Manzel nesnese kote

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3563
25.8.21 18:34

Já z toho mám pocit, že zakladatelka vše měla naplánované. Že by se jen tak někomu ztratila britka? Že by ji NIKDO nehledal? Jestli ono to nebude tak, že zakladatelka si ji prostě pořídila a naplánovala to tak, až manžel bude pracovně pryč a pak mu předstolila historku. A pokud to tak je, tak se manželovi nedivím. Máme taky spoustu zvířat, ale všechny máme PO DOHODĚ mezi sebou. Pokud uvěřím teorii, že opravdu kotě našla, tak postupovala naprosto špatně. Dětem měla vysvětlit, že kočka je u nás dočasně a snažit se, aby si ten vztah k tomu kotěti neudělali moc velký. A ani nevěřím jejím vyvěšeným inzerátům / letáčkům. Určitě by se o ni někdo přihlásil a nebo by se hlásili zájemci, kteří by si ji vzali, pokud by se skutečný majitel nenašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.8.21 18:37
@greenapple píše:
Dámy, kolik z vás má doma kočku? Ono to totiž vážně není jen tak. Kočka stojí peníze (žrádlo, vet), čas a energii. Mít kočku je v podstatě skoro totéž jako mít malé dítě, musíte se jí stále věnovat, jinak jí zkazíte život. Pořídit si zvíře je obrovský závazek a nedivím se, že pokud někdo domů přitáhne „nalezené“ kotě a nezeptá se vás, jestli s takovým závazkem souhlasíte, tak jste naštvaný. Kočky miluju, jsou úžasné, ale musíte se o ně dobře postarat, a to taky každý nedává. A dát kočku do kůlny, kde je sama a bojí se tam, to je fakt týrání :cert:

Ja ti nevim, ke dvema venkovnim ted mame jednu kocku domaci a zadny extra usili to nestoji, proste zapadla do party a bylo.
Akorat vecer cistim zachod a obcas u veta prihodim odcervovak nebo odblesovak navic.
Jo akorat kdyz mi na okne zrala kytky mi vadilo, tak ted mame pred oknem takovy slusivy karton, no, casem ho sundam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
25.8.21 18:38
@topazio píše:
Je vidět, že nesnáší ženy i kočky.

Ale miluje morcata :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
25.8.21 18:38
@Vermun píše:
Já z toho mám pocit, že zakladatelka vše měla naplánované. Že by se jen tak někomu ztratila britka? Že by ji NIKDO nehledal? Jestli ono to nebude tak, že zakladatelka si ji prostě pořídila a naplánovala to tak, až manžel bude pracovně pryč a pak mu předstolila historku. A pokud to tak je, tak se manželovi nedivím. Máme taky spoustu zvířat, ale všechny máme PO DOHODĚ mezi sebou. Pokud uvěřím teorii, že opravdu kotě našla, tak postupovala naprosto špatně. Dětem měla vysvětlit, že kočka je u nás dočasně a snažit se, aby si ten vztah k tomu kotěti neudělali moc velký. A ani nevěřím jejím vyvěšeným inzerátům / letáčkům. Určitě by se o ni někdo přihlásil a nebo by se hlásili zájemci, kteří by si ji vzali, pokud by se skutečný majitel nenašel.

a cílem téhle diskuze bylo ji manžovi ukázat a pořádně omlátit o tu jeho nekočíčí palici, ale sory voe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
25.8.21 18:39
@Venetia píše:
Ale miluje morcata :D

jsou to chunděláčci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.8.21 18:42

Tak já nevím, my máme zvířata pořád a máme jich víc. Máme i kočku. Zachranenou, neplanovanou. Měla jít pryč, ale na konec zůstala, zamilovali jsme si jí VŠICHNI. Bylo to rozhodnutí všech. A tak to má u zvířete být. Pokud jsou děti malé, tak s tím musí souhlasit oba rodiče. Tohle je podraz na manžela a nedivím se mu, že je naštvaný. Navíc to bude určitě v budoucnu problém. Ta naše mrcha dělá pěknej bordel. Škrábe gauč, museli jsme dát pryč kytky, zničila žaluzie atd. A to někdo, kdo jí prostě nechce a neodmekci ho ani malé roztomilé koťátko a je schopný dát malé kotě někam do kůlny prostě nedá. A ne není to jeho chyba. Moc dobře jste věděla, že on zvířata doma nechce. Tak když jste si ho s tím vzala, tak by jste to měla respektovat a ne vymýšlet nějaký intriky, že jste našla venku britskou kočku. Odnese to ta kočka i děti. Raději jí někomu dejte, někomu kdo chápe, že zvíře je závazek a kde s pořízením zvířete souhlasí celá rodinka. Tohle je přesně ten případ, kdy zvíře končí na ulici, g lepším případě v útulku nebo u jiných lidí. Dejte jí někomu dokud je kotě, někdo se jí ujme. U vás to nebude dělat dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
25.8.21 18:47
@Matt 02 píše:
Tak já nevím, my máme zvířata pořád a máme jich víc. Máme i kočku. Zachranenou, neplanovanou. Měla jít pryč, ale na konec zůstala, zamilovali jsme si jí VŠICHNI. Bylo to rozhodnutí všech. A tak to má u zvířete být. Pokud jsou děti malé, tak s tím musí souhlasit oba rodiče. Tohle je podraz na manžela a nedivím se mu, že je naštvaný. Navíc to bude určitě v budoucnu problém. Ta naše mrcha dělá pěknej bordel. Škrábe gauč, museli jsme dát pryč kytky, zničila žaluzie atd. A to někdo, kdo jí prostě nechce a neodmekci ho ani malé roztomilé koťátko a je schopný dát malé kotě někam do kůlny prostě nedá. A ne není to jeho chyba. Moc dobře jste věděla, že on zvířata doma nechce. Tak když jste si ho s tím vzala, tak by jste to měla respektovat a ne vymýšlet nějaký intriky, že jste našla venku britskou kočku. Odnese to ta kočka i děti. Raději jí někomu dejte, někomu kdo chápe, že zvíře je závazek a kde s pořízením zvířete souhlasí celá rodinka. Tohle je přesně ten případ, kdy zvíře končí na ulici, g lepším případě v útulku nebo u jiných lidí. Dejte jí někomu dokud je kotě, někdo se jí ujme. U vás to nebude dělat dobrotu.

Amen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
25.8.21 18:49
@Magdaleeena píše:
Upřímně.. s věkem a zkušenostma tak nějak jsem víc a víc tolerantnější ke všemu kolem, je tolik možností, jak prožít život.. vztah, kočky, práce, děti, zábava, práce. Každej jsme ňákej a kdo ten nejvíc :lol: Asi nejvíc chci žít život po svým. S kočkou rozhodně :mrgreen: Ale pokud by mi partner zasahoval do takových :srdce: já se dokáži celkem vymezit, v tom problém není a asi nikdy nebyl. Ale znám celkem dost žen, které to tak nemají a mi přijde, že vlastně žijí život někoho jiného. Kdys hodně dávno, jsme jeli koupit z druhé ruky terárko, pán vysvětloval, že se jich zbavuje, že se bude ženit 8) Já si nedovedu představit :oops: Naopak. Na chlapech miluju, když je něco bere, mají zájmy a nenechaj se vláčet :lol:.. a já si taky umím dupnout :lol: Já jsem celkem takový flegmatik, takže to dupnutí pak vyzní :lol:@Venetia
Nemam co dodat, naprosto presne, souhlas s kazdym slovem.
I tu povahu mame podobnou :D
@Šarlota4 píše:
@Venetia dite ( lidska bytost) x zvire - pro me neni argument sorry. My proste doma kvuli zvireti sedet nechcem :nevim: myslim, ze zvire, ktere je vecne doma samo je chudak.
Stavis to hrozne ode zdi ke zdi. Jakoze sedacka je vic, nez zvire. Ja to stavim tak, ze jsme dohodnuti, ze zvire zatim ne. A proto mohu mit stale peknou sedacku.Příspěvek upraven 25.08.21 v 18:26

Ja jsem napsala, ze pokud to vsichni vidite stejne je to v poradku.
Tady resime, kdyz to par postavi proti sobe a jeste v tom vyznamnou roli sehravaji deti, ktere stejnou vlastnost vubec nemusi podedit.

Tu sedacku muzes mit peknou i tak, jen prizpusobis treba material a barvu… Ale to je mimo tema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
25.8.21 18:55
@greenapple píše:
Dámy, kolik z vás má doma kočku? Ono to totiž vážně není jen tak. Kočka stojí peníze (žrádlo, vet), čas a energii. Mít kočku je v podstatě skoro totéž jako mít malé dítě, musíte se jí stále věnovat, jinak jí zkazíte život. Pořídit si zvíře je obrovský závazek a nedivím se, že pokud někdo domů přitáhne „nalezené“ kotě a nezeptá se vás, jestli s takovým závazkem souhlasíte, tak jste naštvaný. Kočky miluju, jsou úžasné, ale musíte se o ně dobře postarat, a to taky každý nedává. A dát kočku do kůlny, kde je sama a bojí se tam, to je fakt týrání :cert:

Mám jich 6, 4 z toho jsou zdejší „přišlo polomrtvé kotě“. U 6 (přijel po x dnech, kotě už bylo doma) mi muž řekl, že už by asi stačilo… Tím, že jsem je nechala vykastrovat a sousedi nechali vykastrovat jejich rodiče (a část z nich taky přejelo auto) jsme za 3 roky podstatně snížili populaci toulavých bezdomovců v téhle vesnici a v dalších dvou nám přilehlých. Ano, ročně platíme očkování, 2× ročně odčervení, měsíčně pytel žrádla, žily s námi 2 roky v garsonce a byl to Hell, přesto, dneska stačí je ráno vypustit na zahradu a večer přijdou a nevím o nich celý den (i když vím, kde přesně která kdy je). Jako větší závazek vidím péči o psa, toho lze připodobnit dítěti, ale kočky určitě ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
25.8.21 18:59

Jasný. Ale to je na každém. Já to tu psala několikrát, že si uvědomuji, jaké mám štěstí, v jaké době a zeměpisné šířce jsem se narodila. Mám finance, čas a energii, které většina lidí na planetě neměla a nemá ani v dnešní době. Já bych ze svých financí uživila podstatně více koček i dětí, než mám. Ale jak mám to štěstí s tím mým místem a datem narození, zároveň mně to může komplikovat mysl, protože vidím ty možnosti, které mám, kolik toho můžu prožít, s kým, s kolika kočkama, dětma, chlapama :lol: :srdce:, co vše si můžu pořídit a leckoho dovedu si představit, že to může rozhodit.. třeba moje děti :lol: :oops:, které se snažím směrovat, aby nebraly možnosti ostatních jako normu.. Ale pro mě mám, naštěstí, srovnáno. Finance a energii si budu snažit pohlídat, ale jak píši finance si nikam nevezmu, energie se mi částečně vrací. To samé emoce. Přemýšlím, že ani do budoucna nezačnu kouřit či pít, abych na ty kočky měla :lol:
Edit: Teď to nemyslím zle, rozhodně si nemyslím, že by lidstvo vyhynulo kvůli porodnosti v ČR, ale to, co píšeš, bude do budoucna jednoznačně konec naší kultury. V zemi, kde porodnost menší než 2, řešíš, jestli má člověk dost energie, financí a emocí na
jeden až dvě děti, jestli zvládne i kočku a další zvířectvo a k tomu případné koníčky.. :oops:

@pohledzdruhestrany
@pohledzdruhestrany píše:
no ale nemáš neomezený zdroje emocí ani materiálních zdrojů, nemůžeš mít tisíc dětí ani tisíc koček, musíš provádět volby a manžel třeba provedl volbu, že bude svoje emoce a zdroje investovat pouze do lidí, primárně do dětí a zakladatelky a je za to pranýřovanej jako monstrum :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
25.8.21 19:06
@Magdaleeena píše:
Jasný. Ale to je na každém. Já to tu psala několikrát, že si uvědomuji, jaké mám štěstí, v jaké době a zeměpisné šířce jsem se narodila. Mám finance, čas a energii, které většina lidí na planetě neměla a nemá ani v dnešní době. Já bych ze svých financí uživila podstatně více koček i dětí, než mám. Ale jak mám to štěstí s tím mým místem a datem narození, zároveň mně to může komplikovat mysl, protože vidím ty možnosti, které mám, kolik toho můžu prožít, s kým, s kolika kočkama, dětma, chlapama :lol: :srdce:, co vše si můžu pořídit a leckoho dovedu si představit, že to může rozhodit.. třeba moje děti :lol: :oops:, které se snažím směrovat, aby nebraly možnosti ostatních jako normu.. Ale pro mě mám, naštěstí, srovnáno. Finance a energii si budu snažit pohlídat, ale jak píši finance si nikam nevezmu, energie se mi částečně vrací. To samé emoce. Přemýšlím, že ani do budoucna nezačnu kouřit či pít, abych na ty kočky měla :lol:
Edit: Teď to nemyslím zle, rozhodně si nemyslím, že by lidstvo vyhynulo kvůli porodnosti v ČR, ale to, co píšeš, bude do budoucna jednoznačně konec naší kultury. V zemi, kde porodnost menší než 2, řešíš, jestli má člověk dost energie, financí a emocí na
jeden až dvě děti, jestli zvládne i kočku a další zvířectvo a k tomu případné koníčky.. :oops:@pohledzdruhestrany

já mám 3 děti a morčata, takže sorry, ale já svůj díl porodnosti v oblasti dětí a zvířat už splnil a dotáhnout mi někdo ještě kočku, tak letí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
25.8.21 19:09
já mám 3 děti a morčata, takže sorry, ale já svůj díl porodnosti v oblasti dětí a zvířat už splnil a dotáhnout mi někdo ještě kočku, tak letí :D

Oba predpokladam, nebo by sis prece jen tu kocku nechal?
S morcatkama by si krasne vyhrali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
25.8.21 19:12

To jsem ráda, že se shodneme, že se neshodneme :lol:
A zřejmě máš pro svou ženu jiné hodnoty, než které preferuji já, jedním z nich je vlastnictví kočky :lol:, druhá velkorysost a nadhled. A ne, případná věrnost by to tedy fakt nevyvážila :lol:

@pohledzdruhestrany
já mám 3 děti a morčata, takže sorry, ale já svůj díl porodnosti v oblasti dětí a zvířat už splnil a dotáhnout mi někdo ještě kočku, tak letí :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34373
25.8.21 19:16
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim anonym. Je to pres tyden, co k nam prislo kotatko. Rozvesila jsem letacky, nechala vyhlasit rozhlasem a dala na internet, nikdo se neozval. Deti si ho zamilovaly, tak jsem ho pro jistotu vzala k veterinari, zda neni zacervene nebo jinak nemocne. Dokonce jsem se dozvedela ze to je cistokrevna britska modra kocka. Ale manzel kdyz se vratil po ctyrech dnech ze staze a nasel kotatko v dome tak spustil amok, ze zadne zvire doma nechce… az na par louzicek( muz nebyl doma) je kote cistotne a naucilo se hned na kockolit. Deti si ho berou do posteli, pusinkuji ho, mazli a manzel na mne jen hazi vycitave pohledy a absolutne semnou nemluvi. Vcera to dospelo k tomu ze kdyz kote tak maximalne v zahradni kulne, deti brecely, kote narikalo, tak jsme ho vzali zpet do domu, ale manzel se pred chvili vratil a nasel kotatko doma a silena hadka. Deti vystrasene kote opet v kulne. A ja nevim jak k tomu pristoupit a vyresit… dekuju za jakykoliv nazor

A co mu na něm tak strašně vadí? Má k tomu nějaký pádný důvod? Nechápu, je mu fuk, že jsou děti vystrašené a kotě v kůlně? Měla bych velkou chuť tam zavřít jeho. V té kůlně to kotě logicky být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
25.8.21 19:17
@Venetia píše:
Oba predpokladam, nebo by sis prece jen tu kocku nechal?
S morcatkama by si krasne vyhrali

dětem jsem vyprávěl, když vysí. raly s kočkou, ty bájné příběhy, jak koucourek v noci přistoupil ke kleci s morčaty a tlapičkou nahmátnul morčátko a protože se přes mříže dál nedostal, tak vypapal jen hlavičku..postačilo několik barvitých líčení a kauza kočka nadobro pominula, a když nějaká cizí někdy přišla na návštěvu, moc dobře viděly, že tatínek nekecal a jak jí morčátka zajímají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí