Manžel pomáhá své matce a mým nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
3.11.17 16:53

@terinka4444 Uvažuji a mluvím jako dospělý člověk, který hledá řešení. A řešením není v tomto případě dávat nůž na krk anebo dělaz trucy anebo odklánět peníze a jánevímco všechno tu padlo. Ale každému podle jeho názoru. Já bych to řešila takto, zakladatelka to očividně neřeší nijak. jak bys to řešila ty vyhovuje tobě, každý jsme prostě jiný. Já nerada nedospělá řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
3.11.17 17:13

71 jí je? A to neznáš hru na BAF? Tak dlouho na babu bafáš, až jezdíš za ní jen na dušičky se svíčkou. To bych ještě finančně zkousnul v tvým případě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
3.11.17 17:21
@samá práce píše:
71 jí je? A to neznáš hru na BAF? Tak dlouho na babu bafáš, až jezdíš za ní jen na dušičky se svíčkou. To bych ještě finančně zkousnul v tvým případě. ;)

Trochu morbidní ne?

• Citovat
  • Upravit
25138
3.11.17 17:34
@inkakřivák píše:
@terinka4444 Uvažuji a mluvím jako dospělý člověk, který hledá řešení. A řešením není v tomto případě dávat nůž na krk anebo dělaz trucy anebo odklánět peníze a jánevímco všechno tu padlo. Ale každému podle jeho názoru. Já bych to řešila takto, zakladatelka to očividně neřeší nijak. jak bys to řešila ty vyhovuje tobě, každý jsme prostě jiný. Já nerada nedospělá řešení.

Ano, dospele reseni tady psali skoro vsichni to same, at se barak proda, at se pronajme, at se dohodnou atd. Jenze zasadni problem je, ze manzel a jeho matka se proste nechteji dohodnout. Jim to takto vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.11.17 19:10
@blabla123 píše:
Trochu morbidní ne?

No hlavně, pokud se tedy budeme bavit v tomto stylu :lol:, tak na ni může bafat klidně ještě 20 let :lol: Ono pokud není nějak nemocná, tak pražadna z bytu může být i v dost dobré kondici :lol:

• Citovat
  • Upravit
14642
4.11.17 16:53

Ono pomáhat rodičům je hezká věc, ale manžel zakladatelky je ženatý člověk, má svoji rodinu, děti. Mě by zajímalo, kolik času věnuje třeba svým dětem, nebo jak pomáhá doma svojí ženě, která je tím pádem taky na všechno/i na jeho děti/ SAMA? Jeho matka je sice sama, ale není ani nemocná, ani nemohoucí, aby veškerý čas trávil s ní, a aby se všechno točilo jenom kolem ní. Pokud má dvě nemovitosti, pak nemusí pořád pendlovat, ale jak tady už bylo zmíněno, může třeba byt pronajímat. Jestli jí on se vším pomáhá, a ještě i dává peníze, pak by si mohla zaplatit občas hodinového manžela, a on by mohl ten ušetřený čas věnovat svojí rodině. Když pominu, že na její rodiče už mu nezbývá ani čas, ani peníze, pak mi to připadá tak, že se teda neměl ženit, a mohl zůstat rovnou se svojí matkou, která ho zřejmě chce mít jenom pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
4.11.17 16:55
@MartinaIrena píše:
Ano, dospele reseni tady psali skoro vsichni to same, at se barak proda, at se pronajme, at se dohodnou atd. Jenze zasadni problem je, ze manzel a jeho matka se proste nechteji dohodnout. Jim to takto vyhovuje.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
5.11.17 11:46

Takže shrnuto a podtrženo - jediné co může udělat zakladatelka je bud odejít nebo si zvyknout, jo? jsou to vlastně dvě řešení, ale ani jedno by se mi nelíbilo. Nevím kde jste nabraly, že to on řešit nechce, nikde se to tu nepíše. Ale dobře - nechce, tak musí řešit ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
5.11.17 13:09
@inkakřivák píše:
Takže shrnuto a podtrženo - jediné co může udělat zakladatelka je bud odejít nebo si zvyknout, jo? jsou to vlastně dvě řešení, ale ani jedno by se mi nelíbilo. Nevím kde jste nabraly, že to on řešit nechce, nikde se to tu nepíše. Ale dobře - nechce, tak musí řešit ona.

Kdyby to chtěl řešit, tak nejezdí za rodiči zakladatelky jenom na Vánoce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.11.17 13:25
@inkakřivák píše:
Takže shrnuto a podtrženo - jediné co může udělat zakladatelka je bud odejít nebo si zvyknout, jo? jsou to vlastně dvě řešení, ale ani jedno by se mi nelíbilo. Nevím kde jste nabraly, že to on řešit nechce, nikde se to tu nepíše. Ale dobře - nechce, tak musí řešit ona.

A tobě snad vyplývá z diskuze, že by se chtěl snahou přetrhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
5.11.17 15:01

@Paola21 @radúna holky klid..Inkakrivak se zasadne zastava tchyni vzdy a za vsech okolnosti. Problem zakladatelky se tahne dlouho (nekdo tady zminoval i jinou obdobnou diskusi co zalozila) a je jiste vina zakladatelky ze je vse spise cim dal horsi:-). Kdeby manzel a tchyne, ti to prece vse davno resit chteli, ze!! Ale ta hrozna zakladatelka jim to nedovolila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
5.11.17 15:25

@MarcelaN Kde čtete, že se zastávám tchyně? tady jsem pochopila, co to znamená neschopnost pochopit čtený text. Já píšu, že se má - a) - dohodnout s manželem a tchyní na prodeji a protože to nejde tak za b) bud se se situací smířit nebo za c) odejít. jestliže vidíte ještě jinou možnost, jste dobré. Nikde nepíšu, že vina je na straně zakladatelky. Tohle je naprosto neuvěřitelné - a pokud tady někde najdete větu - je to tvoje vina, tak sežeru svůj počítač. naučte se nejen číst, ale i si přebrat co vlastně čtete. kam, spěje naše školství, už mi začíná být naprosto jasné. Děsivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
5.11.17 15:29
@inkakřivák píše:
@MarcelaN Kde čtete, že se zastávám tchyně? tady jsem pochopila, co to znamená neschopnost pochopit čtený text. Já píšu, že se má - a) - dohodnout s manželem a tchyní na prodeji a protože to nejde tak za b) bud se se situací smířit nebo za c) odejít. jestliže vidíte ještě jinou možnost, jste dobré. Nikde nepíšu, že vina je na straně zakladatelky. Tohle je naprosto neuvěřitelné - a pokud tady někde najdete větu - je to tvoje vina, tak sežeru svůj počítač. naučte se nejen číst, ale i si přebrat co vlastně čtete. kam, spěje naše školství, už mi začíná být naprosto jasné. Děsivé.

Tak popravdě to se hodí i na tebe, protože pak by ses neptala, kde jsme vzaly, že manžel zakladatelky to řešit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
5.11.17 15:42

Minulou diskuzi jsem nečetla, četla jsem pouze tuto - a jo, vím, že o tom nechce mluvit, ale co tak mu vysvětlit, že situace skutečně dál nejde? Že babce je 71 let, a nebude to moci dál držet? Pokud to udělala zakladatelka, a nic, tak má variantu b a c. Ale nikde se tu nezastávám tchyně, a nechápu, proč mi to podsouváte. zastávám se jí pouze v tom, že je jí 71 let a je sama a jako taková potřebuje pomoci víc než dva lidé, kteří jsou mladší. A to jsem ještě reagovala na zakládající příspěvek. Až zakladatel diskuze hned v prvním příspěvku uvede všechna fakta včetně těch, že už tu na to téma bylo diskutováno a to tak a tak, bude se lépe odpovídat. Když napíše cpe jí peníze a pomáhá jí, že je sama a naši jsou dva a nic jim nedá, reaguji na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.17 09:20

@inkakřivák
Naučte se nejen číst, ale i si přebrat co vlastně čtete?…
Přesně tak. Tvé rady jsou nějak mimo :think: To věčné zastávání tchyní, jsi opravdu objektivní ;)… Čím to asi bude 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová