Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše:
Jestli si to jako pamatuji dobře z doby kdy jsem byl dítě, tak to byla největší sranda. Postavíš si domeček z karet, nejlíp na kanastu, protože je jich hodně. A pak do toho prostě flákneš a celé se to sesype![]()
Pokud je tam cítit úleva, takto tak asi mělo být, měla přijít poslední kapka a přišla právě v této době.
Možná to bude úleva pro oba, kdy se zbavíte potřeby se omezovat tím druhým. Třeba je teď spokojený, že nic nebude muset… Třeba se mu na ty Sabatony fakt nechtělo
Hledáš pro něj klady a ony tam nejsou… Jestli on nepřestane být tou blábolající troskou a nevzchopí se, teplý kanál v zimě a lavička v parku v létě, budou pro něj tím pravým domovem a bude všude se slzou v oku vykládat, jak ho žena o všechno obrala a vyhodila ho, přestože by on pro rodinu dýchal. A někdo mu to bude i věřit.
Ale nepřeju mu to, to fakt ne.
Myslím si, že si s tou nabytou svobodou nebude vědět rady.
@Uslava píše:
Hledáš pro něj klady a ony tam nejsou… Jestli on nepřestane být tou blábolající troskou a nevzchopí se, teplý kanál v zimě a lavička v parku v létě, budou pro něj tím pravým domovem a bude všude se slzou v oku vykládat, jak ho žena o všechno obrala a vyhodila ho, přestože by on pro rodinu dýchal. A někdo mu to bude i věřit.![]()
Ale nepřeju mu to, to fakt ne.
Myslím si, že si s tou nabytou svobodou nebude vědět rady.
Opět to vidíš příliš jednostranně černě v neprospěch toho muže. On udělal zásadní chybu, že přistoupil na bydlení v domě, kde mu nepatří ani klika od dveří a investoval do něj čas, peníze a snahu. A v době kdy si připadal jako King Primeros od the World se nezachoval dobře. Zatlačili ji do kouta, zabil její city. Není bez chyby, ale ani @sirikit není svatá Panna Orleánská. Teď ale záleží jenom na ní jak se s ním vypořádá. Doufám, že přiměřeně férově a na lavičce v parku neskončí. Dál už to ale bude opravdu na něm. Nikdo nikoho nemůže nutit žít s někým kdo mu nevyhovuje. S tím musí všichni, kdo se chovají k partnerovi… bez citu… počítat. A vrátit se ti to může klidně po dvaceti letech.
@Proximus píše:
Opět to vidíš příliš jednostranně černě v neprospěch toho muže. On udělal zásadní chybu, že přistoupil na bydlení v domě, kde mu nepatří ani klika od dveří a investoval do něj čas, peníze a snahu. A v době kdy si připadal jako King Primeros od the World se nezachoval dobře. Zatlačili ji do kouta, zabil její city. Není bez chyby, ale ani @sirikit není svatá Panna Orleánská. Teď ale záleží jenom na ní jak se s ním vypořádá. Doufám, že přiměřeně férově a na lavičce v parku neskončí. Dál už to ale bude opravdu na něm. Nikdo nikoho nemůže nutit žít s někým kdo mu nevyhovuje. S tím musí všichni, kdo se chovají k partnerovi… bez citu… počítat. A vrátit se ti to může klidně po dvaceti letech.
A za mě svatá teda je. Vyhodila bych ho už po roce, když s tím pitím odmítal přestat. Žen, co jsou ochotny tolerovat alkoholika a ještě ho i po rozvodu obhajovat, je po čertech málo. Sirikit může být ráda, že na ji nepadly jeho dluhy
@Proximus píše:
Ona už se vypořádala.
Úplně nejlíp. Pozdě, ale přece. Na lavičku ho nepožene, to už tady napsala a on se tam dostane možná sám. Že se k sobě chovali bez citu, je pro mne novinka.
Právě kvůli citu spolu byli tak dlouho. Jenže jen cit nestačí. Já bych s ním tak dlouho nebyla a @sirikit má v mých očích svatozář. Jen člověk, co nemá alkohol jako jeden z druhů rozkoše, bez kterého se neobejde, vidí, jak strašné je dívat se často na připitomělý výraz opilce, který něco mektá a chová se jako dement. To se nedá vydržet. A to tenhle případ má chápající manželku, on proto nedělá scény a snaží se někdy udržet čistý. Ale tím chlastem chlap v očích ženy klesá a co si budeme povídat, pokud se ve vztahu ztratí úcta jednoho k druhému a naopak, pak už není na čem stavět. Pak to je možné jen přežívat do doby, kdy to krachce. Pardon, prachy taky dovedou lidi držet pohromadě.
@Proximus píše:Úplně souhlasím, vytučněné do kamene tesat.
Jinak - už v tom nechci moc hrabat, nikdo neumřel a jede se dál jinej level.
Jen nemám ráda ty místní příběhy, kdy zakladatel/ka rozepíše příběh, pak zmizne a ti, co jí věnovali svůj čas a energii, už se nikdy nedozví, „kdo byl vrah“.
![]()
Dík moc všem, tohle vlákno mi hrozně pomohlo rovnat si věci.
Měla jsem pocit, že Vám ten závěr dlužím.
![]()
@sirikit píše: Úplně souhlasím, vytučněné do kamene tesat.
Fakt tak 20 let mě „tlačily v botě“ manželovy věty z doby, kdy byl ten King of The World" a já se mu zoufale snažila vysvětlit, jakej záhul mi dává:
„Já nemám problém, ty máš problém.“ a „Už od tebe chci jenom servis.“
![]()
Já na Boží mlýny a karmu nevěřím, myslím, že tohle bezvýznamný lidský pinožení je vyšším mocnostem, existují-li, totálně u zadele.
Ale asi by si měl každej opravdu dobře rozmyslet, co si přeje, protože by se mu to klidně mohlo splnit.![]()
Jinak - už v tom nechci moc hrabat, nikdo neumřel a jede se dál jinej level.
Dík moc všem, tohle vlákno mi hrozně pomohlo rovnat si věci.
Jen nemám ráda ty místní příběhy, kdy zakladatel/ka rozepíše příběh, pak zmizne a ti, co jí věnovali svůj čas a energii, už se nikdy nedozví, „kdo byl vrah“.![]()
Měla jsem pocit, že Vám ten závěr dlužím.![]()
Na jednu stranu mě to mrzí, tak nějak jsem si myslela, že to v poklidu doklepete spolu. Ale na druhou stranu ti to v dobrém přeju, protože prostě žít s alkoholikem a člověkem, kterému se nedá věřit, je očistec. Moc ti přeju, ať rozvod proběhne v klidu a míru, naštěstí pro tebe si myslím, že on je tím chlastem natolik oslaben, že to s ním snad budeš mít bez větších problémů. Akorát nevím, jak poresite to bydlení, pokud nic svého nemá a je samý dluh a tobě ho bude líto, dost možná ho budeš mít na hrbu doma i po rozvodu, což snižuje případnou šanci na začátek s někým novým. Ale ty jsi šikovná holka a nějak si poradíš
.
@sirikit to je hodne tezka zivotni situace. Nevim co poradit, jen si myslim, ze to, ze ty to neresis, dela ten jeho problem o tolik pohodlnejsi. Ze kdyby mu toho pohodlicka ubylo, mozna by to musel zacat resit.
@rokris píše:
A nebo by byl život nesnesitelnější.
vsak o to jde.
@káťa píše:
Akorát nevím, jak poresite to bydlení, pokud nic svého nemá a je samý dluh a tobě ho bude líto, dost možná ho budeš mít na hrbu doma i po rozvodu, což snižuje případnou šanci na začátek s někým novým. Ale ty jsi šikovná holka a nějak si poradíš.
K praktickým věcem: rozvod už bude v pohodě, v podstatě je to formalita.
Zásadní bylo, aby mi skoroex podepsal ten návrh tak, jak ho poskládala moje advokátka. ![]()
Férově jsme si na dělení majetku minulý víkend sedli spolu a zatímco přízemní já jsem si tam vyjmenovala svoje auto, penzijko, investičku, spořák a nábytek v celým baráku včetně vybavení zahrady (s myšlenkou, že když bude chtít použitou pračku, ledničku, myčku a podobně, ať si to v pohodě nechá a já si obratem koupím nové). BBM (budoucí bývalý manžel) povídal, že na to se může vysss…
včetně televizí a do seznamu zanesl krom svého auta a svých prázdných účtů takové důležitosti, jako otevřená plachetnice, kánojka, historická skříň z chaty, nějaké stroje z dílny, se kterými stejně neumím nakládat… zkrátka dělení movitostí bylo souladné a zcela nekonfliktní.
![]()
Přesně tak jsem si to přála.
![]()
Dál není o čem, vážně je všechno jasné a po včerejším ověřeném podpisu smlouvy už ode dneška leží návrh na soudu a řešit není co, moje právnička předpokládá, že se to odbude jako formalita bez naší účasti.
A k tomu spolubydlení..
Upřímně, hrdá já na jeho místě bych se na takovýhle spolubydlení vyprdla a hledala bych si nájem, ale to jsem holt já.
Pokud chce muž platit za bydlení u exmanželky a bezmocně přihlížet občasným návštěvám jejího přítele, proti kterým nebude moct říct půl slova, je mu přáno. ![]()
Natvrdo - pokud bude tohle uspořádání nekonfliktně fungovat, nemám s ním problém, barák je velkej dost. A pokud nebude, podle NOZ už není žádný problém zajít na MÚ a zrušit nečlenovi rodiny trvalé bydliště, ani se nenaděje.
Pudová záležitost: buď to pude, nebo nepude. ![]()
A k mým případným začátkům s někým jiným - Pánbu s námi a zlej pryč.
![]()
„Toho důležitýho“ mám roky a nevypadá to, že se na tom mým rozvodem něco změní. ![]()
Ale já se za ním určitě nechci stěhovat (skoro 200 km) a ani mě nenapadne, abych si ho stěhovala sem. Oba máme práci, rodinu, všechno.. na opačných koncích republiky, ale nevadí to vůbec ničemu, vídáme se docela často.
Idylicky si představuju ambulantní návštěvy, hezký chvíle, wellnessky, koncíky, občas třeba dovču - a pak zas každej šupkydupky do svýho.
Není mi 35 a nehodlám zakládat novou šťastnou rodinu, ta, co už ji mám, funguje moc hezky. ![]()
Konečně si hodlám dopřát luxus dělat si kdy chci co chci - a pokud to komukoli nevyhovuje, dveře ode mě jsou dokořán víc než kdykoli předtím - a formality v předstihu vyřešeny. ![]()
S rozvázanýma rukama jsem plná optimismu a nechám se Osudem překvapit, jak to jako plánuje dál.
![]()
@sirikit ty jo, tady to od prvni stranky nabralo obratky.
Preju hodne stesti.
@sirikit BBM o Tvém dlouholetém příteli neví, nemýlím-li se. Jak mluvíš o těch občasných návštěvách, počítáš s tím, že se to dodatečně proflákne nebo se budeš snažit tohoto prozření BBM uchránit? ![]()
@Anka1313 píše:
@sirikit BBM o Tvém dlouholetém příteli neví, nemýlím-li se. Jak mluvíš o těch občasných návštěvách, počítáš s tím, že se to dodatečně proflákne nebo se budeš snažit tohoto prozření BBM uchránit?
No, zbytečně mu samozřejmě žádné informace nutit nehodlám, rozhodně se míním seznámení obou pánů vyvarovat, ale myslela bych, že za nějaký čas po rozvodu by se eventuální éééch, sympatizant
, dal logicky očekávat. ![]()
Příspěvek upraven 30.04.19 v 22:15
@rokris přesně tak. Mám úplně šílený případ v okolí. Chlap byl alkoholik první třídy, žena s ním zůstala. Ve ani ne třiceti se jim vyloženě uchlastal první syn. Druhý syn chlastá první ligu. Ona je oba živila, oni do práce nemohli. Zemřela v ani ne 60, doteď je mi jí líto, byla to strašně hodná ženská. Od alkoholika jedině pryč mílovými kroky.