Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Četla jsem jenom dotaz ne co ostatní..
Unás je to tak.. Manžel pomáhá svoji rodině, já svojí.. Pokud jde o větší pomoct- např. u tchýně zabijačka jdu pomoct i já, pokud moje rodina potřebuje např. opravit střechu, tak jede i manžel se mnou, já bych asi těžko něco pomáhala na střeše.
Takže věta, manžel jezdí pomáhat rodině.. Nevím, jeslti jezdíš i ty tchýni - osobně pomáhat.. Pokud ano, tak si myslím, že i manžel by v rámci rodinných vztahů mohl s tebou jet k tvojím rodičům a něco jim pomoct..Pokud ne nejezdíš, tak ani manžel nejezdí
k vám, tvojim rodičům
A nehleděla bych na to, kdo je sám a a kdo ne.. Prostě jede se jednou k jedné straně, podruhé potřebuje třeba druhá strana.
Je to jednoduše tím, že jsem taky tchyně. Ale zrovna zde mi ukaž, kde se jí zastávám - jakože píšu mlč a nech manžela, at se strará a cpe jí peníze. To už jsem se tu ptala a nikdo nic? takže jen bezdůvodné osočování? Jinou radu než mé tři možnosti stejně nikdo nemá. Tak oč jde? Mám v souladu s vámi všude nadávat, jaké jsou tchyně mrchy? někdy jo, ale někdy jsou i snachy hezké bestie. No bohudíky tohle není můj problém. A chci vidět jednou vás, jaké z vás budou hodné a milující tchyně. Protože ona povaha stářím hodně krystalizuje, a tolik zloby, co zde v některých příspěvcích aby pohledal. A živě vidím, jak žena, která vykřikuje je to moje dítě, moje a já nikomu nic nedám ani nepůjčím - náhle po patnácti letech prohlédne a řekne ted jste rodina vy, na mne nedbej. Jojo, to budou scénky. Ony ty mrchy tchyně se někde taky musí vyvinout - a bývá to právě z těch majetnických matek.
tak schválně, kdo mi tu překopíruje můj příspěvek na téma mlč a nechej manžela at se stará o svou ubohou matičku? Nikdo?
Jinak finance bych nedávala nikomu, leda v situaci nouze..
A vím o čem píšu.. Protože je to určitý zvyk a pak se z toho stane pravidlo..
Jednu dobu máma byla fakt na tom finančne zle, tak jsem ji sem tam dala peníze- bylo to období půl roku po nemoci.. To byla fakt v nouzi, to jsem brala jako automaticky, ale jinak něco jen tak ne..
Takže by mi vadilo kdyby muž dával bokem peníze mámě, jen tak, pořád a pravidelně..
Já totiš to měla trochu obráceně v jiné situaci- nechci to rozebírat, a můj muž taky nadával a dokonce, jsem slyšela i okolí, že se mu nediví.. To zase bylo něco s tátou, a placení v domě..
Takže ted to fakt vidím, jenom financovat, když jsou lidi v nouzi ne jen tak
Jinak bych se podívala i na toho bratra.. Pokud ten nehhne prstem, tak prostě i to je zle..
Co tak se odmluvit ty pomoc fyzickou, a bratr finanční???
Unás manžel má sourozenci se s pomáháním dělí.. Já jsem jedináček, tak tam je všechno na mě, ale manžel to a ví, že je to o hodně těžší.. Všechny porblémy se nabalí na jednu osobu.. Ale i tak jsme nikdy peníze po manželovi nechtěla, chodím mámě pomáhat..
Rozhodně bych se na prvním místě nevztekala na chlapa, pokud nefunguje vlastní krev..
Jezdit by tam ale měl.. aspoň občas a něco pomoct, když je potřeba a nemají nikoho k výpomoci
@inkakřivák píše:
Jo - když vím, že ona tu pomoc jako stará bába zkrátka potřebuje. To ji má nechat zastřelit? jak říkám - at se domluvi. Ale tak jo, jestli máš pocit, že zakladatelka je chudák, tak jo. Mně to připadne, že jí jde jen o tohle - když jeho mámě, tak našim taky. A když našim ne, tak jí taky ne. A hotovo. A když napíše pořezat dřevo, tak nečtu pořezat spadlý strom. Má psát skutečnosti.
Zakladatelka se to snazila DLOUHODOBE resit s nulovym vysledkem (kdyz manzel jezdi k jejim rodicum jen na vanoce a ty jsou 1×rocne, jde o roky). Takze manzel to evidentne resit/zmenit nechce. A nikde nepise, ze nesouhlasi s pomoci jeho mame - pouze chce jakousi rovnovahu. Zadne hotovo, to sis vydedukovala ty - chybu totiz i v jinych diskuzich vidis zasadne na strane snachy.
@inkakřivák ty „hrozne“ tchyne se berou z zen, ktere se cely doposavadni zivot pohybovaly pouze kolem rodiny a domacnosti. Ty ktere maji spoustu konicku se jim (konecne) mohou venovat a nemaji cas ci zajem ryt do zivota dospelym potomkum
@Agnes_X
Nechtěl by se manžel odstěhovat ke své matce a pro změnu jezdil pomáhat tobě?
@MarcelaN píše:
@inkakřivák ty „hrozne“ tchyne se berou z zen, ktere se cely doposavadni zivot pohybovaly pouze kolem rodiny a domacnosti. Ty ktere maji spoustu konicku se jim (konecne) mohou venovat a nemaji cas ci zajem ryt do zivota dospelym potomkum
To ale nemusí být tak úplně pravda.
Některé tchyně na zabití se můžou rekrutovat i z řad těch vytížených matek, které neutírají soplíky svým potomkům až do dospělosti.
A že jich pár takových znám. ![]()
A myslím, že Inka to asi myslela spíš tak, že i tady se rodí tchyně, které jednou budou stát za to, aby o nich budoucí snachy říkaly, že „tchyně se má sežrat už na svatbě“.
@Kobliha51 píše:
@Agnes_X
Nechtěl by se manžel odstěhovat ke své matce a pro změnu jezdil pomáhat tobě?
![]()
To ale nezní vůbec špatně. To by se asi panímáma divila
.
Muj (ex)manzel taky nesebekriticky stranil svym rodicum. U svych byl kazdy den po praci a za nami domu prijel az vecer. Kdyz jsem 1× tydne chtela k nasim, dostala jsem prednasku, jak palim benzin (10km). Manzeluv otec byl na srdce, muj otec jednou lezel v kritickem stavu s krvacenim do mozku v nemocnici…to jsem misto podpory dostala prednasku, ze je to jenom mozek, ze srdce je mnohem horsi vec
Opravdu velmi empaticky muz to byl.