Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verunecka289 píše:
@elen-ka do toho nevidím a ze zakladatelky lezou informace jak z chlupaté dekypokud to tak je, tak je to samozřejmě špatně, ale pokud s tím neměla problém ze začátku, hodně těžko to teď bude měnit
problém s tím má už dlouho, viz její předchozí diskuze, ale změnit to nemůže, protože manžel to odmítá. A do této podřízené role se dostala až s nástupem na mateřskou, to se on začal chovat jako pán, až když přestala být soběstačná.
@Agnes_X Tvoji rodiče jsou na tom špatně po zdravotní stránce? Potřebují pomoc? Pokud ne a je to z tvojí strany jen takový vzdor že jeho matce se pomáhá a tvoji rodiče jsou na vše sami tak jsi sobecká. ![]()
Příspěvek upraven 03.11.17 v 13:04
Mě tam vadí to, že matka manžela má dvě nemovitosti a přitom si nechá od syna pomáhat jak fyzicky, tak finančně. Kdyby měla jen jednu, tak by měla na živobytí a i na ty opravy by si mohla někoho najmout a nechat syna žít svůj život. Neříkám, třeba jednou za týden jí nakoupit, něco málo spravit…Ale v tom měřítku, které popisuje zakladatelka je to opravdu moc.
@inkakřivák píše:
Myslím že je to míněno tak, že pokud mají nějakého syna, mohl by moci s tím dřevem on. No a navíc dřevo se dá koupit už přímo nařezané a naštípané. A narovnané po kubíku do palet. Ale to není podstatné. Podstatné je to, že tihle tři dospělí by si měli sednout a jako dospělí si promluvit. Jestliže je tchyni 71, tak je třeba ty nemovitosti jednoduše omezit. Vyřešit to nějak tak, aby měl partner čas na víkend i se svou rodinou. Asi tak.
a kdybys četla tu diskuzi, tak bys věděla, že je to problém, který se táhne už dlouho a partner s matkou to jaksi řešit nehodlají a ona je doma po odchodu na mateřskou v podřízené pozici. K jejím rodičům jezdí na Vánoce, zatímco u své matky je stále, a šlo o pořezání stromu spadlého po vichřici
sednout i dospělí je sice hezká vize, nicméně těžko aplikovatelná v modelu, kdy chlap je pán a manželka musí poslouchat.
@MisaHanuska píše:
Mě tam vadí to, že matka manžela má dvě nemovitosti a přitom si nechá od syna pomáhat jak fyzicky, tak finančně. Kdyby měla jen jednu, tak by měla na živobytí a i na ty opravy by si mohla někoho najmout a nechat syna žít svůj život. Neříkám, třeba jednou za týden jí nakoupit, něco málo spravit…Ale v tom měřítku, které popisuje zakladatelka je to opravdu moc.
přesně, ale sobec je zde dle některých zakladatelka
@terinka4444 píše:
přesně, ale sobec je zde dle některých zakladatelka
Po přečtení úvodního příspěvku mi to tak přišlo, dočítám diskusi a beru zpět. Tohle by se mi taky nelíbilo ani trochu ![]()
@inkakřivák píše:
No dva roky v remisi - nezlob se, ale to už je výmluva. protože existuje spousta i mladých žen, které musely tohle zvládnout a přitom měly doma třeba dvě malé děti. A po dvou letech, to už na nějakého raka ani nemyslí. Ano, ten strach nad nimi visí, ale podle fyzičky, podle psychiky a podle toho, co zvládnou, bys na nich nic nepoznala. A věř, že vím, o čem mluvím. Moc dobře to vím.
A jo, jeden strom po vichřici by se asi pořezat dal - ovšem pořád je tu ta vzdálenost. Pokud jejich syn bydlí blíž…Příspěvek upraven 03.11.17 v 12:45
Tohle je tak strašný, jak se asi cítí ten syn, ty musíš, my nic, ty jsi blíž? Přesně takhle uvažujou zeťové a snachy, to dítě, co je blíž, nechť se užene, co já bych se angažoval
Promiňte, ale když si představím, že jsem stará, jsem sama a mám dvě nemovitosti, které nedokážu spravovat jak fyzicky tak finančně, tak se asi musím uskromnit, nemovitost/i dát do péče dědicům a žít tak jak si mohu dovolit. Přeci není dobré, aby otec od rodiny věnoval většinu času své matce, včetně peněz a manželka s dětmi se tomu jen podřizovali. takto to prostě není dobré.
@medunka23 jo, o stromě padlým po vichřici se zase zmiňuje až po nějaké době, kdy psala o dřevě
když napíše dřevo, logicky nepředpokládám padlej strom, kdyby to napsala rovnou, diskuze by byla zas jinde
a ano, pomoct by mohl, ale nemusí ![]()
@Tunrida my to v rodině máme nastavené jinak, ale to zakladatelce nepomůže ![]()
A jenom mě tak napadlo, trochu spekuluju, ale… kdybych se třeba na to podívala pohledem toho chlapa: moje matka má jen mě, musím jí pomoct. Manželky rodiče jsou dva, mají víc dětí, hlavně mají syna, kterej by jim měl s takovýma věcma pomoct, ale kdykoliv tam přijedu na návštěvu, něco po mě chtějí… raději tam nebudu jezdit, jenom na vánoce, aby se neřeklo… mám své práce a svých starostí dost… ![]()
@Verunecka289 píše:
@medunka23 jo, o stromě padlým po vichřici se zase zmiňuje až po nějaké době, kdy psala o dřevěkdyž napíše dřevo, logicky nepředpokládám padlej strom, kdyby to napsala rovnou, diskuze by byla zas jinde
a ano, pomoct by mohl, ale nemusí
![]()
@Tunrida my to v rodině máme nastavené jinak, ale to zakladatelce nepomůže
A jenom mě tak napadlo, trochu spekuluju, ale… kdybych se třeba na to podívala pohledem toho chlapa: moje matka má jen mě, musím jí pomoct. Manželky rodiče jsou dva, mají víc dětí, hlavně mají syna, kterej by jim měl s takovýma věcma pomoct, ale kdykoliv tam přijedu na návštěvu, něco po mě chtějí… raději tam nebudu jezdit, jenom na vánoce, aby se neřeklo… mám své práce a svých starostí dost…
ato tybys byla spokojená, kdyby tvůj chlap měla takovýto pohled ke tvým rodičům, zatím co své matce by stále za zadkem každý týden?
@MisaHanuska píše:
Přesně.
Mně spíš přijde jako sobeček matka toho chlapa.
Mám pocit, že ten barák drží proto, aby byl důvod, proč syn MUSÍ mamince pomáhat.
@terinka4444 píše:
problém s tím má už dlouho, viz její předchozí diskuze, ale změnit to nemůže, protože manžel to odmítá. A do této podřízené role se dostala až s nástupem na mateřskou, to se on začal chovat jako pán, až když přestala být soběstačná.
no dobře, ale nemůže předpokládat, že jsme všichni četli její předchozí diskuzi
já vycházím z toho, co napsala sem ![]()
Tak já bych si nějakou podřízenou roli líbit nenechala, ale my s manželem měli tohle všechno vyřešený ještě než jsme děti začali vůbec plánovat ![]()
No navíc s ním má dvě děti, tak kdyby jí to tak hrozně vadilo… ![]()
@terinka4444 Ono je to s tím pečováním o rodiče fakt těžké. Já mám bráchu, kterému je 20 a bydlí v jednom bytě s mamkou. Já bydlím 300km daleko a mám 4 děti. Oproti tomu mám tady tchána, kterému je o 10 let víc a má tady jen nás. Z logiky věci se nejdříve budeme muset postarat o něj. Mamka je rozumná ženská, která už teď hlásá, že až se o sebe nebude schopná postarat, máme ji dát do domova. Ale do té doby bude péče prostě na bráchovi a jeho protějšku. My jim zase vypomůžeme s věcma na děti atd. Prostě všechno je na dohodě.
@terinka4444 nikde netvrdím, že bych byla spokojená
jenom jsem něco podobnýho zažila s taťkou a pak i s manželem, ale v obou případech šlo o vlastní rodiče a ani jeden není jedináček, oba mají bratry, kteří bydlí v místě bydliště rodičů
a tenkrát to skončilo „povinnou“ návštěvou jednou za čas…
@MisaHanuska píše:
@terinka4444 Ono je to s tím pečováním o rodiče fakt těžké. Já mám bráchu, kterému je 20 a bydlí v jednom bytě s mamkou. Já bydlím 300km daleko a mám 4 děti. Oproti tomu mám tady tchána, kterému je o 10 let víc a má tady jen nás. Z logiky věci se nejdříve budeme muset postarat o něj. Mamka je rozumná ženská, která už teď hlásá, že až se o sebe nebude schopná postarat, máme ji dát do domova. Ale do té doby bude péče prostě na bráchovi a jeho protějšku. My jim zase vypomůžeme s věcma na děti atd. Prostě všechno je na dohodě.
Ano, všechno je o dohodě, ale problém nastane, když jedna strana se nechce dohodnout.