Manžel pomáhá své matce a mým nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
3.11.17 13:28
@kontramatka píše:
Promiňte, ale když si představím, že jsem stará, jsem sama a mám dvě nemovitosti, které nedokážu spravovat jak fyzicky tak finančně, tak se asi musím uskromnit, nemovitost/i dát do péče dědicům a žít tak jak si mohu dovolit. Přeci není dobré, aby otec od rodiny věnoval většinu času své matce, včetně peněz a manželka s dětmi se tomu jen podřizovali. takto to prostě není dobré.

S tím souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 13:32
@Jana206 píše:
Ono je zase na zvážení Tvých rodičů, jak upravit svou životní situaci, aby v budoucnu svým dětem tu péči o sebe nějak usnadnili. Třeba pronajmout/prodat dům, přestěhovat se blíž k městu.

Tohle je hezká teorie. Např. u nás to v praxi dopadlo tak, že tchyně darovala barák synovi, který s ní bydlí. On je sám a nechá si od babi ještě posluhovat. Ostatní sourozenci mají děti, teď už i vnoučata a hypotéky. A nám teď vyčítá, že SE na baráku za x let nic NEUDĚLALO. 8o Takže babi si nevidí do úst.

• Citovat
  • Upravit
25138
3.11.17 13:45
@elen-ka píše:
To je sice možné, ale matka si také musí uvědomit, že její syn je dospělý a má svou rodinu. Pokud jsem pochopila jeden příspěvek zakladatelky, tak spolu jako rodina žádný čas, nebo skoro žádný čas netráví, protože chlap je buď v práci, nebo pomáhá matce. V podstatě chlap žije s matkou, ne se svou rodinou, nebo to na mě alespoň tak působí. :roll:

Já mám pocit, že je to klasickej jedináček. Maminka pískne a mamánek letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.11.17 13:46
@Anonymní píše:
Tohle je hezká teorie. Např. u nás to v praxi dopadlo tak, že tchyně darovala barák synovi, který s ní bydlí. On je sám a nechá si od babi ještě posluhovat. Ostatní sourozenci mají děti, teď už i vnoučata a hypotéky. A nám teď vyčítá, že SE na baráku za x let nic NEUDĚLALO. 8o Takže babi si nevidí do úst.

Jo, to je klasika… Taťka jezdil X let 200 km babičce pomáhat - skládat uhlí, přivrtat poličku, porýt zahradu…, jeho brácha bydlí 100 m od babičky, ale ten se nikdy moc nepředřel a dostal pozemek, teď i barák… a taťka je furt ten špatnej, co by měl dělat víc, protože babička je chudák a Petříček nemůže (jméno je jiný, ale takhle zdrobněle o něm babička mluví) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.17 13:52
@MisaHanuska píše:
@terinka4444 Ono je to s tím pečováním o rodiče fakt těžké. Já mám bráchu, kterému je 20 a bydlí v jednom bytě s mamkou. Já bydlím 300km daleko a mám 4 děti. Oproti tomu mám tady tchána, kterému je o 10 let víc a má tady jen nás. Z logiky věci se nejdříve budeme muset postarat o něj. Mamka je rozumná ženská, která už teď hlásá, že až se o sebe nebude schopná postarat, máme ji dát do domova. Ale do té doby bude péče prostě na bráchovi a jeho protějšku. My jim zase vypomůžeme s věcma na děti atd. Prostě všechno je na dohodě.

ale tady žádná dohoda není, že? Jí nevyhovuje stávající stav, on ho měnit nehodlá. O tom, co si myslí brácha, že je celá péče o rodiče a pomoc rodičům na něm, to tady není ani zmínka. A já z pozice, jakou má ten bratr, tak ti můžu napsat, že je to pěknej opruz, jen proto, že bydlím u ní, je péče 100% na mě, tak si to taky bráchové myslí, oni přci bydlí daleko. Tak přijedou jednou za čas a parádička klídeček. Já jsem dcera, takže se zalknu 24hodinovou péčí, snachy jsou přeci snachy, není to jejich máma, tak co by je napadlo pomoct mi alespoň třeba umýt okna u ní. Zakladatelce stav nevyhovuje, ale dohoda jaksi není možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
3.11.17 13:54

@terinka4444 Je tam problém v té nedohodě a taky v tom, že manžel dělá matce kašpárka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
3.11.17 13:58

@Agnes_X a z jakého důvodu by měl financovat tvoje rodiče? Je super že máš bratra tak to je jistě finančně zajistí on ne? Manželovi bych řekla že at ke tchýni jezdí sám že já jedu ke svým rodičům. Nevím proč by měl dávat peníze jim, mají dva důchody takže jsou na tom asi lépe, navíc mají 2 děti. Tchýně má jen jedno dítě takže logicky jí pomáhá on. To že finančně podporuje vlastní mámu neznamená že bude podporovat Tvé rodiče. Vy jste s bratrem 2 takže se můžete domluvit kdo s čím pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
3.11.17 13:59

Už bych tam nejela, místo toho bych jela k svým rodičům. Od tvého manžela mi to přijde sobecké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
3.11.17 14:01
@MisaHanuska píše:
Mě tam vadí to, že matka manžela má dvě nemovitosti a přitom si nechá od syna pomáhat jak fyzicky, tak finančně. Kdyby měla jen jednu, tak by měla na živobytí a i na ty opravy by si mohla někoho najmout a nechat syna žít svůj život. Neříkám, třeba jednou za týden jí nakoupit, něco málo spravit…Ale v tom měřítku, které popisuje zakladatelka je to opravdu moc.

Skvělé řešení. Obávám se, že zakladatelka zde stále tahá za kratší konec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
3.11.17 14:04

@MartinaIrena Díky ;) Tak je jasné, že zakladatelka tahá za kratší konec. Probrat by se měl manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
3.11.17 14:11
@MisaHanuska píše:
@MartinaIrena Díky ;) Tak je jasné, že zakladatelka tahá za kratší konec. Probrat by se měl manžel.

Jenže on je podle všeho ten typ jedináčka, pro kterého je matka přednější než vlastní rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.17 14:17

@Markéta80 a proč by měl její rodiče finančně zajišťovat jen bratr? Proč by měl její manžel ze společného jmění manželů odklánět peníze a ona by si nemohla stejnou částku vzít a jako manžel si je bere a dělá si s nimi, co chce, tak proč by to nemohla udělat ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
3.11.17 14:20
@Markéta80 píše:
@Agnes_X a z jakého důvodu by měl financovat tvoje rodiče? Je super že máš bratra tak to je jistě finančně zajistí on ne? Manželovi bych řekla že at ke tchýni jezdí sám že já jedu ke svým rodičům. Nevím proč by měl dávat peníze jim, mají dva důchody takže jsou na tom asi lépe, navíc mají 2 děti. Tchýně má jen jedno dítě takže logicky jí pomáhá on. To že finančně podporuje vlastní mámu neznamená že bude podporovat Tvé rodiče. Vy jste s bratrem 2 takže se můžete domluvit kdo s čím pomůže ;)

Proč by to měl řešit jenom její bratr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.17 14:21
@Paola21 píše:
Proč by to měl řešit jenom její bratr?

bydlí blíž, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
3.11.17 14:21
@terinka4444 píše:
ato tybys byla spokojená, kdyby tvůj chlap měla takovýto pohled ke tvým rodičům, zatím co své matce by stále za zadkem každý týden?

Jo - když vím, že ona tu pomoc jako stará bába zkrátka potřebuje. To ji má nechat zastřelit? jak říkám - st se domluví, že ten barák prostě prodá a bude hotovo. Amnebo se do něj nastěhuje, byt pronajme a má peněz až kam.
A že se problé táhne dlouho - no jak bych to asi věděla? Že ty si diskuze pamatuješ to je pěkné, já ji neznám a proto řeším tu otázku zde.
No a ještě něco. Když budu bydlet blízko svých rodičů a osdtatní sourozenci někde přes půl republiky, tak mne nějak nenapadne uvažovat, že by oni měli jezdit máme nakoupit nebu pomoci pověsit záclony, protože je mi jasné, že by to bylo pěkně náročné. Já vyrostla v tom, že rodiče se starali o nás a na stará kolena jsme se starali my o ně. tedy maminka bydlela u nás a starala jsem se já, nejezdila se starat sestra 200km daleko bydlící. nebo další přes 80km. To je přece hloupost. Ale tak jo, jestli máš pocit, že zakladatelka je chudák, tak jo. Mně to připadne, že jí jde jen o tohle - když jeho mámě, tak našim taky. A když našim ne, tak jí taky ne. A hotovo. A když napíše pořezat dřevo, tak nečtu pořezat spadlý strom. Má psát skutečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová