Manžel mě dohání k šílenství.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
15.5.23 01:43
@Černá Madonna píše:
@Aneta.Berg určitě ne. Já jsem hodně empatická. Ale asi si mě špatně pochopila, co jsem tím chtěla říct.
Nemám pocit, že by zakladatelka psala něco o nějakém traumatu z jejího života nebo konkrétně dětství. To bych samozřejmě reagovala úplně jinak.
Psala jsem jen o tom, že si některá žena nechá líbit v manželství či partnerství věci, které si nemusí nechat líbit.
Asi tak jsem to myslela.
Rozhodně jsem to nemyslela ve zlém, jen, že je to každého volba.
Každý je svobodný a má právo nato, jak chce a bude žít.
Tak dobrou a klidnou noc přeji. :srdce:

Pokud si nekdo necha libit takove jednani, tak je to nizke mire sebelasky, ucty sama k sobe. To si vetsinou lide nesou z puvodnich rodin a ani o tom nemusi vedet. Tudiz ti to o sobe ani nekdo nemuze napsat do prispevku. Je to docela logicke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
15.5.23 01:51

@Aneta.Berg Rozumím. Pak je to moc smutné. :,(
Tak dobrou noc.
Mrzí mě, že jsme si asi špatně porozuměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.23 04:54
@Dollorres píše:
Navrhla bych výměnu rolí. Pokud to nelze, řekla bych mu, ať nevaří a neuklízí, že se o to postaráš sama, a nebo ať nemá řeči. Dále bych mu koupila nějakou litersturu na téma pozitivní motivace. A pokud ani to nezabere, tak si na to najmout kvalifikovaný servis. A určitě bych si nedělala další dítě, ale co nejrychleji to půjde, vrátit se do zaměstnání, alespoň na menší úvazek.

To je dobrej tip - to se zpravidla dělává ve výměně manželek taky, to mu bude blízký. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
15.5.23 06:52
@Anonymní píše:
Má jinou představu o uklidu, chtěl by vic víc pentlich až se blýská. Jednou jsem dělala zrcadlo, šel kolem a ptal se, zda jsem ho dělala, tak jsem řekla že jo a on jen pokroutil hlavou, tak jsem ho udělala znovu. A co myslíte? Šel to po mě dodělat. Nic jsem tam neviděla.. uklizim podle potřeby, flek utru a nebudu hned kvůli tomu vytirat…

8o
Tak to pak chápu, ze tě to štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
15.5.23 06:52

Proste normální život s malým dítětem. Až povyroste, bude to lepší. Ale nevidim dobrý nápad v tom, pořizovat si teď další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
15.5.23 07:11
@milami píše: Úvodní příspěvek zakladatelky vyznívá úplně jinak než ty ostatní.

Informace doplňuje průběžně, jak se to hodí.
Najednou je celý úklid na ní, najednou cvičí vojtovku, najednou už vaří přes týden, o víkendu vaří přílohy…
(v úvodu popisuje, že vaří manžel - Já vaření ráda nemám, neumím to a nebaví mě to)

Sorry, nějak celé diskuzi nevěřím.

To tak bývá, zakladatelka nedostane podporu, kterou čekala, tak prostě přidává, nakonec to skončí tak, že ona doma všechno, chlap nic a ještě ji bije.
A pro zakladatelku - kojis z vlastní pohodlnosti, jak píšeš, tak si nestezuj, se nevyspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
15.5.23 11:29

Myslím si, že do kina není problém jít aj odpo a když teda dceru nakojíš, tak ty 2 hoďky vydrží ne? ;) Pochopila bych novorozence, ale už je veliká. Druhý dítě mělo zuby za trest, bolavý břicho a nespavec. Ale je potřeba myslet trošku aj na sebe a muže. Na jednu stranu se mu nedivím, že má kecy. Narozením dcery si nepřestala být manželkou, kamarádkou, partnerkou. Nezapomínej na to :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31246
15.5.23 11:50

Rovnou dvě další děti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
15.5.23 11:52
@Anonymní píše:
A kde jsem psala, že já nic nedělám. Úklid je celý na mě. Manžel vaří víc než já, na nákup chodí on a má veliký společně, prádlo dělám jenom já. Dceru sd snažím zapojovat, vytahuje prádlo s pračky, rve mi to ze sušáku, macka cudlik na pračce. Vysava semnou, každou chvíli ji to musím půjčovat.

Hele jsem podobné nastavena až na to že ja jsem byla na děti dost dama, manžel pracoval od rána do večera, ale dělala jsem do 10 lety věku děti jen 2 dny v týdnu, manžel vařil o víkendech a dělal v sobotu nákup na tři dny. Ale nikdy mi nic nevycital tak jak ani ja jemu.
Vážit si to co dělám ja pro rodinu a já jeho, po práci se věnovat dětem a večer jsme nedělají žádné domácí práce ale byli spolu. Děti spali ale luxusně. Teď už manžel v práci polevil, už nemusí honit kariéru a prachy, více doma vaří i nakupuje, což jsem ráda, ja zase uklizim a peru.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
15.5.23 12:00
@Barbucha3 píše:
On je nějaký nemocný na úklid? Protože takhle uklízet, když jste doma tři, tak to tam musí být vypíglováno až běda. Já už jsem se děsila, že ani skrz to uklízení nechodíte ven. By mě mohlo 3/4 dne trávit úklidem. Radši bych byla s dítětem půl dne venku. Jestli ti i takhle nadává, že neuklízíš, tak bych mu tou pánví dala. Jestli chce někdo trávit život uklízenim a vyvářením tak prosím, ale beze mě. :zed:
Jinak z toho prvního příspěvku opravdu vyznělo, že ty nic moc neděláš. Teď to vypadá, že se celé dny jen věnujete úklidu bytu. Taky bych byla nervní tohle muset podstupovat furt. Se zastavte, nadechněte a užívejte více sami sebe, než naklizeného bytu, no ne?Příspěvek upraven 14.05.23 v 22:44

Ja jsem uklizeno vždy pondělí celý barák a pak trochu v sobotu, radši jsem byla s dětmi venku, a kdyby manžel rypal tak bych mu dala hned vysavač do ruky

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
15.5.23 12:04
@Anonymní píše:
Ne, myji ve dřezu.

Myčka je vedle pračky a vysavače nejdůležitější domácí pomocník, potom sušička, termomix, vysavač dohromady s vytiranim,

Příspěvek upraven 15.05.23 v 12:04

• Citovat
  • Upravit
31246
15.5.23 12:04
@Cizinka 999 píše:
Ja jsem uklizeno vždy pondělí celý barák a pak trochu v sobotu, radši jsem byla s dětmi venku, a kdyby manžel rypal tak bych mu dala hned vysavač do ruky

Však to je na palici požadovat furt vzorně uklizeno, zvlášť s dětma. To by člověk nedělal celé dny nic jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
15.5.23 12:08
@Lorre píše:
Však to je na palici požadovat furt vzorně uklizeno, zvlášť s dětma. To by člověk nedělal celé dny nic jiného ;)

Ja bych s takovým pedálem žít nemohla a hodně bych se vymezila, on musí pochopit že má nadstandardní požadavky, a když se mu to nelíbí ať neřekla a doklidi podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
2541
15.5.23 12:21

Za mě má umět vařit každý a je jedno jakého je pohlaví. Stejně tak se na chodu domácnosti podílí všichni společně bydlící, přiměřené ohledy beru jen na věk a zdravotní stav. Řeším jen hotovo - musí se ještě udělat.

Mít někdo ve společné domácnosti připomínky k tomu, jak jsem něco udělala, tak poprvé dostane varování, že pokud není spokojen, může provést sám dle svých představ. Pokud by nepochopil a znovu někdy zopakoval, tak bych to zcela přehodila na něj a víckrát se neangažovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
15.5.23 12:31
@Uslava píše:
Nechci si udržet chlapa. Buď budeme na všechno spolu a každý budeme pro rodinu dělat všechno, co umíme a nebo potřebuje služku. V tom případě ať táhne.

proč on, když bydlení je jeho??? že by konfiskace majetku jako za komunistů? :mrgreen:

no ty kjáso :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria