Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elena333 píše: Více
Zakladatelko, normální to není.
Na obranu tvého muže, je dost možné, že on si nejspíš ani neuvědomuje, že to takhle být nemá. Co ho k tomu vede, těžko my tady rozlouskneme. Jestli to jsou vzorce z rodiny, ze které pochází, vztahová nevyzrálost nebo jestli jen jednoduše nechce.
Nicméně zabezpečit rodinu po finanční stránce a k tomu mít svůj vlastní malý život tak trochu bokem toho všeho dění, jednoduše nestačí. Byť tak žije spousta lidí, většinou to končí tak že ten, který je v tomto modelu nespokojen, někoho potká. Někoho, kdo ti dá trochu společného času, pozornosti a pochopení. Mnoha lidem dojde trpělivost a odchází i bez toho aniž by se zapletli s někým třetím. A jiní v tom žijí dlouhá léta s nadějí na změnu, která sama od sebe nikdy nepřijde.
Jak to bude u vás, ti dopředu nikdo neřekne, ale je dost možné, že to manžela jednoho dne dost zabolí.
Mnoho lidí je ochotno dělat změny až po tvrdém nárazu do zdi a někteří je nejsou ochotni dělat nikdy. Každopádně tvůj manžel vypadá na člověka, na kterého žádná slova, podaná jakkoliv - nijak nepůsobí a možná jej proberou až tvé činy. Jestli to bude už pozdě nebo tam nějaký prostor bude, můžeme jen spekulovat. ![]()
Tohle bych vyřešila podle toho, jak bych zvládala finančně sama.
Pokud ne a já si myslím, že ty taky ne, tak bych zaplatila ráno odvoz a finančně bych si někde dělala polštář na to, až bude dítě samostatnější a pro mě bude snažší to rozseknout.
A ano, znám vytížené podnikatele, u všech je to o tom, že nehodlají měnit určitý styl života a ne o tom, že enmají čas.
Tvůj navíc ani tak extra vytížený není. Prostě jen nechce být s tebou a dcerou a už vůbec nechce dát ani ten minimální podíl péče do rodiny.
První bych vyřešila rozvidem, až to pro mě bude výhodné, jemu taky není blbé tě sprostě využívata a to druhé bych vxřešila placením někoho za jeho vydělané peníze.
@normalni zena píše: Více
Presne tak, staci drobnosti, a hned se to zmeni. ❤️ Po 10tiletech? No tk to sem na zacatku🤦
..ale musi se chtit…🤷 Sex a jidlo je sice fajn, ale neni to dlouhodobe udrzitelne..
No a tak onemocní. Já sem loni taky jela na teambulding a dítě dostalo vecer teploty a co jako? Otec to normálně zvládl a to tam měl ještě další dvě děti.
Vše se dá vyřešit a dítěti vysvětlit přiměřeně věku. Myslíš, ze ve třetí nebo páté třídě to bude jiný?
Tak kdyz to nechceš řešit tak to měj jak to je, ale nestěžuj si teda. On se nezmění.
Vždyť má otce, tak ať se o SVÉ nemocné dítě postará ne? Dcera tohle jeho chování odnese nejvíc, netráví spolu čas, nevidí se….
Teda to mi úplně na vytíženého podnikatele nepřipadá, pokud má čas na hospodu, dává tomu přednost před vámi a kamarády, kteří když písknou tak on přiběhne, ale s vámi nikam jet nechce (tohle bych viděla jako pro mě a dítě/děti nejhorší, že si na nás nechce udělat čas, který jinak najde pro jiné). Úplně vás chápu a sama bych v tomhle vztahu byla hodně nešťastná. Nepřeháníte.
Otevřela jsem tuhle diskuzi, protože nadpis mě zaujal. Mám hodně vytíženého manžela.
Manžel je absolutně pracovně vytížený, má firmu, denně a to fakt nekecám, dělá 12-14h, jezdí na půl pátou, má toho opravdu moc, stačí mi někdy, že se chvíli zastaví doma nebo jsme chvíli přes den spolu a těch telefonátů a problémů co musí řešit…Ale nechodí do hospody, dávno už neběhá za kamarády co chtějí hned s něčím pomoct, i když tohle dřív dělal, utnul to. Máme pět dětí a ještě jedno čekáme. Je unavený, kolikrát ještě řeší práci doma, ale když si chtějí děti pohrát nebo něco potřebují nikdy je neodmítl, uděá pro ně cokoli, já když potřebuji pomoct, tak jde a pomůže mi s čímkoli, doma je prakticky jen část soboty a celou neděli. Práce je zároven i jeho koníčkem, téměř denně když přijde a je jedno kolik je hodin tak si spolu sedneme a dáme kafe a popovídáme, co on v práci, co já doma s děckama, když není čas, tak jen provozní věci, snaží se, aby jsme měli na sebe čas, někdy je ho víc, někdy ale třeba skoro vůbec. I při tolika dětech a jeho vytíženosti si spolu zajedeme sami, i když kousek kvůli dětem, někam na wellnes.
Když je období, kdy má o něco víc času tak chodíváme na dlouhé procházky.
Jsme oba 40+, manžel je o 4 roky starší.
Jezdíváme na pěkné dovolené a viděli jsme kus světa, ale tohle bych nikdy nevyměnila za to, že si na mě a děti přes rok manžel neudělá čas, že s námi nechce trávit čas, dětem se nevěnuje, se mnou si nepovídá. Vím, že bych byla nešťastná, ale jsme oba stejně nastavení, manžel se těší domů a vyhledává naši přítomnost. To je v člověku, ne v tom, že je tak zaneprázdněný prací.
Máme známé a často jsou manželé sobci a opravdu hledí jen na sebe a když tak raději zaběhnou pomoct kamarádovi než by strávili čas s dítětem a manželkou nebo do hospody…
Já mám dvě dobré kamarádky, ale jelikož jsem introvert, tak mi stačí pár setkání během roku. Jsem doma zaneprázdněná a některé naše děti jsou už velké a i s něma dobře pokecám.
Chápu vás a moc by mě to mrzelo, kór když by v tom manžel neviděl problém ![]()
@Elena333 Jj, pak už jsem dělala i to, že jsem mu řekla, že když si pořídí auto a nebude na něm provádět údržbu přestane jezdit. A žena, když se jí nebude věnovat odejde. Že prostě potřebuji taky pravidelnou údržbu. Aby to jeho mozek pochopil ![]()
@Sany80s píše: Více
Tohle jste krasne trefila ‚nehodlaji menit urcity styl zivota‘ 👀 👀 ☝️. Nikdy to nemel, tak si uziva a fakt si dělá co chce, koupi si co chce - zadne ohledy, uz zadne nazory manzelky (az na par vyjimek). Jeho odchody na akci (protoze CHCE), ackoliv dite ma horecky 40C - jo to sou skvely vzpominky😓 na vanoce jsme i s dcerou odpadly (vysoke horecky, obe pichla ucha) a on si vysedava v hospode - to bylo taky kruty😓.. jsem mu rikala, ze co zacal podnikat, penize ho zmenili, chova se jak puberťák - bez ohledu na rodinu.
Zařídím se jak rikate❤️, to zni rozumne. Nebudu delat sceny, zadne zadosti..nebavi me to se doprošovat, dite me vidi smutnou, vidi me brecet😓.. zkusim si vynahradit vic casu na sebe..zkusim to..a pak se uvidi..diky moc..❤️
@JancaS84 píše: Více
Máte šikovného muže ❤️.. toho mého ani nenapadne, že ma dceru učesat, ptže sam se nečeše tak ho to proste nenapadne👀 👀 na nej koukam jak puk👀 👀
To predvadeni pred ostatnima se nezmeni a ani ten nezajem a snaha vyparit se. Jedine, co ho prinuti, je pripadna stridavka. S mym muzem to bylo a je presne tak. O sveho starsiho syna zacal pecovat az po rozvodu a kdyz jsem se ja v peci o nej zacala angazovat, protoze mi to prislo logicke, ze jsme tym i v tomto, tak mi postupne celou peci prenechal. Bylo velmi neprijemne potom mu tu peci zpet predavat. Ted se peci o nevlastniho syna cilene vyhybam (nakoupim, uvarim, vyperu, ale uz neresim skoly, vychovu, zabavu a zdravi). Peci o spolecneho syna partner venuje minimum casu a prakticky jen na zadost. Cas pro sebe obcas mam, protoze platim soukromou skolku (malemu jsou dva).
Bylo a je to velke zklamani, co a jak dal chci resit az s vetsi financni nezavislosti, takze az se vratim do prace.
No a dceru to taky nenapadne? Naše děti jsou ráno naučení co se všechno dělá a když náhodou taky na něco zapomenu tak to hlásí sami.
Nechci ti krivdit, ale možná si to děláš i sama když se fakt nesebereš a nenecháš ho se starat. Už nemáte mimino co neumí říct co chce.
Bych mu dala hezký nůž na krk, bude se vic starat a trávit čas s rodinou jinak nazdar. Že nechce rozvod by me nezajímalo. Nechce tak ať se stará jinak nazdar.
@Anonymní píše: Více
Jak popisujete sveho muze, je presne muj muž, co se prace týká. Prace od rana do vecera. Vstává v 6h, chodi spat v 23.30h, telefony zvoni od rana do vecera. Ale odpociva mezi kamarady/v hospode, misto s rodinou doma, odpočívá na drahe dovolené sam, ptze my se nepotapime. Protoze se necha ukecat kamaradama, protoze chce. Me staci dovolena po cechach, byt spolu, videt a zazit to spolu. Nic narocneho, manzel není cyklista, ale kvuli nam si aspon poridil koloběžku. Neni turista, ale na dovolene s nami chodival. Mě zas nebavi cely 4 dny posedet u stolu a hrat karty a pit, to uz mam za sebou..dite taky neposedi, je nutne vymyslet aktivity🙂 az dite jednou chytne mobil, tk to bude horsi a bude to tarinkovi vyhovovat. Vazte si sveho muže,❤️ treba se mi taky jednou postesti ❤️..
Vážím neskutečně, sama vidím, že to není zdaleka samozřejmost, mám to kolem sebe, dokonce i v rodině. A jak jste psala o tom předvádění před ostatními s vařením, je to jako přes kopírák se známými. Je mi těch žen líto.
Přála bych vám opak, ale myslím si, že to by se musel stát zázrak…nebo, že by s ním promluvil někdo jiný nebo spolu někam zajít, aby slyšel jiný názor? Že jste prostě v takovém vztahu nešťastná?
Dočetla jsem po : do hospody jde 3× týdně, ale na výlet s námi nepojede.
Rozvodové papíry už by měl na stole. Takovej chlap je k ničemu. ![]()
Partner k ničemu, jako otec k ničemu, žádná podpora, společné fungování, nedá se na něj spolehnout …
Když tak maká, jistě má peněz dost. Alimenty budou slušné. Zařiď se podle sebe a najdi si partnera, který bude stát o tebe. Ne jenom o uklízečku, kuchařku a chůvu …