Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@divine woman - s domem byly nějaké problémy, pak přišlo druhé dítě a stavba se pořád zpožďuje… Chceme s tím něco dělat, jenže co? Je to hrozná situace… Ne neví o něm, kryju to jak to jde. Řídím se mottem, co oči nevidí, srdce nebolí. Já vím, že je to špatné, ale mám pocit, že mi to pomáhá na pochroumané sebevědomí. Starám se o sebe víc, mám se na co těšit, přijde mi, že víc žiju, že se díky němu víc usmívám…
Jednou tu chybu uděláš a pak už nebude cesta zpátky. Je to opojný, lákavý, ale kašli na to, hraješ vabank.
Ja nejak nepochopila, v cem presne je problem? My s manzelem spime jednou tydne, povidame si predevsim o provoznich vecech (t. j. deti, co jsme v ten den delali a co rikala kamaradka), na vylety moc nejezdime a po vecerech koukame budto spolu na nejaky serial na netflixu, nebo kazdy cumime do sveho pocitace a venujeme se svym introvertnim zajmum. Ze u toho obcas zehlim nebo manzel uklizi kuchyn, to je taky bezne.
Ale ja to doted teda vnimala jako uplne normalni a uspokojujici stav veci. Ani jsem netusila, ze podle vseho mame problem… Jediny rozdil snad je, ze mne manzel obcas rekne, ze mi to slusi. A objimat mne chce vyrazne castji, nez ja jeho. ![]()
Proc proboha stavite barak svepomoci??? To se delalo snad za komunistu, kdy si kazdej nakrad material a ve volnym case nemel stejne co lepsiho na praci, ne?
Nechte si postavit barak firmou, nebo tu ruinu prodejte, zacnete travit cas spolu a mate vyrizeno. Najdete si spolecne konicky, deti budou za chvili dost velky, aby mohly delat leccos s vama, a bude pohoda.
@Lily Evans
Budeš se divit ale pořad se takto staví. Nás soused si takto postavil úplně sám jen s jedním pomocníkem plus něco firmou co fakt nezvládli napr střechu. Taky jim to trvalo asi 7 let a pořad nemají kolem domu hotovo. Jako asi dost ušetřili ale jinak ze života nic, jen práce a stavba.
@Lily Evans Máš pravdu, jsme pitomí, chtěli jsme ušetřit. Já už to dneska taky vidím jinak.
@Anonymní píše:
@divine woman - s domem byly nějaké problémy, pak přišlo druhé dítě a stavba se pořád zpožďuje… Chceme s tím něco dělat, jenže co? Je to hrozná situace… Ne neví o něm, kryju to jak to jde. Řídím se mottem, co oči nevidí, srdce nebolí. Já vím, že je to špatné, ale mám pocit, že mi to pomáhá na pochroumané sebevědomí. Starám se o sebe víc, mám se na co těšit, přijde mi, že víc žiju, že se díky němu víc usmívám…
Tak to je krasné, že díky šu. kání s milencem se více usmíváš a víc žiješ, to za zničení manželství a stabilního zázemí dětem stojí ![]()
@K92 píše:
Asi blbý dotaz, ale kde bereš se dvěma dětma a během stavby domu na milence čas?bohužel stavba domu svépomocí už rozvedla kdejake manželství
.
Dobrý dotaz. Taky by mě to zajímalo ![]()
@warita píše:
Ja nejak nepochopila, v cem presne je problem? My s manzelem spime jednou tydne, povidame si predevsim o provoznich vecech (t. j. deti, co jsme v ten den delali a co rikala kamaradka), na vylety moc nejezdime a po vecerech koukame budto spolu na nejaky serial na netflixu, nebo kazdy cumime do sveho pocitace a venujeme se svym introvertnim zajmum. Ze u toho obcas zehlim nebo manzel uklizi kuchyn, to je taky bezne.Ale ja to doted teda vnimala jako uplne normalni a uspokojujici stav veci. Ani jsem netusila, ze podle vseho mame problem… Jediny rozdil snad je, ze mne manzel obcas rekne, ze mi to slusi. A objimat mne chce vyrazne castji, nez ja jeho.
Někomu to takhle ale nestačí, velké překvapení, že
@Mango_Lassi píše:
Někomu to takhle ale nestačí, velké překvapení, že
to teda jo, protoze to je naprosto normalni manzelstvi? Nebo co cekas za fanfary?
EDIT: jinymi slovy ma pani nerealisticke ocekavani. Nevim teda, co presne si presne predstavuje… ale normalni bezny zivot to asi neni, tak to pak resi neverou, protoze vzruso.
Příspěvek upraven 04.09.19 v 14:47
@warita píše:
Ja nejak nepochopila, v cem presne je problem? My s manzelem spime jednou tydne, povidame si predevsim o provoznich vecech (t. j. deti, co jsme v ten den delali a co rikala kamaradka), na vylety moc nejezdime a po vecerech koukame budto spolu na nejaky serial na netflixu, nebo kazdy cumime do sveho pocitace a venujeme se svym introvertnim zajmum. Ze u toho obcas zehlim nebo manzel uklizi kuchyn, to je taky bezne.Ale ja to doted teda vnimala jako uplne normalni a uspokojujici stav veci. Ani jsem netusila, ze podle vseho mame problem… Jediny rozdil snad je, ze mne manzel obcas rekne, ze mi to slusi. A objimat mne chce vyrazne castji, nez ja jeho.
Tak pokud to oběma dvěma vyhovuje, tak super, ale pokud ten jeden z páru má tu potřebu větší ( sexu, lásky, objetí ) a nechce si o to vysloveně říkat, případně to jeho říkání k ničemu nevede, tak se pak cítí špatně, nedoceněně, „na druhé koleji“. A dusí to v sobě, klidně léta a pak to muže jít rychle do kopru… ![]()
@kyticka86 píše:
Tak zacni misto za milencem chodit na aerobik/pilates/dopln dle sebe. Udelas neco pro zdravi, zhubnes a hezky se oblekat muzes prece i kvuli muzi.. Jiste to oceni a bude to lepsi, nez se fintit pro nejakeho ciziho a delat mu kur*vu zadara.. Co zena Tveho milence?? Predstav si sebe na jejim miste..
jenze od muze tezko dostane takovy ten naboj, pocit, ze se nekomu libi, posloucha ji a ma o ni zajem
@dalimil píše:
Tak pokud to oběma dvěma vyhovuje, tak super, ale pokud ten jeden z páru má tu potřebu větší ( sexu, lásky, objetí ) a nechce si o to vysloveně říkat, případně to jeho říkání k ničemu nevede, tak se pak cítí špatně, nedoceněně, „na druhé koleji“. A dusí to v sobě, klidně léta a pak to muže jít rychle do kopru…
jenze, dle vseho se citi na druhe koleji ona, ne manzel. Alespon ja to teda nedokazu v textu najit. Zato ona si sve predstavy ala hollywoodsky romanticky thriller leci pres milence. ![]()
@warita píše:
jenze, dle vseho se citi na druhe koleji ona, ne manzel. Alespon ja to teda nedokazu v textu najit. Zato ona si sve predstavy ala hollywoodsky romanticky thriller leci pres milence.
Ale je celkem jedno, co si o tom myslíš ty, její život nežiješ. Já osobně bych taky nechtěla mít chlapa furt v čudu na stavbě. Taky bych si připadala pořád sama.
@warita píše:nekomu to staci …je to takove klidne kamaradske bydleni …nekdo potrebuje trochu vic stavy
@pohledzdruhestrany píše:
Tak to je krasné, že díky šu. kání s milencem se více usmíváš a víc žiješ, to za zničení manželství a stabilního zázemí dětem stojí
kdybys nebyl takovej mrzout, tak bys videl, jak by te to povzneslo
@dalimil píše:
Tak pokud to oběma dvěma vyhovuje, tak super, ale pokud ten jeden z páru má tu potřebu větší ( sexu, lásky, objetí ) a nechce si o to vysloveně říkat, případně to jeho říkání k ničemu nevede, tak se pak cítí špatně, nedoceněně, „na druhé koleji“. A dusí to v sobě, klidně léta a pak to muže jít rychle do kopru…
Je to tak. Důležité je, aby oba byli spokojení. Můžu si stokrát namlouvat, že jinde je to takové a makove, ale neuspokojí mě to.