Manželova rodina - jsem otrávená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11226
12.8.19 21:30
@vokishka píše: řízek s pepřem jsem v životě neviděla. Jedině přírodní.
Tak než se to obalí, tak se maso osolí a opepří , je to celkem běžné. Někdo ho i česnekuje, což nemusím zase já, ale kdyby mi ho někdo dal, tak ho klidně sním. Nevím proč, ale čím jsem starší, tím méně jsem kritická a hlavně vítám každou příležitost, kdy nemusím vařit já. :D
@Anonymní píše:
@Šáruší Ach jo. O to tu přece nejde. :zed: Tohle nebylo zamyšleno jako gastro diskuze.

Taky promiň :oops:, že ruším diskusi.

Myslím, že v tvém případě je to známý případ 100× nic umořilo osla. Samostatně by uvedené příklady nebyly nic zvláštního, ale takto to prostě začíná být neúnosné. Chápu Tě. Ale neporadím… Osobně bych ty blbé kecy pouštěla jedním uchem tam, druhým ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 22:07

@Fazulina Moc děkuji. :hug: Možná mi tahle virtuální podpora stačí. Od začátku se v tom totiž placam, a to jsme s manželem spolu bratru dlouho pres deset let. Víš, neumim to ani pojmenovat, trochu se to blíží schizofrenii. :) Hledám chybu v sobe, snažím se ji pochopit, dokonce shledávám i jiste polehčující okolnosti, ale prostě nejde mi porozumět ničemu. Stylu života, uvažování, pripadam si jak mimozemšťan. Jsem takhle malinká, když jsou dvě stejného ražení a já „jinde“. Nejsem putka, z reci se snažím nic nedělat, vypouštím je, ale někdy si připadám osaměla. Ja tu rodinu nemam. A je mi lito za nas obě, že jsme si mohly tak hezky pomáhat, ale už nechci. Chci mít odstup. Nechci se obhajovat. Nechci, aby delala halo z veci, které mi nepřijdou podstatne a týkají se mych deti.

• Citovat
  • Upravit
66852
12.8.19 22:11
@Anonymní píše:
@Sany80s A jen malé pohoneni si ega. Manzel i tchán tvrdí, že vařím mnohem lépe než babicka. Vlastne každý u nás vi, že babi a kuchyně nejsou dohromady. Stejně jako babi a úklid.

se na tu soutěž vykašli, nevyžádané neposkytuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
12.8.19 22:15
@vokishka píše: řízek s pepřem jsem v životě neviděla. Jedině přírodní.
:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 22:18

@matkabagristy Nene, nesoupeřím. Je to matka meho muze, ne sokyne v lásce (a v kuchyni). Ale babička to občas hodnotí. Pry: „Tys delala koblihy?“ Ja: „Dáte si?“ ;) Ochutna. „Hm, dobry, ale já dělám lepsi.“ :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
80475
13.8.19 15:30
@lilithlilith píše:
Jo no, smůla, ty ten střed nejseš, kor zrovna ty, největší hova.do z diskuzí. Kéž by chlapi měli aspoň z poloviny takový charakter jako psi. Ti nelžou, neokrádají, nepodvádějí, neponižují, neurážejí, neignorují, neubližují, nehoní si ego, a tak bych mohla pokračovat.

Cha cha, tak ted jsi pobavila. Zrovna dnes se naše dvě cuby, 15 a 14 let, zase servaly na krev. Oč? O pozice. Prostě která bude mát vrch. A umí počítat, protože když jednu pohladím dvakrát a druhou třikrát, tak ta první se pokusí tu druhou zmlátit a mne pak neníávidí natolik, že chodí spávat na koberec k chlapovi. Mne ignoruje. Když je berem k vetovi, tak vždycky přestanou mluvit s tím, kdo je tam odtáhne. Moc si ty zvířata idealizuješ, to jsou taky jen lidi. Umí se přetvařovat a závidí si i nos mezi očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
14.8.19 15:33
@inkakřivák píše:
Cha cha, tak ted jsi pobavila. Zrovna dnes se naše dvě cuby, 15 a 14 let, zase servaly na krev. Oč? O pozice. Prostě která bude mát vrch. A umí počítat, protože když jednu pohladím dvakrát a druhou třikrát, tak ta první se pokusí tu druhou zmlátit a mne pak neníávidí natolik, že chodí spávat na koberec k chlapovi. Mne ignoruje. Když je berem k vetovi, tak vždycky přestanou mluvit s tím, kdo je tam odtáhne. Moc si ty zvířata idealizuješ, to jsou taky jen lidi. Umí se přetvařovat a závidí si i nos mezi očima.

Něco na tom bude, taky mám takovou urazlivku. Stačí když ji nechtíc v noci nakopnu v posteli, nedejboze abych chtěla, aby se posunula. To se sebere a radši spí na gauči :mrgreen: u veta jsme v klidu, ale po trimování máme taky tichou domácnost. A beda kdybych si pohladila cizího psa, když mám svojí fenu na klíně, ač je klidná, tak to by ho rozcupovala. Pokud je na zemi a mazlím se s jiným psem, tak se jen vtirne, abych nezapomněla, ale jakmile ji mám na klíně, tak je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
14.8.19 19:16

@Azeretereza Psi jsou prostě jenom takový menší lidi, ale ha. jzlíci stejní. My je nemáme naučené do postele, tam nesmí - ale lezou tam ve chvíli, kdy jdeme oba třeba na zahradu. A jinak spávají na pelechu, ráno chodí do ložnice nás spočítat, že jsme opravdu dva a ne mín. A vetšinou si dost ujasnují, která bude ležet na které straně postele. A přetvářka? Pche. Měli jsme psa, měl nohu v sádře a náš tata ho nosil chudinku ven vyčůrat, protože ona ho ta nožička ták bolela. Do té doby, než se za oknem na dvoře objevil sousedův kocour. Pes vyletěl jako blesk a hnal ho přes celý dvůr. Teprve když tam chvilku pobíhal a uviděl tatu, jak na něho hledí, si na ten gyps vzpoměl a padl jako podtatý. Pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
14.8.19 19:33

@inkakřivák
Přesně :D ten náš je taky takovej vychcanek. Jednou takhle nasimuloval že má něco s packou, kulhal po bytě že jsem ho už chtěla vzít k vetovi. Pak zbystril v kuchyni otevírání lednice a asi mu nedošlo že ho vidím. Od té doby nezakulhal ani jednou :D

Když ho servu já, jde se lisat k manzelovi a naopak. Takže psi jsou taky vychytrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziuatanejo
14.8.19 19:57

Tchýni vyčítáš, že jí vadí že tvoje děti u ní nechají roztahané hračky, ale sama vyčítáš švagrové, že její děti jsou nevychované protože krámují na návštěvě a nezdraví. Vyčítáš tchýni faleš ale sama se jí vyhýbáš a ani manželovi neřekneš proč.

Je jasné že máš na ní alergii ale jestli to není i tím, že v ní vidíš věci co ti vadí podvědomě i na sobě.

• Citovat
  • Upravit
4019
14.8.19 20:12
@Venetia píše: :think:

Klid, u nás doma se klasicky řízek před obalením opepřil a osolil. I kapr. :lol: zakladatelko, v rámci zachování dobrých vztahů bych se to snažila překousnout. A pouštět jedním uchem tam a druhým ven. :kytka: kolik je panímámě? A věř, nebudeme jiné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
14.8.19 20:13
@Anonymní píše:
@matkabagristy Nene, nesoupeřím. Je to matka meho muze, ne sokyne v lásce (a v kuchyni). Ale babička to občas hodnotí. Pry: „Tys delala koblihy?“ Ja: „Dáte si?“ ;) Ochutna. „Hm, dobry, ale já dělám lepsi.“ :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: jí to odsouhlas. Milosrdná lež. A máš klid. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.8.19 10:57

Mne se týká to rčení 100 x nic umořilo vola. Moje tchýně je neskutečně hloupá žena, a myslím to vážně. Manžel se tchánovců neustále zastává, že je mám brát s rezervou, že mají svůj věk, apod., ale já už to nedávám. Děti k nim také nechtějí, hrozně se tam nudí. Tchýni vadí, že chodím do knihovny, jednou za půl roku s kamarádkami na kafe, mám být pořád doma a vařit a uklízet, protože když není doma hotovo, nemám na nic nárok. Momentálně mě poučila, že toho běhání už bylo dost. Ano, od března běhám a od ledna jsem zhubla 18 kg a asi její to trnem v oku, dle jejího názoru mám anorexii. Podotýkám, že změna mého jídelníčku se týká toho, že nejím bílé pečivo a sladké. Zařadila jsem víc zeleniny a jinak jím úplně normálně, hodně mi pomohl ten pohyb. Abych předešla konfliktům, nebavím se s ní, zdravím, jezdím tam na návštěvu, odpovídám slušně na dotazy, ale sama nezahajuji konverzaci, vše otočí proti mně. No, tak jsem špatná, že se s nimi nebavím. A o čem? Tchýně nemá na nic názor, tchán řekne: Jeli jsme tam. Tchýně tuto větu zopakuje. Neumí sam nic říct. A co je to 100 x nic, co umořilo vola? Nedokážu už vše, bylo by toho moc. Třeba když se ptali, co dětem koupit: kupte vel. 86 - donesli 98, kupte zimní teplou kombinézu (přesně jsem ukázala, jak by měla cca vypadat, dala velikost, rozměry..) donesli fleecový overal o číslo větší (dcera byla hodně drobná, byl tedy na zimu nepoužitelný a šla jsem si to koupit sama), dřevěnou stoličku pro panenky (dostala plastovou), kovovou branku pro syna (opět plast), místo aby děti vzali na hřiště, nasypali jim za bytovku kyblík písku, syna jako malého v totálním vedru nechali bez trička, nenamazaného a s mokrou plenou na písku, opruzený byl pak 14 dnů, místo dárků si tedy říkáme o peníze, ale je to špatně, oni přece chtějí dětem něco koupit, předpokládají u nás full srvice - napečeno, pozvánky na oslavy (na které si tchýně zve další lidi, které jsme my nepozvali), ale sami nás nepozvou ani na jejich oslavy narozenin, natož snad aby třeba něco upekla. Milionkrát jsem jim říkala, že nejím nugátovou bonboniéru a tu bonboniéru mořské plody a hádejte, co mi stále nosí? Někdy mám pocit, že jsou nesvéprávní. Třeba manželova promoce. Sedla jsem si s dětmi z boku, ale děti si stěžovaly, že špatně vidí, tak jsem si s nimi přesedla, povedlo se nám ukořistit 3 volná místa v první řadě a cca po 2 měsících to tchýně vyčetla manželovi, že jsem si dovolila odsednout jinam. A místo, aby řekla přímo mně a hned, že jí něco vadí, stěžuje si pak zpětně manželovi a zásadně, když tam nejsem. Naši třeba hlídají rádi a oba pořád pracují, mamka třeba volá, kdy dovezu děti, že by si je tam vzali. Tchýně nevolá nikdy! Pak si stěžuje, že jsou děti pořád u nich. Řekla jsem jí, že nemáme problém jí je dovézt, ať zavolá, kdy se jim to hodí…odkývala mi to a pak šla za manželem, že tak, jak jsme se domluvily, že to dělat nebude. Veškerá má snaha skončila na jejích nesmyslných poznámkách. Už jsem rezignovala, nic jí neříkám. A zas jsem špatná, protože se k nim chovám podřadně. Tchýně se netají s tím, že bychom se dle ní měli rozvést. :zed: Je to jak házet hrách na stěnu a je toho mnohem víc, toto je jen takový zlomek. Upřímně, mám toho dost. :roll: Je to vyčerpávající. Teď měli mít děti minulý týden, syn (11 let!) distal teplotu, nastydnul na soustředění, ale neměl kašel, ani rýmu, tchýně usoudila, že mu bude líp doma samotnému, než aby na něj dohlídla, tak tam byly děti celý jeden den, hned ten druhý jsem pro ně musela dojet, protože mají problém mu dát prášek a uložit ho do postele. A pospíchala jsem, protože jsem musela stihnout nakuit, lékárnu a upéct manželovi koláče do práce na posezení ke 40. a zas ešpatně, dle nich jsem tam vlítla jako velká voda, hned jsem jela. a co tam mám asi dělat, když mám moc práce? Omlouvám se za román, ale už mě to ničí. Já chci žít a ne se užírat maličkostmi. Tvhánovci nemají žádné koníčky, přátele, ani jiné aktivity, sedí doma, objíždějí příbuzné nebo doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 22:23

@ircav To zní jako pravé peklo. :hug: No, taky bych zas mohla po víkendu vyprávět. Tchyně slavila narozeniny. :zed: Tomu se bohužel nedalo vyhnout. :roll: Ale tak nebudu to tu rozmazavat, kdovi kdo to čte. Ale věřte, že takova palba připomínek a stěžovani je na jednoho moc. 8o Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1008
21.8.19 07:35

Peklo to je, navíc dětem stále dávají prošlé potraviny, už jsem je nekolikrát upozorňovala, že musí kontrolovat datum spotřeby a zase dostaly prošlé kinder řezy (cca 10 dnů po datu spotřeby). Manžel to řešit nechce, že prý ho s tím nemáme obtěžovata a vyříkat si to mezi sebou. Ale já ho tím neobtěžuju, vůbec o jeho rodičích nezačínám, to vždy tchýně má tu potřebu. Já se s nimi už raději nebavím, aby zas nebylo zle a stejně je to k ničemu. :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová