Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem presedlala na sportovni styl, driv bych si botasky nevzala
.Ale ted v pohode.
miska09 píše:
Nesnáším názory-však te vidi jenom manžel.. Právě, že me vidí ON!!! Někdy se k úpravě dostanu az v poledne, když je navareno a mala spí, ale čas se vždycky najde…
Přesně ![]()
Čekatelka píše:
Namalovat se čas mám a péči jsem si rozdělila na dny, tudíž v pondělí zábal na vlasy, v úterý epilace, středa patří pleťové masce, čtvrtek nohám a rukám …
To je dobré si to takhle rozdělit… Jen nevím,jestli to není moc finančně náročně.
No, to já nevím, proč na sebe kašlou, třeba jen nemají náladu nebo potřebu se malovat a hezky oblíkat?
Já se nikdy moc nemalovala, max řasenku a lesk. Když se malá narodila, tak jsem byla ráda, že jsem ráda a taky se nemalovala. Ale poslední dobou se to nějak ve mně láme - líčím se(stíny, řasenka, někdy i make-up, lesk) a lakuji si nehty:-) Ale ven jdu i bez nalíčení a nalakovaných nehtů.
Kdybych nebydlela na náměstí a ve větším městě, neměla bych problém vylézt v teplákách(samo nějakých lepších teplákách, ne ve vytahaných a zaprasených):-) Takhle se snažím být upravená, hezky a !čistě! oblečená, ale hlavně pohodlně oblečená:-) Takže podpatky třeba nenosím
Ale jsem zvědavá na jaro a léto, jak na tom bude moje čisté oblečení, protože dcerka je neposeda největší a všude vleze už teď ![]()
Chápu, že někoho pohoršuje pohled na tlustou, upocenou, umaštěnou a neupravenou maminu, taky se mi nelíbí. Hlavně mě teda při pohledu na jednu z nich nikdy nenapadlo: „Sakra, proč si nedá řasenku/neumyje vlasy/…“ Je to jejich věc, né moje. Ale stejně tak se mi nelíbí dámy, „smrdí“ parfémem na 100honů, mají jehlové podpatky a jsou vyloženě zmalované a vymóděné:-) Ale to bez urážky, jen názor. Každý by měl chodit v tom, v čem je mu dobře.
Jo a zapomněla jse dodat - parfém mám vždy, i když jdu nenalíčená, bez něj prostě nevylezu:-)
atominnka píše:Jo a zapomněla jse dodat - parfém mám vždy, i když jdu nenalíčená, bez něj prostě nevylezu:-)
Coco Chanel říkávala: Žena, která nenosí parfém nemá budoucnost ![]()
Jsem ráda, že ještě existují normální maminky, které po porodu neztratily zdravý rozum
Bych vyrostla z názorů typu - mám dítě, všechno ostatní je nedůležitý. Myslím, že i vůči chlapovi je nefér přestat o sebe po dítěti pečovat. Mě se taky líbí, když potkám hezky upravenou maminku s kočárkem ![]()
S_h_a_n_i_e píše:Čekatelka píše:To je dobré si to takhle rozdělit… Jen nevím,jestli to není moc finančně náročně.
Namalovat se čas mám a péči jsem si rozdělila na dny, tudíž v pondělí zábal na vlasy, v úterý epilace, středa patří pleťové masce, čtvrtek nohám a rukám …
fiali píše:
Jsem ráda, že ještě existují normální maminky, které po porodu neztratily zdravý rozumBych vyrostla z názorů typu - mám dítě, všechno ostatní je nedůležitý. Myslím, že i vůči chlapovi je nefér přestat o sebe po dítěti pečovat. Mě se taky líbí, když potkám hezky upravenou maminku s kočárkem
S tim souhlasim. Co ma pak chudak delat, kdyz zjisti po letech, ze „koupil zajice v pytli.“
Holky, většina z vás tu píše, že se malujete a voníte jen pro svůj dobrý pocit. Tak já jsem teda černá ovce, já se denně maluju a myju si a foukám vlasy, ale ne kvůli sobě, to kvůli manželovi a okolí. Kdyby záleželo jen na mě a mohla bych zůstat celý den sama doma, tak na všechno kašlu a vesele si doma škaredá smrdím v pyžamu
.
fletnicka píše:
Holky, většina z vás tu píše, že se malujete a voníte jen pro svůj dobrý pocit. Tak já jsem teda černá ovce, já se denně maluju a myju si a foukám vlasy, ale ne kvůli sobě, to kvůli manželovi a okolí. Kdyby záleželo jen na mě a mohla bych zůstat celý den sama doma, tak na všechno kašlu a vesele si doma škaredá smrdím v pyžamu.
