Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já ještě nemá sílu, dělat radikální závěry. Jsem si teď jistá tím, že bych to nedala, ale všechno je to jenom otázka času a tím jsem si také jistá, protože pokud to tak bude pokračovat, můj vztah k němu se změní a pak bude jednodušší, stát si za svým…
já vím, ono se snáze radí, ale těžko se dělá. člověk si myslí že našel toho pravýho a že téma „nevěra“ se ho týkat nebude a najednou zjistíš že tě podvádí, a úplně ti to složí, protože mu věříš a nikdy by si neřekla že on by tě mohl někdy podvést. Hlavně buď silná, aspoň před ním, ať nevidí že si na dně. ale jen tak to opravdu nenech být a ať už to dopadne jak koliv tak to neznamená že je konec. Máš určitě spostu lidí komu na tobě záleží. v životě to není vždy jednoduché a člověk si musí projít nějakými překážkami. ale jak se říká krok zpátky a dva dopředu. i tenhle vztah nebo už manželství ti něco dalo něco vzalo, teď už budeš zase o něco moudřejší, a zkušenější co se týče vztahů,hlavně se dej to pohody, ať ti třeba někdo pohlídá děcka a zajdi si někam s kamarádkou ať se trochu odreaguješ, to je ten nejlepší lék jak na to aspoň chvíli nemyslet…jinak držím palce.
díky za účast. Ono to opravdu není tak jednoduché. Kdyby byly děcka starší a já v práci, asi bych to řešila jinak, ale takhle… občas někam zajdu, ale ne na moc dlouho. Jsem měkouš. A hrábnout na dno? Kde až je? Kde jsou ty hranice? Myslela jsem, že už to ani hloub nejde a hleho. Tatínka zase nemáme doma. Ráno jel už o půl čtvrté do práce a vrátil se kol 11. Večer pouštěl vodu na koupání už o půl šesté, dcera šla spát k rodičům, o půl sedmé vypadl, že přijede za 1,5-2hod a ještě není doma. Ale pořád zapírá a plánuje společnou dovolenou. To mi fakt hlava nebere…
Manželko J, já si myslím, že to dno je to , co právě prožíváš. I ta sebehorší jistota (třeba rozchodu) je lepší než tahle věčná, ubíjející a vyčerpávájící nejistota. Je to příšerné přihlížet tomu, jak někdo, koho máš ráda, miluje někde jinde. A neboj, vím, jak je těžké do toho říznout. Já se rozešla s exmanželem, když bylo malé rok a půl ( důvod: jeho lhaní, dělání dluhů, nevěra).
Zůstala jsem sama s mateřskou (7600) a alimenty. Táhla jsem z toho nás dvě, barák, auto, 2 velké psy, drůbež , kočku. Musely jsme se hodně uskrovnit, opravdu jsem nekoupila žádnou zbytečnost a musím popravdě přiznat, že nám v té době občas pomohli i moji rodiče. Ale šlo to. Ten klid doma byl ale k nezaplacení !!! Teď už jsou malé 4, já chodím do práce a finančně jsme na tom trochu lépe, i když je to honička. Naši už pomáhají jenom formou hlídání, když musím být dlouho v práci.A psychicky jsem na tom tak, že když jednou za čas vidím ex, tak moje city k němu jsou totál nic- je mi úplně lhostejný, kdybych s ním měla něco mít, tak by mi bylo na
. A kdybych to tenkrát neutnula, tak jsem se v těch samých sračkách, ve kterých jsem byla tenkrát, plácala doteď.
Vím, že k tomu každý musí dozrát, já taky váhala delší dobu, ale věř takhle to dlouho nevydržíš a ve vašem vztahu musí dojít k radikální změně, jinak tě to bude ničit.
Takže já bych radila - pořádně si rozmyslet, jestli mi vůbec takový chlap stojí za to, abych o jeho lásku bojovala.
A potom jsou možnosti dvě: Pokud odpověď zní NE- tak se v klidu rozejít, prostě nečekat na lepší časy, na výhodnější konstelaci, a říznout do toho. Čím dříve bude od tebe, tím dříve si začneš odvykat a bude ti lépe. Finančně to určitě zvládneš, neboj, i když na tom asi nebudeš dobře jako třeba teď. Máš určitě rodičák, budeš mít alimenty na každé dítě a do 3 let věku dítěte máš nárok i na alimenty na sebe.
Pokud tvoje opdpověď zní ANO, tak nedělat ze sebe blbce- tím ztratíš i ten zbytek úcty, kterou k tobě snad ještě chová. Navrhuji mu v klidu (aby tě neviděl hysterčit) říct, že o jeho poměru víš (ne že si myslíš, či tušíš atd…). Natvrdo, že to máš ověřené- a že to tolerovat nebudeš. A normálně bych mu řekla, že do termínu, který určím, mi přijde říct, zda zůstane doma a ukončí poměr, nebo odejde. Všechno v klidu. Když by pořád zapíral, tak bych řekla- O.K.- vidím, že stále lžeš, tak to beru tak, že se mnou být nechceš a jdi. Prostě aby viděl, že se z něj nepose..š, nezhroutíš, atd… že není středobod vesmíru. Nedělala bych doma dusno, nevyptávala se atd., jen bych mu to věcně oznámila s tím termínem do té doby bych byla naoko v klidu.A potom by se vidělo, s čím by přišel.
Držím palečky a posílám ![]()
několikrá jsem mu říkala, aby se spakoval a odešel, na týden, že si má v hlavě udělat pořádek a pak mi řekl, jak se rozhodl, ale on v tom pořádek má. Chce být a náma a nic nechce měnit. Dneska mi dokonce donesl snídani do postele… já ještě na radikální řešení nejsem připravená, ale časem k tomu dospěju. Nejhorší je, že budu mít mateřskou jenom 3800. Mám na starost docela velký barák, taky auto, takže to bych sama nedala ani náhodou. Navíc bych ho odsud nevystěhovala. On nepůjde pryč, ani pod výhrůžkami…
manželka J píše:
několikrá jsem mu říkala, aby se spakoval a odešel, na týden, že si má v hlavě udělat pořádek a pak mi řekl, jak se rozhodl, ale on v tom pořádek má. Chce být a náma a nic nechce měnit. Dneska mi dokonce donesl snídani do postele… já ještě na radikální řešení nejsem připravená, ale časem k tomu dospěju. Nejhorší je, že budu mít mateřskou jenom 3800. Mám na starost docela velký barák, taky auto, takže to bych sama nedala ani náhodou. Navíc bych ho odsud nevystěhovala. On nepůjde pryč, ani pod výhrůžkami…
Až se s ním rozvedeš, tak vypadnout bude muset… Do tý doby ti není rady ani pomoci…
![]()
tak to právě není pravda. I kdybych se rozvadla, z baráku bych ho nedostala. Ono to není tak jednoduché, jeho bývalá s ním totiž měla stejný problém. Řešila to s právníkama a pokud on souhlasit nebude, tak mu trvalé byldiště nezruší..... proč jsem tohle všechno neviděla už dříve?
Taky jsem měla problém dostat svého ex z mého baráku. Prostě řekl, že se odtud nehne a basta. Moje štěstí bylo, že se mi ho potom podařilo „dokopat“ k milence a nakonec i její rodiče souhlasili s tím, aby u nich bydlel (bydlí tedy doteď se svojí milenkou u jejích rodičů) a nakonec si ho tam několik měsíců po rozvodu přihlásili i na trvalé bydliště, čímž mě vytrhli trn z paty. Nyní si rvou vlasy.
Tenkrát jsem si zjišťovala, za jakých okolností ho můžu odhlásit- a je to možné tehdy, pokud u tebe už min. 6 měsíců nebydlí. Takže možnost je zajít na městský úřad, sepsat tam čestné prohlášení, že tem už min.6 měsíců nebydlí a mít na to 2 nezávislé svědky (ne z tvojí rodiny) a pak to jde- měl by trv. bydliště na obecním úřadě. Sice to není moc košér, ale jeho chování rozhodně taky ne, takže účel světí prostředky. Já jsem ještě mému ex řekla, že pokud nepůjde, tak si do baráku přivedu spolubydlícího a že se mu tam s náma nebude hezky bydlet. A fakt bych to udělala- už jsem byla domluvená s kamarádem.
Myslím si, že tvůj manžel se chová jako hajzl a nevěru nechce přiznat z naprosté vypočítavosti- milenka zřejmě nemá pro něj ubytování a on navíc chce před okolím vypadat jako neviňátko a z tebe udělat viníka rozvodu.
Jinak můj ex se taky zachoval ke všem svým bývalým jako přes kopírák stejně. Do budoucna si říkám, že první věc , jakou si zjistím o případné další vážné známosti, bude to, jak se choval k těm předchozím.
P.S. ještě jednou jsem si přečetla tvůj úvodní příspěvek- jak ti jeho ex řekla ať jen počkáš, až ho pořádně poznáš. Přesně tohle (ale úplně doslova
) jsem řekla já milence svého ex, když se mi hrozně divila, že už ho nechci a pakuju ho k ní. Ona do něj byla hrozně zamilovaná a jemu se z mého domu k ní nechtělo.
pár věcí se změnilo. Zjistila jsem, že kopretina je vdaná, a že jí její manžel dokonce navrhl, že se rozvenou, a že má jít za mou polovičkou. A co na to moje polovička? Napsal jí„Promiň, ale já se rozvádět nebudu a ani nechci. Zkus to urovnat doma a já se o to taky pokusím. Omlouvám se za to, co jsem ti způsobil. Pokud budeš něco potřebovat, tak klidně zavolej“ na to jsem náhodou narazila včera… a poradna? Řekla mi, že pokud se rozvádět nechci, tak musím bojovat a já po tom, co jsem si přečetla tu sms, jsem se rozhodla, že se budu snažit zachránit to hezké, co mezi náma bylo. Vím, že to nebude jednoduché, protože se ho kopretina asi nebude chtít tak jednoduše vzdát, ale snad jsem včera začala dobře. Byla jsem milá, nedělala zcény, klidně jsme si popovídali a dokonce se i milovali. Po dlouhé době se chvěl a to mi dává naději, že zase můžeme být šťastná rodina. Uvidíme. Možná jo, možná se nakonec přece jen rozvedeme, ale to teď nehodlám řešit. Jsem za tu poradnu opravdu vděčná. Psychicky mě podpořila a teď vím, co si mám říkat, když mi bude šoufl…
Myslím, že za teplých letních nocích ti musí nad hlavou svítit svatozář… ![]()
Zvláštní, že si normálně střeží telefon jako poklad a pak tě nechá domáknout se téhle sms?
vytáhla jsem mu ho z kapsy kalhot, když spal. Málem mi srdce vyskočilo z hrudi, jak jsem byla nervózní. Ono tam těch zpráv bylo víc, kdy mu dotyčná psala, že jsem blbá kráva, která si neváží toho, co má, a že bych potřebovala pořádně natlouct hubu, Taky to, že ji její manžel navrhl, aby se rozvedli a ona šla za ním, že mého manžela její holky zbožňují, ale zrovna tahle sms o tom, že se nerozvede, mi připadala nejpodstatnější…já a svatozář? Ani náhodou…
Moc ti přeju obrat k lepšímu- každopádně moc se ale nenadchni- to, co jsi o svém manželovi psala na předchozích stranách bylo
.
Myslím, že u něj zvítězil pud sebezáchovy a tak trošku vyčůranost - má u tebe bydlení, servis , zázemí, tebe jistou- u milenky zřejmě bydlení nebude (její manžel) a finančně by si o hodně pohoršil.
Nicméně O.K.- rozhodla jsi se zůstat s ním. Každopádně bych ale moc zapracovala na vašem vztahu, resp. na tom, aby tě nevnímal jako tu, které si neváží a kterou má jistou- začni si víc vážit sama sebe a nech ho o tebe bojovat. Pokud se jeho vztah k tobě radikálně nezmění, tak se jednou může objevit nějaká, která to zázemí pro něj mít bude…
A řešil to nějak s tebou? Vysvětlení, omluva, kytka, drahej šperk byly?
on pořád zapírá a tvrdí, že nikde nic není. Já mu o těch sms neřekla. Občas kytku dones. Ještě mám jednu na stole… dneska zase přijel domů pozdě a když jsem byla v obchodě, tak spolu telefonovali, protože mi dcera říkala, že je vyháněl pryč, aby neposlouchali. Alespoň tak. Včera, když jsem byla ve cvičení, vzal děcka a jeli spolu nakupovat, k mé smůle i s kopretinou a jejíma holkama…je mi ![]()