Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já psala už třikrát. Jenže zakladatelka k tomu musí dospět sama…
s majetkem on nemá problém. Kdyby chtěl, může si ze dne na den koupij jakýkoliv byt. Finančně je z dřívějška dobře zabezpečený… ale pokud by došlo na alimenty, měřilo by se to z jeho nynějšího platu 23tis, a nedal by mi ani korunu navíc. Manžílek je dost vyčůraný a světa znalý. Nechci mu dělat naschvály, protože vím, čeho je schopný, takže z něj mám i trochu strach. Trvalo mi moc dlouho, než jsem sundala ty zatracené růžové brýle. Měli jsme se dobře. I po těch osmi letech jsme spolu spali 1-2× týdně, do té doby, než jsem na něj koncem prosince začla tlačit, že něco tuším…Když jsem se ho včera ptala, jestli náhodou nečeká na to, že já podám tu žádost o rozvod s klidem mi odpověděl, že ji mám klidně podat, ale že s tím souhlasit nebude, že nic neudělal, že nikoho nemá, že se nikam stěhovat nechce…pořád dokolečka a pak odjel do práce. Za půl hodiny mi volal, že je opravdu v práci a klidně mu mám zavolat na pevnou linku. Nevolala jsem. Za další 1,5hod.volal zvnou, aby mě ujistil. Nevolala jsem. Domů přijel pak za další 1,5hod. dokoukala jsem se na televizi a šla spát. Přišel za 15min, lehnul si ke mě, pohladil mě, myslel si, že spím a usnul… je to nápor na palici jako prase…fialový hnus…
manželkoJ, že tak o tom píšeš, když ti manžel tak často volá z práce a kontroluje tě a ujišťuje, co kdybys mu jeden den ty telefony z práce nebrala? Hrozně by mě zajímalo, jak by se zachoval, pokud by tě uháněl telefonátama a v případě nedovolání se přijel, tak by byl jasnej. Dát mobil někam, kde není vidět a moc slyšet a říct, že jsi si ho někam dala a nemohla najít.
manželka J píše:
s majetkem on nemá problém. Kdyby chtěl, může si ze dne na den koupij jakýkoliv byt. Finančně je z dřívějška dobře zabezpečený… ale pokud by došlo na alimenty, měřilo by se to z jeho nynějšího platu 23tis, a nedal by mi ani korunu navíc. Manžílek je dost vyčůraný a světa znalý. Nechci mu dělat naschvály, protože vím, čeho je schopný, takže z něj mám i trochu strach. Trvalo mi moc dlouho, než jsem sundala ty zatracené růžové brýle. Měli jsme se dobře. I po těch osmi letech jsme spolu spali 1-2× týdně, do té doby, než jsem na něj koncem prosince začla tlačit, že něco tuším…Když jsem se ho včera ptala, jestli náhodou nečeká na to, že já podám tu žádost o rozvod s klidem mi odpověděl, že ji mám klidně podat, ale že s tím souhlasit nebude, že nic neudělal, že nikoho nemá, že se nikam stěhovat nechce…pořád dokolečka a pak odjel do práce. Za půl hodiny mi volal, že je opravdu v práci a klidně mu mám zavolat na pevnou linku. Nevolala jsem. Za další 1,5hod.volal zvnou, aby mě ujistil. Nevolala jsem. Domů přijel pak za další 1,5hod. dokoukala jsem se na televizi a šla spát. Přišel za 15min, lehnul si ke mě, pohladil mě, myslel si, že spím a usnul… je to nápor na palici jako prase…fialový hnus…
Mě to přijde,že on tě chce jen ukolébat,že je vše ok a tím,že ti volá,že je v práci atd.si jistí půdu pod nohama,podle mě něco chystá nebo rozmýšlí,co dál…
Pokud ses rozhodla,že ho chceš zpátky,začni se sebou něco dělat
. Takové to sedění doma a sebelítost fakt nepomůže. Já vím,že je ti do pláče,ale jak radí holky,dej mu děti a vyraž-kdekoli skýmkoli.
A jemu hlavně neříkej,kam jdeš,on ti to taky neříká.
Aspon 1×týdne,i kdyby ses měla sama courat po obchodech,nejlépe večer,zkus to a uvidíš,že to na něj,pokud mu na tobě ještě záleží,zabere.
tak to přesně je, každý den mi volá, příjde domů, dá mi pusu, večer se přitulí… tohle mi napřipadá normální…řvu pořád jako želva, ale už ne před ním. Pokrok. Sebrala bych se večer a někm na dloho vyrazila, ale kojím a malý se v noci pořád budí. To bude další věc, kterou musím utnout, aby začal spát celou noc. Možná si některý večer, až děcka usnou opravdu zajedu do obchodu, ale s tím samozřejmě tatínek nebude souhlasit, protože vstává brzy do práce......možná o víkendu, když bude mít kluky, před nima telefonovat nebude......
a nenapadlo tě třeba, že ty pusinky a objímání a pohlazení dělá jenom proto, aby budil dojem všechnojevpořádku ?
jasně, že napadlo, jenom si to ještě nějak nechci přiznat… jo a párkrát telefon nezvednu
Nakopat do kou.í a rozvést se, s takovým chlapem chceš strávit zbytek života??
![]()
PS: Když už chceš posunout čas o rok dopředu, tak děléj tak, aby jsi za rok nebyla úplně na tom samém místě jako jsi teď…
![]()
o rok dopředu proto, že už bych byla v práci a nebyla na něm tak závislá… dneska se tatínek vyšvihl. Dal mi docela dost peněz, tak asi nechám udělat dceři nové omítky v pokoji… včera přinesl kytku a večer udělal mamince dobře, ikdyž se sám pak docela nadřel. Určitě si myslíte, že je to postavené na hlavu, to určitě je, ale… ona ta jeho kopretina, má totiž doma asi dost problémy (poslouchala jsem za dveřmi, protože ji tatínem uklidňoval, že se vyspí a bude líp, že ráno zajde zase k doktorovi na injekci a hlava jí přestane bolet. A pravděpodobně má doma taky magora, protože musí jezdit do servusu s autem sama… a tak to je.....
makina píše:
Ty s ním spíš, jo?
Holt komu není rady, tomu není pomoci…
![]()
PS: Tak mi to připadá, že si tu z nás někdo dělá dobréj den, tak mě jen tak zajímá… Mám z toho takový dojem jenom já, nebo ještě někdo jiný??
![]()
Jinak to má někdo dobře zařízené… Za kytku sex, s takovou zakladatelka před milenkou vyhraje na plný čáře, ta se aspoň nechá pozvat do drahé restaurace, nechá si zaplatit dobrou večeři, opije se výběrovým vínem, a pak na to vlítnou jak utržení ze řetězu…
![]()
Já si nemyslím, že by si z nás zakladatelka dělala srandu, já si bohužel myslím, že je to fakt a že to takhle u nich doma funguje
.
Nevím, čím to je, nedostatek sebedůvěry, důstojnosti, sebeuvědomění, jsou v prachy? Nevím…
Ahoj všem!
Pročítám to tu a musím se smát, protože koukám, že nejsem jediná, naopak - jedna z mnoha. Nicméně, abych i já trošku přispěla svým příběhem…
Nebudu to rozvádět do detailů, ale také manžel chodil všude s mobilem, také o sebe najednou začel více pečovat, dokonce začal spát i na gauči (s mobilem) a se mnou přestal spát tak..i tak. Prohledávat mobil, ICQ, Skype, maily a pod. nedoporučuji, pokud nechcete dostat infarkt. Já to udělala a zjistila jsem, že není jen jedna ženská, ale že je jich víc… Když jsem si četla, co jim psal, bušilo mi srdce takovým způsobem, že jsem myslela, že mi roztrhne hrudník a byla jsem naprosto znechucená a zdrcená.
Vydržela jsem to 3 roky. Za celé 3 roky jsme spolu nespali a jsme jako cizí lidi v jedné domácnosti…
Když mi moje 6ti letá dcera řekla, že chce jiného tatínka, protože ten její nás nemá rád, řekla jsem si, že je čas to ukončit.
Dnes se rozvádím a jsem ráda, že jsem se k tomu kroku odhodlala. Kvůli sobě i malé.
Neztrácejte roky života, pokud to aspoň trošku jde! A myslete na to, že Vaše dítě/děti to cítí, i když si myslíte, že ne. Když nejste v pohodě vy, nejsou ani ony!!
Přeju všem pevné nervy a hodně štěstí v rozhodování o vlastním životě.
bejt tebou tak bych se sebrala a šla bych pryč já, vzala děti a šla buď k rodičům nebo ke kamarádce,přece se nebudeš dívat na to jak tě před tvýma očima podvádí. a ty mu nabýzíš aby si vše rozmyslel, promiň ale ty si snad máš rozmyslet jestli chceš bejt s chlapem který tě podvádí, a dělá z tebe blbce,že si to všechno vymějšlíš, že se máš léčit a tak podobně. Máš přece nějakou hrdost, a on si zatím s tebou jenom hraje. vím že chceš udržet rodinu po hromadě, ale tím že mu budeš ještě posluhovat, a dělat všechno co mu na očích uvidíš tím ničemu nepomůžeš, jenom se trápíš a brečíš po večerech, zatím co je mu je to úplně šumák. tím že odejdeš mu ukážeš že dokážeš žít a fungovat i bez něho. I on si pak uvědomí jestli ti má rád nebo ne a to samý i ty. hlavně to nenechávej bejt, a něco s tím dělej jinak se z toho zblázníš. buď si uvědomí že nechal odejít tu nejbáječnější ženskou, nebo se bohůžel musíš smířit s tím, že je konec. ale vždycky si řekni, že může být i hůř. když to nevíjde s tímhle najde se jinej. hlavně se už schop utři slzy a něco s opravdu dělej. Pak je teda taky otázka jestli mu to odpustíš to už je na tobě,ale opravdu by bylo nejlepší kdyby jste byli na čas od sebe pak teprv si uvědomíte co k sobě cítíte nebo necítíte. držím ti palce ať to zvládneš.