Manželka kvartálního alkoholika vs. vyšší princip mravní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
24.12.19 12:45

@sirikit ty jsi opravdu světice. Doufám, že to není moc troufalé se zeptat, ale ty ho opravdu miluješ, vid? Tolik šancí co jsi mu dala, mně by asi vypenily nervy už u toho, kdy tě nechal makat a sám jen kritizoval s cigarkem v puse. obdivuju, jak ty se vším umíš protlouct úplně sama a přitom zůstat úplně nad věcí a ještě odpouštět.

• Citovat
  • Upravit
15
12.1.26 20:25

Jak to dopadlo?????

Ahoj, zkousim obnovit diskuzi tohohle neskutecne zajímavého a smutneho životního pribehu :hug:
Povis nas, prosim, @sirikit jak se Ti zije ted, co exmanzel,…? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5689
12.1.26 21:14

Přidávám se prosím s dotazem, také by mě zajímalo jak to se @sirikit dopadlo. Mám podobné zkušenosti s manželem.🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
12.1.26 22:00
@Brita83 píše: Více

Ahoj.
V roce 2019 jsme se rozvedli, fakt to nešlo. :roll:
O rok později jsem opustila i milence, když už si člověk dává život do pořádku, tak zgruntu!
O další rok později jsem se seznámila s nejlepším chlapem svého života, jsme spolu 5 let a prožívám svoje nejšťastnější partnerské období. A až když bylo zřejmé, že mě to jenom tak nepustí, a byla jsem „se svým novým klukem“ podstatně víc, než doma, se ex uraženě odstěhoval do nájmu dostatečně daleko, abychom se nepotkávali.
Občas se mi zdávají děsivé sny, že jsem za něj pořád ještě vdaná a že to strašně nechci… :zed: :zed:
Ex je teď znovu ženatý, bohudík se pár týdnů po rozestěhování „chytil jiné větve“, a já cítila úlevu jako ten převozník v pohádce, když se mu podařilo předat veslo někomu jinému. 8)

Ženám alkoholiků radím, ať zdrhají. A jediné, co bych změnila na svém příběhu: měla jsem se rozvést mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
12.1.26 22:14
@sirikit píše: Více

Jééé, já tuhle diskuzi vidím poprvé a ani nevím, žes to tady zakládala. Je vidět, že ses fakt snažila a vrazila do toho dost energie.
Strašně ti ze :srdce: přeju ten nový, vlastně starý vztah a věřím tomu, že tohle je už na furt. A je super, že se ex usadil a máš ho „z krku“.
S tou novou tolik nepije, nebo je to furt stejné? Na co bral ty AD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
12.1.26 22:26
@bigl píše: Více

Info mám jen kusé od dcery, já sama si ho byla nucena bloknout na všech informačních kanálech, protože má sklon se vylít a prudit. V podvečer nebo uprostřed noci, zkoušela jsem ho zdvořile utnout, ale nedá se - cink cink cink cink, a mně se dělá fyzicky úplně blbě, takový hnusný pocit, že se ke mně po tom telefonu může kdykoli prodrat minulost, kterou jsem střihla, jak nejdůsledněji to šlo.
AD bral na údajné deprese, roky, zkusila jsem to tenkrát probrat s jeho psychiatričkou, ale nedozvěděla jsem se vlastně vůbec nic.
Jenom - "no, víte, on psychicky v pořádku není, s problémy musíte počítat. :nevim: "
Super. :roll:
Víš co, nejhorší je, že blízkým alkoholiků neporadí vůbec nikdo, nenašla jsem tenkrát nikoho, kdo s manželkami alkoholiků pracuje, nebo kohokoli, kdo jim poradí, jak se v takové situaci chovat.
Pořád se potácí od průs3ru k naději, že to přece už musí být lepší, on jí přece slíbil… :nevim:
Ne, nemusí a nebude to lepší, bude to jenom horší.
Pokud vím, chlastá pořád, a vůči jeho nové ženě necítím vůbec žádnou zášť.
Jenom soucit.
Snad to bude zvládat líp, než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
12.1.26 22:28

No, užila sis svoje, nějak ses s tím popasovala a teď sklízíš tu odměnu. :srdce:
Chtěla bych mít tvoje pozitivní vidění světa a vidět tu sklenici vždycky poloplnou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
12.1.26 22:31
@bigl píše: Více

Mantra: „Vždycky všecko dobře dopadne! A pokud to tak zatím nevypadá, tak to ještě neskončilo.“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
12.1.26 22:31

Napíšu si to nad postel. :mrgreen:
Já zatím mám jen to- Všecko nějak dopadne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
13.1.26 07:31

Dobrý :D. S manželkama alkáčů se teď pracuje, i se to pojmenovalo - jmenuje se to kodependence. If si to chceš vyhledat. Ale gratuluju, že už to nemusiš řešit. :srdce: Stejně se jim radí odejděte. Co jiného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
13.1.26 10:50

stary prispevek

• Citovat
  • Upravit
2385
13.1.26 23:59
@Takyjedna píše: Více

Aka spoluzávislost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
14.1.26 07:06
@KKubula píše: Více

Jo. Neboli dva závisláci se vzájemně podporujou a jeden je v očích veřejnosti za hajz.la a druhý za obětavého chudáčka. A za obojí můžou naučené blbé vztahy v původní rodině. A machři jsou ti, co se z toho vymaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
14.1.26 11:06

Já nevím, asi bych to úplně až takhle nezjednodušila.
Ex byl v očích veřejnosti roky vlastně strašně hodnej chlap, co si akorát občas vylil hlavu, kdo z nás to neudělá? :nevim: Česká společnost je vůči alkoholu neskutečně tolerantní a „ten divnej“ není alkoholik, ale abstinent.
Ta pro veřejnost výraznější, akčnější a ostřejší jsem já, navíc jsem si pořídila toho milence, takže mi fakt hlodal červík, jestli on třeba fakt nechlastá proto, že jsem moc emancipovaná, nebo nevím, jak to vyjádřit. :think:
Milence jsem teda utajila dokonale, ale stejně mi pořád jelo na pozadí, jestli ta původní příčina nějak nevychází ze mě. :roll:
Možná je to jeden z příznaků té „spoluzávislosti“, nevim.
Proto je pro mě „rozhřešením“ to, že s novou ženou pije furt pryč, naopak můj nový muž se zdá spokojen a ne a ne se rozchlastat, takže spouštěč snad přece jen nebudu já. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2385
14.1.26 11:49

Nebo ten „zachránce“ může být před veřejností za blbku, co trpí a neodejde, přestože je každému s IQ nad 20 jasné, že by měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí