Manžel mě dohání k šílenství.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.5.23 22:35
@Dana066 píše:
Jste nevyspalá, dítě se přes noc kojí, máte problémy s manželem a snažíte se o další dítě? Myslíte, že se s druhým dítětem manžel úplně změní? Naopak, ještě přitvrdí, tentokrát asi oprávněně, protože nebudete stíhat podle jeho představ ještě víc. Počkejte, pokud je to možné, až dítě bude starší a bude spát celou noc, ať si chvíli odpočinete.Příspěvek upraven 14.05.23 v 17:30

Děkuji za vstřícný komentář :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 22:38
@Lucy75 píše:
Podle mne ti to doma vlezlo na mozek.. a jestli s ním spíš 1× měsíčně, tak bych měla celkem oprávněně obavy, jestli se neventiluje Jinde!
Dělá doma fakt dost na to, že chodí do práce… Já bych na tvém místě zamakala trochu aspoň na tom vaření a na svých náladách.. abys náhodou brzo nebyla sama s dcerou, ale nikoliv proto, že by jeho tělo hnilo v lese… jeho tělo se bude nacházet totiž úplně někde jinde… bacha na to…
a jestli chceš dílo zkázy dokonat co nejdříve a nejspolehlivěji, tak druhý mimísek!! :zed: měla bys přestat kojit a dát se dokupy…

Já bych chtěla častěji, ale když máme šanci a dítě spí, tak se mu nechce :zed: myslíte, že já taky nechci? Já už půl roku neměla orgasmus, nedokážu se prostě tak uvolnit a prostě se vytrati.. moc mě to mrzí, že se s manželem oddalujeme. Oba jsme už unavení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 22:39
@Zeoli píše:
Exemplářem? Vždyť doma dělá všechno a ještě chodí na směny do práce.

Nikde jsem nepsala, že dělá vsehcno :roll:

• Citovat
  • Upravit
3837
14.5.23 22:41
@Anonymní píše:
Dobře.
8:00 vstáváme, malou prebalim, namažu, převleču, zapnu konvici, jdu na WC, zaliji nám čaje, dceři kaši, dám jí do toho ovoce, usadim ji, bašti, pak si dělám snídani sobě, manžel drží stravu, tak si dělá sám, dřív jsem mu normálně dělala. Pak dceru vytáhnu, chvíli si hraje, prevlecu se z pyžama, umyji židličku, dám prát prádlo, sundam prádlo ze sušáku. Vyluxuji byt. Pak připravím na stůl podložku na cvičení, svlecu dceru a cvičíme Vojtovku, 2× na bříšku, mačkam bod na zadečku, obě strany, pak na koleni, zabírám na hlavu a rotuji trup, taky 2× obě strany a znovu první cvik. Pak dceru přebalim, nočník teď chvíli nezkoušíme, sekla se a nechce. Namasiruji ji celé tělo, má AE. Obleču a dám jí svacu, myji u toho nádobí a připravují na vaření pro dceru nebo pro nás. Pak si hraje, pověsim prádlo, dám tam další, pak zůstávám v kuchyni, ale furt mi chodí něco ukazovat. Dovarim dceři oběd a jdeme znovu prebalovat, cvičit, mazat, oblékat, obědvat. Basti sama, pokracuji v jídle pro nás, když dělám, když ne tak vytiram byt, když dcera ještě jí, tak myji nádobí po vaření. Pak ji nakojim a uspim, když je třeba, striham nehty. Povesim prádlo, dám prát další, dojdu si na WC a taky se najím u TV, pak si dám kávu a jdu na koupelnu, většinou jí stihnu celou, než se probudí. Pak se probudí, mazlíme se, povesim prádlo, prebalim jí, jdeme po 3. cvičit a dostane svačinku, při té se já oblékam, abychom pak mohli ven až přijde chlap z ranní směny, ten si da svačinu
Pak přijdeme domů, prebalim, zacvičim, chvíli si hraje, chlap jde do sprchy a da si něco k jídlu. Taky se najim, dcera dostane večeři, domyvam u toho nádobí, nebo jdu do sprchy a chlap je u dcery a neco jí čte. Pak ji vykoupu, namazu, vycistim zuby, nakojim uspim.
1× týdně máme rhb, 1× týdně mateřské centrum a 1× mini kroužek na seznámení děti s knihami.
Scénář je když má chlap ranní, při odpolední chodí s malou dopoledne ven a já v klidu uklidim a pak jdu odpoledne sama s dcerou.
Při noční je to jako při ranní.
Chlapovi mu na jeho vaření připravují zeleninu, maso, nakrájím mu to a myji po jeho vaření nádobí.

On je nějaký nemocný na úklid? Protože takhle uklízet, když jste doma tři, tak to tam musí být vypíglováno až běda. Já už jsem se děsila, že ani skrz to uklízení nechodíte ven. By mě mohlo 3/4 dne trávit úklidem. Radši bych byla s dítětem půl dne venku. Jestli ti i takhle nadává, že neuklízíš, tak bych mu tou pánví dala. Jestli chce někdo trávit život uklízenim a vyvářením tak prosím, ale beze mě. :zed:
Jinak z toho prvního příspěvku opravdu vyznělo, že ty nic moc neděláš. Teď to vypadá, že se celé dny jen věnujete úklidu bytu. Taky bych byla nervní tohle muset podstupovat furt. Se zastavte, nadechněte a užívejte více sami sebe, než naklizeného bytu, no ne?

Příspěvek upraven 14.05.23 v 22:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 22:42
@LukeR1 píše:
Nediv se, až tě časem opustí. Od jiného chlapa nebudeš mít takový servis. Až s tebou přestane spát, tak má už jinou nebo to už s tebou vzdal.

Vztahy jsou o tom, kdy nasloucháme tomu druhému. On ti říká, abys uklízela, vařila a nebyla tolik na telefonu. Nedalo by se to z tvé strany nějak vylepšit?

Ty jsi protivná a on potom takto přehnaně reaguje. Chápu, že jsi unavená. Je to těžké období, ale přijde mi, že z tvé strany chybí více vděčnosti.

Za mě pro vás bude zásadní to, až přestaneš kojit. Pokud budeš i potom protivná a on stále takto reagovat, tak budete jako spolubydlící a rodiče.

Sedněte si a proberte „reálné“ možnosti, jak do vašeho vztahu vnést více harmonie a energie.

O telefonu nebyla zmínka, jen jsem poprala mamce ke svátku a hned jsem na něm půl dne proboha…

Chybí ode mě vděčnost, to si uvědomuji, nějak na to furt zapomínám, já jsem prostě v takové bublině :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 22:43
@arinecka píše:
Tak to vaření je u nich asi nejmenší problém. Jí se asi nechce tak nějak do ničeho. Jestli se zakladatelka nesrovná, tak je jen otázka času, kdy zůstane s dítětem sama.

Nikde jsem nepsala, že nic nechci dělat.

• Citovat
  • Upravit
25191
14.5.23 22:45
@Anonymní píše:
Dobře.
8:00 vstáváme, malou prebalim, namažu, převleču, zapnu konvici, jdu na WC, zaliji nám čaje, dceři kaši, dám jí do toho ovoce, usadim ji, bašti, pak si dělám snídani sobě, manžel drží stravu, tak si dělá sám, dřív jsem mu normálně dělala. Pak dceru vytáhnu, chvíli si hraje, prevlecu se z pyžama, umyji židličku, dám prát prádlo, sundam prádlo ze sušáku. Vyluxuji byt. Pak připravím na stůl podložku na cvičení, svlecu dceru a cvičíme Vojtovku, 2× na bříšku, mačkam bod na zadečku, obě strany, pak na koleni, zabírám na hlavu a rotuji trup, taky 2× obě strany a znovu první cvik. Pak dceru přebalim, nočník teď chvíli nezkoušíme, sekla se a nechce. Namasiruji ji celé tělo, má AE. Obleču a dám jí svacu, myji u toho nádobí a připravují na vaření pro dceru nebo pro nás. Pak si hraje, pověsim prádlo, dám tam další, pak zůstávám v kuchyni, ale furt mi chodí něco ukazovat. Dovarim dceři oběd a jdeme znovu prebalovat, cvičit, mazat, oblékat, obědvat. Basti sama, pokracuji v jídle pro nás, když dělám, když ne tak vytiram byt, když dcera ještě jí, tak myji nádobí po vaření. Pak ji nakojim a uspim, když je třeba, striham nehty. Povesim prádlo, dám prát další, dojdu si na WC a taky se najím u TV, pak si dám kávu a jdu na koupelnu, většinou jí stihnu celou, než se probudí. Pak se probudí, mazlíme se, povesim prádlo, prebalim jí, jdeme po 3. cvičit a dostane svačinku, při té se já oblékam, abychom pak mohli ven až přijde chlap z ranní směny, ten si da svačinu
Pak přijdeme domů, prebalim, zacvičim, chvíli si hraje, chlap jde do sprchy a da si něco k jídlu. Taky se najim, dcera dostane večeři, domyvam u toho nádobí, nebo jdu do sprchy a chlap je u dcery a neco jí čte. Pak ji vykoupu, namazu, vycistim zuby, nakojim uspim.
1× týdně máme rhb, 1× týdně mateřské centrum a 1× mini kroužek na seznámení děti s knihami.
Scénář je když má chlap ranní, při odpolední chodí s malou dopoledne ven a já v klidu uklidim a pak jdu odpoledne sama s dcerou.
Při noční je to jako při ranní.
Chlapovi mu na jeho vaření připravují zeleninu, maso, nakrájím mu to a myji po jeho vaření nádobí.
:zed: :mrgreen: denně, jo? to bys musela být superman a mít v zadku vrtuli na solární pohon.. tak se zas uklidníme… :lol:
(PS : nějak ti z denního rytmu vypadl mobil a e-mimino z původního příspěvku.. 8) )

Příspěvek upraven 14.05.23 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.5.23 22:46
@Anonymní píše:
O telefonu nebyla zmínka, jen jsem poprala mamce ke svátku a hned jsem na něm půl dne proboha…Chybí ode mě vděčnost, to si uvědomuji, nějak na to furt zapomínám, já jsem prostě v takové bublině :,(

Jaká vděčnost?
On je vděčný za co? Za co tě chválí on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 22:48
@arinecka píše:
Rekla bych, ze on se do druheho ditete nepozene.
@Magica13 píše:
Tvl, to je zase slet dokonalych :lol: nemám myčku, sušičku, rob. vysavač a s prvním děckem to byl stejný očistec - nespavec, závislá na prsu a dráždivý dítě. Byla sem ve stavu i dávat klíče
do pračky a prádlo do lednice. Odbourat noční kojení (3 noci na gauči/s námi dítko spalo/dítě s tatínkem) a hned to bude lepší. Kdo vaří a nakupuje je na dohodě, to není celá domácnost. Ale momentálně je prostě problém tvoje nevyspalost. Děti mám 3 od 12 do 4 let. 8)

Děkuji za komentář, konečně někdo, kdo měl spaní podobné. Taky nemám ty elektrické pomocníky.
Zkusím si s manželem sednout a probrat to noční kojení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 22:50
@Mariane.B píše:
Blbější výmluva by tě nenapadla?

Tak všude ohledně odstavu se píše, že se nemá provádět, když je dítě nemocné nebo hi trápí zuby.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 22:54
@milami píše:
A kdo myslíš, že to u zakladatelky hlavně dělá? Vždyť ona sama píše Nevařím, neuklízím…

Takže Aduš8 má pravdu, že ten chlap dělá víc než polovinu práce v domácnosti. A ty na to reaguješ, že uvařit a jít s košem není polovina práce. Ale to ostatní asi nevidíš.

Pokud je to teda pravda, což si myslím, že není.

Edit. Dočítám. Tak nevím, jak je celý úklid na zakladatelce, když sama píše, že neuklízí.

Příspěvek upraven 14.05.23 v 18:38

Já nikde nenapsala, že neuklízím!!!
Proboha, všechno co je nahoře napsané, tak dělám já. Chlap mi vyčítá, že nevařím, já samozřejmě vařím přes týden, o víkendu on, hrne se k tomu vaření a pak nadává, že musí zase vařit :zed: uklidm dělám normální podle potřeby, žádný přepich ale ani bordel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 22:57
@milami píše:
Aby měla dcera parťáka, až tu nebudete? Třeba za 40-50 let? To pravděpodobně bude mít dávno svou rodinu, přátele…
Parťáka sourozence potřebuje dítě teď, ne za 40 let.

Tak nikdy nevíš a může se něco stát a děti osiří třeba ve 20. A to bych nechtěla být jedinacek..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 22:59
@Aduš8 píše:
Hele, pokud je to fakt tak, jak píšeš, tak problém může být prostě v odcizení. Je toho na vás hodně, z tebe si dítě dělá chodící dudlík a ty na to svádíš úplně vše. Jsi protivná a nic se ti nechce a to z tebe vyzařuje. Pak by byl odstav řešení, ale takhle holt budeš muset vydržet a doufat, že manžel nebouchne dveřmi. Měla jsem stejný stav po narození druhého dítěte a nejvíc mi pomohlo, když jsem odcházela na pár hodin párkrát v měsíci do práce. Prospělo nám to všem.

Je to tak jak píši. Jsme oba unavení. Já bych tak ráda, šla sama i jen pár hodin do práce. Ale chlapovi se tohle nelíbí, když jde ženská dřív do práce, že se má plně věnovat dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 23:03
@milami píše:
Proč jsi tohle i to ostatní nenapsala do úvodního příspěvku a přidáváš to tady po troškách až podle toho, jak se vyvíjí diskuze?

Protože jsem napsala hlavní problém, a to rejpani od manžela, že dělám málo, přitom jedu z posledního.

Tak diskuze se vyvíjí podle otázek Vámi podávánými a já na ně odpovídám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 23:05

Já teda nevím, ale jak už tu jednou zaznělo, tak si myslím, ze tohle je nějaká vymyšlená diskuze :lol: a pokud ne, místo do lesa ho přines ke mě. Živého. :lol:

V roce a půl dítěte bys už domácnost včetně dítěte měla zvládat i sama. Já mám roční dítě. Od narození nespi dele jak hodinu, jsem hotová, ale vím, ze domácnost zvládnout musím. Manžel je v práci od rána do pozdního odpoledne, stará se o nás krasne, ale neumím si představit, ze by přijel z práce a musel si sám uvařit a uklidit. To bych asi v lese skončila ja :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky