Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AliTad A to manžel odjede třeba na 6 dní od rodiny? Je to vlastně dovolená, kterou by měl věnovat dětem? To jede jen jednou za rok na tak dlouho a zbytek lezení je jen o víkendu?
Přemýšlím, že jsem někde zahlídla tvojí diskuzi o tom, že manžel hodně leze a že to zasahuje do volného času rodiny…ale nejsem si tím jistá.
@AliTad píše:
Tak jsme to v noci ještě řešili, odchytla jsem ho, když šel na záchod… Trvá to asi od podzimu, nijak to nehledal, jako že by tu bylo něco špatně, prostě to přišlo. Je stará jako já, dokonce znám jméno, taky leze a minulý týden byli na šest dní lézt ve Slovinsku. O mně a o dětech, předpokládám, ví (vědí to všichni spolulezci, bylo jich tam víc). Manžel se prý rozhodne během týdne až dvou. Jak to bude do té doby, nevím, mám se rozhodnout, jak si to představuju. A to právě nevím. Mám pocit, že ho tady nesnesu, na druhou stranu aby šel třeba k ní? Mně teda celkem šokovalo, že teď, když to prasklo, potřebuje vůbec takovou dobu na rozmýšlení… I když se rozhodne pro rodinu, problém bude v mé důvěře, on se lezení nevzdá a nedovedu si představit, jak ho budu nechávat v klidu věnovat se svému koníčku a budu věřit, že ona tam není.
Pokud bychom se rozešli, on potáhne s holým zadkem, resp. půlkou hypotéky (větší část bytu jsme koupili za peníze, které jsem měla díky prodeji bytu po babičce a táta nám taky přispěl, mám 5/6 bytu).
Pořád jsem až nepřirozeně moc v klidu, akorát jsem teda skoro nespala, takže mám trochu třesavku, a průjem.
tédy, obdivuju Tvůj klid, já bych s ním vyrazila dveře
Jinak v tomto nelze poradit - možná fakt ten čas - jestli skousneš všechno to okolo nebo ne, se teprva ukáže. Máš můj obdiv, já bych toto nedokázala
Každopádně přeju hodně sil
![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Zosyp sa. Tak aby to videl. Tak aby to bola „jej“ vina. Co tak citam po emiminu nastava vzdy rovnaky scenar - ona je chudinka nestastna, zamilovana, ty si silna, ty to zvladnes, ja idem zachranovat ju.A len tak medzi nami, pride mi celkom fer take to - ty si ma rozhodil, zlomil, odrovnal - postaraj sa o decka kym pridem k sebe.
Na tom rozhodně něco je!
Obdivuji ženy, které tohle dokáži odpustit, jen proto, aby zachránily rodinu. Tchýni, tchan taky podváděl, zůstala s nim kvůli dětem a financím, ale uz jen žili vedle sebe. V lednicce každy své jidlo( teda az po tom co děti odešly), nepříjemné dusno, ja tam nerada chodila. Vlastně tak vedle sebe prožili 20 let. 20 let vyčítají, narážek…hrozná představa si takhle prožít nejlepší roky života. Ja bych mu ale tak dlouhou dobu na rozmyšlenou nedala, max týden a požadovala bych zanechat lezení. A jak uz tu někdo psal, chlapec je tebou dost rozmazlen, takže zapojit ho do každodenního života a peci o děti. A dokud si to nerozmysli, tak at spí na gauci. Blbe je to, ze ani jedna z variant pro kterou se rozhodne, nebude lehká. A co to je za ženskou, která ví, ze on ma doma dvě malé děti a začne si s nim? Kdo normální by chtěl byt s chlapem, který opustí zenu s malými dětmi? Kamaraduv kolega opustil manželku s měsíčním miminkem, pane bože co je to za prase, které se pelesi s cizi ženskou v době, kdy žena nosí pod srdcem jejich dite? Tohle mě proste neskutečně vytaci.
držím moc pěsti, at mas dost sily vše vyřešit tak, aby to pro tebe a děti bylo co nejlepší ![]()
@fifinka609 píše:
@AliTad to máš těžký. Ono i když řekne, že zůstane doma, tak s ní to nejspíš neukončí a za nějaký čas si dáte další kolečko. To by se musel vykašlat na jejich společného koníčka. Pokud on staví svůj koníček nad své děti, tak je to opravdu blbá situace, protože s ní bude stále v kontaktu. A o ní si moc iluze nedělám, když jí nevadí, že má doma dvě předškolní děti, tak to bohužel nějaká extra kvalita nebude a od toho se bude odvíjet i její chování
přesně tak to bývá, chlapík si vezme pár týdnů na rozmyšlenou, pak s fanfárou oznámí, že miluje rodinu a zůstává…a pak se ženská dozví, že v tom mimomanželském vztahu pokračuje dál. Doma dělá ženská zázemí, aby se tam ten její cítil dobře a nehledal něco jiného a on má obojí - zázemí a postaráno o děti a o bezstarostný život, zatímco ten bezstarostný život tráví s jinou dámou svého srdce. Je to klasika.
@Bábi Zlopočasná píše:
Zosyp sa. Tak aby to videl. Tak aby to bola „jej“ vina. Co tak citam po emiminu nastava vzdy rovnaky scenar - ona je chudinka nestastna, zamilovana, ty si silna, ty to zvladnes, ja idem zachranovat ju.
no jo, jenže to nastává proto, že je do ní zamilovaný. oproti tomu když manželka přestane být silná a zhroutí se, tak ji zpravidla jinde zamilovaný chlap neběží zachraňovat, ale naopak je naštvatý, že ta husa pitomá zhrzená takhle hysterčí a ani mu nechce dopřát to jeho jediné malé štěstí, které s milenkou zažívá. a když tedy ta nemožná ženská neunese skutečnost, tak se asi bude muset odstěhovat za milenkou, protože děti potřebují šťastného otce a ne trosku, která musí řešit věčné problémy s manželkou ![]()
@AliTad Rozhodně bych mu to neulehčovala, nemůže tě nechat jenom tak s dvěma dětmi jako že se zamiloval…no a co jako, když si děti nadělal tak ať nese důsledky se vším všudy a ať se stará. Snad nějaké svědomí ještě má. Ta milenka, otázka je co jí nakecal, jestli ona sama děti nemá tak to nechápe, vidí jenom chlapa. Obyčejně si milenky bez závazků uvědomí co způsobily až poté, co otěhotní a vyžadují od chlapa zázemí pro dítě. Hrozně se pak diví, že chlap má závazky i jinde, řeší se kde bude na vánoce, musí platit, nemá ráda manželova rodina. Krást mámě s malými dětmi chlapa se obyčejně vrací v nedobrém, ale moralizovat tu nebudu to ať si každý srovná sám se sebou.
@Bábi Zlopočasná píše:
Zosyp sa. Tak aby to videl. Tak aby to bola „jej“ vina. Co tak citam po emiminu nastava vzdy rovnaky scenar - ona je chudinka nestastna, zamilovana, ty si silna, ty to zvladnes, ja idem zachranovat ju.A len tak medzi nami, pride mi celkom fer take to - ty si ma rozhodil, zlomil, odrovnal - postaraj sa o decka kym pridem k sebe.
To je sice pěkné, ale to je řešení jen pro tu chvíli. Přece si nemyslíš, že tohle zapříčiní to, že ji začna znovu milovat a že si jí za to bude vážit. Bude pro něj spíš taková koule u nohy, nepříjemná povinnost ![]()
Fungovat to bude, ale jen na velmi krátkou omezenou dobu. Naopak pokud bude milenka chytrá, nebude se hroutit a bude ta silná a v pohodě, tak mu spíš nasadí brouka do hlavy, že to je ta správná ženská do života, než ta zhroucená troska co má doma.
Tohle je bohužel normální..žena na mateřské je prostě pro chlapa neatraktivní a venku je tolik pokušení a lákadel..
Dohodla bych jasná pravidla..coura ano, ale mě a mých dětí se to nedotkne a platit bude jako mourovatej, jinak mu udělám ze života peklo.. ![]()
@AliTad píše:
@LUCIPERKA-ddub S matkou se nestýkám a táta má pidibyt s novou manželkou, tam je to nereálné. Spíš přemýšlím, že bych staršího nastěhovala ke tchyni a s mladším už by se dalo někam nakvartýrovat. Právě taky mám strach, že už to nedokážu odpustit, takovou zradu bych od něho nikdy nečekala. A že to trvá už několik měsíců a on chodil normálně domů jakoby nic… Ale nedovedu si představit být navždycky sama nebo mít nového partnera a vychovávat s ním kluky? Je to teď tak divné všechno…
rozhodně bych z bytu neodcházela, zvlášť když jeho většina patří tobě (a patří i po právní stránce? vzhledem k existenci SJM, jak to máte s vlastnictvím bytu a penězi zařízené? abys pak nebyla nemile překvapená, že manžel si nárokuje polovinu bytu a ty u soudu nemáš jak prokázat, že peníze nešly ze SJM). a už vůbec bych nerozdělovala děti a tím méně jednoho z nich umístila ke tchyni. velmi lehce by se to mohlo obrátit proti tobě. protože rozvádějící se chlap když už neví, jak ženě ublížit (nebo vymoci z majetku to, co chce on), tak pronese kouzelné slůvko „střídavá péče“ nebo lépe „požádám si o děti do vlastní péče“ a je vymalováno. pak by to taky mohlo skončit tak, že staršího by měl v péči otec (ty jsi sama uznala, že se o něj nedokážeš postarat a odložila ho ke tchyni) a když na to přijde, mohl by jako lev bojovat i za to mladší (sourozenci by se neměli rozdělovat). nic proti, pokud se ti otcové opravdu chtějí starat, těžko jim to upírat, ale ono obvykle mají představu, že se o děti stejně postará někdo jiný (jejich matka, jejich milenka).
@Maculinka píše:
To jsi silná ženskáKdyž si to přetáhnu na sebe, tak můj partner se mnou zažívá první vztah, sex, vše.. ve výsledku tak nějak očekávám, že také určitě nějaké zamilování, úlet přijde (když mě poznal ve svých 19 letech, já měla tehdy už plno zkušeností ve svých 22 letech
).. ale i když máme syna, kterému je 1.5 roku, asi bych to nevzala s takovou grácií, jako ty.
Odpustit umím, ale zapomínat ne
![]()
Asi bych se s tím nesmířila, i kdyby to byl jen úlet, mrzelo by mě to v budoucnu, tížilo mě to. Obdivuji tě
MMCH, několikrát jsem obdivovala tvé názory, líbí se mi, škoda jen, že některé věci neumím brát tak, jako ty - i když bych ráda
no ono se to jednoduše bere s grácií, když je to už nějakých deset let, věř, že tehdy to taková sranda nebyla… ![]()
@Petramatka píše:
To je sice pěkné, ale to je řešení jen pro tu chvíli. Přece si nemyslíš, že tohle zapříčiní to, že ji začna znovu milovat a že si jí za to bude vážit. Bude pro něj spíš taková koule u nohy, nepříjemná povinnost
Fungovat to bude, ale jen na velmi krátkou omezenou dobu. Naopak pokud bude milenka chytrá, nebude se hroutit a bude ta silná a v pohodě, tak mu spíš nasadí brouka do hlavy, že to je ta správná ženská do života, než ta zhroucená troska co má doma.
Mně se zase zdá, že když si bude hrát na silnou, jen mu to ulehčí (nejsem takovej hajzl, vždyť jí to moc nesebralo). Podle toho, co zakladatelka psala se manžel ve vztahu vezl a tak by zasloužil zakusit co znamenají povinnosti. Neříkám hystericky se mu věšet na krk, ale neskrývat že je mi zle a nechat ho ať obstará to, co jsem všechno dělala za něj, když mě měl ještě rád a choval se ke mě fair…
Hele byt tebou tak pro jistotu to nech smaznout a pokracuj anonymne.At si to nahodou neprecte manzel.
A kde leze pp. sskalach, kdyz ma.dve male deti.Je to peknej sobec.