stat se to muze. ale kolik holek versa kolik muzu bori rodinu?
@krtek7489 píše: