Manžel začal kouřit v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesnickaholka
17.9.23 11:28
@hanka.br. píše:
Tak pokud máte potřebu s většinou návštěv smrad ve vašem byte řešit, tak to fakt neznamená, že tam žádný není. Spíš naopak. Mmch - když už tak vehementně souhlasíš s manželem zakladatelky, uvědomuješ si, že kouřením u dítěte mu hrozně škodíte a minimálně u něj vytváříte nebezpečný vzor?

Asi mas problem s pochopenim textu, takue vysvetlim - s vetsinou navstev jsme to resili, protoze byli prekvapeni, ze manzel kouri iqos doma a NENI to v baraku citit ;)
A to druhe je z vetsi casti blbost.. neznam dite, ktere by v puberte nezkouselo kourit a to bez ohledu na to, zda rodice kouri nebo ne ;) neni to o nejakem vytvareni nebezpecneho vzoru, to je nesmysl..

• Citovat
  • Upravit
106240
17.9.23 11:34
@Vesnickaholka píše:
Asi mas problem s pochopenim textu, takue vysvetlim - s vetsinou navstev jsme to resili, protoze byli prekvapeni, ze manzel kouri iqos doma a NENI to v baraku citit ;)
A to druhe je z vetsi casti blbost.. neznam dite, ktere by v puberte nezkouselo kourit a to bez ohledu na to, zda rodice kouri nebo ne ;) neni to o nejakem vytvareni nebezpecneho vzoru, to je nesmysl..

no moji rodiče byli nekuřáci, nepijaci…jsme tři sestry, u kazde je to trochu jinak, ale kourime a pijeme nějakým způsobem všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
17.9.23 11:39
@Venetia píše:
no moji rodiče byli nekuřáci, nepijaci…jsme tři sestry, u kazde je to trochu jinak, ale kourime a pijeme nějakým způsobem všechny

No a u nas tata kouri a pije (ale nevyrustaly jsme s nim), mamka je abstinent a nekurak.. v puberte jsme se segrou obe zkousely jak pit tak kourit, segra pak kourila jeste nejaky cas, ja ne a sklenicku alkoholu si obcas dame obe, takze je zajimave, ze jsme vyrustaly jen s mamkou, ktera nepila a nekourila a takhle jsme dopadly :lol: :think:

• Citovat
  • Upravit
38937
17.9.23 11:48
@Anonymní píše:
Cítit to je. Matka mého partnera to kouří. Návštěvy u ní jsou muka. Zvedá se mi z toho kufr.

Presne, smrdi to jak mokry seno. Takovy zatuchly, divny smrad. Vzdycky poznam, kdyz byl kolega hulit. Mysli si, ze to citit nejde, ale smrdi tim. A nechat to dychat lidi v okoli, pekna blbost a sobectvi teda. Kdyz se zacinalo s tabakem, tak si taky lidi nemysleli, ze je to skodlive, ze. :roll:
Jsem zvědavá, za 15-20 let na studie. Aby se, vsichni ti propagatori nesmradu a mensi skodlivosti, nedivili. :?

Příspěvek upraven 17.09.23 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38937
17.9.23 11:51
@barca0140 píše:
Pritel doma tez kouri elektornicke cigarety a musim rict, ze mi to tez vadi o kdyz duvodem k rotchodu to urcite nebude. Prijde mi, ze se s tim jeho frekvence koureni i dost zvysila, protoze ho to nenuti jit na balkon jako u klasicke cigarety.Mame 2 deti a z toho pul rocni holcicku, takze by to mohl trochu omezit i kvuli ni. V tom obyvaku jsem schopna jeste privrit oko i kdyz ty vajgly smrdi i z toho uzavreneho popelniku, ale v loznici pred spanim, to mu vzdy nadavam. Zaprve mame u postele postylku a za druhe se vzdy chystam spat a praskne me do nosu ten smrad jako kdyby se nekdo podel*l, fuj :? :mrgreen:

Tak to je teda sila. V loznici? Vzdyt z toho se taky uvolnuji nejaky latky, nejspis se da o jejich neskodlivosti dost polemizovat. A dychat to ve spani, nebo v tom nechat deti. To je sila. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.9.23 11:54
@Vesnickaholka píše:

Existuje spousta lidí, co obhajují kouření u dětí a všechny ty řeči o negativním vlivu na jejich zdraví považují za nesmysly. Pro mě jsou to primitivové, co by neměli mít děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2971
17.9.23 12:08
@Venetia píše:
naprosto rozumím…jen to mam obráceně…ale kuraku je malo, bohužel…nebo jsou všichni zadaní :D

No jo, závislacka promluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
17.9.23 12:30

Hlavně je smutné, když rodič, který má děti chránit (tedy i jejich zdraví), je bezohledně vystavuje takovému svinstvu, kterému se dítě, pochopitelně, nemůže nijak bránit.
A ne, opravdu neexistuje žádný smysl v tom, že do sebe člověk dobrovolně vdechuje škodlivé látky a ještě za to platí nekřesťanské peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38937
17.9.23 12:40
@PAN66 píše:
Ty kraso, jako vazne? Minule si to zapalil nekdo na zastavce, vedle me a celou dobu mi z toho bylo soufl, predstava, ze sedim doma u stolu a nekdo mi to kouri pod nos ve vlastnim byte :poblion: a pokud tam nekdo kouri jednu za druhou, citi to byt musi. protoze jsme byli na chalupe a ve společné mistnosti taky kourili kamardi a ja kdyz rano prisla, smrad tam byl, i kdyz jiny nez od cigaret, ale bylo poznat, ze tam nekdo kouril tu iqosku..Smrad z toho je, jen jiny nez z cigarety. Doma bych to taky nedala. Jeste mi kourit pod nos a diteti, ty to fakt necítís, kdyz si to nekdo zapali? Vzdyt to smrdi strasne? 8o

Nebo v tech specialnich prodejnach, chodim si tam kupovat listky na mhd a pokazde kdyz tam vlezu, silenej smrad, vzdycky si rikam, jak v tom muzou ty prodavacky byt cely den. Musi to kourit, jinak to nechapu. Je to prosté jiny zapach nez z cigaroveho dymu, takovy umely, zatuchly, ale citit to rozhodne jde. I z tech lidi, co to kouri. 🤢

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38937
17.9.23 12:45
@Cenarius píše:
Ale je. Kolega co to kouří iqos, tak stačí když vejde do kanclu a ten puch se za ním táhne naprosto všude, jak je tim nacichly. I auto mu tím smrdí. Je to o dost méně nepříjemný, než cigarety, ale smrad to je pořád.

Presne!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.9.23 12:58
@PAN66 píše:
Presne, elektronické cigarety taky byly velky hit s uz se ukazuje jak jsou velmi zdravi skodlive..zvlast u mladych, kde ten boom byl. mnohem vetsi.

A to jsi slyšela zase kde? Odhlédnu od toho, že meleš nesmysly, byť je lepší samozřejmě nepoužívat nic a zeptám se rovnou na zdroj té informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.9.23 13:02
@AvajBr píše:
Tak to je teda sila. V loznici? Vzdyt z toho se taky uvolnuji nejaky latky, nejspis se da o jejich neskodlivosti dost polemizovat. A dychat to ve spani, nebo v tom nechat deti. To je sila. 8o

Jde o stopové množství nikotinu pokud jej využívá, vodní pára, glycerin, propylenglykol a stopové množství příchutí pokud je používá. Daleko víc, daleko víc do sebe nacpe člověk že sní něco ze supáče nebo se natře nějakým krémem (pasivně).

Uklidněte se, lidi.

Příspěvek upraven 17.09.23 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
17.9.23 13:28

@AvajBr já na to už včera ze zvědavosti koukla. Tak už je studie, že iquos výrazně zvyšují pravděpodobnost některých druhů rakoviny. Ale jiných, než tradiční cigarety. Obecně už je prokázáno, že tyhle škodliviny mutují dna, která se pak už neopraví. Takhle se někdy np. spouští leukemie, i když tohle přímo zatím prokázano nebylo, leukemie zas není tak častá. Ale byla prokázana souvisloust s rakovinou štítné žlázy a dalšímy. Taky jsou studie, co koukali, co v tom dymu všechno je. Taky našli různý rakovinový látky - ale jiné než v běžných cigaretách. Z takových známejších np. formaldehyd. Navíc, průser je, že nejsou zatím regulovány, takže v zásadě tam může být cokoliv a často obsah ani neodpovídal popisu. Taky množství nikotinu ne vždy odpovídal popisu. Když někdo tohleto dělá svým dětem - k tomu není co dodat. Co dělá nikotin, to se ví. Co je zajímavé, zvýšený nikotin v těle měli taky děti kuřáků, co kouří jenom na balkoně. Nejhorší koncentrace pak byli naměřeny v autě. To jen tak zběžně, co jsem koukla. Jistě se toho bude dát najít víc.

Edit: a ještě jeden zajímavý fakt. Po normálních cigaretách nebylo zaznamenáno akutní selhání plic až smrt, po e- cigaretách jo. Zatím se úplnè neví proč. Kdyby někoho zajímaly fakta, mohu naházet linki ke studiím. Teď mi dítě zaspalo, tak končím.

• Citovat
  • Upravit
38937
17.9.23 13:44
@Lexter píše:
Jde o stopové množství nikotinu pokud jej využívá, vodní pára, glycerin, propylenglykol a stopové množství příchutí pokud je používá. Daleko víc, daleko víc do sebe nacpe člověk že sní něco ze supáče nebo se natře nějakým krémem (pasivně).

Uklidněte se, lidi.

Příspěvek upraven 17.09.23 v 13:33
No pro dite mnamka. :roll:
@Capelucia píše:
@AvajBr já na to už včera ze zvědavosti koukla. Tak už je studie, že iquos výrazně zvyšují pravděpodobnost některých druhů rakoviny. Ale jiných, než tradiční cigarety. Obecně už je prokázáno, že tyhle škodliviny mutují dna, která se pak už neopraví. Takhle se někdy np. spouští leukemie, i když tohle přímo zatím prokázano nebylo, leukemie zas není tak častá. Ale byla prokázana souvisloust s rakovinou štítné žlázy a dalšímy. Taky jsou studie, co koukali, co v tom dymu všechno je. Taky našli různý rakovinový látky - ale jiné než v běžných cigaretách. Z takových známejších np. formaldehyd. Navíc, průser je, že nejsou zatím regulovány, takže v zásadě tam může být cokoliv a často obsah ani neodpovídal popisu. Taky množství nikotinu ne vždy odpovídal popisu. Když někdo tohleto dělá svým dětem - k tomu není co dodat. Co dělá nikotin, to se ví. Co je zajímavé, zvýšený nikotin v těle měli taky děti kuřáků, co kouří jenom na balkoně. Nejhorší koncentrace pak byli naměřeny v autě. To jen tak zběžně, co jsem koukla. Jistě se toho bude dát najít víc.Edit: a ještě jeden zajímavý fakt. Po normálních cigaretách nebylo zaznamenáno akutní selhání plic až smrt, po e- cigaretách jo. Zatím se úplnè neví proč. Kdyby někoho zajímaly fakta, mohu naházet linki ke studiím. Teď mi dítě zaspalo, tak končím.

Diky moc! A to je ted, po par letech. Za dalsich deset, tech studii bude jeste vic. Stejne nechapu, jak si někdo muze myslet, ze je to „zdravejsi“ a natolik v pohode, ze to hodlá čichat a dýchat 24 hodin denně a dobrovolne spat v tom a nedobrovolne to nutit osttanim doma. :roll: 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.9.23 13:49
@AvajBr píše:
No pro dite mnamka. :roll:

Před dětmi by se nemělo ani kouřit, ani vapovat, to je jisté. Ani v přítomnosti lidí kterým to vadí. Jen říkám, že se z e-cigaret dělá strašný strašák, ale ono jde v podstatě o zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí