Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@g.sandova píše:
@sahrazad1 jojojo, dceram musíme předat schopnost vařit a uklízet, viď? Jdi s tím do háje!
Jo, ženy se přece rodí s vařečkou a muži s vrtačkou mezi nohama.
@VitaminC s tebou nemá smysl diskutovat, protože si z odpovědí, jako všude jinde, vybereš jednu věc a přetvoříš ji v naprostou kravinu.
Obdiv, ze rok a pul kojis co hodinu a ještě chces druhé. Asi to nebude tak hrozne s tou únavou.
@Anonymní píše:
@shadowbabe
Oba dva chceme druhé, aby měla dcerka sourozence a toho parťáka, až tu jednou nebudeme.
To už bude dospělá a bude mít vlastní rodinu, takže spíš parťáka na teď. Ale chápu, taky sem chtěla dvě děti. Určitě bych ale zvážila momentální situaci doma, je to jistě náročné a proto si nemyslím, že by bylo ideální mít druhé nějak brzy. Neříkám s rozdílem 10 let, ale nějakou dobu počkat, až dcerka bude trošku větší. Pořešila bych to kojení ![]()
@Aduš8 píše:
@VitaminC s tebou nemá smysl diskutovat, protože si z odpovědí, jako všude jinde, vybereš jednu věc a přetvoříš ji v naprostou kravinu.
Vynest kos a varit neni proste pulka domacich praci bez ohledu na to, ze vy doma vykoristujete deti.
@Anonymní píše:
Ještě s dcerou pořád cvičím Vojtovku, od narození 4× denně, jeden čas i 8×. I to mě dost fyzicky i psychicky vysiluje, dcera má pořádnou sílu.
ALE to je dost podstatná informace!! to je fakt vysilující a náročné, já to psychicky nedávala a cvičil ji s holkama manžel…
to dost mění situaci..
Hele, přidej komplexní doplněk stravy (mulťák s minerály) denně + začni omezovat zásadně kojení + snaž se trochu věnovat i manželovi a usmát se… občas bych ho něčím dobrým uvařeným překvapila, to není raketová věda, když si najedeš pár základních postupů (zkus kuchařku pro dceru nebo TOP recepty na netu… já tam vychytala perníčky, které jsem měla 30let tvrdé jak šutr a nakonec jen díky netu měkoučké hned… žádný učený z nebe nespadl!!)
a fakt teď neřeš druhé dítě, to by byl krok úplně špatně…
A co teda celý den děláš ty krom neustálého kojení takhle velkýho dítěte? ![]()
Jako promiň, ale fakt se nedivim, že má takový řeči.
Přesně, když už nemůžeš, vysvětli situaci, prostě nikdo nedá spát v noci 3-4h po hodině několik měsíců, navíc přes den 0. Já taky holku odstavovala při zubech a dá se to i když ti to trhá žíly, ale v podstatě to víc vadilo mě než jí. Fakt po mě za 3 dny ani nevzdechla
![]()
@sahrazad1 píše:
Promiň, ale víc chyb vidím u tebe. Ženská, která neumí vařit… Co jednou predas své dceři? Jinak, myslím, ze jsi vyčerpána kojením. Ono se to nezdá, ale dává to tělu paradne zabrat, vyčerpává i vitaminy a minerály. Jestli je dceři kolem roku a půl, a ty jsi takto vyřízená, můžeš zkusit odstavit, nebo aspoň kojení omezit. A poříd si doplňky stravy. Druhé dítě teď asi ne, ne kvůli němu, ale kvůli tobě. Dříve se dej do kupy, naber sil, a až pak druhé těhotenství.
nechtěla jsi napsat co preda dětem, když uz?
@Zeoli píše:
Exemplářem? Vždyť doma dělá všechno a ještě chodí na směny do práce.
to co vyjmenovala je všechno co se doma děla? tak to je pohoda.
@LukeR1 píše:
Nediv se, až tě časem opustí. Od jiného chlapa nebudeš mít takový servis. Až s tebou přestane spát, tak má už jinou nebo to už s tebou vzdal.Vztahy jsou o tom, kdy nasloucháme tomu druhému. On ti říká, abys uklízela, vařila a nebyla tolik na telefonu. Nedalo by se to z tvé strany nějak vylepšit?
Ty jsi protivná a on potom takto přehnaně reaguje. Chápu, že jsi unavená. Je to těžké období, ale přijde mi, že z tvé strany chybí více vděčnosti.
Za mě pro vás bude zásadní to, až přestaneš kojit. Pokud budeš i potom protivná a on stále takto reagovat, tak budete jako spolubydlící a rodiče.
Sedněte si a proberte „reálné“ možnosti, jak do vašeho vztahu vnést více harmonie a energie.
A co pak bude dělat on?
@Prostě Vodnář píše:
Není divu, že vás pak opouštíme a jdeme za mladší, nebo si to rozdáme s tou hospodyní. Chlapa si udržíte hlavně přes jídlo. Já sice vařím a vařím dobře, ale nemohl bych mít ženskou, která neumí alespoň tři mnou oblíbená jídla. Proč tři? Na všední den, na neděli a na svátek.
jeziiis další pres jídlo…
@Da12 píše:
A co vlastně kromě toho kojení skoro dvouletého dítěte děláš ty? Já se vůbec nedivím, že je chlap naštvaný, když přijde z práce a musí vařit i uklízet. Tak staré dítě přece nemusíš již dávno kojit. Druhé dítě si nepořizuj, očividně nezvládáš ani jedno a domácnost. A chlap nebude dělat všechno, to tě raději kopne někam.
Jaký že musí vařit a uklízet, já se ho o to neprosim, do vaření se hrne a pak nadává. Úklid je celý na mě. Já uklízí s dítětem v závěsu, vařím dítěti, cvičícím s ním Vojtovku, já vařím v týdnu a manželovi většinou dělám přílohu když vaří. Není všechno na něm, to jsme se špatně pochopili. Chlap chodí do práce, o víkendu vaří a vynáší koš. S malou si hrajeme oba dva, většinou současně, abychom byli spolu. Dceru koujim, jelikož byla dlooooho nejedlik, jist začala víc jak pár lžiček po roce. Teď je to lepší, umí sama lžičkou, tak sní víc. Ale když je nemocná, tak jenom prso. Nemyslím si, že už je velká.
Je to docela hnusně řečeno, že nezvládám ani jedno. Já jsem dceru díky vojtovce rozchodila…
@Uslava píše:
Nechci si udržet chlapa. Buď budeme na všechno spolu a každý budeme pro rodinu dělat všechno, co umíme a nebo potřebuje služku. V tom případě ať táhne.
to je hrozna fráze udržet si chlapa…nekdo se fakt tezce zasekl jinde