Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Diagnoza2 píše:
Tak mě přijde na hraně už myšlenka, že do toho, jak se někdo jiný obléká, mám co kecat. Líbí -, nelíbí - se stim smiř
![]()
Hele, tak dost často se stává, že s léty si ti partneři ten styl tak trochu sladí. A většina chlapů v mém okolí, co znám, si od manželky běžně nechá poradit. Např.- jsou na nějakou hogo fogo akci a on se jí zeptá, jestli si má vzít modrou nebo zelenou košili a ona řekne, že k těmto kalhotám tu šedou. Nevidím na tom nic špatného Za mě máte vy chlapi často menší smysl pro detail a pokud ten chlap není metroš, tak si kolikrát radši nechá poradit, zvlášť když je to nějaká mimořádná akce.
Jinak do běžného denního pracovního stylu nekecám, ale občas zmíním, že za mě je pro volnočasové aktivity teda klasické bavlněné triko lepší, než to funkční, že to mi připadá jak na sport (i když je hezké, jednobarevné a kvalitní, ale ten materiál mi prostě nesedí), nicméně říct to můžu, on si to stejně obleče podle sebe.
A když mi chlap řekne, že se mu fakt víc líbí ty jednodušší modely a že mi to opravdu moc sekne v těch a těch šatech, ale že tyhle už jsou na něho moc divoké, tak na tom nevidím nic špatného. Ještě mi to pak dovysvětlí, že on je asi autista a potřebuje ty jednoduché vzory, že v těch divokých se ztrácí. ![]()
@Kasandra159 píše:
Manipulace to není, pokud je to pouze pochvala, ale ty jsi to radila jako cestu pro změnu podle jeho představ, a to už manipulace je.
Pokud mi chce někdo říct, že mi něco nesluší, tak radši takto hezky formou manipulace, než říct to narovinu stylem, že v tom vypadám hrozně.
Výsledek je stejný, jen forma je jiná, to už musí každý podle sebe. ![]()
@unuděná píše:
Já se teda v tomto ročním období vždycky otáčím za zmrzlinkama, který i v odpoledním slunci a 20 stupních mají zimní prošívanou bundu, sněhuly a kulicha![]()
Ale možná je to jen lenost sundat, když už v tom ráno vyšli
Hele hele já chodím pořád navlečená a někteří lidi dost blbě čumí
. Ne že by mi to nějak vadilo, ale úplně jsem nepochopila co si myslí.
To má někdo komu je pořád zima chodit, tak jak ostatní, jen aby nebyl divnej?
Já nebudu chodí jen ve svetru, když mi je kosa, jen proto, že ostatní si myslí, že na bundu je moc teplo.
Závidím všem teplokrevným lidem ![]()
Vy tu vymýšlíte, jak ji má nasměrovat k lepšímu oblékání, ale nepřijde vám divné, že si tu hastrošku, co jí drbe kde kdo na ulici, našel, chodil s ní a dokonce si ji vzal za manželku?
Pochybuju, že se jí módní vkus zhoršil s navlečením prstýnku ![]()
@unuděná píše:
Vy tu vymýšlíte, jak ji má nasměrovat k lepšímu oblékání, ale nepřijde vám divné, že si tu hastrošku, co jí drbe kde kdo na ulici, našel, chodil s ní a dokonce si ji vzal za manželku?![]()
Pochybuju, že se jí módní vkus zhoršil s navlečením prstýnku
Asi je to trol, dneska založený.
@Big boss píše:
Hele hele já chodím pořád navlečená a někteří lidi dost blbě čumí. Ne že by mi to nějak vadilo, ale úplně jsem nepochopila co si myslí.
Já nebudu chodí jen ve svetru, když mi je kosa, jen proto, že ostatní si myslí, že na bundu je moc teplo.
Závidím všem teplokrevným lidem
Já zase chodím pořád nalehko:). Všichni koukají… Teď chodím přes den v topu, ráno tenký kabát. Ten nosím pak celou zimu.
@unuděná no některé ženy po nandaní prstýnku lenivějí…i v té péči o sebe…ty žádnou takovou neznáš?
@bigl píše:
Pokud mi chce někdo říct, že mi něco nesluší, tak radši takto hezky formou manipulace, než říct to narovinu stylem, že v tom vypadám hrozně.
Výsledek je stejný, jen forma je jiná, to už musí každý podle sebe.
Tak ještě jeden pokus, pokud svou poznámkou chceš u druhého docílit změny, tak je to manipulace. Tedy, že se převlékne do něčeho dle tvých představ jen po „nevinné“ poznámce (v tom druhém tričku vypadáš lépe), protože ví, že ve skutečnosti chceš, aby se převlékl.
Pokud pouze konstatuješ svůj názor a neočekáváš, že na jeho základě dojde u druhého ke změně, tak to manipulace není.
@Coco 74 píše:
Co to je Rajchlovo demošky? To jsem nikdy neslyšela
Srazy dezolátů
@Kfětoslava píše:
Srazy dezolátů
A jo, díky, jakože Rajchlova demonstrace
, to me nenapadlo, já myslela že je to nějakej divnej styl oblíkání ![]()
Tak zase si priznejme že někdo to fakt neumí. Svého času jsem milovala módní peklo ![]()
Sakra, musím se tam zase podívat, potřebuju zlepšit náladu ![]()
@Meredit píše:
Tak zase si priznejme že někdo to fakt neumí. Svého času jsem milovala módní peklo
Sakra, musím se tam zase podívat, potřebuju zlepšit náladu
Jenže v dnešní době a zvlášť v Praze se kolikrát ten nejšílenější outfit stává hitem. Pokud se zrovna neladí na pohřeb, tak už vážně není moc striktních pravidel, podle kterých se máme oblékat/neoblékat ![]()
@Big boss píše:
Hele hele já chodím pořád navlečená a někteří lidi dost blbě čumí. Ne že by mi to nějak vadilo, ale úplně jsem nepochopila co si myslí.
Jsem na tom stejne. Pořad mi je zima a chodím navrstvená jako cibule.
Navíc, když se hybu, ještě to jde, šle jakmile v práci sedím u ntb, pomalu i svetr je málo.
@Big boss píše:Taky jsem to tak měla než mi v tom přechod udělal bordel .....já zase čumím,když v zimě jde někdo nalehko
@jkra píše:
Já zase chodím pořád nalehko:). Všichni koukají… Teď chodím přes den v topu, ráno tenký kabát. Ten nosím pak celou zimu.
To věřím..to myslím víc přitahuje pohledy než když je někdo více oblečený
@Coco 74 píše:
A jo, díky, jakože Rajchlova demonstrace, to me nenapadlo, já myslela že je to nějakej divnej styl oblíkání
No to často taky. ![]()