Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gratuluji, že situace dopadla asi tak, jak jsi chtěla.
Ale radím ti jednu věc. Nejde ani tak primárně o tu nevěru, ale o to, jak se manžel chová. Dělej si tajně finanční rezervu a zkus si začít vážit sama sebe.
první ti pomůže, když tento vztah nepůjde zachovat a to druhé ti pomůže ho zlepšit.
Příspěvek upraven 19.01.11 v 13:02
on mi neřekl, že o něj mám bojovat. To říkám já sama sobě, že o něj budu bojovat. Je jen otázkou času, jak dlouho mě to bude bavit… a s tou finanční rezervou už jsem začla, kdyby náhodou. Myslím, na zadní vrátka…
manželka J píše:
on mi neřekl, že o něj mám bojovat. To říkám já sama sobě, že o něj budu bojovat. Je jen otázkou času, jak dlouho mě to bude bavit… a s tou finanční rezervou už jsem začla, kdyby náhodou. Myslím, na zadní vrátka…
Ted jsem si to poradne precetla, omlouvam se, cetla jsem, ze on ti rekl, ze pokud se nechces rozvadet, musis bojovat a ted jsem si to precetla poradne, ze ti to rekla pani v poradne…
Ale nic to nemeni na tom, ze se k tobe nechova tak, jak by sis zaslouzila. Presne souhlasim s nazorem Sany80s.
manželka J píše:
on pořád zapírá a tvrdí, že nikde nic není. Já mu o těch sms neřekla. Občas kytku dones. Ještě mám jednu na stole… dneska zase přijel domů pozdě a když jsem byla v obchodě, tak spolu telefonovali, protože mi dcera říkala, že je vyháněl pryč, aby neposlouchali. Alespoň tak. Včera, když jsem byla ve cvičení, vzal děcka a jeli spolu nakupovat, k mé smůle i s kopretinou a jejíma holkama…je mi
No má tě zmáklou o tom žádná, tak bojuj bojuj holka, za dvacet let se budeš mlátit do hlavy, že jsi nejlepší léta svýho života ztrávila bojem o naprostýho vola… On se ji nevzdá a ty si užívéj toho svýho tatínka, který dělá po večerech mamince dobře…
![]()
Uuuuf, ted jsem docetla
.
Manzel je prvotridni vycuranek a psychoterorista. On te ma absolutne prectenou. Dokonce si myslim, ze ta SMSka byla sehrana, jen aby te uklidnili, jinak si totiz nedovedu vysvetlit, proc by hned nejaky den na to vzal deti sve i jeji na spolecny vylet a tebe nechal doma???? Nechapu, ze se nechas takhle moc ponizovat
…
Kazdopadne drzim pesti at te tento vztah nepripravy o vice nervu.
Jinak by me strasne zajimalo jak tenhle pribeh po 3 mesicich pokracuje…
Taky by mě to zajímalo ![]()
Jít na nákup se svýma dětma a dětma milenky mi příjde nenormální. ![]()
mne ti prijde nake divne… muj nazor je ten ze to asi zase uplne pravda vsechno nebude !! ja bych se teda nikdy z chlapem nevyspala kdybich vedela ze ma milenku vykopla bych ho ven a nazdar zadna laska nelaska ! chlap mi prijde domu da pusu nasemu diteti kdys libal ji nebo buh vi co jeste
to ne ten by jel ze by ani nevedel ci je
po precteni cele diskuse mi nake prispevky od zakladatelky opravdu uvyzli v hlave nic proti ale muze byt clovek tak hloupi? nebo zamilovany? To je podle mne blbost a jeste kdys by ze mne delal blbecka a zapiral
![]()
Prožívala jsem něco podobného, manžel mě podváděl celý život, nejdřív jsem si myslela, že si jen tak zvyšuje sebevvědomí flirtováním a nedotáhne to nikdy dokonce. Teprve teď jsem se dozvěděla jak jsem byla hloupá. Jsem již pět měsíců v rozvodovém řízení po 21-letém manželství, už se to nedalo vydržet, nejen ty ženské, ale ke všemu je pijan a despota. O děti se nebojte s jeho stylem života nemusíte mít obavy, že by se o ně chtěl starat, nestíhal by mít u toho jiné vztahy. Já s ním ze stejného důvodu zůstala až téměř do jejich dospělosti a když teď vidím, že po nich ani nevzdychne a jen lítá od jedné ženy ke druhé, tak lituji, že jsem to neudělala dřív. Život máte jenom jeden a určitě existují i hodní chlapi. Držím palce a nenechte se ničit. ![]()
Ahoj milá utrápená duše…
ani nevíš, jak Ti rozumím, včera jsem zjistila, že je mi můj přítel nevěrný, poznala jsem to poměrně brzy, asi před třemi týdny, z pondělka na úterý nepřišel vůbec domů a také tomu předcházely jiné večery s pozdnímy příchody, které ovšem podle něj byly vždy pracovní! Protože mám už 2 manželství za sebou, tedy z každého mám jednu ratolest celkem tedy dcerku 10 let a synka 7 let, ano on není jejich tatínkem, mají každý svého, nicméně se do našeho vztahu, do nás tří pustil před rokem s takovou vervou a nasazením, že jsem myslela, že je to jen sen! Byl zosobněním muže, kterého jsem si vždy přála, zodpovědný, pracovitý, hodný (jasně sem tam nějaká moucha), moji rodiče ho od začátku měli moooc rádi!! Já byla před tím 2,5 roku sama, takže to pochopitelně byl jako blesk z čistého nebe, který jsem potkala na seznamce…on mne oslovil. Nikdy jsem nevěřila, že bych tam mohla potkat svou spřízněnou duši…
Jenže, jak to tak bývá, nic není jen růžové, seznámili jsme se 1.12.2011, strávili ihned spolu Vánoce a 26.12. mi pověděl, že byl ve vězení…že mi to musí říct, abych věděla, do čeho jdu. Šlo o daňové podvody z podnikání a pomohla mu tam jeho bývalá žena…tudíž i já mu řekla o mé minulosti, exekuce kvůli bývalému muži---tudíž následná insolvence, a nějaké to splácení půjček, on mne objal a řekl, Lásko, já si toho prožil tolik, že tyhle problémy nic neznamenají a to včetně dětiček, miluju je, jsou skvělé, spolu to zvládneme a začneme znova!!! Já se i s mými dvěla Láskami vrhla do vztahu plného lásky a nových začátků, s tím, že to bude samozřejmě již navždy!!!
Bohužel se svou min. nemohl na západě Čech získat práci, tak jsme uvažovali o Praze, kam jsme nakonec spolu i s dětmi odešli, já od celé mé rodiny, ale jsem silná holka, tak jsem si říkala, máme jeden druhého, vážíme si nové šance, tak to zvládnem. Praci tu nakonec jako kuchař sehnal, na druhé straně Prahy, kde bydlíme, ale byli jsme oba rád, i já ihned našla práci ve školství. Tak vše vypadalo krásně, ale můj přítel jak začal vydělávat, cíti peníze, i když jich zpočátku nebylo zase moc, ale nejsem náročná, a vždy jsem se uměla uskromnit, naučila mne to samota jen s dětmi. On viděl, že to nestačí, takže začal pracovat od letošního ledna od pondělí do neděle 12-13 denně, to jsem začala už trochu bublat, protože nám vzal volné víkendy, peníze se mu mírně zvýšily, a i když bylo placení stále spoustu, nějak jsem to zvládali, ale ON NEZVLÁDAL…začal mít tzv. sobecké období a jak tomu tak bývá k tomu přibyla žena, kterou potkal v práci jako záklaznici restaurace…jak jsem již na začátku napsala vím to na jisto od včera…řekl mi to do očí, jela jsem ho překvapit do práce, nejsem, žádná hysterka, takže jsem si o tom v klidu popovídali, ale jeho slova nevím co mám děla, asi jsem si toho nabral moc, děti jsou velká zodpovědnost atd. Říkám si je normální, že po roce zamilovanosti a vlastně bez vážných problémů mi tohle mohl udělat, co mne, ale mým dětem, pro dcerku je to třetí muž v jejím životě a to je to, co mne bolí nejvíce!!
…Mám úžasné a hodné děti, citově vyrovnané, ale stále si kladu otázku, jak moc je tohle ovlivvní do budoucích jejich vztahů??? Jsem neštatstná a moc, k tomu se totiž přidala před dvěda dny ztáta práce, a vše se semlelo strašně moc rychle, tudíž jsem také tak nějak závislá já něm, než si práci pohledám, na druhou stranu já to tahlá před tím 7 měsíců sama, tak doufám, že mi pomůže! Samozřejmě jeho milá je 34 bruneta, bezdětná, myslím, že i zajištěná a on prostě jako chudák prchá a myslí, žemu tam bude asi líp, i když říká, že stejně zůstane sám, vždy totiž ve svých 2 manželstvích opouštěl svu ženu kvůli jiné, to mi však nedávno řekla až jeho maminka, která je totálně zoufalá z této situace a na něj nazlobená, protože nás odtáhl do Prahy, což znamenalo obrouvskou změnu, i když já chtěla také!! Každopádně teď hledám intezivně práci, dokonce sousedé mi strašně pomáhají, bydlíme tu všichni v podnámjmu, v hezkém domečku za Prahou.
V neděli nác čekají 5-denní hory…kvůli nim jsem také skončila v práci…ale to není ted důležité…a jet tam chceme, je to zaplacení a dětičky se moc těší, po nich jim vše oznámíme!! On mi včera s pláčem oznámil, že nás miluje, ale při tom vše, té práci a plánech které má, na nás nemá a nebude mít čas!! Já ho tu držet nemohu a také říkal, že by se mi nemohl podívat do očí, za to jak mi ublížil! Tímto mým příběhem, který aktuálně velmi prožívám chci přispět do diskuse všem Vám ublíženým duším…taky mám plačtivé chvíle a řeším to vše kolem co bude, práci, peníze, nájem, děti atd. Nikdy bych nevěřila, že on se takhle zachová a obrovsky zklame!!! Ale je to asi jeho nějaký citový vnitřní porblém ničit vztah, který neměl problém…vždy mi to zůstane záhadou, protože do hlavy mu nevidím…nechtěl dát ani druhou šanci na záchranu vztahu, prý by to nefungovalo…ale tak nějak vím, ne doufám, ale vím, že přijde čas kdy to možná zkusí přijít zpět, prý s námi chce být v kontatku…zkrátka neví co chce, ale ví, že spolu být nemůžeme…Je to bolestivé, protože se člověk zkrátka musí spolehat v tuhle chvíli jen a jen na sebe!!
Nevím, zda to tady někdo psal, nečetla jsem poslední strany diskuze, ale škoda, že zakladatelka nenapsala nějaký postup vztahu nebo závěr, co se děje teď po dvou letech ![]()
Trošku se přidám do diskuze. S manželem jsme spolu 8 let, z toho necelé 4 jako manželé. Máme spolu 2 děti. Naše problémy bych začala datovat do doby před 2 lety, kdy se nám narodila druhá dcera, těžce nemocná, málem jsme o ni přišli. Naštěstí vše dobře dopadlo. Jenže dcerka pořád vyžaduje větší péči, častější kontroly u lékařů, zkrátka dle manžela (což mi později řekl), jsem se věnovala hlavně jí a jeho jsem zanedbávala. Podotýkám, že jezdí s kamionem, takže péče o domácnost a děti je převážně na mě.
Vloni v zimě jsme měli krizi, kterou jsme jakžtakž překonali, letos po vánocích se vše začalo opakovat. Začal mě ignorovat, skoro mi neodpovídal na pozdrav, na cokoliv jsem se zeptala, odpověděl až na potřetí. Telefon si bral i na záchod, vypínal si zvonění, když mu přišla SMS, četl ji jen když jsem nebyla v dohledu, když jsem se náhodou přiblížila, tak honem telefon zavíral. Tak jsem asi po měsíci koukla do telefonu a i když jsem nevěřila, že bych něco našla, tak jsem našla 2 sms, které byly tak jednoznačné, že se nedaly vyložit jinak. Navíc jsem zjistila, že mě podvádí s holkou, se kterou se osobně znám a kterou on zná roky, je vdaná. Uhodila jsem na něj, vše mi přiznal, prý ji má jen na sex, se mnou byla nuda, prý mě nemiluje ale má mě rád a kdybysme neměli děti, už by se mnou nebyl.Taky prý když už to prasklo, tak už pro něj nemá cenu v tom pokračovat, ale kdyby to neprasklo, tak bysme si dál hráli na spokojenou rodinku. Večer se pak opil a obrátil, že mě miluje, že jsem mu dala hodně a nechtěl mi ublížit. Každopádně jsem nám dala šanci. Od té doby se choval hezky, i když pořádně jsme si promluvili asi až po 14 dnech a to ještě po telefonu, je totiž děsný introvert a pokud se nenapije, tak z něj nic nedostanu. Vyříkali jsme si dost věcí, brala jsem to jako vyřízené. Tento víkend jsme měli romantiku ve dvou, proto mě dost překvapilo, když jsem z podrobáku zjistila, že si s ní pořád píše a to dost často, někdy i 10× denně a třeba i v noci. Nezapíral to, prý si občas napíšou jako dřív, povídají si co je nového, co je starého. A nepřijde mu na tom nic divného. Ale mě to štve, co si sní má co psát. už jsem nešťastná, když se ho zeptám na sebe a na nás, odpoví mi zeptej se svýho zpravodaje nebo na všechno řekne hmmm. Přemýšlela jsem, že to zkusím jinak. Ona dotyčná si je asi moc jistá v kramflecích, myslí si že její manželství nic nemůže ohrozit. Kamarádka mi poradila napsat jí z cizího čísla jako kamarád manžela, že o nich vím, aby dostala taky trochu strach. Tak nevím.
Já jsem svině, až se za to hodně stydím, hodně, to by mě nicméně neudrželo, já bych to napsala nejen jí, ale i jejímu manželovi, ať s ji drží doma na uzdě a hlídá si ji, aby neměla potřebu souložit s cizíma manželama. O typu tvýho chlapa nemluvím, to je…no, nejsme sprostý člověk, tak končím, nesnáším takové bokemšoustáky s kecama o věnování se véce nemocému dítěti…nicméně zastávám zde celkem ojdinělý názor, že i ta mrcha má svou vinu a pomsta je sladkáááááá. Nic neřeší, ale chutná.
Fuj, to jsem hnusná, tak jsem to jen napsala, je to hnusné, ale já bych to udělala, napsala jí, že buď zapomene, že existuje můj manžel, který by tedy v tvé situaci už mým manželem nebyl, to je jiná, nebo se to dozví ten její.
@terinka4444 Jak dlouho chutná pomsta? A jaký pocit přijde po jejím vychutnání?
@poučená píše:
@terinka4444 Jak dlouho chutná pomsta? A jaký pocit přijde po jejím vychutnání?
zajímavá otázka. Taky to nevím, nemám mstivost v povaze
Sleduju to tady od zacatku, rikat ti, co si myslim o tvym manzelovi nema smysl, protoze spolu zijete vy dva a ty jsi evidentne rozhodnuta s nim zustat. Co me ale opravdu dost nadzvedlo (krome jinych veci) byla ta hlaska o tom, ze on do poradny nepujde a ze jestli chces, aby se to mezi vami spravilo, musis bojovat!!! Takovy clovek by se mi zhnusil bez ohledu na pocet spolecnych let a pocet spolecnych deti, protoze bojovat ma sakra on o tebe, ne ty o nej!!!
Fakt koukam, jak obrovska laska k druhemu muze byt, preju ti hodne stesti, abys jednou nebyla nestastna ani ty, ani deti.