tak to mám stejně. ![]()
Není nálada a ani ten čas. A můžete si tu myslet, že je to výmluva, to Vám neberu. Je to věc názoru a já ten názor mám jiný. S téměř ročními dvojčaty jsem fakt ráda, že si dojdu bez jejich asistence aspoň na záchod. Líčit se si nedokážu představit ( jedno dítě přilepené na jedné noze, druhé na druhé…
) Myslím, každý den. Samo, že když jednou za uherák vyjdu s kámoškama třeba na bowling, tak se hodím do gala, trochu nalíčím
( řasenka, tužka, lesk - nikdy jsem se víc nelíčila ), ale na prochajdu s dvojčecím kočárem, kdy funím jak sentinel z kopce do kopce, mi to přijde zbytečná námaha. Stejně to nikdo neocení a já se bez řasenky teda blbě necítím. Mytí hlavy je každodenní rutina ( mastí se mi hodně, s mastnými vlasy bych nevylezla ), nehty mám upravené ( i když jen nakrátko ostříhané - s drápy si péči o potomky neumím představit
), holení taky zvládám, tuhý deodorant a parfém je taky na denním pořádku. S oblečením to mám teď v zimě tak, že ven jen rychle natáhnu rifle, nechám domácí tričko, na to hodím svetr, péřovku a valím. Než prcky ( řvoucí a vzpínající se ) narvu do všech vrstev svetrů, kombinéz, fusaků… jsem totálně propocená, tak si ani na dámu hrát nemůžu. V létě si dám určo víc záležet, ale teď, když se nikde nevysvlíkám, je to zbytečné. Doma jsem se nikdy nelíčila a bylo by to i manželovi divné, kdybych s tím teď začala. Prý se mu líbím tak, jak jsem. No, určitě kecá, ale je to milé
.
Cipisek79 píše:
Není nálada a ani ten čas. A můžete si tu myslet, že je to výmluva, to Vám neberu. Je to věc názoru a já ten názor mám jiný. S téměř ročními dvojčaty jsem fakt ráda, že si dojdu bez jejich asistence aspoň na záchod. Líčit se si nedokážu představit ( jedno dítě přilepené na jedné noze, druhé na druhé…) Myslím, každý den. Samo, že když jednou za uherák vyjdu s kámoškama třeba na bowling, tak se hodím do gala, trochu nalíčím
( řasenka, tužka, lesk - nikdy jsem se víc nelíčila ), ale na prochajdu s dvojčecím kočárem, kdy funím jak sentinel z kopce do kopce, mi to přijde zbytečná námaha. Stejně to nikdo neocení a já se bez řasenky teda blbě necítím. Mytí hlavy je každodenní rutina ( mastí se mi hodně, s mastnými vlasy bych nevylezla ), nehty mám upravené ( i když jen nakrátko ostříhané - s drápy si péči o potomky neumím představit
), holení taky zvládám, tuhý deodorant a parfém je taky na denním pořádku. S oblečením to mám teď v zimě tak, že ven jen rychle natáhnu rifle, nechám domácí tričko, na to hodím svetr, péřovku a valím. Než prcky ( řvoucí a vzpínající se ) narvu do všech vrstev svetrů, kombinéz, fusaků… jsem totálně propocená, tak si ani na dámu hrát nemůžu. V létě si dám určo víc záležet, ale teď, když se nikde nevysvlíkám, je to zbytečné. Doma jsem se nikdy nelíčila a bylo by to i manželovi divné, kdybych s tím teď začala. Prý se mu líbím tak, jak jsem. No, určitě kecá, ale je to milé
![]()
.
No tak tohle dělám taky, i když mám jen jedno dítě
. Dvě bych si ani nedovedu představit¨ ![]()
Cipisek79 píše:Člověče, ty jsi číslo! Kde bereš tolik energie?
Mytí hlavy je každodenní rutina ( mastí se mi hodně, s mastnými vlasy bych nevylezla ), nehty mám upravené ( i když jen nakrátko ostříhané - s drápy si péči o potomky neumím představit), holení taky zvládám, tuhý deodorant a parfém je taky na denním pořádku.Doma jsem se nikdy nelíčila a bylo by to i manželovi divné, kdybych s tím teď začala. Prý se mu líbím tak, jak jsem. No, určitě kecá, ale je to milé
![]()
.
Energie mám čím dál míň. Už aby bylo jaro. Ale základní hygienické návyky jsem si ještě zachovala. Aspoň, že tak
. Možná jsem to napsala blbě s tím holením, tak abych to uvedla na pravou míru - nohy si neholím denně, ale tak 1× za 14 dní, páč častěji není co holit
.
Ještě doplním, že ke kadeřnici chodím 1× za dva měsíce, jinak zvládám úpravu vlasů doma. Mám totiž účes umýt a jít
. Takže umyju a jdu
. Páč jsem na všechny druhy domácí frizůry úplně levá. Jsem ráda, že se zvládnu učesat
.